Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ
09-14-2009, 05:19 PM
Mesaj: #39
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ
Gheorghe Ştefan: "Mergem înainte!"

În ciuda neşansei de care propria-i formaţie a avut parte în ultimele două etape ale turului de până acum în Liga 1, preşedintele de onoare al Ceahlăului, le-a transmis jucătorilor lui: "Mergem înainte!". Boss-ul de pe Borzoghean ştie că şansa şi neşansa fac parte din joc şi poate că altădată soarta îi va surâde.

"Băieţii joacă bine, echipa se leagă, dar totul pare în zadar atât timp cât nu facem punctele necesare pentru clasament. Nu reuşesc să-i motivez pe jucători să o bage-n poartă", a mai spus Gheorghe Ştefan.

Ştefan şi-a demis antrenorul şi directorul
Nu doar punctele au rămas departe de tabăra Ceahlăului, la capătul jocului de vineri cu Braşovul. Managerul Florin Marin, dar şi directorul executiv Ioan Mironaş au fost anunţaţi disponibilizaţi din staff-ul pietrean. Soarta celor doi pare că s-a hotărât în chiar momentele trecute imediat după dictarea penaltyului de către arbitrul Danşa, în meciul de la Braşov. În minutul 76, Zaharia de la gazde a căzut teatral în careul advers, în faţa lui Forminte, solicitând şi primind lovitura de pedeapsă. Nervos la culme pentru decizia "centralului", într-o fază ca multe altele din timpul jocului şi care de cele mai multe ori rămâne nesancţionată, Gheorghe Ştefan, a ţinut să-şi scoată echipa afară de pe teren. Boss-ul Ceahlăului, era hotărât să protesteze, astfel, la nedreptatea care considera că i s-a făcut. Imediat, "Pinalty" a pus mâna pe telefon, transmiţându-le decizia sa oficialilor echipei de pe bancă. Conştienţi că riscă nu doar o amendă usturătoare, ci chiar şi penalizarea echipei cu cinci puncte în clasament, Florin Marin şi Ioan Mironaş s-au gândit că supărarea şefului lor va trece şi că nu-şi pot permite să rişte multe în detrimentul echipei. Aşa că au lăsat ca lucrurile în voia soartei.

După meci, şeful Ceahlăului tuna la adresa celor doi. "O să-i dau afară şi pe Florin Marin şi pe Mironas, căci le-am spus să scoată echipa de pe teren. Nu au scos-o şi au zis că suportă consecinţele. Să plece acasă, dacă nu mă ascultă", a anunţat Ştefan.

Gheorghe Ştefan rămâne ferm pe hotărârea luată: "Decizia mea este că cei doi trebuie să plece!"
Nici sâmbătă la amiază, conducătorului formaţiei nemţene nu-i trecuse supărarea pentru că hotărârea sa de a retrage echipa de pe teren la Braşov, fusese încălcată.

"Decizia mea este că domnul Florin Marin şi domnul Mironaş trebuie să plece din club. Am nevoie de oameni curajoşi, care să poată răspunde la soluţiile ce le aduc eu. Nu accept la club oameni care îmi încalcă hotărârea", a spus Gheorghe Ştefan, hotărât să-i demită pe cei doi oficiali de la FC Ceahlăul.

Patronul grupării pietrene de fotbal şi-a explicat inclusiv dorinţa iniţială, pe care a vrut-o pusă în practică vineri seară la Braşov, de a-şi scoate echipa de pe teren.

"Ce doream eu era o măsură de protest faţă de maniera ostilă de arbitraj. Trebuia să tragem un semnal de alarmă. Arbitrul şi-a bătut joc de noi. A fost tendinţă clară pentru că mai multe au fost fazele în care am fost dezavantajaţi de arbitraj", a explicat Gheorghe Ştefan.

Nici "Pinalty" nu-şi dorea echipa scoasă, de tot, de pe teren
Şeful Ceahlăului, Gheorghe Ştefan, a confirmat ideea că nu a avut nici un moment în minte să rişte sancţiuni şi amenzi drastice pentru propria-i formaţie, la faza care a stabilit scorul final în meciul de vineri seară la Braşov. Când le-a cerut managerului Florin Marin şi dirctorului Mironaş să soată echipa de pe teren, "Pinalty" se gândea doar pentru un interval scurt de timp.

"Dacă ieşeau băieţii noştri de pe teren, arbitrul trebuia să acorde, prin regulament, trei minute pentru revenirea lor. Repet, dovedeam astfel o măsură de protest faţă de nedreptatea care ni se făcuse. Nici eu nu doream să-i scot de tot de pe teren, căci ştiam ce riscam: amendă mare şi puncte penlizare în clasament. Dar dacă echipa ieşea două minute şi jumătate de pe teren şi revenea mai apoi, nu murea nimeni", a explicat Gheorghe Ştefan.

Pe banca tehnică rămân colaboratorii lui "Flocea"
Surse din cadrul clubului pietrean de fotbal Ceahlăul susţin că ieri dimineaţă, înaintea refacerii şi a antrenamentului echipei, "principalul" Mihai Ionescu le-a comunicat jucătorilor faptul că managerul Florin Marin nu mai este oficialul formaţiei. Până la numirea noilor ordine, de conducerea tehnică şi antrenamentele Ceahlăului vor răspunde cei care i-au fost colaboratori lui Florin Marin în acest mandat cu numărul cinci, la Piatra Neamţ. "Mişu" Ionescu rămâne antrenorul principal, în vreme ce Radu Lefter şi Costel Ilie îşi păstrează postura de "secunzi".

"Deocamdată rămânem cu băieţii noştri", a întărit preşedintele de onoare Gheorghe Ştefan.

Urmează "Principele" Giannini?
Mult timp, locul managerului Florin Marin nu va rămâne liber în stafful grupării pietrene de primă ligă. Gheorghe Ştefan a şi confirmat, sâmbătă, că se gândeşte serios la o nouă opţiune pentru conducerea tehnică a propriei echipe.

"Am dat «sfoară» prin străinătate, în acest sens. Dar deocamdată nu vreau să spun mai multe asupra acestui capitol. Vreau să văd cum se descurcă băieţii noştri ca antrenori".

Pe lista neoficială a conducătorilor de la FC Ceahlăul figurează, se pare, inclusiv numele italianului Giuseppe Giannini, fostul jucător de la AS Roma. Fogia şi San Benedecto au fost echipele pe care Gianini le-a antrenat în Italia, la începutul carierei sale. În România, "Principele", cum era numit de tiffosi romani, a mai pregătit pe FC Naţional şi FC Argeş, la ultima grupare devenind şi cel mai bine plătit antrenor din România, în 2006. Ultima dată, Giannini fusese cunoscut ca antrenor al formaţiei italiene din serie B, Gallipoli Calcio.

Florin Marin: "Nu m-a înştiinţat nimeni de demitere. Vin la programul echipei!"
Tehnicianul Florin Marin a declarat, sâmbătă, ca oficialii Ceahlăului nu i-au comunicat faptul că ar fi fost fost demis din fucnţia de manager general la FC Ceahlăul. Mai mult, acesta a spus că astăzi se va prezenta la Piatra Neamţ pentru a conduce antrenamentele echipei.

"Nu mi-a comunicat nimeni că aş fi fost demis. Luni voi reveni la Ceahlăul, la antrenamente. Îmi felicit jucătorii pentru atitudinea pozitivă din meciul de la Brasov, indiferent de rezultatul final. Nu trebuie să uităm, totuşi, că am jucat în compania echipei de pe primul loc şi că, în prima repriză, ne-am creat foarte multe ocazii de a marca. Din pacate, aşa a fost să fie, să plecăm învinşi".

Florin Marin n-a dorit să comenteze arbitrajul, dar susţine că eliminarea lui Ferariu pentru cumulul cartonaşelor galbene a fost uşor acordată. Mai mult, în faza penaltyului din care Braşovul a deschis scorul, Marin rămâne convins că a fost simulare la Zaharia. "s-a vâzut de departe că aşa a fost în acea fază. I-am spus asta arbitrului, după meci". Ieri şi sâmbătă, managerul Ceahlăului a avut telefonul închis, dar se pare că va fi aşteptat la Piatra Neamţ să-şi încheie conturile cu formaţia pe care a promovat-o în vară din liga secundă.

Nici directorul executiv n-a primit hârtie oficială de demitere
Şi directorul Ioan Mironaş era străin de hotărârea şefilor FC Ceahlăul în privinţa sa, după meciul şi evenimentele acestuia, vineri seară, la Braşov.

"Nu am primit o hârtie oficială din partea clubului, act care să mă informeze de demitere. Dacă am fi scos echipa de pe teren, atunci am fi fost penalizaţi: cinci puncte în clasament şi cu o amendă consistentă în bani", a explicat Ioan Mironaş, decizia de a nu scoate echipa de pe teren la indicaţiile patronului său, Gheorghe Ştefan.

Directorul executiv al Ceahlăului s-a mai aflat într-o postură similară, la finele turului Ligii 1 în ediţia 2007-2008. Atunci, Consiliul de Administraţie de la FC Ceahlăul hotărâse demiterea lui Ioan Mironaş din funcţie, asemeni celei a preşedintelui executiv de la acea vreme, Grigore Sichitiu. La reluarea pregătirilor pregătită atunci de Viorel Hizo, directorul Mironaş s-a întors la birou, explicând senin: "Am fost în vacanţă, niciodată dat afară de aici". Mulţi se aşteaptă ca Ioan Mironaş să revină şi de această dată, repede, la biroul său din cadrul FC Ceahlăul. Tocmai pentru că rămâne o persoană cu multe atribuţiuni, indispensabilă, la gruparea pietreană de fotbal.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ - gonen - 09-13-2009, 02:26 PM
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ - Sebi Raducu - 09-14-2009 05:19 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
46 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut