Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ
10-22-2009, 09:24 PM
Mesaj: #105
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ
Vor în Liga 1 până la 100 de ani

Aniversarea istorică de ieri pe Borzoghean, în curtea grupării pietrene de fotbal, se doreşte a fi un stimulent pentru ca echipa Ceahlăului să depăşească perioada nefericită a rezultatelor din campionatul Ligii 1.

"Este o zi de importanţă majoră pentru noi, sărbătoare cu care nu se pot lăuda multe cluburi din ţară, indiferent de specificul activităţii lor", a spus preşedintele Viorel Măstăcăneanu, la serbarea celor nouă decenii de viaţă a Ceahlăului.

Şefii clubului pietrean sunt încrezători în revirimentul formaţiei lui Florin Marin la nivelul întrecerilor de campionat, gândind şi la faptul că aniversarea celor 90 de ani de existenţă îi găseşte cu o echipă nouă, mult întinerită, în cea mai importantă întrecere fotbalistică a ţării. Pentru că procesul de reconstrucţie i-a "prins" ca participanţi în Liga 1, oficialii clubului de pe Borzoghean au planificat, rapid, un obiectiv pentru următorii 10 ani: prezenţa în primul eşalon şi la avinersarea centenarului. "Până la aniversarea a o sută de ani de existenţă a clubului nostru, dar şi mult timp după aceea, vrem să jucăm în primul eşalon", a întărit preşedintele Consiliului de Administraţie de pe Borzoghean, Viorel Măstăcăneanu.

O perioadă însemnată a istoriei Ceahlăului a fost legată şi de activitatea directorului Ioan Mironaş, pe Borzoghean. "Personal, mi-aş dori ca la cei 100 de ani ai clubului, să sărbătorim alte rezultate, însemnate pentru simpatizanţii şi suporterii noştri", a completat fostul căpitan al echipei pietrene.

Cu orice risc, nu se abat de la politica întineririi echipei
Indiferent de critici, contestatari ori de soluţii noi, gândite ca salvatoare situaţiei de faţă a echipei, preşedintele Consiliului de Administraţie de la FC Ceahlăul refuză să renunţe la politica de întinerire a formaţiei sale.

"Indiferent de consecinţe şi rezultate, de la bun început, de la momentul promovării, ne-am asumat responsabilitatea pentru cele care vor urma la echipă. Asta vom face şi acum, chiar dacă suntem codaşi în clasament şi cu o situaţie grea la «adevăr»".

În ciuda parcursului dezamăgitor al ultimelor etape, dar mai cu seamă a rezultatelor dezastruoase ale echipei, Viorel Măstăcăneanu susţine că managerul Florin Marin trebuie să continue promovările elementelor tinere din efectivul lărgit pe care-l are la dispoziţie.

"Ne lipseşte experienţa şi nu avem alte soluţii la momentul de faţă. Sperăm, însă, să ne redresăm cu prima ocazie ce se iveşte şi să recuperăm punctele care ne separă de linia supravieţuirii în clasamentul Ligii 1".

Lefter şi Ionescu rămân ai Ceahlăului
Vestea renunţării a doi dintre colaboratorii lui Florin Marin la funcţiile din stafful tehnic al Ceahlăului s-a dovedit a fi lipsită de adevăr. Ieri la prânz, "secundul" Radu Lefter şi "principalul" Mihai Ionescu nu doar că au confirmat continuarea angajamentului lor în cadrul conducerii tehnice a grupării pietrene, ci chiar pregăteau şedinţa de pregătire anunţată după-amiaza.

"Cine a inventat-o pe asta cu demisiile care ni le-am fi depus noi, pe baza neînţelegerilor şi tensiunilor în relaţia cu Florin Marin, este un nebun. Pentru care motiv să ajungem în situaţia asta? Sunt doar aberaţiiÎ Şi eu şi Radu (n.n. Lefter) suntem deja la stadion, îl aşteptăm pe «nea» Florin (Marin, n.r.) şi pregătim toate pentru şedinţa de antrenament ce-o avem programată de la ora 16", a declarat Mihai Ionescu.

Mult mai deranjat de zvonul fals al demisiilor celor doi antrenori ai Ceahlăului a fost Radu Lefter, tehnician care se ocupă de pregătirea portarilor formaţiei nemţene.

"Rămân la părerea că cineva anume este interesat şi vrea cu adevărat să dezbine conducerea şi activitatea din cadrul formaţiei noastre. Numai neadevăruri se spun despre noi; nu-i destul că traversăm o perioadă nefastă în campionat, dar se mai aruncă şi zvonuri lipsite de orice susţinere".

Lefter ţine să menţioneze şi faptul că niciodată n-au existat probleme sau tensiuni între managerul Florin Marin şi colaboratorii lui.

Echipa Ceahlăului, ambasador al oraşului
"Fotbaliştii mari şi oamenii importanţi ai fenomenului fotbalistic au auzit de oraşul Piatra Neamţ doar datorită Ceahlăului, înainte ca aceştia să fi ştiut măcar unde se fală pe hartă urbea noastră". Afirmaţia lui Radu Lefter se vrea a fi eticheta postată pe numele grupării pietrene de fotbal, cu atât mai mult la prilejul aniversării celor nouă decenii de viaţă a clubului.

Băcăuan la origine, antrenorul cu portarii din vestiarul Ceahlăului este aproape de a împlini vârsta "majoratului" în curtea echipei de pe Borzoghean. Lefter ştie că aniversarea de ieri a venit într-un moment greu al echipei, "tocmai pentru că rezultatele nu ne sprijină. Dar sperăm ca odată cu maturizarea acestei echipe tinere, să vină şi rezultatele aşteptate de mulţi".

La ceas aniversar îşi vor alături toţi jucătorii echipei
Oficialii Ceahlăului se gândesc să invite la momentele de sărbătoare ale propriei grupări, pe toţi jucătorii ce-au îmbrăcat tricoul formaţiei pietrene de fotbal.

Manifestările prilejuite de aniversarea celor 90 de ani de la înfiinţarea FC Ceahlăul Piatra Neamţ vor începe de vineri după-amiază. Startul este programat la ora 17, în sala de socializare a clubului, care poartă numele celui care amintea de prima generaţie a Ceahlăului 1919: Constantin Grigoriu.

Simpozionul "FC Ceahlăul-90 de ani pe scena fotbalului românesc" va fi deschis prin cuvântul adresat invitaţilor de către preşedintele Viorel Măstăcăneanu, dar şi de cuvântul de salut al preşedintelui de onoare, Gheorghe Ştefan, primarul municipiului. Nu vor lipsi din programul acţiunii nici intervenţiile veteranilor echipei Ceahlăului. Acţiunea de vineri va fi continuată cu lansarea cărţii aniversare a clubului, cu prezentarea expoziţiei în imagini din istoria Ceahlăului, iar până la coktail-ul de final al organizatorilorvor mai fi acordate şi diplome invitaţilor speciali. Unul dintre aceştia este dr. Costache Andone, cel considerat că "a luat-o înaintea clubului, în aniversarea a nouă decenii de activitate", după cum spunea preşedintele Viorel Măstăcăneanu.

"Ne este mai puţin dor de cei din federaţie"
Spusele preşedintelui CA al Ceahlăului, Viorel Măstăcăneanu, motivează absenţa oaspeţilor de marcă ai FRF, la aniversarea celor nouă decenii de viaţă în curtea echipei pietrene.

În plus, diriguitorii grupării de pe Borzoghean susţin că lipsa oficialilor de la federaţie la serbarea Ceahlăului, se datorează într-o oarecare măsură participării formaţiilor româneşti în cupele europene, dar mai ales al programului oficial al etapei din Liga 1.

"Într-adevăr, sărbătoarea clubului nostru se suprapune cu alte activităţi sportive de mare importanţă. N-am luat legătura cu cineva special din federaţie, dar nici nu credem că ar fi cineva disponibil pentru petrecerea noastră. Până la urmă, cei care ajung la banchet, sunt dornici să se revadă cu sportivii şi antrenorii din vremurile frumoase ale Ceahlăului", este convins preşedintele Viorel Măstăcăneanu.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ - gonen - 09-13-2009, 02:26 PM
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ - Sebi Raducu - 10-22-2009 09:24 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
119 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut