Ştiri Rapid Bucureşti
11-30-2009, 03:36 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
George Copos: "Rămân lângă Rapid"
Un tip diplomat şi extrem de şiret. Aşa este caracterizat, în lumea fotbalului, dar şi în cea a afacerilor, George Copos. Patronul Rapidului vorbeşte în Libertatea despre echipa pe care a finanţat- o timp de 17 ani şi anunţă că, dacă va vinde echipa de lângă Podul Grant, va rămâne aproape de ea, "cu toate cunoştinţele despre fotbal şi despre administrarea unui club sportiv pe care le-am acumulat în 17 ani".
Cu Copos la timonă, Rapid a câştigat campionatul în 1999 şi 2003 şi a ajuns în "sferturile" Cupei UEFA în 2006 Libertatea: Credeţi într- o reacţie adversă a fanilor, în cazul în care nu vindeţi clubul Rapid? George Copos: Consider că am respect pentru fanii rapidişti, care ştiu că, spre deosebire de alţi patroni din fotbal, eu nu intru în vestiar pentru a dicta strategii de joc. De asemenea, suporterii cunosc şi faptul că problemele financiare ale Rapidului sunt mult mai puţine şi mai mici decât ale altor cluburi din Liga I. Sunt şi alte argumente care mă fac să cred că, în ciuda unor excese izolate, fanii giuleşteni apreciază în modul cel mai realist contribuţia mea la acest club de-a lungul ultimilor 17 ani. Aveţi ceva să le reproşaţi suporterilor? Nu. În ciuda faptului că pasiunea îi face uneori să fie subiectivi, nu am nimic să le reproşez. Cum ar fi un suporter necontaminat de subiectivismul pasiunii pentru clubul favorit? Cred că e un nonsens. Sunteţi decis să vindeţi? Sunt întru totul decis să las pe altcineva să preia responsabilitatea de investitor în Giuleşti. Rapidul a ajuns într-un stadiu în care performanţa constantă şi prezenţa pe scena fotbalistică europeană îi sunt accesibile, dar eu nu mai am resursele necesare pentru a sprijini clubul în acest demers. Cred că domnul Stache este omul potrivit, dar tranzacţia este deosebit de complexă. Previziunea mea este că în returul campionatului, Rapidul va avea un nou investitor, mai potent financiar şi capabil să asigure rezultate cel puţin la nivelul celor din ultimii 17 ani. Care este cea mai frumoasă amintire la echipa din Giuleşti? Aş putea să mă refer la titlurile obţinute cu Rapid sau la parcursul european. Însă cea mai frumoasă amintire a mea, momentul care m-a marcat cel mai mult, rămâne cel din august 2008, în care Bozovici, scos din echipă de către Peseiro, mi-a plâns în braţe. Ce veţi face după ce veţi renunţa? Voi continua să susţin Rapidul cu tot ceea ce pot, cu toate cunoştinţele despre fotbal şi despre administraţie. Indiferent de ceea ce se va întâmpla, voi rămâne rapidist pe viaţă. Echipa, favorita patronului "Au fost şi sunt atâtea nume la Rapid, atât de jucători, cât şi de antrenori, pe care suporterii le-au scandat, despre care presa a relatat cu admiraţie şi pe care specialiştii le-au apreciat. Pentru mine însă ECHIPA a fost preferata în toţi aceşti 17 ani. Nu cred că va mai exista în fotbalul românesc un fenomen asemănător celui rapidist. De aceea, daţi-mi voie să prefer legenda Rapid şi să nu rostesc nici unul dintre numele celor care au făurit-o", ne-a mărturisit Copos. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
19 Musafir(i)
19 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut