Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Jiul Petroşani
10-12-2009, 06:48 PM
RE: Ştiri Jiul Petroşani
Teroare în Vale

Aflată în prima parte a clasamentului după nouă etape, Jiul Petroşani se confruntă cu mari probleme financiare. După ce în anii trecuţi şi-a terorizat jucătorii prin neplata contractelor, în acest sezon patronul Alin Simota are restanţe la angajaţii de la stadion, iar centrul de copii şi juniori l-a abandonat definitiv.

Mai mult, unii jucători de la echipa de seniori se plâng şi ei că nu şi-au luat banii de mai multe luni. "Să ştiţi că stiţi că stăm rău din punct de vedere financiar. Nu am luat bani cam de multă vreme", a declarat sâmbătă un jucător de la Jiul, sub protecţia anonimatului.

Practica nu este nouă la Jiul. În sezonul 2006-2007, Dan Găldeanu, Alin Paleacu şi Bogdan Vrăjitoarea au plecat din Vale în urma unor ameninţări primite din partea oamenilor lui Simota. "După meciul cu Pandurii, cam zece bodyguarzi au intrat peste noi în vestiar şi au început să ne ameninţe. Pe Vrăjitoarea chiar l-a luat de găt, dar a sărit antrenorul de atunci, Marin Tudorache şi i-a oprit", a declarat un jucător sub protecţia anonimatului.

"Nu mă interesează juniorii"
Contactat telefonic pentru a comenta situaţia de la centrul de Jiul, patronul Alin Simota s-a declarat deranjat de toate acuzele care i se aduc. "Ce vă interesează pe voi ce se petrece la Club? Centrul de copii şi juniori nu produce nicio valoare. Nu am de ce să bag bani acolo. Nu eu trebuie să mă ocup de situaţia financiară a celor fotbalişti", a spus Simota, care apoi a explicat problema angajaţilor de la stadion (bucătărese şi paznici) neplătiţi: "De ce ar sta atâtea luni la un loc de muncă dacă nu sunt plătiţi? Înseamnă că ceea ce fac eu este o artă. Nu e adevărat că nu şi-au luat banii".

Surse din cadrul clubului ne-au spus că vicepreşedintele Marian Spiru a plecat de la Jiul după ce nu a fost plătit timp de doi ani de zile. În contul datoriei, Simota i-a promis lui Spiru că îi va construi o casă, lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult, fostul antrenor cu portarii, Stelian Homan a demisionat după ce nu a văzut un leu de la Simota timp de 13 luni!

Echipa a fost aproape de faliment în vară
În vară, înainte de începerea sezonului, Jiul a fost foarte aproape de faliment. Echipa a avut probleme cu fiscul, dar Simota s-a salvat în ultima clipă.

"Jiul are multe probleme cu finanţele publice la ora actuală. Sunt restanţe de mulţi ani, care nu au fost achitate şi am discutat cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi referitor la această problemă, întrucât eu nu pot susţine la infinit echipa" , a spus Simota la vremea respectivă.

Dan Găldeanu a fost ameninţat cu cuţitul
În sezonul 2006-2007, Dan Găldeanu a povestit cum a fost nevoit să-şi rezilieze contractul cu Jiul, care expira la sfârsitul anului 2009. Acesta spune ca i-a fost pus cuţitul la gât pentru a renunţa la datoriile pe care Jiul le avea la el, în valoare de 12.000 de euro, dar şi la contract. "N-am nici o dovadă, nici un martor. Oricum, mi-am luat adio de la acei bani! Aşa se întâmplă în România. Unii n-au nici o frica, dar Dumnezeu îi va pedepsi. Nu m-aş mai întoarce la Jiul niciodată!", s-a limitat să spună Găldeanu imediat după incident.

"Am stat 16 ani la Jiul şi nu vreau să comentez problemele pe care le-am avut. Am avut foarte multe probleme la Jiul şi am ales să plec pentru că nu am făcut faţă" (Marian Spiru, fost vicepreşedinte Jiul)

"Centrul de copii şi juniori reprezintă o activitate moartă. De foarte multă vreme nu a mai ieşit vreun jucător valoros de acolo. Nu am niciun motiv să-i susţin financiar pe copii" (Alin Simota, patron Jiul)

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-19-2009, 09:13 PM
Jiul nu glumeşte!

"Minerii" au rămas neînvinşi şi după etapa a X-a din liga secundă şi îşi anunţă candidatura la promovare. Jiul s-a impus la limită la Turda, prin golul lui Mircea Ilie şi antrenorul Daniel Timofte visează frumos.

"Am fost puşi în gardă de jocul turdenilor încă din etapa trecută, când am vizionat partida de la Râmnicu Vâlcea. Ştiam că ne aşteaptă un joc foarte greu, cu o echipă bine aşezată, a cărei evoluţie nu reflectă poziţia ocupată în clasament. Am obţinut o victorie muncită de care aveam nevoie pentru a putea continua cursa de urmărire în care ne-am înscris", a spus antrenorul Jiului.

De partea cealaltă, Arieşul Turda a ajuns la a patra înfrângere consecutivă, iar tehnicianul Marian Tudorache acuză erorile individuale ale elevilor săi.

"Deşi am întâlnit un adversar care a avut un plus de tehnicitate şi de viteză, cred că un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil. Din nefericire continuăm să facem greşeli individuale, lucru care ne costă. Aşa s-a întâmplat etapa trecută la Vâlcea, aşa s-a întâmplat şi cu Jiul. Mai mult decât atât ce mă îngrijorează este faptul că noi nu ştim profita de greşelile făcute de adversari. Deşi ne aşteaptă jocuri grele, eu cred că jucătorii mei sunt capabili să mai acumuleze puncte", a spus Tudorache.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-19-2009, 09:13 PM
Daniel Timofte neagă problemele de la Jiul

După partida de la Turda, când Jiul s-a impus cu 1 - 0, tehnicianul celor din Vale a negat faptul că sunt probleme de ordin financiar la clubul la care activează.

"Nu ştiu cine este interesat să facă atâta caz, dar jucătorii noştri sunt plătiţi la zi. Am citit şi eu prin presă şi am considerat că a fost un articol tendenţios defăimător la adresa noastră, mai ales că venim după 3 săptămâni de pauză.", a afirmat Daniel Timofte.

10-20-2009, 07:35 PM
Ilie: "UTA este cel mai periculos adversar"

Mircea Ilie, unul dintre golgheterii echipei Jiul, spune că forma lui bună se datorează în primul rând echipei şi apoi colaborării bune pe care o are cu Mircea Gheorghe, cel care i-a dat cele mai multe pase de gol. "Meritul pentru golurile marcate de mine aparţine echipei, lui Mircea Gheorghe care mi-a dat cele mai multe pase de gol şi nu în ultimul rând antrenorului Daniel Timofte care ştie cum să ne aşeze în teren. Am avut un început frumos de sezon şi sperăm să o ţinem tot aşa" spune jucătorul.

Pentru Jiul partidele restante cu UTA şi U Cluj par să fie cele mai importante. "Nu le văd ca fiind decisive, dar sunt importante. UTA mi se pare cel mai periculos adversar pentru că are un lot bun, o organizare bună şi o stabilitate financiare. Pe noi ne interesează mai mult ce facem noi nu ce fac celelalte echipe".

Fost jucător la UTA, Mircea Ilie, i-a iertat în sezonul trecut pe oficialii arădeni de o datorie de câteva mii de euro. "Nu am făcut numai eu acest lucru, au mai fost jucători care au renunţat la bani, mi s-a părut normal să procedez aşa. Atunci când echipa a mers bine conducerea şi-a ţinut promisiunea faţă de noi aşa că era firesc să-i înţelegem şi noi",a declarat fotbalistul, care la 32 de ani spune că nu este superstiţios."Nu mai stau după superstiţii pentru că am o vârstă şi o anumită experienţă care mă determină sa fac lucrul acesta", a conchis jucătorul din Vale.

10-20-2009, 07:35 PM
Nogo în aşteptarea debutului

Jucătorul de 22 de ani al echipei Jiul, Salif Nogo, nu a apucat încă să debuteze pentru noua sa echipă pentru că se pare sunt ceva probleme cu actele de transfer.

"Sperăm ca mica problemă să fie rezolvată şi la următorul meci Nogo să fie în lot", au spus jiuliştii. Damian Militaru, antrenorul secund a afirmat că Jiul are la ora actuală un lot de jucător buni şi cu o bancă de rezervă de lux.

"Când te uiţi ce jucători avem pe bancă, Luţu, Pârvu, Apetri îţi dai seama de valoarea lotului",a spus Militaru.

10-22-2009, 09:19 PM
"Cancelarul" lui Simota

Fostul director sportiv de la Minerul Lupeni, Vasile Stafie, deţine o funcţie mai mult decât onorifică la Jiul Petroşani. Denumit de patronul petroşenenilor, "cancelarul" său, Stafie este nelipsit în noul sezon de lângă omul de afaceri Alin Simota pe care îi însoţeşte la toate meciurile.

"Este o mândrie pentru mine să fiu numit cancelarul lui Simota. Sunt un fel de sfătuitor al lui, sau dacă vreţi am adoptat şi noi modelul Gigi Becali care îl are alături pe Virgil Becali. De fapt jucătorii în frunte cu Damian Militaru au fost cei care mi-au spus cancelar", a afirmat Stafie. Cât de curând acesta va primi şi o funcţie oficială în cadrul clubului.

Stafie spune că obiectivul "minerilor" în următoarele patru meciuri, cele cu Deva, Târgu Mureş precum şi restanţele cu UTA Arad şi U Cluj este să cucerească 12 puncte. "Trebuie să câştigăm ,meciul cu Deva de pe teren propriu ca apoi să ne îndreptăm atenţia spre restanţa cu UTA. De fapt avem un singur obiectiv să câştigăm", a spus Stafie.

10-22-2009, 09:19 PM
Nogo, apt cu Deva

Jiul a avut probleme în a-l legitima pe Salif Nogo şi de aceea jucătorul, venit de trei săptămâni la Petroşani, nu a avut şansă să evolueze în niciun meci.

"Problema lui Nogo a fost rezolvată şi el este legitimat. Va putea fi folosit în partida cu Mureşul Deva", au spus oficialii.

Aceştia au mai afirmat că Jiul va mai transfera trei jucători de valoare cât de curând.

10-29-2009, 09:25 PM
Ortacul Hagi-Luţu

După ani de celebritate petrecuţi la Craiova, Steaua, Rapid sau Galatasaray, Ionuţ Luţu şi-a propus acum, spre finalul carierei, să ajute Jiul să revină în Liga I.

Olteanul are câteva caracteristici definitorii: mic, negricios, vorbăreţ, şmecher şi hiperactiv. Luţu are toate aceste caracteristici, care, alături de driblingul său spectaculos, l-au ajutat să devină unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti care au trecut vreodată pe al Universitatea Craiova. La Petroşani, însă, viaţa este altfel. Luţu locuieşte în hotelul stadionului, într-o linişte de sanatoriu, pe care o tulbură mereu cu ajutorul telefonului mobil. Vorbeşte non-stop cu prietenii, părinţii şi fiica sa, Patricia. Reuşim, într-un tâziu, să-l prindem şi noi la telefon şi să fixăm o întâlnire.

"Nu aş putea să lucrez în mină"
Locaţia, mina Vulcan. Hagi-Luţu se prezintă puncutal şi curios ca un elev pe care să devină pionier. Vizitează uriaşele utilaje ale minei, îi intreabă pe muncitori cum se manevrează, apoi îşi ia rolul deminer în serios. Îşi pune casca de protecţie şi intră în liftul care îi coboară pe ortaci la peste 300 de metri adâncime. Fierul scârţâie sinistru, faţa fotbalistului trece din galben în roşu, însă nu e loc de ezitări. "Nu mi-e frică, însă n-aş putea să fac această muncă. Eu nu ştiu să fac altceva decât să driblez. Dacă m-ai băga în mină, m-ai pierde pe acolo, la cât sunt de mic. Dar dacă promovăm, promit că o să cobor în puţ. Voi fi cel mai bun miner dintre fotbalişti", anunţă Luţu. După aventura în subteran, fotbalistul a ţinut morţiş să-şi revină urcând pe munte. "Aşa tată. Aer curat. Uite ce ţară frumoasă avem!", a exclamat mijlocaşul, în timp ce un parapantist tocmai îşi dădea drumul în prăpastie de lângă el.

Nu-şi găseşte nevastă!
Deşi a ajuns la 33 de ani, mijlocaşul mai are un obiectiv de îndeplinit, poate cel mai greu de până acum: să-şi găsească o soţie. Ionuţ recunoaşte că nu se căsătoreşte pentru că nu are cu cine. "Mi-ar prinde bine să-mi întemeiez o familie. Dar nu mă însor pentru că n-are cine să mă ia!" declară Luţu cu sinceritate, după care întoarce puţin capul după o tânără de pe trotuarul celălalt.

Merge la şedinţele cu părinţii
Luţu are însă o iubire profundă, care durează de zece ani! Este vorba de fetiţa lui, Patricia. "Am o fetiţă superbă, e viaţa mea. Sut un tătic model. Merg la şedinţele cu părinţii, am fost cu ea chiar la Iaşi, astă vară, la un turneu de tenis. I-am spus, înainte de primul tur, să nu cumva să piardă că e nenorocire. A bătut-o o moldoveancă şi fata a luat-o în serios. A izbucnit în plâns de nu mai puteam s-o opresc. Abia am liniştit-o".

A avut lăutari în Seoul
Deşi a jucat mulţi ani în străinătate, Luţu a avut mari dificultăţi de adaptare, el fiind mereu doborât de dorul de ţară. Cea mai îndepărtată aventură a trăit-o acum nouă ani în Coreea de Sud, când a mers să joace pentru Samsung Blue Wings. "Ce să fac, de unul singur, prin ditamai oraşul ca Seoul? Plictiseală mare! Noroc că am descoperit un parc de distracţii, un fel de Disneyland, unde stăteam de dimineaţa până seara. Acolo am dat, într-o zi, peste nişte lăutari de prin zona Argeşului. N-au mai scăpat de mine, i-am luat după program acasă să-mi cânte de dor şi voie bună şi am ţinut-o aşa mai multe zile. I-am dus chiar şi la ziua lui Cosmin Olăroiu, să-i fac o surpriză!"

10-29-2009, 09:26 PM
Juniorii Jiului au fost neprogramaţi în campionat

Supărare mare în rândul copiilor şi a părinţilor. Grupa de juniori E din cadrul clubului Jiul nu a fost programată pentru meciul de campionat cu Minerul Lupeni din cauză că nu au fost achitate de către club baremurile la arbitri.

"Este incredibil ceea ce s-a întâmplat. Clubul nu a plătit şi copiii nu au putut să joace. Nici arbitrul nu a fost foarte înţelegător . I-am spus că plătesc eu de la mine banii şi nu a acceptat. A spus că s-au adunat datoriile şi nu acceptă. Este foarte probabil să pierdem la masa verde acest meci", a declarat antrenorul Cristian Tâlvescu.

Pentru clubul Jiul acesta este cea de-a doua neprezentare şi conform regulamentului la cea de-a treia clubului riscă o amendă de 50 de milioane de lei vechi. Prima neprezentare a fost la grupa pregătită de Daniel Huza. "Copiii mei au fost bolnavi şi nu am putut participa. Din cauza grevei profesorilor am întârziat cu scutirile lor", a spus tehnicianul.

În cazul grupei de juniori E oficialii intenţionează să depună contestaţie. "Normal arbitrul trebuia să aştepte să se termine meciul şi dacă în 30 de minute de la terminarea partidei nu plăteam atunci putea să ia o decizie. Nu este tocmai corect cum a procedat. Arbitrul trebuia să dea drumul la joc şi să se sesizeze AJF-ul cu privire la restanţele financiare", a declarat vicepreşedintele George Boboc.

"Copiii mei au şanse mari să se califice la Turneul Final, dar asta numai în cazul în care clubul va plăti datoriile. Că noi nu ne temem de nimeni îi batem pe toţi. O să mergem să vorbim cu domnul Alin Simota pentru a se rezolva această problemă", a mai declarat Tâlvescu.

10-29-2009, 09:26 PM
Numai de câștigat după un meci slab

Arădenii au aflat - în faţa unui adversar bun, dar care n-a impresionat - la ce nivel sunt şi ce au făcut. De asemenea, prestaţia extrem de modestă de aseară i-a readus pe utişti cu picioarele pe pământ şi le-a trasat viitoarele sarcini: muncă şi modestie! De linişte se ocupă suporterii, care au reacţionat admirabil la finalul partidei.

UTA a intrat prost în meci şi l-a continuat şi mai prost, de-a lungul primei reprize echipa arădeană fiind extrem de lipsită de inspiraţie, agresivitate şi determinare. Oaspeţii, probabil surprinşi de evoluţia încâlcită şi seacă a arădenilor, s-au trezit în postura de-a fi obligaţi să conducă jocul, să-i imprime ritm, reuşind să aibă o posesie superioară şi o prezenţă mai bună în jumătatea Bătrânei Doamne, dar fără incisivitate. UTA, pur şi simplu s-a zbătut în gol, de-a lungul primelor 45 de minute, fiind apatică, ruptă la mijlocul terenului şi incapabilă să-şi pună adversarul sub presiune. Arădenii au ajuns rar la poarta lui Hotoboc, având două-trei situaţii, însă modeste şi lipsite de pericol, în timp de Jiul a avut două-trei şuturi mai lejere pentru Bălgrădean, dar şi o mare ocazie, produsă în min. 33 la capătul unui atac prelungit: Pocuca a deviat în bara din dreapta lui Bălgrădean.

După pauză, UTA a fost ceva mai arţăgoasă, având o tentativă nereuşită de-a se elibera din şablonul în care s-a închis în prima repriză. După un start mai bun de repriză, jocul s-a echilibrat în jurul minutul 60, pentru ca imediat apoi să cadă golurile. Oaspeţii au deschis scorul după o centrare din lovitură liberă, marcajul din careul UTA-ei fiind inexistent. Peste doar un minut, faza s-a repetat, dintr-un corner executat de Roman, în suprafaţa de pedeapsă a Jiului, Pascariu egalând. Apoi, ritmul a crescut puţin, Bătrâna Doamnă aruncându-se în atac, dar a fost o alarmă falsă, pentru că totul s-a produs la întâmplare şi a durat puţin, UTA având, aseară, doar urme vagi de joc elaborat în prestaţia sa. Jiul nu s-a baridicat, a avut destule momente în care a ieşit la joc, ţinând trupa arădeană sub presiune, dar oaspeţii au avut grijă, în primul rând, să nu piardă, motiv pentru care şi-au concentrat atenţia în special de la mijloc în jos, riscând foarte puţin. La 1-1, în minutul 90, Pintilii a scos de pe linia porţii lobul lui Digbeu. A fost o ocazie mare - şi Jiul a ratat una imensă, în minutul 68, prin Nogo -, dar după cum s-a jucat orice alt rezultat în afara celui de egalitate ar fi fost nedrept.

Dincolo de jocul sub aşteptări, UTA are numai de câştigat în urma meciului cu Jiul: acum ştie mai bine la ce nivel este, a coborât cu picioarele pe pământ şi e clar că e nevoie de modestie, muncă şi linişte. Linişte, se pare că va avea, reacţia pozitivă a celor 6000 de spectatori, la final de meci, pe fond de dezamăgire, fiind superbă.

Mutare ciudată şi neinspirată a lui Popa
Ionuţ Popa a mutat curios în primul 11, alegând să îi folosească împreună pe Roman şi Eze, ei fiind de fapt la concurenţă direct. Roman a jucat în nota echipei ca mijlocaş stânga, dar Eze nu s-a descurcat în spatele vârfurilor acolo unde, curios şi neinspirat, l-a plasat Ionuţ Popa. Nigerianul a fost pur şi simplu în plus, neacomodându-se deloc cu postura care i s-a rezervat. Digbeu, deşi nu duce fizic un meci întreg, ar fi fost o soluţie mai potrivită.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut