Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
09-28-2009, 07:36 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Merge azi la FIFA

Italianul Cristiano Bergodi a aşteptat în Bucureşti, timp de o săptămână, ca oficialii clubului din Ghencea să îl anunţe care este statutul său.

Bergodi a transmis şi în scris, atât la FRF, cât şi clubului Steaua, o adresă oficială prin care solicită să fie anunţat dacă este demis sau dacă este în continuare salariatul clubului, însă Steaua a întârziat să prezinte o reacţie oficială. "Este incredibil aşa ceva, un club care a câştigat Cupa Campionilor, un club de talia şi cu pretenţiile Stelei să aibă o asemenea atitudine", spunea, ieri, Bogdan Tohăneanu, avocatul lui Bergodi.

La Steaua este acum "bigamie"
Acum, Gigi Becali a găsit o altă portiţă, spunând că Bergodi de fapt nu a fost demis şi că de câteva zile nu s-a prezentat la locul de muncă. Pe de altă parte, Steaua are, practic, doi antrenori! Pe unul nu l-a demis, iar cu celălalt, Mihai Stoichiţă, nu a semnat niciun contract până în clipa de faţă, acesta mai având doar pentru câteva zile derogarea valabilă de la FRF. Mai nou, patronul a declarat că s-a decis asupra statutului lui Bergodi la club: secund al lui Mihai Stoi­chiţă!

Aşteaptă verdictul în Italia
Bergodi s-a săturat să mai aştepte ca Steaua să-l anunţe dacă este demis şi sâmbătă a plecat la Roma. El a lăsat pe seama avocaţilor continuarea acţiunii, iar astăzi aceştia vor depune la FIFA un memoriu împotriva Stelei. Finalul conflictului va fi astfel tranşat la FIFA, care, cel mai probabil, va decide că Steaua trebuie să-i achite lui Bergodi cei 120.000 de euro pe care trebuie să-i mai dea, conform contractului. O a doua variantă, e drept, mai puţin probabilă, este aceea ca Bergodi să nu fie demis şi să fie chemat la muncă, la club, pentru a-şi putea lua salariul.

"Îl aştept să vină la muncă, la prima echipă, şi să fie secundul lui Mihai Stoichiţă, dacă vrea să-şi încaseze salariul" - Gigi Becali, patron Steaua

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-28-2009, 07:37 PM
"Steaua o să aibă un meci delicat cu Twente!"

Fostul tehnician Dumitru Dumitriu a declarat, luni, agenţiei Mediafax, după ce a urmărit partida Twente - VVV Venlo, scor 2-1, că Steaua va avea "un meci delicat" în Olanda în compania jucătorilor antrenaţi de Steve McClaren, în a doua etapă a Ligii Europa.

"Twente este o echipă bună, nu are cum să fie o echipă modestă atâta timp cât ocupă locul doi în Olanda. Are un joc destul de elaborat cu patru, cinci jucători peste nivelul unei astfel de echipe. Eu cred că aceşti jucători pot evolua şi la alte echipe, mult mai valoroase, dar e alegerea lor. Steaua o să aibă un meci delicat acolo. Au şi puncte slabe", a spus Dumitriu.

Dumitru Dumitriu va urmări, la iniţiativa antrenorului Mihai Stoichiţă şi a managerului Basarab Panduru, echipele cu care Steaua se va confrunta în Liga Europa. "A fost o iniţiativă a lui Stoichiţă şi a lui Panduru la care a aderat şi preşedintele Argăseală. Bănuiesc că a fost informat şi domnul Becali şi dacă n-are nimic împotrivă o să mă ocup de treaba asta. Îmi şi place iar experienţa pe care o am îmi şi dă dreptul să aduc nişte informaţii folositoare şi la obiect", a mai spus el.

Fostul antrenor stelist a precizat că oficialii clubului Twente Enschede se tem de meciul cu Steaua. "Steaua are experienţă. Cei de la Twente recunosc şi respectă istoria Stelei şi realizările din ultimii ani. Ei aşteaptă acest joc nu cu o destindere formidabilă şi cu şansa de a câştiga fără probleme ci au nişte temeri care eu sper să se adeverească", a menţionat Dumitriu.

Steaua va întâlni formaţia Twente Enschede, joi, de la ora 20.00, în deplasare, într-un meci contând pentru etapa a II-a a grupei H a Ligii Europa.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-28-2009, 07:38 PM
"Tănase n-a fost forţat prea devreme, a fost foarte bine protejat"

Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a comentat accidentarea lui Cristian Tănase din meciul de aseară contra celor de la FC Braşov. Argăseală a declarat că accidentarea mijlocaşului nu este una foarte gravă, dar ex-piteşteanul va rata totuşi următoarele două meciuri ale echipei din Ghencea. Preşedintele stelist îi ia apărarea patronului echipei, spunând că Tănase nu a fost forţat să intre pe teren în partida cu Braşov, ci dimpotrivă, jucătorul a fost foarte bine protejat.

"Din primele estimări Tănase nu are ruptură. Va rata meciurile cu Twente şi cu Bistriţa, dar apoi urmează două săptămâni de pauză, care sunt în avantajul lui. El a avut o pauză destul de mare şi organismul reacţionează la astfel de afecţiuni. Este doar o inflamare. Tănase nu a fost forţat prea devreme, a fost foarte bine protejat. A avut acum vreo lună intenţia să-l forţeze puţin, dar s-a ajuns la concluzia că e mai bine să fie protejat. Cred că Tănase va lipsi 10 zile.", a declarat Valeriu Argăseală la GSP TV.

"Nu vom oferi fanilor bilete la meciul cu Twente! Nu riscăm!"
Valeriu Argăseală spune că nu vor fi oferite bilete, din partea Stelei, pentru suporterii ce doresc să facă deplasarea în Olanda, la meciul cu Twente. Oficialul stelist spune că motivul principal al acestei decizii este disensiunea dintre fani şi conducerea clubului.

"Twente are rezultate, un joc bun şi un antrenor care a trecut şi pe la naţionala Angliei. Pentru că au fost aceste disensiuni între suporteri şi conducere, nu ne-am asumat riscul şi nu vom pune la dispoziţia lor niciun bilet pentru meciul cu Twente. Ar putea veni, însă nu mai intră în responsabilitatea clubului faptele lor", a spus Argăseală la GSP TV.

09-28-2009, 07:39 PM
Adrian Ionescu: "Vinovati pentru situatia Stelei sunt patronul, staff-ul tehnic si suporterii"

Fosta glorie a Stelei a vorbit despre situatia clubului unde a activat de-a lungul carierei

Fostul atacant al Stelei, Adrian Ionescu, castigator al campionatului cu echipa din Ghencea in 1978, a declarat in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca actuala situatie din Ghencea nu se poate redresa, decat daca patronul se va impaca in cele din urma cu suporterii. Fostul atacant este de parere ca actualul tehnician al Stelei, Mihai Stoichita va rezista la echipa, insa presiunea obiectivelor si problemele din lot ii vor crea mari probleme.

"Pe vremea nostra existau foarte multi fotbalisti tehnici. Se venea la antrenament foarte devreme si jucam de placere. Nu nu jigneam deloc, tot ce se intampla era pe teren. Azi, ne laudam ca am reusit o pasa spectaculoasa sau un gol spectaculos, insa pe vremea aceea acestea erau niste banalitati. La Steaua cred ca si patronul greseste, insa si suporterii. Nu-l acuz pe Becali, insa stafful tehnic care-l inconjoara are o problema. Problema banilor este una dintre problemele mari ale fotbalului romanesc. Depinde de Becali daca Stoichita va rezista la Steaua sau nu, insa cred ca va avea o viata grea. Obiectivele impuse si problemele de lot ii vor crea mari probleme. Nu stiu cum se poate da 1 milion si ceva de euro pe un jucator. Foarte multi bani dati pe anumiti jucatori si nu se vade nimic. Jucatorii care au plecat nu au prea au confirmat si s-au intors inapoi. Ma uit la Goian si nu cred ca este de campionatul italian. La fel si cu Radu Stefan. Financiar, au de castigat, insa profesional vor avea de suferit. La Steaua si la Dinamo se castiga bine si inainte, insa nu se putea vorbi de sume exorbitante. Nu existau nici macar aceste contracte, aveai salariu si prime, atat. Nea Ion Alexandrescu a fost cel mai mare conducator din fotbalul intern, iar dupa el este Jean Padureanu. "Sfinxul" este creatorul Stelei care a castigat Cupa Campionilor. Nu prea vad cum putem pune probleme echipelor din Liga Campionilor, indiferent de numele echipelor. Fara bani nu te poti bate cu aceste echipe. Daca in Liga Europa, mai miscam ceva, in LC trebuie sa ne bucuram doar ca participam. Ma astept ca Steaua sa faca cel putin un egal in Olanda, contraatacul fiind una dintre armele nostre in cupele europene. Egalul cu cei de la Seriff nu ar trebui sa ne mire foarte mult. Au o baza foarte performanta. Dinamo este o enigma, o situatie ciudata. Te poti astepta la orice. In meciul cu PAO, ne putem astepa, si sa piarda, dar si sa castige. CFR Cluj, are cel mai valoros din Liga I, fiind si principalii candidati la titlu. Vor face o figura frumoasa in Europa. Timisoara are o echipa frumoasa, iar daca vor juca ca si pana acum, vor merge mai departe in Europa.", a declarat Adrian Ionescu.

09-28-2009, 08:19 PM
Cristian Tănase va sta doar 7 zile după accidentarea din meciul cu FC Braşov

Mijlocaşul Stelei, Cristian Tănase, a declarat, luni, că a efectuat un control medical şi s-a descoperit că accidentarea sa nu este atât de gravă pe cât s-a crezut iniţial şi va lua o pauză de doar 7 zile, urmând ca săptămâna viitoare să revină la antrenamente.

"Nu am ruptură musculară, aşa cum am văzut că s-a vehiculat. Accidentarea mea este mult mai uşoară şi o să stau cam 7 zile, iar săptămâna viitoare o să mă pregătesc normal. E bine că nu am ruptură pentru că ar fi fost nasol, stăteam mult mai mult. Îmi pare rău că m-am accidentat, pentru că poate aş fi fost convocat la echipa naţională pentru meciurile cu Serbia şi Insulele Feroe. Pe de altă parte însă, pot profita de pauză ca să nu forţez revenirea. Urmează acum o perioadă fără meciuri şi pot chiar să reintru mai târziu la pregătire, iar după aceea intru fără riscuri", a spus Tănase.

Cristian Tănase s-a accidentat în partida cu FC Braşov, scor 0-0, din etapa a 8-a a Ligii I, la doar 19 minute după ce a intrat în teren şi s-a speculat că jucătorul ar fi suferit o ruptură musculară, care să îl ţină în afara gazonului aproximativ o lună. Tănase venea după o perioadă mai lungă în care a stat în afara terenului tot din cauza unei rupturi, pe care a suferit-o înainte să ajungă la Steaua.

09-29-2009, 02:38 PM
"Cu Stoichiţă ne creăm mai multe ocazii, Bergodi era mai concentrat pe defensivă"

Janos Szekely spune că principala schimbare pe care a adus-o Mihai Stoichiţă de la instalarea pe banca Stelei este implementarea stilului de joc ofensiv:

"De la venirea lui Mihai Stoichiţă ne creăm foarte multe ocazii. Am lucrat destul de puţin cu dînsul, dar am înţeles rapid ceea ce ne-a cerut. Ne-a solicitat să schimbăm des direcţia de joc, să centrăm foarte mult. Cu Bergodi puneam mai mult accentul pe defensivă, nu puneam accentul pe atac. Chiar şi aşa, am avut şi atunci meciuri bune, poate doar meciul cu Sheriff a fost excepţia, cînd chiar nu am avut nici o ocazie. Acum, reversul medaliei este că lăsăm spaţii libere în apărare, dar este normal atunci cînd eşti concentrat pe atac", a spus Janos Szekely la Zona Verde, pe GSPTV.

"Joc din nou pe partea dreaptă"
Mijlocaşul stelist Janos Szekely a explicat cum a reuşit să ajungă la evoluţiile bune din acest sezon, după ce în stagiunea trecută fusese printre cei mai criticaţi jucători de către patronul Gigi Becali:

"Am muncit mult mai mult şi astfel am putut avea evoluţii mai bune. În sezonul trecut avusesem şi ghinion cu accidentările. Pot numi ca avantaj şi faptul că, de la venirea lui Cristiano Bergodi, am jucat din nou în banda dreaptă, faţă de perioada cînd antrenor era Marius Lăcătuş, cînd eu evoluam în stînga. Cu toate acestea, eu sînt jucător profesionist şi trebuie să-mi fac datoria indiferent de partea pe care sînt pus, trebuie să faci ce îţi cere antrenorul. Prima oară cînd am simţit că joc fotbal, la U Cluj, am fost folosit ca mijlocaş dreapta, dar şi ca al doilea vîrf", a spus Janos Szekely la Zona Verde, pe GSPTV.

"Marchez doar din faze fixe pentru că nu am libertate de mişcare"
Janos Szekely a explicat la Zona Verde care este cauza pentru care nu mai reuşeşte să marcheze la fel de des din acţiune precum o făcea în perioada cînd evolua la Universitatea Cluj:

"Nu ştiu exact care este motivul pentru care marchez doar din faze fixe, nu m-am gîndit la asta pînă acum. Poate este vorba şi de faptul că în Liga I este un alt nivel. În plus, acum nu mai am aceeaşi libertate de mişcare, sînt nevoit să fac mai mult faza defensivă", a spus Janos Szekely la Zona Verde, pe GSPTV.

Mijlocaşul Stelei a vorbit şi despre utilizarea lui Bănel Nicoliţă ca fundaş dreapta în meciul de la Braşov: "Nu ştiu dacă i se potriveşte acest post lui Nico, dar el şi-a făcut foarte bine datoria la Braşov. M-a ajutat foarte mult şi pe faza de atac, a urcat de multe ori, pentru că are o capacitate de efort foarte bună".

"Dacă mă doreau cu adevărat, mă luau mult mai devreme"
Janos Szekely a explicat de ce a refuzat în această vară oferta venită de la Poli Timişoara, deşi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, încercase din răsputeri să scape de el:

"Cînd a venit oferta Timişoarei, am considerat că nu este momentul să plec de la Steaua, că mai am încă multe de demonstrat. E adevărat că declarasem în urmă cu ceva timp că visul meu este să joc la Timişoara, în oraşul meu natal, însă acum am simţit că nu este momentul potrivit. La Timişoara s-au întîmplat foarte multe. Dacă mă doreau cu adevărat, mă luau mult mai devreme, atunci cînd au mai transferat nişte jucători de la U Cluj", a spus Janos Szekely la Zona Verde, pe GSPTV.

09-29-2009, 02:46 PM
Nicoliţă, fundaş?

Ţiţi Dumitriu, spionul Stelei la Twente - Venlo 2-1, i-a recomandat lui "Lippi" să-l folosească pe Bănel pe dreapta: "Stoch e de neoprit, Ninu sau Baciu nu-i pot face faţă".

Stoichiţă a început să pregătească partida cu Twente încă de săptămîna trecută. L-a rugat pe prietenul său, Ţiţi Dumitriu, să meargă în Olanda, unde acesta a urmărit pe viu victoria celor din Enschede, 2-1 cu Venlo. Stoichiţă şi Dumitriu au mai colaborat şi în trecut la Steaua, vreme de trei ani. Palmaresul clubului? Trei titluri şi 3 prezenţe în Liga Campionilor.

- Domnule Dumitriu, are Steaua motive să se teamă de Twente?
- Cu siguranţă! Trupa din Enschede merită cu prisosinţă să împartă fotoliul de lider cu PSV Eindhoven. Are un atac formidabil, care te macină zdravăn dacă nu opui rezistenţă.

- Ce jucător v-a impresionat?
- Mai presus de toţi, slovacul Miroslav Stoch. E împrumutat de Chelsea şi se vede că e supertalent! Are doar 19 ani, 1,68 m, este extrem de fîşneţ, aleargă de rupe şi centrează cu precizie. Deşi e dreptaci, joacă în banda stîngă şi face ravagii.

"Doar Bănel îl poate opri pe Stoch"
- Adică în zona unde evoluează Ninu sau Baciu...

- Nu cred că vreunul dintre aceştia îl poate opri pe Stoch. Eu l-aş folosi pe Nicoliţă fundaş dreapta. Nu trebuie să îi lăsăm puştiului nici o breşă, e mult prea bun şi va specula.

- Stoch e singurul pericol?
- Ar fi fost bine, dar nu e aşa! Vîrful împins, Blaise Nkufo, are o forţă mare de pătrundere. E un colos de 1,88 m, are priză la gol şi va da mult de furcă perechii Ghionea-Rada. Un detaliu statistic: în 198 de meciuri la Twente, a dat 106 goluri! Un alt pericol poate fi costaricanul Ruiz, care joacă în dreapta lui Nkufo şi seamănă ca stil cu Stoch. Iar danezul Kenneth Perez, deşi are 35 de ani, e creierul echipei.

Breşe multe în apărare
- Trecem la punctele slabe.

- Defensiva, clar! Mijlocaşii de bandă ai Stelei au o pîine bună de mîncat pe marginile terenului, acolo trebuie forţat. Şi mai e ceva! Unul dintre fundaşii centrali, brazilianul Douglas, urcă des în atac, în special la fazele fixe, şi se retrage greu. Aşa că Bogdan Stancu trebuie să fie pe fază!

- Cum va fi atmosfera în tribune?
- Apăsătoare! Va fi un vacarm de nedescris. Arena din Enschede este foarte cochetă, are 24.000 de locuri, iar suporterii cîntă şi bat la tobe pe tot parcursul meciului, chiar şi atunci cînd favoriţii lor sînt conduşi. Pun o presiune fantastică pe adversari.

Cu Dinamo a dezamăgit
Nicoliţă nu are amintiri plăcute de la ultima partidă în care a fost folosit în banda dreaptă a defensivei. Episodul s-a petrecut pe terenul lui Dinamo, în penultima etapă a stagiunii 2007-2008. Rivalii din Ştefan cel Mare au învins cu 2-1, Bănel a fost depăşit în dese rînduri de Bratu, iar Lăcătuş a spus la finalul partidei că "Nicoliţă nu va mai juca niciodată fundaş dreapta cît voi fi eu la Steaua". A fost meciul în urma căruia Steaua a pierdut titlul
.

09-29-2009, 03:06 PM
Tohăneanu: "Dorinel Munteanu i-a spus lui Bergodi să meargă până la capăt în litigiul cu Steaua"

Avocatul lui Cristiano Bergodi, Bogdan Tohăneanu, a declarat, marţi, că Dorinel Munteanu l-a sfătuit pe clientul său să nu accepte o eventuală negociere în ceea ce priveşte clauza de reziliere, aşa cum a procedat el când a fost demis de la gruparea din Ghencea.

"Dorinel a vorbit cu clientul meu şi i-a spus aşa: 'Cristiano, nu fi fraier, aşa cum am fost eu când am plecat şi am acceptat bani mai puţini faţă de clauza pe care o aveam, doar pentru că era vorba de Steaua şi am zis să nu fac atmosferă. Mergi până la capăt şi nu accepta niciun ban în minus'", a povestit Bogdan Tohăneanu.

Contactat pentru a confirma informaţia conform căreia în momentul demiterii de la Steaua a primit doar 70.000 de euro în loc de 250.000, atât cât era clauza de reziliere prevăzută în contract, Dorinel Munteanu a precizat: "Nu mai are rost să vorbim despre ce a fost atunci, oricum am primit mai puţin decât trebuia. Bergodi ştie foarte bine ce are de făcut. Oricum, contractele sunt făcute pentru a fi respectate".

Dorinel Munteanu a fost demis de la Steaua la finalul anului 2008, după două luni de la instalare.

Finaţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat că nu intenţionează să-i achite niciun ban lui Cristiano Bergodi în urma demiterii acestuia, ba mai mult, acesta vrea să se judece cu tehnicianul italian căruia pretinde că i-a dat deja 200.000 de euro în momentul venirii sale.

Antrenorul Cristiano Bergodi a fost înlocuit pe 17 septembrie cu Mihai Stoichiţă, după meciul Stelei cu Şerif Tiraspol şi, conform contractului, trebuie să-şi primeasxcă toţi banii până la finalul sezonului, adică salariul de 100.000 de euro, plus 20.000 de euro proveniţi din prima pentru calificarea în Grupa H a Ligii Europa.

09-29-2009, 03:09 PM
Ienei, Duckadam şi Lucian Bălan au prezentat trofeul Ligii Campionilor la Arad

Trofeul oficial al UEFA Champions League a fost prezentat, luni seară, la Arad, în cadrul unui turneu care va continua în mai multe oraşe din ţară şi din Europa.

La prezentarea de la Arad a cupei care revine câştigătoarei celei mai importante competiţii fotbalistice intercluburi din Europa au participat doi dintre componenţii echipei Steaua Bucureşti, care a cucerit acest trofeu în 1986, Helmuth Duckadam şi Lucian Bălan, dar şi antrenorul de atunci, Emeric Ienei.

Cei trei au urcat pe scena amplasată în faţa Palatului Administrativ din Arad, unde au rememorat momente ale finalei din urmă cu 23 de ani, de la Sevilla. Atât Duckadam, cât şi Ienei sunt originari din judeţul Arad.

"Sunt mai emoţionat ca acum 23 de ani. Cupa Campionilor, căci aşa îmi place mie să-i spun, este unul dintre cele mai râvnite trofee. Toţi fotbaliştii îşi doresc să o ţină măcar odată deasupra capului", a spus Helmuth Duckadam.

Emeric Ienei susţine că a visat în noaptea de dinaintea meciului de la Sevilla că echipa pe care o antrena a câştigat cupa: "A fost un vis frumos şi adevărat. Am acasă o copie a acestei cupe şi în fiecare dimineaţă mă uit la ea ca la o icoană. Îi îndemn pe cei tineri să nu abandoneze fotbalul. Îmi doresc ca o echipă din România să mai câştige acest trofeu".

Lucian Bălan, colegul de cameră al lui Duckadam în perioada în care cei doi jucau Steaua, a dezvăluit că fostul portar a acuzat dureri la braţ cu o lună înainte de meciul de la Sevilla. "Acest lucru însă nu l-a împiedicat să le facă faţă taurilor spanioli", a spus Bălan.

09-29-2009, 04:34 PM
Emeghara s-a refăcut după accidentare şi va reintra la antrenamente

Nigerianul Ifeanyi Emeghara este refăcut după accidentarea la menisc şi va începe în scurt timp pregătirile alături de colegii săi. Fundaşul stânga a jucat ultima dată pentru Steaua în disputa cu Pandurii, în martie 2008.

"Emeghara a revenit dupa o accidentare care l-a tinut mai mult timp departe de teren. Acum incearca sa reintre la antrenamente. Este important sa nu se accidenteze acum rapid si daca trece peste perioada asta o sa fie bine. Nu stiu cand va reveni in echipa, pentru ca una e sa te antrenezi singur si alta e cu lotul", a spus Basarab Panduru.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
76 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut