Ştiri Oţelul Galaţi
12-18-2009, 04:12 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Oţelul Galaţi
Oţelul şi colesterolul
Fotbalişti, ceapă, consilieri locali, jumări, ex-ministru, ţuică fiartă, mass-media, artificii, apropiaţi ai clubului şi şuncă fiartă – iată amestecul de duminică după-amiază de la Gârboavele, acolo unde "oţelarii" şi-au luat rămas bun de la anul 2009.
Jucători timizi, ca la bibliotecă Pădurea Gârboavele, Hanul "Pibunni", duminică după-amiază. Acestea au fost coordonatele bairamului de final de an al echipei de fotbal Oţelul, formaţie care şi-a salvat şunca în ultimele trei etape ale turului. Cu şapte puncte din nouă posibile, băieţii lui Dorinel Munteanu au trecut de la salamul pe datorie, pe care şi-l cumpărau de la alimentară (să stai patru luni de zile fără bani e o mică apocalipsă!) la grăsimea de trei degete de pe spatele râmătorului pus cu botul pe labe. Poate şi de aceea i-am văzut mai rezervaţi ca niciodată pe alde Sergiu Costin, Liviu Antal şi Milan Perendija. Parcă veniseră la o lansare de carte şi nu la pomana porcului, unde trebuie să-ţi lucească grăsimea şi pe degete, dar şi pe vârful buzelor. Consilieri şi perdea de fum Marius Stan, directorul general al "oţelarilor", a fost printre primii oficiali care au rupt poarta gospodăriei fostului consilier local Ionel Borcea. Am văzut şi câţiva membri ai legislativului local, Ilie Zamfir, Picu Apostol Roman şi Maricel Oancea, dar a apărut la un moment dat şi fostul ministru Victor Paul Dobre. Evident, nu putea lipsi senior-managerul ArcelorMittal, Ionel Borş, şi nici antrenorul Dorinel Munteanu care a întârziat puţin de la evenimentul plin de fum, ceapă şi fierturi pe bază de scorţişoară (vin şi ţuică). "Cum îţi este? Ţi-ai mai revenit după meciul de sâmbătă?", l-a abordat reprezentantul Combinatului pe tehnician atunci când acesta din urmă a pus mâna pe prima riglă de şorici. Colesterolul în exces de la Gârboavele n-a fost ocolit nici de jucători, evidenţiindu-se un singur absent - camerunezul N’Kongue. E musulman, de aceea! Nigerianul care amestecă în jumări Ca să avem şi noi ce scrie, l-am tras deoparte pe nigerianul John Ibeh, i-am dat melesteul în mână şi l-am pus să amestece în ceaunul cu jumări. Aproape că i-a plăcut, dar carnea de porc nu este una din preferatele sale. "Sunt creştin, nu musulman. Mănânc porc, dar nu fac excese. La mine, în Nigeria, nu există o asemenea tradiţie", a comentat mijlocaşul care în ultimul meci al anului a reuşit un dribling năucitor. "Dacă mănânc prea multă carne de asta, n-o să-mi mai iasă", a glumit simpaticul african, purtător de cercei în ambele urechi. Gabi Paraschiv a refuzat să se umple de fum, dând vina şi pe gerul scoborât în ultimele zile. "E bine că am ajuns şi la pomana porcului la ce an greu a fost. Poate ne va fi mai bine în 2010", a apreciat căpitanul Oţelului. Lăutarii înăuntru, artificiile afară N-au lipsit lăutarii şi nici artificiile de la chermeza din inima Pădurii Gârboavele. Muzica s-a auzit însă mult mai bine după ce mamiferul cu măr în sfârlă a fost devalizat de şorici, coadă şi urechi: lumea a intrat înăuntru, la căldurică, unde a trebuit să se lupte cu sarmalele şi tochitura. Dansurile au fost timide, dar măcar s-a chiuit pe cinste la lăsarea întunericului, cerul fiind luminat spectaculos de instalaţia de pocnitori special pregătită. "S-a spart ghinionul", s-au încurajat fotbaliştii care vor petrece Crăciunul şi Revelionul cu două salarii în minus. Măcar nu vor avea cum să pună prea mult pe ei până la reluarea antrenamentelor. Colesterolul dăunează grav performanţei! http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
7 Musafir(i)
7 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut