Ştiri Poli Timişoara
11-15-2009, 05:25 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Poli Timişoara
Axente: "Vreau să mă întorc la Poli şi să joc în cupele europene!"
Meciul dintre Oţelul şi Timişoara l-a adus în prim plan pe Marius Axente, fotbalist împrumutat de Poli la Galaţi. Chiar dacă mulţi tehnicieni se feresc să introducă în meciul direct jucători împrumutaţi (Napoli a anunţat deja că nu se va baza în meciul de Cupă, contra lui Dinamo, decât pe jucătorii care sunt 100% proprietatea clubului ploieştean), Dorinel Munteanu i-a dat credit vârfului.
Rezultatul - două goluri înscrise de Axente împotriva formaţiei de pe Bega şi laude din partea finanţatorului Iancu. "Am înscris 5 goluri azi, pentru că Axente e jucătorul nostru. Evoluţia lui e singurul lucru care mă bucură", spunea patronul Timişoarei după meci. Atacantul speră şi el că, prin evoluţiile din acest sezon, va reuşi să îi determine pe oficialii lui Poli să îl păstreze în lot sezonul viitor. Vârful este convins că poate face faţă la nivel înalt şi aşteaptă cu nerăbdare confruntările din cupele europene. "Vreau să mă întorc la Poli, sunt un jucător ambiţios şi vreau să demonstrez că pot face faţă la cel mai înalt nivel. Vreau să joc în cupele europene", ne-a declarat Axente. Kolev a plecat Cu toate că Axente nu exclude varianta rămânerii la Galaţi şi în sezonul viitor: "Aş putea să joc şi sezonul viitor la Oţelul, nu ar fi o tragedie", nori negri planează asupra viitorului clubului. Jucătorii au început să fie din ce în ce mai nemulţumiţi pentru că nu îşi primesc restanţele financiare. Trupa lui Munti va juca astăzi un amical în compania Ceahlăului, dar la această partidă Kolev va absenta. Goalkeeper-ul este cu moralul la pământ din cauza faptului că nu i-au fost achitate mai multe rate din contract şi a fost trimis în Bulgaria de Dorinel, pentru a îşi reveni psihic.Din sursele ProSport, este posibil ca portarul să nici nu se mai întoarcă la Galaţi până ce suma restantă nu va fi virată în cont. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-16-2009, 08:33 PM
|
|||
|
|||
Sînge tînăr
Atacantul senegalez Gueye Serigne Amath (19 ani, Atalanta) va semna în zilele următoare un contract pe cel puţin trei ani cu Poli Timişoara
Revoluţia a început: ieri, timişorenii au testat la antrenamente un atacant din Senegal, Gueye Serigne Amath (19 ani, 1,84 metri), internaţional de tineret, ultima oară în lotul formaţiei Primavera a Atalantei. Deşi formal e în probe, jucătorul va semna un contract pe cel puţin trei ani, susţin surse din cadrul clubului. Primul din serie Amath e primul dintr-un şir de jucători tineri ce urmează să fie aduşi la prima echipă, sau promovaţi din linia a doua, în perioada următoare. "În sezonul ce vine, media de vîrstă a echipei va fi de 23,7 ani. Vom reconstrui Poli treptat", a declarat patronul Marian Iancu. Compatriotul lui Mansour a făcut senzaţie în urmă cu două sezoane la naţionala de tineret, ajungînd în atenţia lui Tottenham! Şi-a mai pierdut din turaţie anul trecut, dar acum e decis să revină în centrul atenţiei. "Sînt născut să fiu golgeter, am golurile în sînge. Dacă joc un meci şi nu marchez, mă enervez", s-a descris Gueye. În top 20 în Africa Serigne Amath a fost selecţionat în 2007 în selecţionata Africii U18 la Meridian Cup. Competiţia, organizată de UEFA în colaborare cu CAF (Federaţia Africană de Fotbal), a fost înfiinţată pentru a testa echipele U18 ale celor două continente şi opune nu echipe naţionale, ci formaţii continentale, alcătuite din cei mai buni jucători sub 18 ani de pe fiecare continent. Serigne s-a aflat în lotul Africii în 2007, în "dubla" tur-retur contra selecţionatei similare europene, disputată la Barcelona şi încheiată cu victoria categorică a europenilor, 6-1 şi 4-0. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-16-2009, 08:33 PM
|
|||
|
|||
Supici şi Nibombe, neincluşi în loturi la naţionale
Stranierii Politehnicii Timişoara nu au avut parte de un weekend fericit la selecţionate. Convocat la naţionala Bosniei pentru barajul cu Portugalia, cîştigat cu 1-0 de lusitani, portarul Nemanja Supici nu a prins lotul.
În aceeaşi situaţie se află şi Dare Nibombe, fundaşul privind din tribune cum naţionala statului Togo a învins pentru prima oară în 25 de ani echipa similară a statului Gabon, chiar dacă a ratat calificarea la Mondiale. Altfel, cehul Lukas Magera a intrat în minutul 79 al partidei amicale dintre Cehia şi Emiratele Arabe Unite, terminat 3-2 la penalty-uri pentru arabi. Atacantul a transformat una din loviturile de departajare, informează site-ul oficial al clubului. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-16-2009, 08:35 PM
|
|||
|
|||
Cisovski: "Fără durere, dar fatal!"
Cisovski a povestit coşmarul care i-a schimbat radical viaţa la Timişoara. Mesajul său pentru colegi e clar: "Bateţi pe Dinamo!"
Mai are patru luni, apoi va reveni pe teren. Ar fi vrut să joce cu Dinamo, dar nu se poate! Cosmarul lui Cisovski a început la Stuttgart, în ultimul joc al Timişoarei din preliminariile Champions League (0-0). "Primele zile au fost cumplite. Totul a venit aşa, pe neaşteptate. Nu am simţit nici o durere, doar că ceva nu e în regulă. Dar a fost fatal, totul s-a schimbat pentru mine. A venit operaţia la ligamentele încrucişate şi verdictul: 6 luni fără fotbal. Nu mi-am imaginat că voi trece vreodată prin aşa ceva", a povestit fundaşul, care se întîlneşte cu colegii săi doar în drumul spre sala de forţă. "Cînd îi văd că pleacă la antrenament şi eu la sală, urăsc sala aia! În ianuarie încep să alerg, iar din martie, revin în iarbă. Îmi vine greu şi să mă uit la fotbal, dar am să-i susţin cu Dinamo. Eu cred că, dacă echipa va cîştiga acest meci, lumea va mai uita ce a fost mai puţin bun", a spus Cisovski, care şi-ar dori un scor similar celui din sezonul trecut al Cupei, 4-1. 3 MECIURI a prins Cisovsky în acest sezon în Liga 1 Regretă Europa League Cisovsky nu a apucat să jooace nici un meci în grupele Europa League şi încă mai speră într-o minune care ar putea duce echipa în primăvara europeană. "Eu mi-aş fi dorit foarte mult să ne calificăm mai departe în Europa League, ca să pot juca şi eu, dar acum e foarte greu. Sper însă ca în Liga I să treminăm turul în vîrful clasamentului iar anul viitor în retur să pun şi eu umărul să ajut echipa să terminăm pe primul loc", a spus fundaşul. Îi place la Timişoara Cisovsky nu regretă nici un moment că a ales Poli anul trecut deşi în momentul acela mai avea şi alte variante. "Mă simt foarte bine aici. Am reuşit să am prestaţii foarte bune aici şi datorită echipei. E diferit faţă de Slovacia, acolo sînt doar două echipe mari care se bat pentru titlu, aici sînt opt sau nouă care se bat acolo în faţă, dar îmi place că e mai mare disputa", spune Ciso, care este susţinut la Timişoara de toată familia, soţia Martina şi cei doi fii Maros de 4 ani şi Martin, de 1 an. Un titlu cadou pentru Karamieni
Fraţii Karamian au împlinit sâmbătă 30 de ani şi au fost sărbătoriţi în vestiar la finalul antrenamentului. Gemenii lui Poli au primit din partea clubului un tort în culorile alb şi violet pe care era imprimată şi o poză în care cei doi se bucurau după marcarea unui gol. "L-am împărţit între noi la vestiar. Dar asta a fost tot, băutură nu avem voie. O să mai sărbătorim puţin şi acasă cu familia, poate o să ciocnim un pahar de vin, însă cel mai important pentru noi este că sîntem toţi împreună aici" a spus Artiom Karamian. "Sîntem de cinci ani în România şi dorinţa este să cîştigăm un titlu cu Poli.Ar fi cea mai frumoasă bucurie", au conchis cei doi.Al treilea jucător răcit După Winston Parks care s-a îmbolnăvit dinaintea meciului cu Oţelul şi Hristu Chiacu, care nu s-a mai pregătit cu echipa de vineri şi Cristi Scutaru a fost răpus de răceală şi a absentat de la antrenamentul de ieri.. Staful medical al lui Poli asigură că nu este vorba de virusul gripei porcine ci de o simplă răceală, cei trei fiind lăsaţi acasă pentru a se trata. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-16-2009, 10:08 PM
|
|||
|
|||
Marian Iancu: "Dragomir a fost singurul presedinte care a sustinut cauza Timisoarei"
Patronul celor de la FC Timisoara, Marian Iancu, a argumentat votul clubului sau pentru un nou mandat al lui Dumitru Dragomir la carma Ligii Profesioniste de Fotbal.
Acesta recunoaste ca motivul cel mai solid a fost modul in care s-a comportat presedintele Ligii fata de Timisoara, in cazul depunctarii echipei banatene de catre FIFA: "Nu am fost la Adunarea Generala, din partea Timisoarei a fost imputernicit Chivorchian. Sintetizand, l-am votat pe Dragomir ca e destept si frumos. Vorbind serios, din cate stiu eu nu a existat alt contracandidat, iar in lipsa de altceva, e normal sa ne intreptam spre cel care si-a asumat aceasta functie. Daca erau contracandidati, atunci poate ne-am mai fi gandit, insa Timisoara are o relatie speciala cu Dragomir, el fiind singurul presedinte care a sustinut, in cunostinta de cauza, cauza clubului nostru, care a dorit sa mearga in fata tribunalului de la Laussane, in perfecta opozabilitate cu FRF, ori lucrul acesta ne obliga sa-l respectam si sa-l votam. In al doilea rand, a fost vorba de profesionalismul lui. L-am fi votat in concurenta cu oricine. Cred ca este un argument plauzibil si nu pot sa ma compar cu Urziceniul, care cred ca l-ar fi votat pe Kassai. Nu sunt ironic, eu stiu relatia lui Dumitru Bucsaru cu Adalbert Kassai, asta e parerea mea si nu trebuie nimeni sa se simta lezat. Poate au alte interese, din cate stiu eu i-ar fi placut domnului Stoica." Referitor la banii din drepturile de televizare, Marian Iancu este increzator ca la urmatoarea licitatie, suma obtinuta de cluburile din prima liga romaneasca va fi mult mai mare: "Eu cred ca urmatoarea licitatie a drepturilor de televizare va aduce mai multi bani, in ciuda acestei crize economice si sunt sigur ca acel caiet de sarcini va fi mult mai impunator, iar acest lucru face bine fotbalului." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-16-2009, 10:09 PM
|
|||
|
|||
Marian Iancu: "Nelutu Sabau este bine fixat pe scaunul sau"
Patronul Timisoarei, Marian Iancu, este multumit de parcursul echipei in Liga I, desi recunoaste ca acesta ar fi putut fi mai bun, daca nu ar fi fost irosite puncte in fata unor echipe mai slab cotate.
"Mergand in paralel atac in campionat cat si in competitia europeana, eu zic ca suntem in parametri, desi se putea mai bine. Am pierdut puncte considerate usoare in competitia interna, dar asta este. Obiectivul meu ca manager este sa caut sa completez un buget impus de situatia actuala a echipei, raportat la contextul economic. Acest lucru este prioritar. Al doilea este sustinerea antrenorului si a echipei in momentele grele. Daca publicul vede in mine un conducator care ezita in sustinerea antrenorului, atunci si echipa imediat ar da semne de slabiciune. Tinand cont de obiectivele mele principale, care nu sunt usoare, spun ca Nelutu Sabau este bine fixat pe scaunul sau, iar echipa este solida. In acelasi timp, din punct de vedere sportiv, incercam sa compensam media de varsta scazuta, de 23,7 ani, cu calitate", a declarat Marian Iancu pentru Sport Total FM. Referitor la viitoarea partida a Timisoarei, impotriva lui Dinamo, marea temere a presedintelui Timisoarei este un arbitraj in compensare in favoarea adversarilor sai, dezavantajati in etapele scurse pana acum in campionat: "Cei care ridica probleme ale arbitrajului suntem noi, care am cerut straini, dar nu din Germania, pentru ca exista foarte multi suporteri ai lui Dinamo acolo, care au si functii. Nu vreau sa existe un arbitraj in compensare pentru Dinamo, tocmai acum, cu Timisoara, pentru ca m-ar deranja. De aceea nu vreau sa aud aceste vaicareli ale celor de la Dinamo in ceea ce priveste arbitrajul. Trebuie sa jucam pe teren si sa invingem. Avem nevoie de linsite, sa vina lumea la stadion, sa ne sustina si sa castigam. Este important pentru noi publicul, intrucat cu cat este mai numeros, cu atat imping si autoritatile sa vina mai aproape de echipa, iar spectacolul din teren vine atunci cand in tribune sunt 20-30 de mii de suporteri. Si clubul este obligat sa vina alaturi de suporteri atunci cand ei nu pot. O sa caut acum o solutie ca in meciul cu Ajax sa aratam celor din Olanda ca exista spectacol si in Liga I, iar in tribune sa existe o comportare a fanilor asa cum a fost si la Amsterdam", a incheiat Marian Iancu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-17-2009, 09:21 PM
|
|||
|
|||
Doar 5 lei biletul la peluze în Poli Timişoara - Dinamo
Preţurile tichetelor de intrare la meciul dintre Poli Timişoara şi Dinamo din etapa a 14-a a Ligii I vor fi de numai 5 lei la peluze şi 10 lei la tribune. Aşa cum promisese patronul Marian Iancu, bănăţenii au redus tarifele practicate în speranţa că vor reuşi să aibă cît mai mulţi susţinători în duelul cu marea rivală.
Preţuri: 5 lei la peluzele nord şi sud 10 lei la tribunele I şi II 25 de lei la tribuna 0 150 de lei la loje. Preţurile vor rămâne identice pentru partidele de pe teren propriu din Liga I în sezonul competiţional 2009-10. Pe de altă parte, la jocul cu Ajax Amsterdam, din etapa a 5-a din UEFA Europa League, meci programat pe 2 decembrie preţul biletelor pentru peluze va fi de 10 lei, iar pentru tribune, 20 de lei. Pentru celelalte categorii de tichete, preţurile vor rămâne la fel ca la jocul anterior din UEFA Europa League. Suporterii are şi-au achiziţionat pachetul pentru UEFA Europa League vor primi, în compensaţie, un abonament pentru partidele de acasă din Liga I, ediţia 2010-11. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-17-2009, 09:23 PM
|
|||
|
|||
Gheorghe Chivorchian: "O victorie cu Dinamo n-ar fi o surpriză"
Preşedintele FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, este optimist înaintea meciului pe care echipa sa îl va juca acasă cu Dinamo. "O victorie împotriva lui Dinamo n-ar fi o surpriză şi cred că azi avem lotul de jucători capabili să învingă. Avem echipa mai bună, omogenitatea echipei e foarte bună, iar dorinţa lui Sabău de rezultate e la fel de mare. Exclud un pas greşit cu Dinamo, am încredere foarte mare în echipă şi am şi al 12-lea jucător", a spus oficialul timişorean la Fanatik Show.
Chivorchian speră ca la partida cu Dinamo să nu existe incidente între suporteri. "Galeria noastră a înţeles faptul că acţiunile lor ne pot crea probleme. Nu mi-e teamă de galeria lui Dinamo, dacă vor veni să-şi încurajeze echipa nu vor fi probleme. Ne dorim să nu fie incidente şi să nu se incite unii pe alţii", a spus Chivorchian. Oficialul timişorean a explicat şi de ce meciul a fost mutat duminică: "Pentru că a doua zi erau alegerile, se puteau isca şi incidente de ordin organizatoric, am evitat riscurile. În acest sens şi Jandarmeria a avut un punct de vedere". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-17-2009, 09:24 PM
|
|||
|
|||
Gabi Balint: "E timpul!"
Gabi Balint crede că a sosit momentul ca Poli Timişoara să dărîme recordul de 13 ani fără victorie în campionat
- Domnule Balint, sînteţi singurul antrenor care a reuşit să învingă pe Dinamo în ultimii 13 ani, în semifinalele Cupei României... - Nu pot să spun că am reuşit doar eu, am reuşit împreună cu echipa. A fost o partidă frumoasă, lumea a apreciat atunci evoluţia noastră, s-au adunat fanii în centrul oraşului şi au sărbătorit. A fost frumos. - Credeţi că a venit timpul şi pentru o victorie în campionat? - Da, de ce nu? Dinamo e ieşită din formă, Poli poate profita de acest lucru. Va fi un meci important pentru timişoreni şi sînt sigur că stadionul va fi plin. Sînt convins că Poli poate învinge pe Dinamo! - Sabău s-a decis să joace ofensiv cu Dinamo. Credeţi că e bună o schimbare tactică înainte de un derby? - Eu spun că el ştie cel mai bine ce face. Ceea ce pot eu acum, să-i urez noroc pentru această partidă. - Are Poli şanse reale la titlu? - E foarte greu să vorbim în acest momente de şansele la titlu, indiferent de echipă. Poli are aceleaşi şanse pe care le au şi Steaua, Dinamo, Rapid, Urziceni sau CFR. Va fi un sezon disputat pînă la final. - Ce credeţi că se întîmplă cu Gigel Bucur? A fost un atacant prolific sub comanda d-voastră, iar acum nu se regăseşte. - Sînt astfel de momente în viaţa fiecărui fotbalist. Depinde foarte mult şi de echipă, el are nevoie de multe mingi, pe care să le primească în fiecare meci. Cred că îşi va reveni, cu siguranţă. Gigel trebuie doar să înscrie un gol, după aceea nu se mai opreşte. Veţi vedea. În schimb, am remarcat că Pantilimon a ajuns titular la naţională. Bravo lui! I-am urmărit evoluţia cu Polonia, a dat încredere echipei. Naţionala va conta foarte mult în viitor pe el, e un portar de valoare, care are şi avantajul înălţimii. - Înainte de meciurile dintre Poli şi Dinamo, mereu se nasc suspiciuni. Credeţi că sînt întemeiate? - Nu doresc să comentez astfel de aspecte. Nu vreau să vorbesc despre acest lucru. 22 săptămîni a stat Gabi Balint pe banca lui Poli, între 29 decembrie 2008 şi 1 iunie 2009 "Frizerii din Banat" Fanii viola au primit cu entuziasm vestea că Poli îl va transfera pe atacantul senegalez de 19 ani Gueye Serigne Amath şi se arată încrezători în potenţialul acestuia. De altfel, pe forumul suporterilor şi pe violamania, în comentarii, suporterii timişoreni şi-au imaginat deja un atac "senegalez" al Timişoarei, format din Gueye Mansour şi compatriotul său, Gueye Serigne, găsindu-le şi porecle: "Bărbierii din Banat" sau "Frizerii din Banat", aluzie la mulţimea de goluri din foarfecă înscrise de Mansi. Magera a dat gol la "naţională" Convocat la naţionala Cehiei pentru partida amicală contra Emiratelor Arabe Unite, atacantul lui Poli, Lukas Magera, a evoluat în ultimele 11 minute ale întîlnirii, reuşind să marcheze un gol la loviturile de departajare din final. Din păcate, naţionala ţării sale a pierdut cu 3-2 meciul. Ceilalţi "internaţionali" ai Timişoarei, Dare Nibombe, Nemanja Supici, deşi convocaţi, nu au fost incluşi pe foaia de joc la meciurile Togo-Gabon şi Portugalia-Bosnia. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-17-2009, 09:25 PM
|
|||
|
|||
Alexa, Scutaru, Arman Karamyan şi Hristu Chiacu nu au gripă porcină!
Alexa, Arman Karamyan şi Hristu Chiacu pot incepe antrenamentele de mâine (miercuri). Singurul care mai trebuie să stea în izolare este Scutaru care revine la antrenamente vineri. Specialiştii in boli infectioase au exclus varianta infectării cu AH1N1.
Înainte de meciul extrem de important cu Dinamo, ce va avea loc luni, 23 noiembrie, FC Timişoara se confruntă cu probleme de efectiv. Patru jucători ai grupării bănăţene au răcit şi au fost examinaţi de medici specialişti în boli infecţionase pentru a se stabili cu certitudine cauza îmbolnăvirii acestora. Conform Sport.ro, Alexa, Scutaru, Arman Karamyan şi Chiacu nu au participat astăzi la antrenamentele echipei, resimţindu-se din cauza gripei. Atacantul Winston Parks, suspectat şi el că ar fi infectat cu virusul AH1N1, s-a antrenat normal alături de ceilalţi jucători. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
10 Musafir(i)
10 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut