Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
10-29-2009, 06:20 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Pandurii Târgu-Jiu
Liviu Ciobotariu, noul antrenor al pandurilor
Sorin Cârţu este istorie pentru Pandurii. Tehnicianul nu mai este de ieri antrenorul echipei gorjene, acesta renunţând la a pregăti trupa olteană. Sorinaccio şi-a dat demisia, aşa că imediat oficialii echipei Pandurii au început să caute soluţii. Primul pe listă a fost Liviu Ciobotariu, care antrena echipa CS Otopeni din Liga a II-a, însă Marin Condescu a recunoscut că mai avea şi o altă variantă.
Negocieri prin telefon După ce Sorin Cârţu i-a adus la cunoştinţă preşedintelui Condescu că este dispus să plece de la Pandurii, mai-marele pandurilor a început căutările. A discutat cu mai mulţi oameni de fotbal şi într-un final s-a oprit la Liviu Ciobotariu. Tehnicianul aflat sub contract cu echipa de ligă secundă, CS Otopeni, nu a stat prea mult pe gânduri şi şi-a dat acceptul să pregătească Pandurii încă din această săptămână. Toate discuţiile s-au purtat prin telefon, ambele părţi convenind în linii mari detaliile. Oricum, Ciobotariu şi Condescu au bătut verbal palma, totul urmând să fie parafat în cel mai scurt timp. Aseară târziu, antrenorul era aşteptat la Târgu-Jiu pentru a fi purtate ultimele discuţii, iar mai mult ca sigur în această dimineaţă va fi prezentat echipei. Recomandat şi de Sorinaccio Atunci când a început căutările de antrenori, Condescu s-a sfătuit şi cu Sorin Cârţu. "Aşa este, mi-a cerut părerea despre unul şi altul. Cred că Ciobi este un antrenor care poate duce bine munca mea mai departe. Am o opinie pozitivă despre el, am încredere în el şi cred că este o alegere bună", a comentat Sorin Cârţu. Acesta a şi explicat un episod petrecut în urmă cu ceva timp din care şi-a dat seama că Liviu Ciobotariu este o persoană puternică. "Mi-a dovedit că este caracter. În 2006, când am ajuns la FC Naţional, el era acolo şi i-am oferit posibilitatea să-mi fie secund. Nu a acceptat şi a plecat la Dunărea Galaţi ca antrenor principal în Divizia B", a comentat Sorin Cârţu. A mai fost pandur Liviu Ciobotariu nu este străin de Pandurii. În trecut, imediat după Revoluţie, Ciobi a jucat pentru echipa gorjeană în liga secundă, însă nu a făcut-o decât pentru un sezon, fiind împrumutat de Progresul Bucureşti. Pe acea vreme, antrenor la Pandurii era Ion Marin, iar Ciobotariu a venit la Târgu-Jiu alături de alţi jucători de la Progresul: Dună, Ene şi portarul Bâzuianu. Evoluţia bună de la Târgu-Jiu l-a readus pe fundaş în lotul celor de la Progresul, unde a jucat timp de opt sezoane continuu. După aceea, Ciobotariu s-a transferat la Dinamo, unde a evoluat două sezoane. Inevitabil a venit şi transferul în străinătate, Ciobi evoluând două sezoane la Standard Liege (doi ani), RAEC Mons (doi ani), FC Antwerp (un sezon). S-a retras din activitatea de jucător la Dinamo, însă a urmat paşii în antrenorat la FC Naţional, Dunărea Galaţi, Internaţional Curtea de Argeş şi apoi CS Otopeni, echipă pe care a şi pregătit-o în Liga 1 timp de 19 etape. Momentan, Ciobotariu este antrenor principal la Otopeni, în eşalonul secund, şi astfel a acceptat să vină la Târgu-Jiu. Debutează la Braşov Ciobotariu va debuta pe banca pandurilor în meciul de luni de la Braşov. Tehnicianul va fi prezentat echipei în această dimineaţă, urmând ca apoi să conducă primul antrenament la Târgu-Jiu. Toţi termenii contractului vor fi deja discutaţi până la ora de start a primului antrenament, aşa că se poate spune că instalarea lui Ciobotariu va fi făcută în mod oficial. Ciobotariu a mai fost în vizorul pandurilor în urmă cu două sezoane. Atunci, după prima debarcare a lui Eugen Neagoe, s-a vehiculat numele lui Ciobi ca posibil înlocuitor al lui Geană, însă într-un final s-a mers pe pista portugheză cu Joaquim Teixeira. Acum, după ce Cârţu a renunţat la echipă, Condescu l-a contactat pe antrenorul celor din Otopeni care ieri şi-a încheiat definitiv treaba cu echipa bucureşteană. Vine cu un secund La Târgu-Jiu, Ciobotariu va fi ajutat de actualul secund, Florin Bejinaru, dar şi de un alt antrenor secund care va veni alături de "principal". Este vorba de Gabi Mărgărit, fost şi el ca secund la CS Otopeni, acolo unde până ieri a lucrat alături de Ciobotariu. Rămâne de stabilit dacă gorjenii vor căuta şi un antrenor cu portarii, dar şi un preparator fizic, totul urmând să fie stabilit în cursul zilelor viitoare. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
9 Musafir(i)
9 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut