Ştiri Steaua Bucureşti
09-19-2009, 05:45 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Mihai Stoichiţă: "I-am felicitat pe jucători pentru că s-au dus la Bergodi!"
Noul antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, spune că nu este un tehnician dur şi mărturiseşte că va încerca să-şi impună autoritatea în faţa elevilor săi.
"Sîntem pe teren ca să aflăm ce trebuie să facem pe teren, încercăm să acumulăm, de aceea trebuie să fim serioşi. Nu sînt sever, ci profesionist. Fotbalul e un sport de comunicare, e nevoie de concentrare şi atenţie, alftfel iese o harababură totală. De-a lungul vremii am văzut foarte mulţi antrenori mari la treabă, oameni importanţi, nu ca mine şi am văzut ce înseamnă o autoritate cîştigată, nu impusă. Becali vrea să vîndă Steaua? E patron, face ce vrea, e opţiunea dumnealui. Sînt situaţii ipotetice, nu are rost să le comentăm. Nu mă leagă banii de Steaua, ci sentimentele. I-am felicitat pe jucători pentru că s-au dus la Bergodi, dar le-am spus că era mai bine dacă băteau în cele 4 meciuri de acasă şi continua el aici, nu mai era neovie să apar eu", a spus Stoichiţă la GSP TV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 07:27 PM
|
|||
|
|||
Ioan Andone: "Bergodi a fost provocat dinainte, de aia a răbufnit!"
Antrenorul lui Al Ahli Dubai, Ioan Andone, consideră că Bergodi a fost provocat de declaraţiile date de patronul Stelei, Gigi Becali.
"Bergodi a fost provocat dinainte cu nişte lucruri, eu aşa cred. La pauză se lucrează pe moralul jucătorilor, ai 15 minute în care trebuie să lucrezi la psihicul jucătorilor. Dacă patronul îţi cere voie să intre în vestiar şi să suplimenteze prima, să îi motiveze pe băieţi, să îi motiveze, e în regulă, dar atunci cînd nu ştii la ce să te aştepţi, nu e foarte bine. Nu ştiu foarte multe amănunte despre acest caz, dar rămîn la părerea că Bergodi a fost provocat", a spus Andone la GSP TV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 07:27 PM
|
|||
|
|||
"Nu sînt stelist, nu am fost niciodată!"
Patronul Stelei, Gigi Becali, spune că nu este suporterul grupării din Ghencea şi dezvăluie numele antrenorilor pe care le-a luat în calcul în momentul în care l-a demis pe Cristiano Bergodi.
"Nu sînt stelist pe viaţă. Nu am fost nici un stelist şi nici fanul vreunei echipei. Sînt stelist înfocat pentru că sînt banii mei acolo, nu din alt motiv. Poate să spună cineva că a făcut mai mult ca mine în fotbal în ultimii 20 de ani? Să nu vorbim de perioada dinainte de '89, atunci nu puteam să am eu club. M-am gîndit să-l iau şi pe Piţurcă antrenor, dar mi-au zis apropiaţii mei că degeaba-l sun, că nu vine. Auzisem de varianta Stoichiţă, cică e posibil să nici nu doarmă, deci am apelat la el. M-am mai gîndit la cîteva nume, chiar şi la Lăcătuş, el vine şi de 5 ori înapoi, atît e de sufletist", a spus Becali la sportro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 07:28 PM
|
|||
|
|||
Vasile Turcu: "Oricine dacă ar fi patron nu ar intra în vestiar? E ceva normal!"
Acţionarul dinamovist Vasile Turcu spune că nu i se pare deplasat gestul lui Gigi Becali, care a încercat să intre în vestiar la pauza meciului dintre Steaua şi Sheriff Tiraspol.
"Poate Bergodi l-a jignit pe Gigi şi el nu a suportat aşa ceva. Oricine dacă ar fi patron, nu ar intra în vestiar? Becali a făcut o crimă că s-a dus acolo? Poate el s-a dus acolo să le reproşeze jucătorilor evoluţia proastă, nu ştiu care a fost situaţia exactă, dar aşa presupun. Între un angajat şi angajator, există şi discuţii, e normal să se întîmple aşa, dar ele ar trebui să rămînă în interiorul cluburilor. Cum îl cunosc eu pe Gigi, nu cred că a fost răutate din partea lui tot ce a spus despre Cristiano", a spus Turcu la sportro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 07:28 PM
|
|||
|
|||
Italianul, ameninţat cu echipa a doua
Cristiano Bergodi refuză să încheie acordul cu Steaua dacă nu primeşte primele pentru meciurile din Liga I şi Europa League, iar Becali i-a transmis că îl va pune să antreneze echipa a doua.
"Lui Bergodi i-am dat 200.000 de euro în două luni, acum vrea prime pentru victoriile din campionat. Din bun simţ putea să nu mai ceară alţi bani, mai zice că mai vrea 6.000 primă la meciurile din Liga I şi 15.000 pentru calificarea în grupele Europa League. Nu-i nimic, nu mai pleacă nicăieri. Nu mai e demis, am foarte mare nevoie de el la echipa a doua", a declarat Gigi Becali la GSP TV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 07:29 PM
|
|||
|
|||
Goian a dat Steaua în judecată pentru că nu şi-a primit restanţele financiare
Problemele se ţin lanţ de clubul din Ghencea. Fostul fundaş al roş-albaştrilor, Dorin Goian, a acţionat clubul în instanţă din cauză că nu şi-a primit restanţele financiare, cifrate la 21.000 de euro.
"Goian mi-a zis: plec nea' Gigi, plec nea' Gigi, i-am mărit mereu salariul şi să vedeţi ce-mi face. I-am dat drumul ca să nu-i mai aud gura, Palermo îmi dă banii în doi ani şi acum mă dă în judecată pentru 21.000 de euro. Numai avionul pînă în Italia m-a costat vreo 12-13.000", a declarat Gigi Becali la GSP TV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 07:33 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-19-2009 07:36 PM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
Becali: "Vând Steaua pentru 40 de milioane de euro chiar şi străinilor"
Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, sâmbătă, că este decis să vândă clubul pentru că s-a săturat să tot fie contestat de "derbedeii, vagabonzii, drogaţii şi alcoolicii care vor să-şi dea importanţă" şi care, în opinia sa, se cred suporteri ai grupării din Ghencea.
"Evaluez clubul la 40 de milioane de euro, dar cu negocieri o să-l dau cu 30-35 de milioane. Voi vinde chiar şi străinilor, deşi ştiu că fac o greşeală, dar dacă tot am fost arestat şi nu prea a contat ce am făcut în ţara asta, ce să fac? Eu nu sunt stelist, sunt doar român, sunt stelist înfocat pentru că sunt banii mei acolo, nu din alt motiv. Când o să am altă echipă, cu atât mai mult o să vreau să bat pe Steaua. Îmi iau o echipă mare din Liga I, nu una din Liga a II-a. Îi păstrez pe Stancu, Bănel şi Onicaş, plus tineri de la echipa secundă şi iau campionatul, nu ies din fotbal!", a spus Gigi Becali la Sport.ro. Reacţia latifundiarului vine după ce acesta a fost sâmbătă după-amiază la stadion, acolo unde a fost contestat de un grup de aproximativ 40 de suporteri care urmăreau meciul de rugby dintre Steaua şi Dinamo: "Eu nu le spun suporteri, sunt derbedei, vagabonzi, drogaţi, alcoolici, vor să-şi dea importanţă. I-am întrebat unde sunt roşiile, au fugit toţi când m-au văzut. Ce caută în curtea mea? Trebuie să fie arestaţi, nu e domeniu public acolo. Eu plătesc chirie acolo, nu vreau să mă deranjeze nimeni cât timp eu plătesc. Găinarii ăştia să arunce cu roşii în mine? Eram curios să văd ce au de spus". Finanţatorul roş-albaştrilor s-a referit şi la situaţia lui Cristiano Bergodi, tehnician care a cerut anumite drepturi salariale cu care Becali nu este de acord: "Nu l-am dat afară, va rămâne la Steaua II, în locul lui Leo Strizu. Încă nu a acceptat, dar dacă nu vrea, să plece la el în Italia! Bergodi zici că a înnebunit, acum vrea bani în plus după ce a încasat 200.000 de euro degeaba. Îmi cere prime, vrea să îl recompensez pentru victoriile cu Gaz Metan şi Piatra Neamţ, plus că mai cere şi 1.000 de euro pentru egalul cu CFR". Altfel, Becali s-a referit şi la relaţia cu Mihai Stoichiţă: "I-am zis lui Stoichiţă să-mi zică Gigi, aşa cum ne-am obişnuit, dar mi-a cerut să-l las să-mi zică 'domnule Becali'. I-am zis să stea liniştit, nu-i nicio problemă dacă pierde meciuri la început, la iarnă vom trage linie. O să-l judec în funcţie de jocul echipei şi de rezultate. Are la dispoziţie 3-4 luni să demonstreze că echipa are o direcţie. Vreau să văd trasee ca la Protasov, Piţurcă sau Olăroiu. Mi-a cerut un fundaş de viteză pentru că vrea să joace 3-4-3 şi are nevoie de un fundaş de atac. El are tactica lui, vrea să schimbe sistemul". Italienii Cristiano Bergodi şi Renzo Rossi au fost demişi de la Steaua după jocul cu Şerif Tiraspol, scor 0-0, din Liga Europa, pentru că la pauza meciului tehnicianul nu l-a lăsat pe patronul Gigi Becali să intre în vestiar să vorbească cu jucătorii. În locul său a fost numit Mihai Stoichiţă, după ce Basarab Panduru a refuzat să preia banca tehnică. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 07:39 PM
|
|||
|
|||
Viorel Paunescu: "Gigi Becali a zis la nervi ca vinde clubul"
Fostul presedinte al Consiliului de Administratie al FC Steaua Bucuresti, Viorel Paunescu, nu crede ca actualul finantator, Gigi Becali, a vorbit serios in momentul in care a declarat ca doreste sa vanda clubul din Ghencea.
"Probabil ca Gigi Becali a zis la nervi ca vinde clubul. El e implicat acolo si pune suflet. Nu cred ca se poate sa vanda cu adevarat, iar la nervi oamenii spun diferite lucruri. Unii spun ca eu i-am vandut clubul lui Gigi Becali, atunci cand l-a preluat, dar nu aveam cum sa fac acest lucru deoarece pe atunci era o asociatie non-profit, in cadrul careia eu eram numarul unu, insa nu am avut cum sa vand eu clubul", a declarat Viorel Paunescu intr-o interventie telefonica avuta in cadrul emisunii Gol dupa gol. Referitor la conflictul dintre patronul Stelei si antrenorul Cristiano Bergodi, acesta a precizat: "Gigi mi-a spus ca e multumit de Bergodi, ca e baiat bun si lucreaza. Eu spun ca el nu trebuia sa se amestece si sa se duca la cabine, dar un patron poate sa faca acest lucru, deoarece poate se duce din alte motive. Si eu m-am dus sa promit prima dubla jucatorilor la pauza ca sa castige si poate asta voia si el sa faca, poate s-a dus sa ii motiveze. Un om care traieste, care plateste, vrea sa castige echipa lui, iar Gigi e un tip orgolios si vrea ca Steaua sa castige." Viorel Paunescu, doi antrenori in cinci ani. Gigi Becali, zece tehnicieni in sase ani "Eu l-am adus pe Victor Piturca la Steaua. Aveam relatii bune cu el si a semnat un contract care spunea ca daca nu castiga campionatul nu i se prelungeste intelegerea pe doi ani si jumatate. Eu in cinci ani am avut doi antrenori: pe Stoichita, cat l-am prins eu si pe Victor Piturca.", a declarat Paunescu. Viorel Paunescu a comentat si numirea lui Mihai Stoichita in postul de antrenor principal la Steaua Bucuresti: "Stoichita a fost la Steaua si o perioada cat timp am fost eu. Conducatorii stiu mai bine ce se intampla la Steaua. Eu sunt mai departe acum, doar ma duc la meciuri, urmaresc, insa ei stiu mai bine, eu nu am cum sa stiu." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 07:40 PM
|
|||
|
|||
Dumitriu: "Bergodi nu a avut tact si discernamant"
Dumitru Dumitriu este de parere ca italianul Cristiano Bergodi putea evita scandalul cu Gigi Becali, in urma caruia a fost demis din postul de antrenor al echipei Steaua Bucuresti. Fostul tehnician al "ros-albastrilor" a spus ca tehnicianul "peninsular" trebuia sa aiba tact si discernamant, pentru a ocoli eventualele neintelegeri.
"In cazul de la Steaua am remarcat lipsa de tact din partea lui Bergodi. Eu sunt antrenor si trebuie sa tin cu antrenorii, dar el a facut prea mare caz pentru o chestie minora. Nu a avut tact si discernamant, de nu a putut impiedica acest incident. Putea sa ii spuna frumos patronului ca nu are timp si ca trebuie sa le arate mai multe chestii jucatroilor si ca, daca vrea sa le zica ceva, sa le spuna repede, in cateva secunde. Astfel ar fi rezolvat tot. Cu Gigi trebuie sa ai o mare diplomatie si sa ai mare atentie. Cum faci o greseala, se intampla lucruri din astea", a declarat Dumitru Dumitriu, in cadrul emisiunii "Gol dupa gol". "Pe Stoichita l-am felicitat si atat, nu puteam sa discutam alte probleme. El nu poate fi influentat si cred ca nimeni nu poate sa doreasca acest lucru", a mai spus tehnicianul. "I-am propus lui Panduru sa isi faca trupa lui, nu sa pastreze oamenii din vechea organizare tehnica. I-am spus ca eu asa as face, as veni cu staff-ul meu, cu baietii mei, care ma sustin pana in panzele albe. Eu nu as putea veni ca secundul lui Stoichita. Un secund trebuie sa aiba o pregatire ca a jucatorilor, pe cand eu nu mai pot face acest lucru, chiar daca sunt intr-o conditie excelenta si ma simt ca la 40 de ani", a incheiat fostul antrenor al Stelei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 09:19 PM
|
|||
|
|||
Marius Lacatus: "Daca ai bani, nu esti cel mai frumos, cel mai destept si cel mai smecher"
Fostul tehnician al Stelei, Marius Lacatus, a comentat scandalul demiterii antrenorului Cristiano Bergodi de la Steaua de catre Gigi Becali. Acesta a tinut sa precizeze ca patronul nu a venit niciodata in vestiarul echipei in perioada in care a pregatit echipa.
"Nu putem spune ca e greu la Steaua. Este dificil ca peste tot. Oriunde antrenezi, depinzi de obiectivele pe care le, iar munca nu e atat de usoara. Nu stiu ce s-a intamplat acolo, nu sunt atat de carcotas sa sun ca sa aflu amanunte. Ce pot sa spun e ca la mine in vestiar n-a intrat niciodata, poate doar dupa meci ca sa felicite jucatorii. Noi n-avem de unde sa stim ce a vrut Gigi sa spuna, sau daca a apucat sa zica ceva si de la ce a plecat acest conflict. Oricum, putem spune ca acest lucru nu face bine imaginii fotbalului romanesc, Stelei sau lui Cristiano Bergodi, chiar daca din acest scandal el a iesit bine. Ceea ce ma mira pe mine este aceasta reactie in lant a tuturor conducatorilor care spun ca e ceva normal ce s-a intamplat, pentru ca ei baga bani, ei fac, ei dreg. Daca s-ar putea, antrenorul sa fie si calcat pe gat. Noi nu avem un sindicat, ceva puternic ca sa faci ceva, sa iei o masura in cazul in care se intampla astfel de lucruri", a declarat Marius Lacatus intr-o interventie telefonica avuta in cadrul emisiunii Gol dupa gol. "Eu n-am avut astfel de probleme si nu cred ca vreun patron s-a gandit la mine ca la un sclav. Am incercat sa avem o relatie buna cu patronii, bazata pe respect reciproc si nu este normal sa fim catalogati slavi. Daca ai bani, asta nu inseamna ca esti cel mai frumos, cel mai destept si cel mai smecher.", a concluzionat Lăcă. Victoriile - meritul lui Gigi Becali si mana lui Dumnezeu, infrangerile - ale antrenorului "M-am uitat pe statistica si dupa Olaroiu am stat cel mai mult. Am incercat sa fac tot posibilul ca sa avem o relatie buna. El spunea, iar eu incercam sa-i explic lucrurile legate de echipa, dar n-am ajuns sa ne contram. Asa este Gigi: daca invingeam, era mana lui Dumnezeu si meritul lui, iar daca pierdeam, spunea "sa moara pe mana lui". Vorbele aruncate la suparare te deranjeaza pentru ca in declaratia data dupa meciul cu Sheriff a spus ca s-a simtit umilit, ca i s-a luat din onoare, dar sa ne gandim la alte lucruri spuse de el in urma multor partide: el nu isi umileste antrenorul, nu ii ia din onoare? Chiar nu se gandeste ca antrenorul ala are si el o familie care se uita la meci?", a declarat Lacatus. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
56 Musafir(i)
56 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut