Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ
11-06-2009, 10:09 PM
Mesaj: #134
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ
"O scoatem cu bine la capăt!"

Gigi Mulţescu se arată încrezător şi pentru situaţia găsită la Ceahlăul Piatra Neamţ. Tocmai datorită experienţei acumulată de-a lungul timpului în curtea celorlalte grupări, unde a fost adus ca un colac de salvare.

"Mai trebuie foarte multe lucruri puse la punct", avertizează tehnicianul, care găseşte şi soluţionarea problemelor echipei. "Printr-o colaborare fructuoasă între toţi factorii importanţi ai activităţii de aici, o scoatem cu bine la capăt!", pariază al doilea antrenor al Ceahlăului, în actualul sezon de Liga 1.

Mulţescu senior vede în obiectivul său cu noua echipă a Ceahlăului nu doar o provocare, cât mai ales o datorie care-i poate aduce o satisfacţie aparte în carieră. Totodată, tehnicianul găseşte în baza sportivă de pregătire de pe Borzoghean, primul şi marele avantaj în redresarea echipei sale.

"Puţine echipe din campionatul nostru au parte de asemenea condiţii. Şi tocmai din acest punct de vedere, pe teren, la meciurile importante, avem posibilitatea de a regla lucrurile în favoarea noastră", a adăugat Gigi Mulţescu. Artizan, în trecut, al succeselor de neuitat cu "gaşca nebună" din Regie, Gigi Mulţescu are ocazia de a-şi proba valoarea, din nou, într-un alt colectiv de copii: la Piatra Neamţ.

Gigi Mulţescu a avut emoţii la preluarea Ceahlăului

Cât mai multe lucruri bune, într-un timp foarte scurt. Aşa sună misiunea noului antrenor principal, Gigi Mulţescu, la cârma băncii tehnice a Ceahlăului.

"Un om supercunoscut în activitatea fotbalistică, atât ca jucător cât şi ca antrenor", l-a caracterizat preşedintele Viorel Măstăcăneanu pe cel numit, în doar câteva ore, să repună pe picioare formaţia noastră.

Şeful executivului clubului pietrean speră ca venirea lui Gigi Mulţescu să fie una de bun augur pentru Forminte şi compania şi să aducă speranţe concrete pentru un nou start reuşit în campionat, în obiectivul supravieţuirii la capătul sezonului.

După eşecul cu "Magiun" Barbu, Gigi Mulţescu a reprezentat "varianta B" în planurile diriguitorilor de pe Borzoghean, pentru ocuparea postului lăsat liber de Florin Marin. Ieri, tehnicianul a recunoscut că a avut nu doar rezerve, cât mai ales emoţii, până să se hotărască să preia formaţia Ceahlăului.

"Era normal să mă gândesc mai mult, ştiind care este situaţia echipei din clasament". Odată numit ca şef al băncii tehnice, Mulţescu anunţă planuri îndrăzneţe în plan profesional, care să ducă la progresul tinerei sale echipe găsită la Piatra Neamţ.

"Vreau ca echipa să crească în joc, într-un timp cât mai scurt timp, iar ca urmare firească, să evite retrogradarea", sună ideea generală a responsabilului cu rezultatele Ceahlăului.

Creaţie pentru atac, vigoare în defensivă
"Ne-am liniştit într-o direcţie, dar acum au apărut alte griji", vorbeşte antrenorul Gigi Mulţescu despre perioada de după meciul cu Astra Ploieşti, premergătoare înfruntării cu Vasluiul, din runda următoare. Tehnicianul Ceahlăului a pornit în pregătirea derbyului moldav de sâmbătă seară (ora 19) din experienţa trăită la meciul cu prahovenii. Pe baza informărilor oferite de "secunzii" Lefter şi Ilie, "principalul" a încercat şi a reuşit cu rezultate bune, să "lucreze" la mentalul jucătorilor. Iar în scurtele întrevederi cu noii săi elevi, în ziua jocului de la Ploieşti, a reuşit măcar să-i capaciteze pentru un rezultat pozitiv. "Este adevărat, le-am dat mai multă încredere explicându-le că au posibilităţi mult mai mari de progres, neexploatate până acum".

O surpriză plăcută pentru Gigi Mulţescu, la cel dintâi meci oficial cu Ceahlăul, a însemnat raportul posesiei mingii pentru elevii săi, comparativ cu "astralii", la meciul de sâmbăta trecută. "Neaşteptat de bine au plimbat mingea băieţii, în prima repriză, iar prin asta, am pus în dificultate de multe ori adversarii". Mulţescu susţine că declicul s-a produs cu echipa sa, însă mai sunt destule problemele rămase descoperite. Astfel, pentru capitolul finalizare, antrenorul Ceahlăului spune că "este nevoie de oameni specializaţi, care pot face diferenţa în joc. Până-i vom găsi, suntem obligaţi să-i responsabilizăm şi să-i antrenăm, specific, pe cei pe care-i avem la dispoziţie". Apoi, ca ai lui să ajungă să-şi câştige partidele importante din campionat, noul "principal" de pe Borzoghean va cere mai multă atenţie şi fundaşilor. "Am găsit multe nesincronizări în apărare. La Ploieşti, pe fondul unei lipse de reacţii am primit golul cu Astra. Dacă în fazele de atac este vorba de creaţie, în apărare trebuie să dovedim vigoare. Ne-avem nevoie de erori similare în jocurile următoare", a ţinut să completeze "Turcul" Gigi Mulţescu.

Gigi Mulţescu: "Dacă n-am ocazii în meci, înseamnă că nu joc"
Acoperirea posturilor deficitare în formula actuală a echipei şi îmbunătăţirea valorică a întregului lot. Acestea sunt grijile dorite a fi rezolvate "din mers", odată cu înregimentarea antrenorului Gigi Mulţescu la FC Ceahlăul. Noul "principal" şi-a completat stafful de la Piatra Neamţ cu Yuksel Yesilova. Fost preparator fizic la Steaua, acesta poartă o mare responsabilitate pentru următoarele rezultate alor noştri. Iar de luni, la primul antrenament cu noii lui elevi, turcul a ţinut să ia "pulsul" fiecărui jucător în parte, angajându-i în mai multe teste.

"O situaţie similară la nivelul echipei am găsit şi la Cluj, echipă care în zece etape obţinuse doar trei puncte. Aici, la Ceahlăul, părerea mea este că s-a mizat prea mult pe tineret; iar impactul cu prima ligă este relevant acum. Problemele sunt evidente, la suprafaţă. Numai cei care nu vor, nu le observă!", susţine Gigi Mulţescu, în opinia căruia pauza competiţională imediată va prinde foarte bine echipei Ceahlăului. În "vacanţa" imediată, tinerii lui jucători vor lucra nu doar sub aspectul acumulărilor, cât mai ales asupra unei mai bune organizări a jocului, printr-un sistem diferit decât cel cunoscut în perioada managerului Florin Marin. "Nu contează neapărat sistemul aşezat pe teren, ci mai ales dinamica jocului. Din punctul meu de vedere, dacă n-am ocazii într-un meci, înseamnă că n-am jucat meciul respectiv, că am fost absent!", îşi anunţă ideile personale în planurile tactice cu Ceahlăul, Gigi Mulţescu.

Ferreira a plecat
Rudison Ferreira, brazilianul venit de sâmbătă la probe în curtea Ceahlăului, a trebuit să-şi părăsească, ieri dimineaţă, noii colegi. Mijlocaşul sud-american n-a apucat să participe decât luni seară la antrenamentul formaţiei pietrene, şedinţă de pregătire ce a cuprins o miuţă, dar şi teste în sala de forţă. A doua zi, ieri dimineaţă, Ferreira a fost obligat să-şi facă bagajele şi să plece spre casă, pentru a fi alături de soţia sa. "Ori a născut deja, fie urmează să nască în perioada imediat următoare. Iniţial, el ştia că sorocul îi va veni soţiei sale ceva mai târziu şi de asta a venit, la timp, cu noi în probe. Sperăm să-şi rezolve problemele imediat, pentru a reveni la noi şi să ne pronunţăm asupra sa", a spus, ieri, antrenorul Gigi Mulţescu. Alături de Ferreira, la antrenamentul de luni seară pe terenul II al Borzogheanului, între jucătorii Ceahlăului a venit şi congolezul Rodrigue Dikaba. Africanul, adus de la Bucureşti, cu maşina, chiar de "principalul" formaţiei noastre, susţine că a jucat în liga secundă din campionatul francez şi poate fi utilizat ca mijlocaş de bandă.

Cebotaru: "Mai facem surprize, poate chiar începând cu Vasluiul"
Considerat de mare importanţă în economia clasamentului final al Ligii 1 pentru ambele tabere, meciul Ceahlăul - FC Vaslui poate aduce relansarea alor noştri în campionat. Internaţionalul pietrenilor, Eugen Cebotaru, vede în sfârşitul turului pentru el şi coechipieri o etapă chiar decisivă în realizarea obiectivului salvăriid e la retrogradare. "Ne va fi foarte greu în următoarele etape, tocmai în ideea că ne aşteaptă meciuri şi echipe puternice atât la Piatra Neamţ cât şi în deplasare", declară basarabeanul.

Cebotaru este însă convins că formaţia Ceahlăului rămâne capabilă de multe alte succese. "Am încredere că vor veni mai multe puncte şi asta încă de la meciul cu FC Vaslui", a completat Eugen. Hotărâţi să facă viaţă grea oricărei adversare pe care o vor avea în faţă, jucătorii Ceahlăului ştiu că sâmbătă vor trebui să se întrebuinţeze mai mult, contra echipei "Fiarei" Marius Lăcătuş, Vasluiul dovedind un parcurs constant bun în realizarea obiectivului prezenţei, din nou, în cupele europene. Ceahlăul - FC Vaslui va fi sâmbătă, de la ora 17 pe Borzoghean, iar în următoarele partide oficiale din 2009, ai noştri vor mai avea de înfruntat pe Internaţional Curtea de Argeş, Universitatea Craiova, Unirea Urziceni şi CFR Cluj.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ - gonen - 09-13-2009, 02:26 PM
RE: Ştiri Ceahlăul Piatra-Neamţ - Sebi Raducu - 11-06-2009 10:09 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
120 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut