Ştiri FCM UTA Arad
09-27-2009, 04:02 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri FCM UTA Arad
Leucuta regreta ca lipseste in Zavoi
Poate, Alexandru Leucuta ar fi avut soarta altor fosti coechipieri ai sai la UTA, daca nu ar fi facut acel meci mare la Ramnicu Valcea. Practic, tanarul mijlocas ofensiv a batut formatia lui Artimon de unul singur, marcand de doua ori si dand si o pasa decisiva pentru Dumitru Mitu. De atunci, insa, fotbalistul pe care Ionut Popa l-a avut sub comanda si la Poli Iasi nu a mai rupt deloc gura targului si odata cu achizitiile "alb-rosiilor" din aceasta vara de abia daca mai prinde si un loc pe banca de rezerve. Leucuta nu a fost inclus in lotul de 18 nici macar pentru meciul cu fostele sale victime din Oltenia, iar acest lucru il doare. "La Ramnicu Valcea am facut cel mai bun meci al meu la UTA. Mi-ar fi placut sa ma intorc acolo si sa demonstrez ca am valoare de echipa fanion a Aradului. Ma doare putin ca nu am reusit acest lucru, dar decizia este a antrenorilor si o respect", a comentat "Leu" ramanerea pe dinafara lotului.
Utistul mai spune ca nu le-a dat sfaturi atacantilor titulari, pentru ca: "Stiu ei prea bine ce au de facut. Sunt in formaa atat Batin, cat si Tucudean, sunt sigur ca vor marca duminica. Cat despre mine, poate voi mai avea ocazia cu un alt prilej sa ma intorc cu UTA la Ramnicu Valcea si sa le creez neplaceri celor de acolo". Pe de alta parte, Leucuta recunosate ca-si va cauta o alta echipa daca pana in iarna nu va reusi sa-si faca loc in primul "unsprezece". De fapt, conducerea clubului i-a propus sa mearga imprumut la CFR Timisoara sau CS Ineu, dar fotbalistul a declinat oferta. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-27-2009, 04:03 PM
|
|||
|
|||
Utistii, platiti pe luna august
Dupa avansul primit saptamana trecuta din buzunarul presedintelui Giovanni Catanzariti, pentru a avea de unde sa-l cinsteasca pe Nadaban cu ocazia nuntii sale, utistii au primit si decontarea salariului pe luna august.
Acest lucru s-a intamplat inca de joi seara, asa ca "alb-rosii" au facut deplasarea la Ramnicu Valcea cu buzunarele pline. Totodata, conducerea clubului a promis ca va achita si primele pentru victoriile cu CFR Timisoara, Fortuna Covaci si Simleul Silvaniei, adica 900 de euro pentru fiecare titular in cele trei meciuri. Doar bonusul cu Dacia Mioveni se va reporta pentru finalul lunii viitoare. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-27-2009, 04:04 PM
|
|||
|
|||
Fara probleme de ultim moment
Delegatia "textilista" a calatorit aproape toata ziua de vineri spre Ramnicu Valcea, facand un singur popas, la Miercurea Sibiului, pentru a lua masa de pranz. Aseara, utistii s-au cazat la Hotelul "Alutus", de doua stele, iar in aceasta dimineata au efectuat antrenamentul oficial la o cocheta baza sportiva aflata in vecinatatea centralei hidroelectrice din Ramnicu Valcea.
Ionut Popa a programat jocuri dinamice pe teren redus, cateva sprinturi scurte, totul terminandu-se cu asezarea tactica pentru meciul cu oltenii. Imbucurator este ca nu a intervenit nicio o problema de lot dpa sedinta tehnica din aceasta dimineata, toti fotbalistii fiind apti din punct de vedere medical. Confruntarea dintre CSM Ramnicu Valcea si UTA va avea loc maine, de la ora 15,30 si va fi transmisa in direct de SportClub. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-28-2009, 09:28 PM
|
|||
|
|||
Pocuca a aflat la încălzire că poate să joace
Prezenţa în primul 11 al căpitanului utist Predrag Pocuca a fost incertă cu 30-40 de minute înainte de startul jocului. Croatul s-a confruntat cu o problemă musculară pe tot parcursul săptămânii, nefiind pregătit 100%. La încălzire a rezistat însă sprinturilor şi schimbărilor de ritm, asumându-şi răspunderea. Dacă n-ar fi putut să evolueze, ar fi fost înlocuit cu tânărul Manea.
Portarul vâlcenilor s-a accidentat la încălzire Portarul titular al formaţiei CSM Râmnicu Vâlcea, Rusandu, a suferit o accidentare la încălzirea de dinaintea partidei şi a fost nevoit să renunţe. El a fost înlocuit cu rezerva Perianu, fiind adus din tribună Brănescu, pentru a fi rezervă. Ţucudean, Chindriş şi Purece au plecat la lot George Ţucudean, Marius Chindriş şi Florin Purece nu s-au întors cu UTA la Arad, plecând direct la Bucureşti, pentru a onora convocarea la lotul naţional de juniori U19. Cei trei juniori utişti se vor pregăti timp de zece zile la Mogoşoaia, în cadrul unui lot lărgit compus din 22 de jucători. Apoi, selecţionerul va alege cei 18 jucători care vor evolua pentru România U19 în cadrul turneului de calificare la Campionatul European de anul viitor, turneu care va avea loc în Austria. Utiştii, cu salariile la zi Cu o uşoară întârziere, anunţată din timp de Universitatea Vasile Goldiş, utiştii şi-au încasat salariile pentru luna august. Tranşa lunară în valoare de 30,000 de euro a intrat în posesia Bătrânei Doamne la finalul săptămânii trecute, astfel că s-au achitat salariile care erau scadente în 15 septembrie. Drida, titular la Rm. Vâlcea Ionuţ Popa a făcut o mutare oarecum neaşteptată ieri, când a ales primul 11 pentru meciul de la Râmnicu Vâlcea. Directorul tehnic utist l-a titularizat pe Adrian Drida, abia refăcut după o problemă de ordin muscular, renunţând la închizătorul Vali Apostol, trecut pe banca de rezerve. Drida şi-a reluat antrenamentele la intensitate normală la începutul săptămânii. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-28-2009, 09:29 PM
|
|||
|
|||
"Am avut penalty!"
UTA rămâne liderul seriei după un rezultat de egalitate, obţinut în ultima secundă a meciului de duminică după-amiază, de la Râmnicu Vâlcea. Arădenii au avut şansă în debutul confruntării, când gazdele au ratat o ocazie uriaşă, după care, pe parcursul primei reprize au jucat bine.
În debutul părţii secunde, CSM Rm. Vâlcea a deschis scorul după o eroare colectivă a utiştilor, pentru ca UTA să-şi revină abia în ultimele 15 minute ale partidei. Predrag Pocuca a înscris în ultima secundă, iar UTA a revenit în fruntea Ligii II, seria Vest, fiind acum la egalitate de puncte cu FCM Târgu Mureş (învingătoare în deplasare, la CFR Timişoara) şi Jiul Petroşani (a învins, acasă, pe FC Drobeta Turnu-Severin), după ce Universitatea Cluj-Napoca a pierdut la Mioveni, sâmbătă. Ionuţ Popa, nemulţumit de arbitraj Directorul tehnic al Bătrânei Doamne, Ionuţ Popa, a apreciat efortul jucătorilor arădeni, care - deşi pe fondul unui joc modest în a doua repriză - au insistat până la final. Popa a avut atât nemulţumiri legate de prestaţia echipei sale, cât şi de cea a brigăzii de arbitri condusă de braşoveanul Florin Ghimbăşan. "Ce să spun? Din punctul meu de vedere am fost clar dezavantajaţi de arbitri. În primul rând, arbitrul de centru a acordat prea uşor cartonaşe galbene pentru noi. Jucătorii mei au fost sancţionaţi la primul fault, în timp ce ale gazdelor erau trecute cu vederea, vâlcenii fiind avertizaţi abia după ce făceau al doilea, al treilea fault", a declarat Ionuţ Popa. De asemenea, directorul tehnic al Bătrânei Doamne s-a declarat nemulţumit de faptul că centralul a oferit gazdelor mingea în trei faze în care UTA ar fi trebuit să primească lovituri de colţ sau aruncări de la margine. "Cea mai mare nedreptate în opinia mea s-a produs în prima repriză, când ar fi trebuit să beneficiem de o lovitură de pedeapsă, la faultul comis asupra lui Batin", a adăugat Ionuţ Popa. Paul Batin îşi cinsteşte colegii Tachinat în cursul săptămânii trecute pentru că n-a "dat berea de bun venit la UTA", golgeterul Bătrânei Doamne le-a promis atunci coechipierilor că va respecta tradiţia cu ocazia primului meci în care nu va marca. Autor a şapte goluri în cele şapte etape disputate din actualul sezon, Batin nu marcase la Şimleul Silvaniei. N-a înscris nici duminică, la Râmnicu Vâlcea, când Predrag Pocuca a adus un punct important Bătrânei Doamne, motiv pentru care i-a venit rândul... la cinste. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-28-2009, 09:34 PM
|
|||
|
|||
Drida: "Trebuia sa intre una"
Adi Drida a revenit in prima echipa, desi accidentarea sa din meciul de la Simleul Silvaniei, dar si faptul ca echipa a castigat si fara el cu Mioveniul, pareau sa-l lase pe banca. Insa, Ionut Popa a dorit sa joace o partitura mai ofensiva la Ramnicu Valcea si – atat cat l-au tinut balamalele – mijlocasul de 27 de ani a fost destul de util echipei.
"Am vrut sa cistigam, dar am luat golul si apoi ne-am bucurat sa egalam in extremis, smulaind un punct. Echipa a meritat sa nu piarda, nu cred ca putem vorbi doar de noroc. Am ratat vreo patru ocazii pe final si trebuia sa intre una pina la urma. Sa se bucure gazdele ca s-a terminat asa", a declarat capitanul "alb-rosiilor". "Eliminarea lui Roman mi s-a parut justa pentru ca nu a permis executarea loviturii libere", a mai precizat Drida. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-28-2009, 09:35 PM
|
|||
|
|||
Mihut: "Am fost peste ei"
Desi spre final, cand UTA trebuia sa accelereze nu mai avea suflu, Dorin Mihut si-a adus aportul la rezultatul pozitiv ce avea sa se inregistreze la final. Fostul fundas al celor din Ramnicu Valcea a avut cuvinte frumoase la adresa oltenilor.
"Valcea are echipa buna si daca Artimon va fi lasat in pace va face treaba buna. Eu le doresc bafta. Cat despre noi, am meritat sa nu pierdem pentru ca pe final am fost peste ei. Ne dorim sa castigam fiecare meci si astfel putem ramine acolo sus" a declarat Mihut, care a adaugat: "Valcea nu a promovat in sezonul trecut din mai multe motive. Cert e ca baietii si-au dorit promovarea. Mai multe nu vreau sa comentez..." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-28-2009, 09:35 PM
|
|||
|
|||
Digbeu recunoaste: "Am avut sansa"
Ivorianul a fost aplaudat cu generozitate in momentul in care a fost schimbat de Ionut Popa, iar la finalul partidei a fost randul lui sa-i salute pe cei 50 de suporteri ai UTA-ei in Zavoi.
"Am avut sansa, deoarece echipa gazda a jucat foarte bine. Am suferit, dar pe final baietii s-au mobilizat exemplar si merita toti felicitari, impreuna cu staff-ul tehnic. O partida de bun nivel in liga secunda. Trebuie sa muncim mult in continuare ca sa avem rezultate", a apreciat tehnicul mijlocas imprumutat de la CFR Cluj. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-28-2009, 09:36 PM
|
|||
|
|||
Nagy: "Punct meritat"
Inca odata, Roli Nagy si Dan Stupar s-au facut mai putin auziti de pe margine, fiindca responsabil cu indicatiile a fost Ionut Popa. "Mister" s-a agitat mereu in suprafata tehnica din fata bancii de rezerve, luand loc cateva minute doar dupa golul de 1-0 al oltenilor. La final, antrenorul principal al aradenilor a apreciat drept echitabil rezultatul final. "Ne bucuram ca am ramas neinvinsi si dupa etapa a 7-a. Baietii au dat dovada de caracter si am egalat meritat pe fondul dominarii noastre din final cind am mai ratat citeva ocazii. Am crezut pina la final in sansa noastra si pina la urma am fost rasplatiti. Nici gazdele nu au mai vrut sa joace in ultimele minute, trageau de timp ca sa pastreze rezultatul normal. Una peste alta consider ca punctul obtinut este meritat, cu toate ca am avut si noi probleme, perioade mai slabe de joc cand am suferit. Din doua faze fixe s-au marcat golurile, deci rezultatul este logic".
Vorbind si despre viitor, Roland Nagy a reamintit ca UTA nu se gandeste neaparat la promovare. "Ne dorim sa raminem sus in clasament, dar nu ne-am propus neaparat sa terminam pe primele doua pozitii. Avem una dintre cele mai tinere echipe din serie si mai avem mult de munca la capitolul omogenitate. Este un nivel bunicel in seria a II-a cu echipe care fac fata, dar si cu combatante care nu pot tine pasul. Pana acum, dintre echipele pe care le-am intilnit, Mioveniul si chiar Valcea mi s-au parut echipe bune. O placere sa joci fotbal la Valcea, pe un asemenea stadion cu un asemenea adversar". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-28-2009, 09:37 PM
|
|||
|
|||
Catanzariti: "Un egal cat o victorie"
Ca de fiecare data, Giovanni Catanzariti a tremurat din tribuna oficiala pentru elevii lui Ionut Popa. Seful italian al UTA-ei a fost si el in culmea fericirii dupa reusita lui Pocuca, pentru ca: "Eu consider aceasta remiza ca pe o victorie si asta pentru ca a fost obtinuta cu inima de o echipa ce este din ce in ce mai unita. Mai mult, suntem in continuare neinvinsi si am ramas pe primul loc. E foarte important pentru moralul nostru".
"Gio" mai crede ca arbitrajul a fost cu dedicatie din partea formatiilor implicate in lupta pentru locurile fruntase. "Am jucat 11 contra 14. Am avut si penalty la o interventie asupra lui Batin la inceputul meciului, dar cel mai bine s-a vazut la cartonasele galbene pe care ni le-au acordat. Cel putin Pascariu nici nu era langa jucatorul gazdelor cand a fost avertizat. Am fost vanati", a concluzionat Catanzariti. Fiindca Pascariu si Buican sunt suspendati dupa meciul de la Ramnicu Valcea, UTA se gandeste tot mai serios sa amane derby-ul cu Jiul Petrosani, daca internationalii de juniori vor pleca la lot, iar cei doi fundasi sa-si ispaseasca, eventual, pedeapsa in meciul de peste doua etape, tot de pe teren propriu, cu Drobeta Turnu Severin. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
12 Musafir(i)
12 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut