Ştiri Rapid Bucureşti
09-26-2009, 12:20 AM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Spadacio, jucătorul meciului de Cupă cu FC Bihor
Golgheter al Rapidului în sezonul trecut, Juliano Spadacio a marcat din nou după aproape două luni! Ca şi în jocul din prima etapă, cu Politehnica Iaşi (31 iulie), cînd a deschis scorul transformînd o lovitură liberă, mijlocaşul giuleştean a recidivat în meciul de la Oradea, cu FC Bihor, din cadrul "16"-imilor Cupei României, 2-0 pentru rapidişti.
Spadacio a înscris dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral dreapta, în min. 38, la două minute după ce Lazăr deschisese scorul printr-un şut la colţ, din interiorul careului mare. Spadacio, care a preluat banderola de căpitan după ieşirea din teren a lui Lazăr, a şi fost declarat, ulterior, "jucătorul meciului", premiul fiindu-i înmînat de către fostul selecţioner Emeric Ienei, anunţă fcrapid.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-26-2009, 01:16 PM
|
|||
|
|||
Abandonat de toţi
Aflat în conflict cu şefii din Grant, Cesinha a fost părăsit şi de logodnică. Aceasta i-a interzis să-şi mai vadă fetiţa de trei ani
Carlos Cesinha trece prin clipe teribil de grele! Mijlocaşul brazilian acuză o pubalgie şi nu a mai evoluat pentru Rapid de aproape o lună de zile, din etapa a 5-a, cînd giuleştenii au pierdut la Ploieşti (1-3). Sud-americanul nu va fi apt de joc nici mîine seară, cu Internaţional Curtea de Argeş, iar şefii din Grant îl suspectează că se dă lovit. Şi fanii l-au pus la zid pe rapidisti.ro. Aceştia îi reproşează atitudinea de pe teren şi lipsa de motivaţie cu care evoluează. "Stă mai mult lovit, iar cînd intră nu aleargă deloc" şi "Nu mai are deloc ambiţie, se vede că vrea să plece!" sînt două dintre mesajele suporterilor. Dar adevărata lovitură a primit-o săptămîna trecută! Sud-americanul s-a certat cu logodnica sa, Vania, care l-a părăsit şi a plecat în Portugalia, luînd-o cu ea şi pe fetiţa lor de 3 ani. "Să nu te oboseşti să vii după noi, nici pe Maria nu te mai las să o vezi! Voi veni eu cu ea la Bucureşti o dată la cîteva luni". "E extrem de afectat, nu-i mai arde de nimic. Nu a venit nici la toate şedinţele de recuperare. Cu toţii sîntem alături de el şi încercăm să-i ridicăm moralul", a povestit un apropiat al mijlocaşului "carioca". Ultimele noutăţi » Argeşenii ştiu cum pot scoate un rezultat bun mîine, în Giuleşti. "Rapidul e o echipă puternică de la mijloc în sus, dar are probleme în apărare şi vrem să profităm", a zis Vasile Mănăilă, secundul lui Ştefan Stoica. » Hizo are patru indisponibili pentru meciul cu Internaţional Curtea de Argeş: Cesinha, Răduţă, Iordache şi Fernandes sînt în continuare accidentaţi şi nu vor fi recuperaţi. » Rapidiştii nu s-au bucurat prea tare după victoria din Cupă în faţa celor de la FC Bihor (2-0). "Vom sărbători după ce vom cuceri trofeul. Acum, nu avem de ce", a spus Hizo. "Problema lui Cesinha nu e dacă noi îl credem că e accidentat sau nu. El are altele pe cap acum. Îl aşteptăm să-şi revină pentru că avem nevoie de el" - Ion Taban, preşedinte CA Rapid "Cu toţii mai avem probleme, dar sînt supărat din cauza atitudinei lui Cesinha. Luni, doctorul i-a spus să se prezinte la recuperare, iar el nu a venit" - Viorel Hizo , antrenor Rapid http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-26-2009, 03:00 PM
|
|||
|
|||
Sigur de succes
După succesul din Cupă, cu şase puncte obţinute în ultimele două meciuri de Liga I, rapidiştii nici nu concep să nu câştige cu Internaţional Curtea de Argeş.
Dacă la Craiova giuleştenii au obţinut primele puncte în deplasare, pe teren propriu, până acum, formaţia de sub Podul Grant este extrem de redutabilă. "Vrem ca meciul din Giuleşti să reprezinte şi prima înfrângere a argeşenilor în deplasare din acest sezon. Obiectivul nostru este să obţinem trei puncte în partida cu Internaţional, şi le vom obţine! Nu de alta, dar trebuie neapărat să continuăm parcursul bun din ultimele jocuri", a subliniat Costin Lazăr, căpitanul alb-vişiniilor. Echipele argeşene le-au pus mai mereu probleme "feroviarilor". Numai în sezonul trecut, cei de la FC Argeş au învins Rapidul în întâlnirile de campionat, după 3-1 în tur, respectiv 1-0 în disputa de la Piteşti. 9 puncte a adunat Internaţional Curtea de Argeş din trei meciuri în deplasare: a învins pe Dinamo, Pandurii şi Bistriţa http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-26-2009, 03:01 PM
|
|||
|
|||
"Putem lua titlul!"
Mijlocaşul sloven, care e deja comparat de fani cu Gattuso, spune că echipa sa se bate la campionat
Unul dintre cei mai buni rapidişti în primele şapte etape, Darijan Matic, i-a cucerit pe fani cu devotamentul şi seriozitatea cu care evoluează în fiecare meci. Slovenul, care nu l-a costat niciun leu pe George Copos, spune că Rapidul poate câştiga chiar titlul de campioană. Cum te-ai adaptat aşa de repede la campionatul României? N-am avut niciodată această problemă. Îmi place foarte mult Bucureştiul, am descoperit o grămadă de locuri unde să mă simt bine cu familia şi mă pot gândi doar la joc. De unde ţi se trage agresivitatea cu care i-ai impresionat pe fani? Eu întotdeauna am fost aşa, dar campionatul Rusiei, unde am evoluat doi ani, are şi el o parte din merit. Acolo se joacă mai mult pe forţă, pe fizic, faţă de România, unde se joacă mult mai tehnic. Oricum, eu sunt fan Makelele, Davids şi Gatusso. Am o înclinaţie specială pentru stilul lor de joc. Trebuie cineva să facă şi munca de jos. Nu putem dribla toţi ca Ronaldinho. Cum ţi se par antrenamentele lui Viorel Hizo? Unii spun că e prea dur... Mie chiar îmi place genul acesta de antrenamente tari. Domnul Hizo este un antrenor foarte bun şi foarte corect. Faptul că mă titularizează meci de meci îmi dă multă încredere şi sper să nu dezamăgesc. Ce-ţi place cel mai mult la Rapid? Fanii! Sunt extraordinari! Rar am văzut o aşa atmosferă şi aşa suporteri, care să cânte 90 de minute. Dacă s-ar putea, eu aş vrea să jucăm doar pe Giuleşti. Sper doar să câştigăm următoarele meciuri şi să umplem stadionul. Am înţeles şi rivalitatea cu Steaua şi Dinamo, şi sper ca anul acesta să le învingem pe amândouă. Cine va lua titlul în acest sezon? Cred că cea mai constantă echipă. Unii spun că e CFR, dar mie nu mi se pare chiar aşa. Este o echipă bună, care poate bate pe Copenhaga şi poate pierde cu Târgu Jiu. Eu zic că Rapid poate să ia titlul. Vom vedea după următoarele 3-4 meciuri dacă avem dreptul să sperăm, sau nu. Oricum, nu ratăm Europa. Cum ţi se pare patronul echipei? Te-ai intersectat până acum cu el? M-am întâlnit de două ori cu domnul Copos: o dată după amicalul cu Galaţi, iar a doua oară la vestiare, după meciul de la Craiova. Mi se pare un om foarte de treabă, care susţine echipa. Am auzit şi eu de problemele de anul trecut, dar pentru mine totul e perfect până acum. 5 meciuri din 7 a jucat ca titular Matic pentru Rapid în acest sezon, fiind unul dintre cei mai constanţi "feroviari" http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-26-2009, 07:07 PM
|
|||
|
|||
Lazăr: "Vreau să demonstrăm că rămînem o echipă de care toţi trebuie să se teamă"
Căpitanul Costin Lazăr, care a punctat la Craiova şi la Oradea, e conştient că partida cu Internaţional nu e simplă, dar nu concepe alt rezultat în afara victoriei Rapidului.
"Trebuie să confirmăm evoluţiile din aceste ultime trei meciuri şi să mai adunăm trei puncte! Chiar dacă nu ne bagă în seamă multă lume, eu îmi doresc să demonstrăm în primul rînd că a fost un accident nefericit ratarea intrării în Europa League şi, apoi, faptul că rămînem o echipă de care toţi trebuie să se teamă", a declarat mijlocaşul giuleştean pentru fcrapid.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-26-2009, 07:08 PM
|
|||
|
|||
Hizo vrea maximum de puncte în meciurile cu Internaţional şi Ceahlăul
Antrenorul Rapidului, Viorel Hizo, priveşte cu circumspecţie spre jocul de mîine seară, din Giuleşti, cu Internaţional Curtea de Argeş, echipă care a pus probleme în meciurile din deplasare.
De altfel, Internaţional şi Steaua sînt singurele echipe cu 9 puncte, din 9 posibile, cîştigate în deplasare! "Nu-mi iese nici acum din cap înfrîngerea de la Ploieşti, cu Astra, tot o echipă nou-promovată, ca şi Internaţional", a mărturisit Hizo pentru site-ul oficial al clubului. Cu toate acestea, tehnicianul este încrezător în privinţa şanselor ca elevii săi să mai adauge încă trei puncte celor 12 adunate pînă acum. "Am spus, nu demult, că vreau continuitate în evoluţii şi în rezultate pozitive. Din fericire, am legat trei succese şi asta mă mulţumeşte, pentru că, se ştie, victoriile aduc victorii. Asta ne obligă însă şi mai mult, iar din meciurile cu Internaţional Curtea de Argeş şi cu Ceahlăul, la Piatra Neamţ, trebuie să mai adunăm şase puncte. Chiar dacă unii au tratat oarecum superficial rezultatul nostru de la Oradea, unde am obţinut un succes considerat de multă lume ca unul aşa-zis de serviciu, eu îl cataloghez drept foarte important, pentru că nimeni nu ne-ar fi iertat dacă am fi clacat acolo. Se venea după două rezultate favorabile, împotriva a două echipe bine cotate, Vaslui şi Craiova, şi putea să intervină, chiar şi în mod inconştient, o relaxare ce ne-ar fi putut costa. Mă mulţumește concentrarea băieţilor şi sper să continue aşa, mai ales că, îi avertizez, meciul cu Internaţional nu e cîştigat dinainte, doar pentru că ne cheamă Rapid!". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-27-2009, 01:26 PM
|
|||
|
|||
Ion Taban: "Avem timp"
Deşi Marius Constantin şi Cesinha pot semna în iarnă cu alte echipe, iar Buga mai are doar 3 luni de contract, conducerea nu se grăbeşte să-i cheme la negocieri.
După Dani Coman, Nicolae Grigore şi Emil Dică, fotbalişti ce au plecat gratis din Giuleşti în ultimul an, rapidiştii sînt aproape să mai piardă încă trei jucători. Înţelegerile lui Marius Constantin (24 de ani) şi Carlos Cesinha (29) expiră la finalul acestui campionat, iar cei doi vor putea semna din ianuarie cu alte cluburi. Pînă acum, şefii din Grant nu le-au făcut celor doi nici o ofertă. "Se vorbeşte prea mult de treaba asta, pînă la iarnă mai e mult. Acum, încă e cald afară. Vorba lui Băsescu: iarna nu-i ca vara. O să-i chemăm la negocieri, dar acum îi lăsăm să se concentreze la fotbal", a spus Ion Taban, preşedintele CA. Prelungire automată? Situaţia lui Mugurel Buga (31 de ani) e diferită. "Pele" mai are contract doar pînă la finalul turului, însă Taban susţine că Rapidul îi poate prelungi automat înţelegerea: "E o clauză în contractul lui pe care o putem activa. Dacă demonstrează că mai poate evolua la nivel ridicat, ne vom folosi de ea". Copos îl apără pe Marius Aflat în dizgraţia lui Hizo după evoluţiile modeste din ultima vreme, Marius Constantin se bucură de sprijinul lui George Copos. "Îmi pare rău de ce se întîmplă în prezent cu Marius. E un fotbalist tînăr, cu reale calităţi, în care eu am mare încredere. Chiar dacă acum nu se află într-o perioadă prea fericită, sînt convins că domnul Hizo va reuşi să-l facă să-şi recapete forma din trecut. Vreau să redevină un jucător de bază". "Marius e un băiat extraordinar, un fotbalist de calitate şi mi-ar părea rău să ne despărţim. Eu am încredere că ne vom înţelege. Cu Cesi am discutat deja, dar neoficial" - Ion Taban, preşedinte CA Rapid http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-27-2009, 01:28 PM
|
|||
|
|||
George Copos: "Dacă-l vrea Hizo, îi iau!"
Copos anunţă că Bibişkov, dat afară de la Steaua, e interesant pentru Rapid.
Krum Bibişkov poate să ajungă în Giuleşti cu trei luni întîrziere. Rapid l-a vrut pe bulgar în vară, l-a pierdut în favoarea Stelei, dar se interesează din nou de el acum, cînd cei din Ghencea se chinuie să-i rezilieze contractul. "Aducerea lui Bibişkov depinde de Viorel Hizo. Dacă el crede că bulgarul ne-ar fi util, atunci îl luăm", a declarat Copos. Antrenorul se teme însă că interesul declarat pentru fostul vîrf de la Litex i-ar pune în gardă pe roş-albaştri: "Rivalii l-au suflat în vară, acum să se spele cu el pe cap! Nu-mi place să fac achiziţii în timpul sezonului". Hizo anticipase înaintea campionatului soarta lui Krum: "Mi l-am dorit mult, fiindcă e un fotbalist foarte bun, compatibil cu stilul Rapidului. La Steaua nu ştiu dacă se potriveşte". Atacantul de 27 de ani va deveni liber de contract săptămîna viitoare, cînd agentul lui ajunge la Bucureşti ca să semneze încetarea acordului. Bibişkov avea 120.000 de euro pe an în Ghencea, adică jumătate din cît cîştigă portughezul Joao Paulo, pe care l-ar avea concurent pe post în Grant. Hizo: "Atenţie!" Viorel Hizo le cere jucătorilor lui să nu se creadă dinainte victorioşi în faţa celor de la Curtea de Argeş: "Nu-mi iese nici acum din cap înfrîngerea de la Ploieşti, cu Astra, tot o echipă nou-promovată, ca şi Internaţional. Avem trei victorii consecutive şi vreau continuitate în rezultate, trebuie să evităm o eventuală starea de relaxare, ce ar putea apărea involuntar. Băieţii să nu creadă că meciul e cîştigat dinainte doar pentru că ne cheamă Rapid!". "Nimeni nu ne dă şanse" Costin Lazăr, căpitanul Rapidului, spune că partida din această seară nu e deloc uşoară, dar nu concepe un alt rezultat decît victoria: "Întîlnim liderul deplasărilor, dar trebuie să confirmăm evoluţiile din ultimele trei partide şi să mai adunăm încă trei puncte. Chiar dacă nu ne bagă lumea în seamă, anul acesta eu îmi doresc să demonstrăm că a fost un accident nefericit ratarea intrării în Europa League şi că rămînem o formaţie de care toţi trebuie să se teamă". Selecţie pentru juniori Rapid organizează în zilele de 29 şi 30 septembrie şi 1 octombrie selecţii pentru copiii născuţi în anii 2001 şi 2002. Cei interesaţi se pot prezenta în fiecare dintre aceste zile, la ora 14:30, la Stadionul "Valentin Stănescu". Copiii trebuie să aibă asupra lor trening şi pantofi sport. Ultimele noutăţi: » Vania, logodnica lui Cesinha, a comentat pe rapidisti.ro informaţiile din Gazeta de ieri: "Trecem printr-o perioadă grea, iar eu şi fetiţa sîntem în Portugalia, însă nu e adevărat că i-am interzis lui Carlos să o vadă pe Maria". » Lucian Răduţă s-a refăcut după ce a suferit la începutul lunii o luxaţie la umărul stîng. Atacantul de 21 de ani va fi rezervă diseară. În schimb, Hizo nu-i va putea folosi pe Fernandes, Cesinha şi Iordache, toţi acuzînd în continuare probleme medicale. » Joao Paulo a acumulat trei cartonaşe galbene în acest sezon şi un eventual avertisment încasat diseară l-ar face indisponibil pentru partida cu Ceahlăul, din etapa viitoare. » Ştefan Stoica, antrenor Internaţional Curtea de Argeş: "Mergem în Giuleşti să ne jucăm şansa şi sperăm să continuăm seria meciurilor bune din deplasare pe care am reuşit-o în acest campionat". "Am înţepenit cu Gazeta în mînă cînd am văzut pagina 1 cu transferul lui Bibişkov la Steaua. Negociam cu el de cîteva săptămîni, nu mi-a venit să cred!" - Viorel Hizo, în momentul transferului lui Bibişkov la Steaua "Ştiu că Rapid m-a vrut în vară, însă ar fi aiurea să vorbesc acum despre interesul lor. Sînt jucătorul Stelei...sau cel puţin eu mă consider jucătorul Stelei" - Krum Bibişkov, atacant Steaua "Să vedem cum face Steaua să-i rezilieze contractul lui Bibişkov. Trebuie să fie de acord şi fotbalistul, altfel e imposibil" - George Copos, patron Rapid 175 de minute a jucat Bibişkov pentru Steaua: 5 în Liga I şi 170 în Europa League 27 de goluri marcase Bibişkov în cele 60 de meciuri jucate pentru Litex în perioada 2006-2009 http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-27-2009, 08:17 PM
|
|||
|
|||
Manea vrea sa aplaneze conflictul dintre Hizo si Marius Constantin
Directorul tehnic al echipei Rapid Bucuresti, Nicolae Manea, doreste sa medieze conflictul dintre Viorel Hizo si Marius Constantin.
"Marius Constantin nu este suspendat, nu este exclus din lot. Sunt sigur ca Viorel Hizo nu are ceva personal cu el si il va folosi in perioada urmatoare", a declarat Nicolae Manea la Telesport. Internationalul roman a intrat in dizgratia lui Viorel Hizo dupa ce a gafat decisiv in doua randuri in meciul cu Universitatea Craiova, in care a fost inlocuit dupa doar noua minute. In urmatorul meci, cu FC Bihor, Hizo nu a fost inclus nici macar in lot. Rapid va intalni International Curtea de Arges, duminica, de la ora 21:45, intr-un meci ce conteaza pentru etapa a 8-a a Ligii 1. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-28-2009, 04:14 PM
|
|||
|
|||
Hizo: "Avem continuitate în rezultate, nu s-a mai întâmplat de multă vreme la Rapid"
Antrenorul Rapidului, Viorel Hizo, a declarat, duminică, după succesul cu Internaţional, scor 4-0, că este foarte mulţumit de jocul echipei, dar mai ales de faptul că formaţia giuleşteană a obţinut a treia victorie consecutivă în campionat şi că are continuitate în rezultate.
"E o victorie foarte importantă pentru noi, nu atât prin faptul că am urcat în clasament, cât pentru că avem continuitate. Ne-am îndeplinit obiectivul de a lega trei succese consecutive, avem continuitate, ceea ce nu s-a mai întâmplat de multă vreme la Rapid. Sunt mulţumit de evoluţia băieţilor, echipa a jucat din nou bine. Mă aştept să jucăm la fel şi în etapa viitoare la Ceahlăul, unde ne aşteaptă un meci extrem de greu", a spus Hizo. Tehnicianul afirmă că arbitrul Marius Avram a condus bine meciul, considerându-l "printre cei mai buni trei-patru din ţară", deşi oaspeţii au contestat vehement eliminarea lui Viera. Hizo a comentat şi momentul în care nocturna stadionului s-a stins, afirmând că s-a temut că se va repeta întâmplarea din 2001, de la partida din Cupa UEFA cu PSG: "M-am gândit la ce e mai rău atunci, m-am speriat pentru moment. E bine că totul s-a terminat cu bine". Rapid a câştigat, duminică, scor 4-0, partida de pe teren propriu cu nou-promovata Internaţional Curtea de Argeş, din etapa a 8-a a Ligii I, şi a urcat pe locul 3 în clasament. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)
5 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut