Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
12-25-2009, 01:17 PM
Mesaj: #363
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
"Smântâna e din zăpadă?"

CFR-ul completa în start de ianuarie 2008 legiunea străină ce ataca titlul în acel an cu patru pete de culoare, ochite cu două luni înainte de şefii CFR-ului, la peste 5.300 de kilometri de Gruia. Traore, Camara, Viera şi "Ema" Kone lăsau maidanele Abidjanului pentru visul european de preamărire fotbalistică în straie ardeleneşti.

După doi ani, Traore a devenit din vânător de speranţe "vânat" pentru forţele fotbalului european. Cum arăta ivorianul acum doi ani? Sorin Oncică, fostul jucător al CFR-ului, povesteşte amănunte picante din primele zile ale lui Traore la Cluj.

"La nici două săptămâni de la sosirea în România i-am luat pe Traore şi pe ceilalţi trei ivorieni la Băile Felix, în cantonament cu echipa a doua a CFR-ului, ce juca atunci în Divizia D. Bietul băiat, parcă era căzut din copac! Nu reuşea să se trezească nicicum dimineaţa la antrenament, iar de trei mese pe zi nu auzise decât în filme sau în ziare", rememorează amuzat Oncică, atunci antrenor la CFR II, primele clipe ale lui Traore în vişiniu.

"S-a speriat de mămăliga cu brânză"
Lacina a trăit apoi un şoc când a dat de mâncarea tradiţională românească. "Când a dat de mămăligă cu brânză şi smântână, nici n-a vrut să audă. S-a ridicat de la masă şi ne-a spus că el nu mănâncă zăpadă. Cu mâncarea a fost mare problemă la toţi ivorienii. Ne-a luat aproape o jumătate de an să îi obişnuim cu trei mese pe zi!!!", îşi aduce aminte Oncică. Românul recunoaşte că munca cu ivorienii i-a scos şi peri albi. "Erau total rupţi de realitate, dar m-au impresionat prin calităţile şi ambiţia lor. Se vedea pe ei că voiau să reuşească în fotbal! Traore avea nişte calităţi la 17 ani, că te mirai cum de a ajuns în România un jucător aşa de talentat", mărturiseşte "Soso".

"În România a descoperit gelul de duş"
"Ce m-a uimit la ivorieni a fost unitatea de grup. Se ajutau unii pe alţii foarte mult, Viera le era atunci «le grand frere» (n.r. - fratele mai mare). Un şoc cu Traore a fost când i-am dat gelul meu de duş, proaspăt cumpărat, după un antrenament. Mi l-a adus după jumătate de oră gol! Am înnebunit, consumase tot după un duş", îşi aminteşte Oncică.

Fostul mijlocaş al ardelenilor cu care CFR-ul reuşea promovarea în 2004 în Liga I face şi un pariu. "Mi-e greu să cred că Traore, dacă va fi sănătos, nu va ajunge la o echipă foarte mare. Are calităţi native incredibile. Cred că va conta mult şi ambiţia lui de a ajunge cineva, pentru că a pornit de jos", încheie Oncică.

DETALII INEDITE DESPRE TRAORE
∞Familia Traore are 19 membri
∞Lacina a construit o casă la Abidjan din primii bani de la CFR
∞A cumpărat recent SUV-ul Nissan Infinity deţinut de Stăncioiu
∞Vrea să intre în afaceri cu cacao pe viitor
∞Se pricepe la croitorie, a lucrat când era mic la Abidjan

7 goluri a dat Traore în acest sezon pentru CFR Cluj: patru în Liga I, două în Europa League şi unul în Cupa României

6 echipe îl monitorizează pe Traore. Napoli, Udinese, Palermo, Lazio, ŢSKA Moscova şi Hamburg îl vânează pe ivorianul cotat de ardeleni la minimum 3 milioane de euro

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 08-03-2009, 10:19 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 12-25-2009 01:17 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - avid - 02-03-2010, 09:12 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
32 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut