Ştiri Rapid Bucureşti
10-05-2009, 04:22 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Niţă: "Va ajunge mare"
Fostul atacant al Rapidului Robert Niţă îl ştie bine pe Ioniţă de pe vremea cînd o pregătea pe Rocar. În 2008, Alex a fost promovat la formaţia din Berceni, unde antrenor era Niţă.
"Am spus de atunci că are calităţi să ajungă fotbalist mare. E puternic, protejează bine mingea şi are nişte execuţii surprinzătoare. E un băiat cumsecade, fără fiţe şi figuri. Dacă va avea continuitate şi va căpăta şi mai multă încredere în el, va juca din ce în ce mai bine", a spus Robert Niţă. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-05-2009, 04:24 PM
|
|||
|
|||
Lideri, după un an și două luni
Rapid a revenit pe primul loc al Ligii I după aproape 14 luni! Ultima prezenţă a giuleştenilor în fruntea primei ligi se consemna pe 9 august 2008, în etapa a III-a a ediţiei precedente, după un 1-0 acasă cu CFR Cluj, exact echipa pe care elevii lui Viorel Hizo o vor întîlni în runda următoare.
Mai întîi, FC Braşov şi Unirea Urziceni n-au scos decît cîte un punct în deplasările de la Galaţi şi, respectiv, Mediaş, pentru ca, duminică, Steaua, Dinamo şi CFR Cluj să izbutească doar remize pe propriile terenuri, toate trei la acelaşi scor, 1-1, şi toate realizate în urma unor goluri înscrise din penaltyuri! Semieşecurile Stelei şi al lui Dinamo, deşi n-au influenţat postura de lider a Rapidului, au fost gustate şi ele pe deplin, aşa, din orgoliu... Pentru o fugară comparaţie, anul trecut, după etapa a 9-a, echipa din Giuleşti (cu Peseiro pe bancă) se afla pe locul 11, la nouă puncte de primul loc, iar, în urmă cu doi ani, avînd un joc mai puţin disputat, Rapidul lui Bergodi se situa pe poziţia a cincea, la cinci puncte de lider. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-05-2009, 05:38 PM
|
|||
|
|||
"Acum vin meciurile grele"
În partida câştigată de giuleşteni la Piatra Neamţ, 4-0, Adrian Iencsi (34 de ani) a fost susţinut, în tribunele stadionului, de către familie. Până la reluarea antrenamentelor, veteranul rapidiştilor va rămâne la Piatra Neamţ, la casa părintească.
Încurajat de întreaga familie Fundaşul giuleştenilor a avut mari emoţii în partida de vineri disputată la Piatra Neamţ. ţinând cont de faptul că Adrian Iencsi avea să dispute al 250-lea meci chiar pe stadionul unde debuta în 1994, fotbalistul a fost susţinut de familia sa. "Era normal să vină să mă vadă la meci. Au fost mulţi, chiar şi unii dintre vechii prieteni. Au venit părinţii, sora şi cumnatul, naşii. M-am bucurat că au fost alături de mine", ne-a declarat rapidistul. Acesta spune că va rămâne până la reluarea antrenamentelor la Piatra Neamţ. "Momentan, sunt tot acasă. Mă întorc în Bucureşti când vom relua antrenamentele". Întrebat dacă perioada de două să ptămâni de pauză va dăuna jocului bun practicat de echipa sa în ultima vreme, fundaşul liderului a zis: "Rezultatele pozitive înscrise de Rapid până acum s-au datorat bunei pregătiri. Sunt sigur că, dacă ne vom pregăti ca şi până acum, nu avem de ce să ne fie frică. Oricum, subliniez că doar de acum încolo vor veni meciurile dificile. Nu contează câte goluri înscriem, ci ca echipa să câştige". Fanii îl lasă fără haine În ultimele partide, Iencsi a fost ţinta suporterilor rapidişti care nu l-au "iertat" pentru evoluţiile sale bune şi i-au cerut tricoul. Fotbalistul a comentat gestul său: "Sunt foarte fericit când ştiu că la final trebuie să mă duc să dau tricoul unuia dintre fani. Am un mare respect pentru ei şi nu vreau să-i dezamăgesc niciodată pe teren. Sper să ne susţină în continuare la fel de mult cum au făcut-o şi până acum". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-05-2009, 10:35 PM
|
|||
|
|||
Buga: "Înainte erau diferenţe prea mari între salarii şi de aceea se strica atmosfera"
Mugurel Buga crede că formaţia sa îşi va da măsura valorii abia în următoarele etape şi explică, în EVZ, succesul Rapidului din acest sezon prin faptul că nu mai există diferenţe mari între salariile jucătorilor: "Traversăm o perioadă excelentă. Jucăm bine şi avem rezultate. Noi ne împiedicam, de obicei, cu echipele mai slab cotate, dar în acest sezon am reuşit să ne concentrăm şi să scăpăm de această meteahnă. Oricum, adevăratele examene ne aşteaptă în următoarele etape, cînd vom juca împotriva celor de la CFR Cluj, Steaua şi Dinamo. După aceste meciuri, vom putea spune dacă avem sau nu forţă să ne batem la titlu".
"Pele" are o explicaţie paradoxală pentru forma excelentă pe care o traversează echipa. "Secretul nostru e liniştea şi unitatea din vestiar. E o atmosferă mai bună ca niciodată. Nu mai sînt contracte mari şi, din acest motiv, nu mai există invidii între noi. Ăştia mici care au venit de la echipa a doua îşi văd de treabă, chiar dacă ei cîştigă bani mai puţini. Sînt la început de carieră şi cu o mare dorinţă de afirmare. Înainte erau diferenţe prea mari între salarii şi de aceea se strica atmosfera", a mai spus Mugurel Buga pentru EVZ. "Ar fi extraordinar să ies golgeter... m-am trezit şi eu acum, la bătrîneţe" Cu două luni înainte de a împlini 32 de ani, Mugurel Buga pare să-şi fi regăsit cadenţa din vremurile bune şi s-a instalat pe primul loc în topul golgeterilor din Liga I, cu şase goluri înscrise. "Secretul meu este continuitatea. La Braşov, n-am realizat mare lucru fiindcă am fost mai tot timpul accidentat. Acum sînt sănătos, mă pregătesc bine şi joc meci de meci. Rezultatele se văd pe teren, am marcat mai multe goluri decît mă aşteptam. Ar fi extraordinar pentru mine să ies golgeterul campionatului. M-am trezit şi eu acum, la bătrîneţe", spune "Pele". "Banii mai întîrzie cîte o lună-două, dar nu ne supărăm, e bine că vin" Mugurel Buga spune că o contribuţie la liniştea din sînul echipei a avut-o şi criza financiară. Jucătorii au înţeles că formaţia din Grant trece printr-o perioadă mai grea şi nu trebuie să agite şi mai mult apele. "Banii mai întîrzie cîte o lună-două, dar nu ne supărăm. E bine că vin, nu avem de ce să ne plîngem. Trebuie să înţelegem că acum este criză şi nu mai e ca înainte, cînd lua toată lumea lua foc dacă întîrziau contractele cu doar cîteva zile", a declarat Buga pentru EVZ. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-06-2009, 03:15 PM
|
|||
|
|||
"Vine sesiunea!"
Hizo spune că în următoarele etape se va vedea adevărata valoare a tinerilor din lot.
După nouă runde, Rapid e lider în Liga I, dar pentru elevii lui Viorel Hizo greul abia acum începe. Pe alb-vişinii îi aşteaptă un program infernal. Lazăr şi compania vor întîlni în doar trei săptămîni CFR, Steaua, Oţelul şi Dinamo! "Dulăul" e bucuros de modul în care evoluează echipa, dar se teme ca jucătorii săi să nu se creadă deja campioni: "Sîntem pe primul loc şi privim lucrurile cu alţi ochi. Înscriem, facem spectacol şi avem continuitate. Totuşi, nu trebuie să ne-o luăm în cap. Abia după următoarele etape vom vedea cît de tari sînt muşchii pe noi". "Principalul" din Grant spune că e şansa tinerilor din lot de a confirma încrederea pe care le-a acordat-o. "Sînt mulţumit de toţi jucătorii mei, de modul în care se pregătesc şi de cum evoluează. Ioniţă, Răduţă, Mardare, Helder şi ceilalţi copii trebuie să dea examenul de maturitate în aceste partide de foc. Putem spune că pentru ei începe sesiunea", a glumit "nea Vio". Apel la calm La Piatra-Neamţ, la finalul partidei cîştigate cu 4-0, Hizo a intrat în vestiar, unde elevii săi cîntau şi scandau: "Cine e pe primul loc? Rapid e". Tehnicianul de 62 de ani i-a lăsat să se bucure pentru cîteva momente, apoi le-a spus: "Ajunge! Am cîştigat un meci, dar greul abia acum începe. Trebuie să ne pregătim bine pentru a rămîne lideri şi după meciul din Ştefan cel Mare". Clujul şi fără apărare Criza din atacul lui CFR va fi dublată, în Giuleşti, pe 17 octombrie, de una în defensivă. Cadu şi Alcantara sînt suspendaţi, primul pentru cumul de "galbene", iar brazilianul din cauza eliminării cu Iaşiul. Astfel, în faţa Rapidului, echipa cu cea mai prolifică ofensivă din Liga I, Conceicao va miza în centrul apărării pe cuplul Gabi Mureşan - Cabrera. Argentinianul are un singur meci la activ, cel cu Dunărea Galaţi, din Cupa României. Ultimele noutăţi - Cesinha şi Ricardo Fernandes sînt refăcuţi şi se vor antrena de azi la capacitate normală alături de colegii lor. Mijlocaşul brazilian a acuzat o pubalgie, iar portughezul o fisură la un deget de la piciorul drept. Ambii nu au mai jucat de mai mult de o lună. - Giuleştenii se vor pregăti la Pro Rapid în această perioadă de pauză de două săptămîni cauzată de meciurile echipei naţionale. Sîmbătă vor disputa un amical, cu Astra Ploieşti, formaţie în faţa căreia au suferit ultimul eşec în Liga I, în runda a 6-a. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-06-2009, 03:15 PM
|
|||
|
|||
E peste tot în deplasare
George Copos nu a mai fost la un meci în Giuleşti de un an
Pe 2 octombrie s-a împlinit un an de când George Copos nu a mai venit la niciun meci oficial al Rapidului disputat pe Giuleşti. Se pare că furia fanilor după jocul cu Wolfsburg, din turul I al Cupei UEFA, când alb-vişiniii au pierdut calificarea în grupe, l-a speriat foarte rău pe Copos. După redeschiderea actelor de vânzare a clubului, finanţatorul rapidist a putut fi văzut din nou pe stadioanele din ţară. "Farmecul vieţii" s-a mutat pentru Copos doar în deplasare, unde încurajează echipa la fiecare meci. Astfel, după ce a putut fi văzut în tribuna oficială la Craiova, a venit rândul moldovenilor de la Piatra Neamț să-l primească pe patronul Rapidului, care s-a declarat entuziasmat de jocul prestat de "copiii săi". Copos nu vine pe Giuleşti, invocând regatele pe mare. În realitate, vrea să evite furia fanilor care îl înjură meci de meci. Din fața televizorului, încă, patronul rapidist vorbește mereu în timpul meciurilor cu colaboratorii săi. S-a baricadat la Pro Rapid! După meciul cu Wolfsburg, nemulţumiţi de ratarea calificării, fanii s-au strâns în faţa stadionului şi l-au înjurat cu insistenţă pe patronul ANA Holding. Ieşit să discute cu susţinătorii, Taher a fost luat la ţintă cu pietre şi sticle, în locul acţionarului majoritar al Rapidului. În timp ce iordanianul primea cărămizi în cap, George Copos se îndrepta spre Poiana Braşov. Chiar dacă întâmplarea este relativ veche, imaginile cu suporterii furioşi au încă efect asupra patronului giuleştean, care a fost prezent la un singur meci al Rapidului de "acasă". Este vorba despre amicalul cu Oţelul, care s-a desfăşurat la Pro Rapid. "Îl aştept pe domnul Copos şi la meciurile cu Steaua şi CFR. Îmi pare rău că spune în continuare că vinde echipa în aceste momente când băieţii traversează o formă bună", Viorel Hizo, antrenor Rapid Becali, mai tare decât Copos Modelul lui Copos ar putea fi urmat şi de conducătorii rivalelor Steaua şi Dinamo. După ce s-au lepădat de antrenorii Cristiano Bergodi şi Dario Bonetti, conducerile celor două cluburi au intrat în conflict deschis cu fanii, care le promit că le vor face viaţa grea la fiecare meci de pe teren propriu. Până acum, singurul care îi înfruntă pe suporteri este Gigi Becali, latifundiarul luând măsuri draconice la partida de duminică cu Gloria Bistriţa, scor 1-1. Măsurile lui Gigi urmează cel mai probabil a fi copiate şi de acţionarii din "Ştefan cel Mare". Se întâmplă şi la ei! Nu numai în România se întâmplă ca fanii să-şi exprime nemulţumirile într-un mod mai violent. Noul patron al lui Manchester United, Malcolm Glazer, a avut de îndurat proteste dure la adresa sa şi a familiei sale de la suporterii "diavolilor roşii". La prima vizită a familiei Glazer la club, fanii englezi au reacţionat şi au afişat zeci de mesaje pe stadion, iar în afara arenei sute de suporteri s-au manifestat violent strigând "Moarte lui Glazer" şi aruncând cu diverse obiecte în americani, aceştia din urmă fiind nevoiţi să părăsească stadionul în duba poliţiei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-07-2009, 07:13 PM
|
|||
|
|||
Mazilu: "Sper ca Rapid să rămînă pe primul loc pînă la sfîrşit"
Fostul atacant al Rapidului Ionuţ Mazilu urmăreşte evoluţia fostei sale echipe şi îşi doreşte ca giuleştenii să se menţină pe prima poziţie a clasamentului pînă la finalul sezonului.
"Am văzut meciuri de-ale Rapidului, joacă bine, merg bine, mă bucură acest lucru, sper să o ţină tot aşa şi să rămînă pe primul loc pînă la sfîrşit. Mulţi dintre tinerii care au prins acum un loc de titular erau acolo şi cînd am fost eu, e bine că muncesc şi cresc. Am văzut că lui Buga îi merge foarte bine, mă bucur foarte mult şi pentru el. Sper să ţină în continuare pasul", a declarat Mazilu. Mazilu a comentat şi declaraţiile patronului George Copos, care susţine că va vinde Rapidul în acest an. "Pînă nu vinde niciodată nu putem să credem" http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-07-2009, 07:14 PM
|
|||
|
|||
Copos: "Suporterii formaţiei oaspete au dreptul să intre pe stadion!"
George Copos a declarat că Rapid va face demersurile necesare şi va solicta forurilor naţionale să permită accesul fanilor giuleşteni la meciul din deplasare cu Steaua.
"E rău pentru Rapid că acest meci cu Steaua se va juca fără spectatori. Dar noi ne vom documenta, vom studia atent prevederile FIFA şi UEFA care am observat că în competiţiile internaţionale la meciurile cu porţile închise suporterii formaţiei oaspete au dreptul să intre pe stadion. De aceea noi vom insista pentru ca acest regulament să fie aplicat şi în campionatul intern. Vom solicita în scris LPF şi FRF ca suporterii rapidişti să poată intra la meciul cu Steaua. Aşa ar fi corect, ca fanii rapidişti să intre pe stadion", a declarat acţionaruş majoritar al Rapidului pentru Mediafax. Oficialul grupării "alb-vişinii" afirmă că este anormal ca suporterii giuleşteni să fie privaţi de accesul la acest derby, deoarece aceştia nu au nicio vină. "Noi, conducerea clubului, va trebui să luptă pentru suporterii Rapidului. Ei nu au absolut nicio vină în toată această discuţie. Ei au fost la toate meciurile Rapidului din deplasare, câte 500-700-1.000, au fost mereu. Au făcut eforturi financiare, au pierdut nopţi şi zile pe tren pentru a susţine echipa, aşa că acum trebuie să luptăm pentru ei", a adăugat Copos. Comisia de Disciplină a LPF a decis, miercuri, ca formaţia Steaua să dispute următoarele două meciuri de pe teren propriu fără spectatori, primind, de asemenea, o penalitate financiară de 40.000 de lei. Sancţiunea a fost luată după ce observatorul şi supervizorul partidei Steaua - Gloria Bistriţa au notat că galeria echipei gazdă a scandat cuvinte obscene şi a afişat inscripţii injurioase la adresa finanţatorului Gigi Becali. Următoarele două meciuri de pe teren propriu ale echipei Steaua, care se vor juca fără spectatori, sunt cu Rapid (etapa a XI-a) şi Unirea Alba Iulia (etapa a XIII-a). http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-07-2009, 07:18 PM
|
|||
|
|||
Ghetele norocoase
Ovidiu Herea are un început perfect de campionat. Este pe primul loc în clasament cu Rapidul şi a înscris de patru ori în primele nouă etape.
Văzut ca o mare speranţă a fotbalului românesc, Herea ajungea în Giuleşti acum două sezoane, în mandatul lui Cristiano Bergodi, fiind transferat la insistenţele tehnicianului italian. Cum Rednic sau Peseiro nu au reuşit să pună în valoare potenţialul fostului "bancar" după plecarea lui Bergodi, în acest an a venit rândul lui Hizo să mizeze pe talentul rapidistului. "Am primit numărul 10, care mi-a purtat noroc la FC Naţional, şi sper să se fi spart toate ghinioanele", anunţa superstiţios Herea, prevestind parcă startul bun de campionat. Devenit în scurt timp unul din favoriţii tribunei, jucătorul pune preţ pe susţinerea galeriei. "Nu ar fi derby cu Steaua fără ca suporterii noştri să ne fie alături", a comentat Herea posibilitatea unui meci cu porţile închise în întâlnirea de peste două etape. "Herea e ouleţul de aur" Admirator declarat al lui Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti ai momentului, mijlocaşul de bandă al "feroviarilor" a primit de curând o pereche de ghete după modelul celor purtate de starul Realului. Mândru de noile sale încălţări, cu care a marcat golurile de până acum, Herea speră să înscrie şi în poarta rivalelor. "Nu mi-am propus să dau un anumit număr de goluri cu CFR sau cu Steaua. Cu cât mai multe, cu atât mai bine", a glumit giuleşteanul. În altă ordine de idei, chiar dacă nu a ajuns încă "balon de aur", Herea este preţuit. Impresarul Ana-Maria Prodan, cea care-l reprezintă pe Herea, îl alintă pe rapidist cu apelativul "ouleţul de aur" şi crede cu tărie că jucătorul este născut într‑o zodie norocoasă. "Meciul cu Steaua este cu adevărat un derby, pentru că partidele cu CFR au crescut în importanţă abia în ultimii ani" - Ovidiu Herea mijlocaș Rapid 4 goluri a marcat până acum Herea în primele nouă etape 10 este numărul purtat pe tricou de mijlocaşul rapidist http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-07-2009, 07:22 PM
|
|||
|
|||
Viorel Hizo: "George, termină cu vînzarea!"
Hizo i-a cerut lui Copos să nu mai vorbească despre cedarea clubului, fiindcă afectează echipa.
"Se vorbeşte întruna că se vinde Rapidul, de o să-i zăpăcim pe jucători!". Viorel Hizo a avut această discuţie cu Copos după victoria de la Piatra-Neamţ. Succesul din Moldova (4-0) şi poziţia de lider nu îl impresionaseră pe patron: "Tot vînd! Mi-am dat cuvîntul de ardelean, aşa că nu mai am cum să dau înapoi". "Dulăul" crede că hipermediatizarea tratativelor cu Lutz Stache, neamţul interesat de Giuleşti, le face rău jucătorilor. "Au început să vorbească între ei la antrenamente. Se întreabă ce se va întîmpla dacă se schimbă acţionariatul. Poate se repetă scenariul cu Taher, adică vine Stache şi schimbă aproape tot lotul!", i-a explicat Hizo finanţatorului. Antrenorul e supărat şi fiindcă nu crede în veridicitatea transferului de acţiuni. Căpitanul Lazăr a confirmat poziţia tehnicianului: "Domnul Copos n-o să vîndă Rapidul, ceea ce e bine. Îl ştim, ne-am obişnuit unii cu alţii, e mai bine aşa decît să vină cineva nou". 13 jucători noi au fost achiziţionaţi în vara lui 2008, cînd Taher a asigurat managementul clubului 6 milioane de euro au costat achiziiţile din vara trecută. Acum în lot mai sînt doar Spadacio, Ricardo Fernandes şi Mardare "Acasă, Rapid n-are nevoie de mine" Copos a explicat de ce asistă doar la meciurile din deplasare ale giuleştenilor: "Pe teren propriu, suporterii acţionează pe deplin ca al 12-lea jucător. Ei nu mai au aceeaşi forţă şi în deplasare, unde sînt 500-700, de aceea încerc să ajut echipa, să contribui şi eu, inclusiv cu prime de victorie peste cele din regulamentul intern. Îmi pare rău că din cauza managementului prost de anul trecut nu putem susţine şi financiar manifestările fanilor". Cinci cu Adunaţii Copăceni Hizo a dat cinci jucători la "satelit", pentru etapa de ieri din Liga a III-a. Drăghia, Păun, Doru Bratu, Răduţă şi Dobroiu au jucat pentru Rapid II în victoria cu Victoria Adunaţii Copăceni, 3-1. Ultimii doi au înscris cîte un gol, a treia reuşită a trupei pregătite de Florică Drăghici aparţinîndu-i lui Tene. Ultimele noutăţi - Hizo nu îl are la antrenamente, săptămîna asta, pe Bozovici, convocat la "naţionala" Muntenegrului pentru meciurile cu Georgia şi Irlanda. - O treime dintre fanii care au votat pe rapidisti.ro cred că Buga şi colegii lui vor fi campioni la sfîrşitul acestui sezon. Din aproape 7.000 de votanţi, doar 16 la sută văd echipa în afara Europei. - Ricardo Fernandes şi Cesinha sînt refăcuţi după accidentări, dar nici unul dintre ei nu va fi titular cu CFR. Nici portughezul, nici brazilianul nu au jucat în ultima lună. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
17 Musafir(i)
17 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut