Ştiri Steaua Bucureşti
10-24-2009, 05:56 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Dayro titular?
Randamentul vîrfului în meciul de la Iaşi, dar şi în cel cu Fenerbahce, dar şi "seceta" din atac în ultimele meciuri, l-ar putea propulsa pe sud-american în primul "11".
Pe zi ce trece, Dayro Moreno (24 de ani) începe să îşi ceară dreptul la titularizarea în atac, acolo unde în ultimele două meciuri, cu Poli Iaşi (2-0) şi Fenerbahce (0-1), s-au aflat Surdu şi Kapetanos. Pentru derby-ul de mîine seară, cu Rapid, lucrurile s-ar putea schimba, Mihai Stoichiţă gîndindu-se la varianta de a-l titulariza pe sud-american. De ce-ar fi tentat Stoichiţă să îl titularizeze: 1. Intrat în ultima etapă de Liga I la jumătatea reprizei secunde de la Iaşi, Moreno a decis, practic, partida de unul singur după golul marcat în minutul 87. 2. Şi joi-seara, cu Fenerbahce, Dayro a fost aruncat pe teren tot în partea secundă. Deşi nu a mai marcat, timp de jumătate de oră, cît a jucat, a fost singurul care a dinamizat acţiunile de atac ale Stelei. 3. Un alt atu pe care columbianul îl are este "seceta" din ultima vreme a "rivalilor" săi, Kapetanos şi Surdu. Dacă grecul a înscris ultima dată în Cupă cu FCM Bacău (2-0), pe 23 septembrie, Romeo nu a punctat de la meciul de la Galaţi, cu Oţelul, de pe 23 august (1-0). De ce n-ar fi tentat Stoichiţă să îl titularizeze 1. Absent nemotivat în Ghencea timp de două luni, Dayro e rămas în urmă cu pregătirea fizică, motiv pentru care îi este greu să reziste mai mult de 60 de minute pe teren. 2. Criticat pentru indolenţa sa şi pentru faptul că nu respectă sarcinile tactice pe faza de apărare, Moreno are o viteză de joc mai scăzută decît Surdu. 3. După ce a sărit peste perioada de cantonament din vară, vestiarul nu este de acord ca sud-americanul să îşi recapete atît de repede locul în echipă. Stancu are şanse mici! Stoichiţă se confruntă în continuare cu probleme de efectiv. Inclusiv în derby-ul cu Rapid, de mîine, tehnicianul nu se va putea baza pe mulţi dintre jucători. Dintre aceştia, Bogdan Stancu (22 de ani) şi Petre Marin (36 de ani) sînt cei mai aproape să revină. Cu toate acestea, primul are şanse mici să evolueze, în timp ce veteranul Stelei este total ieşit din această discuţie pentru confruntarea cu alb-vişiniii. 1 gol a marcat Dayro la primul la revenirea în prima echipă, în meciul cu Poli Iaşi (2-0) 51 de minute a bifat columbianul la Iaşi şi cu Fenerbahce http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-24-2009, 05:58 PM
|
|||
|
|||
"Veritabilă lecţie de fotbal"
Presa internaţională a fost impresionată de prestaţia Stelei din partida cu Anderlecht şi a relatat pe larg prima calificare a unei echipe româneşti în finala CCE.
Victoria roş-albaştrilor din semifinalele CCE în faţa campioanei Belgiei a răsunat în toată Europa. Presa din toată lumea a adus laude fotbaliştilor antrenaţi la acea vreme de Emeric Ienei. "Steaua este noua revelaţie a fotbalului european. Formaţia română a dat o veritabilă lecţie de fotbal compatrioţilor noştri", scria cotidianul belgian "Le Soir" la o zi după meciul Steaua-Anderlecht 3-0. "Imediat după lovitura de începere românii au asaltat poarta belgiană, iar după doar cîteva minute Piţurcă a înscris. Portarul Duckadam a fost în zi mare", a scris agenţia de presă France Presse. "Fotbaliştii de la Steaua au fost necruţători în apărare şi au desfăşurat un joc inventiv ce nu le-a permis fotbaliştilor lui Anderlecht să-şi demonstreze valenţele ofensive care i-au consacrat", au relatat şi cei de la Reuters. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-24-2009, 05:59 PM
|
|||
|
|||
Steaua lasă intrarea liberă la meciul cu Unirea Alba Iulia
Steaua pregăteşte şi măsuri de populare a tribunelor, nu numai de golire a lor. La următorul joc cu spectatori de pe teren propriu, cel cu Unirea Alba Iulia, intrarea va fi liberă, anunţă stelişti.ro
Totuşi, cei care vor putea intra fără să plătească vor fi nevoiţi să meargă la casele de bilete pentru a-şi ridica tichetul pe baza buletinului. În acest mod, Steaua se asigură că îi va putea interzice pe cei ale căror date le are deja introduse în calculatoare. În schimb, cei care au luat loc la cele două peluze joi seară nu vor mai putea să-şi ia tichete la viitoarele jocuri din Ghencea, datele lor fiind deja introduse în calculatoarele care emit bilete. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-24-2009, 07:04 PM
|
|||
|
|||
Bănel, în pericol!
Problemele de la piciorul drept nu-i dau pace lui Bănel. Forţat de împrejurări, Stoichiţă l-a folosit din trei în trei zile, iar un nou meci cu Rapid l-ar putea scoate din circuit o perioadă mult mai lungă.
În partea a doua a partidei cu Fenerbahce, Bănel a venit către tehnician: "Mă ţine piciorul!" Stoichiţă l-a sfătuit să strângă din dinţi: "Bănele, nu mă lăsa tocmai acum!" Fotbalistul s-a conformat şi şi-a continuat jocul pe banda stângă. Din minutul 67, după introducerea lui Dayro, Nicoliţă a primit sarcina de a-l marca tocmai pe Roberto Carlos. "Alerga Bănel într-un picior după brazilian", povesteau colegii după meci. O decizie se va lua azi Ieri, la şedinţa de pregătire, Stoichiţă a purtat o discuţie particulară cu mijlocaşul. A dorit să afle de la el dacă poate juca. Nicoliță are un edem de mai multă vreme la piciorul drept, fapt care l-ar împiedica să evolueze din trei în trei zile. Fotbalistul a spus că va strânge din dinţi şi va intra pe teren dacă antrenorul îi va cere, numai că stafful medical nu recomandă acest lucru. Bănel a făcut ieri doar alergări uşoare, şi astăzi se va lua o decizie în privinţa lui. 2 schimbări a efectuat Stoichiţă în meciul cu Fener. Mai avea dreptul la una, şi Bănel ar fi putut fi înlocuit cu Ochiroşii Ce este un edem? O umflătură nedureroasă rezultată din infiltrarea unui lichid seros într-un țesut celular subcutanat sau o acumulare de lichid seros în spațiile intercelulare ale organelor și țesuturilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-24-2009, 07:05 PM
|
|||
|
|||
"Au vrut să intre în forţă!"
După ce au participat la Steaua - Fener, mai mulţi fani ai roş-albaştrilor au invadat http://www.prosport.ro cu întrebări referitoare la modul în care s-a asigurat securitatea partidei. Marius Militaru, purtător de cuvânt al Jandarmeriei, a încercat să clarifice problema şi a asigurat că Steaua a procedat exemplar.
Domnule Militaru, suporterii sunt curioşi de ce controalele au fost atât de riguroase... Este foarte simplu. Meciul a fost considerat unul cu grad maxim de risc, la fel cum au fost mai multe partide din acest an, inclusiv cea cu Ujpest. De exemplu, la acest meci am avut 500 de jandarmi, în timp ce la alte meciuri au fost chiar 1.000. Totul a fost făcut la cererea Stelei? Nici vorbă. Am procedat în acest mod deoarece existau informaţii că fanii interzişi pe stadion vor să se constituie într-un grup de presiune în faţa stadionului, iar noi am încercat să împiedicăm acest lucru. De aceea nu am permis staţionarea în faţa stadionului sau grupurile mari de persoane. Şi care ar fi fost scopul lor? Din informaţiile noastre, ei voiau să forţeze intrarea în complexul din Ghencea. Ştim, de exemplu, că aveau în plan să coboare din maşini exact în faţa stadionului, câte trei-patru persoane fără bilet, care să se alăture contestatarilor. Din acest motiv şi staţionarea autovehiculelor a fost interzisă. Care a fost implicarea Stelei în organizarea dumneavoastră? Niciuna. Ei, pe partea lor, pot spune că şi-au făcut treaba exemplar. Cu cei de la Steaua am avut tot timpul o colaborare bună. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 03:43 PM
|
|||
|
|||
Tăiat, cusut, rupt
Mijlocaşului de 21 de ani i s-a desfăcut rana de la genunchi, fiindcă medicii de la Spitalul Militar nu i-au suturat-o corect.
Accidentat stupid, Andrei Ionescu mai are de tras şi din vina neglijenţei doctorilor! Fotbalistul pierde şi returul cu Fenerbahce, întrucît tăietura de la genunchi tocmai i-a fost cusută pentru a treia oară! Cum a ajuns în starea asta? Mijlocaşul s-a antrenat zilele trecute, dar rana i s-a deschis şi i-au revenit durerile. "Medicul sau asistentul care l-a cusut la Spitalul Militar a făcut-o greşit, din cauza asta are de tras Andrei", zic cei din staff-ul Stelei. Cusut de trei ori! Olteanul s-a accidentat iniţial la "naţionala" de tineret, în meciul cu Insulele Feroe (3-0), de pe 13 octombrie. La scurt timp după ce marcase, a intrat prin alunecare în tuşă, dar a ieşit de pe teren şi s-a oprit deasupra unui grătar metalic, care avea un cui ieşit în exterior. Ionescu şi-a tăiat genunchiul în acel cui, a fost cusut pe loc, după aceea a suferit o nouă intervenţie la Spitalul Militar, a doua zi după accidentare, fiindcă prima, efectuată pe loc, la marginea terenului de la Botoşani, fusese incorectă. "A fost cusut paralel cu solul şi i s-a deschis iar rana, din cauza mişcărilor pe care le-a făcut la antrenamente. Acum trebuie să ia o nouă pauză, după ce tăietura i-a fost închisă a treia oară!", se lamentează antrenorii din Ghencea. Ionescu va reveni pe teren, cel mai devreme, în jocul cu Alba Iulia, de pe 8 noiembrie. "Din păcate, zona aia e foarte sensibilă şi ştiam lucrul ăsta. Andrei a avut parte de cea mai stupidă accidentare pe care am întîlnit-o în carieră" - Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua 9 partide are Ionescu în acest sezon din Liga I, dintre care 8 ca titular 3 meciuri a pierdut deja Andrei Ionescu din cauza accidentării: cu Bistriţa (1-1), cu Iaşi (2-0) şi cu Fener (0-1) http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 03:45 PM
|
|||
|
|||
O zi perfectă
Gazeta a refăcut, din mărturiile celor implicaţi, tabloul zilei în care s-a jucat returul cu Anderlecht
Miercuri, 16 aprilie 1986. Ziua returului semifinalei de Cupa Campionilor dintre Steaua şi Anderlecht. Roş-albaştrii aveau de remontat acel 0-1 din tur. Cum şi-au petrecut orele dinaintea marelui meci? La ora 9:00 a fost micul dejun. Apoi, antrenorul Emeric Ienei i-a dus pe jucători în pădurea Băneasa, la restaurantul Casa Albă. Au stat două ore, timp în care "viteziştii" au jucat rummy şi tabinet. Povesteşte Ienei: "Nu i-am simţit tensionaţi. Nu am mai vorbit nimic de meci, ci doar chestiuni care ţineau de psihic. Am căutat să nu le mai umplu şi eu capul cu diverse scheme. Ce aveam de spus o făcusem pînă atunci". Bilete, doar la speculă Au existat presiuni politice? "La acel joc, nu. Au mai fost, poate, momente cînd ni s-a reproşat că nu am reuşit un joc sau un rezultat bun. De regulă, din partea ministrului Apărării. Dar tot ce făcea el era pentru binele echipei", rememorează Marius Lăcătuş. La 12:30, steliştii s-au întors la stadion, unde au mîncat de prînz şi s-au culcat. "Ne-am odihnit bine!", îşi aminteşte fostul căpitan Tudorel Stoica. L-a completat Bumbescu: "Stăteam în cameră cu Iovan. Am adormit amîndoi fără probleme, eram experimentaţi, nu mai aveam emoţii înaintea meciurilor importante". Andrei Vochin, redactor-şef adjunct al GSP, a povestit în cartea "SuperSteaua", reeditată în februarie: "Biletele s-au pus în vînzare luni, dar, vorba bancului, se terminaseră de duminică. Bişniţarii se descurcaseră. Tichetul de peluză, care costa 35 de lei, se vindea cu cel puţin 200". Publicul i-a aplaudat pe oaspeţi Cu o oră înainte de start, crainicul Cristian Ţopescu li s-a adresat celor 30.000 de spectatori deja prezenţi în tribune: "Steaua are iar nevoie de dumneavoastră. Vă anunţăm că aruncarea obiectelor pe teren atrage sancţiuni drastice din partea UEFA. Să păstrăm o comportare civilizată, indiferent ce s-ar petrece pe gazon!". La 16:20, crainicul a citit echipele. După numele oaspeţilor, întreg stadionul i-a aplaudat pe belgieni. La 16:30, s-a fluierat începutul partidei. Păcăliţi cu ridicarea în grad Înainte de returul cu Anderlecht, steliştilor li s-a promis din partea Armatei o primă inedită. "Ne-au chemat şi ne-au spus că dacă vom trece de Anderlecht, în semn de recunoştinţă, vom fi înaintaţi în grad. Dar a fost păcăleală, pentru că după aceea au uitat", povesteşte Ienei, care îşi aminteşte cu zîmbetul pe buze de acel ARO cu 100.00 de kilometri la bord şi revopsit din verde în alb, pe care l-a primit după cucerirea Cupei Campionilor. "Le-am dat un singur sfat tactic în ziua meciului: să atace de la început, să facă un pressing sufocant şi să fie agresivi, dar în sensul pozitiv" - Emeric Ienei, antrenor Steaua '86 "Băieţii ştiau că atunci cînd începea meciul era deja 2-0 pentru noi datorită terenului propriu şi prestigului pe care îl făceau!" - Emeric Ienei, antrenor Steaua '86 http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 03:47 PM
|
|||
|
|||
Steaua la "Comedie"
Gazeta a scris ieri că gradul de ocupare a sălilor de teatru e 97%, în timp ce la meciurile din Liga I procentul e de doar 37%. Aseară chiar şi fotbaliştii au mers să se amuze la un spectacol.
Steaua s-a relaxat înaintea derbyului cu Rapid la teatru. Elevii lui Stoichiţă au mers la "Comedie" să vadă "Poker" de Adrian Lustig, în regia lui Alexandu Tocilescu. O comedie spumoasă la care au rîs în hohote, chiar şi la poantele în care erau ironizaţi. Directorul teatrului, George Mihăiţă, prezent aseară pe scenă ca interpret al personajului Titel, este un mare stelist. Cu o lună în urmă, cînd i-a avut ca spectatori pe roş-albaştri la piesa "Bani din cer", el a invitat tot lotul pe scenă la final, la aplauze. Prezenţa Stelei însoţită de reporteri în sală a fost privită cu simpatie de public: "Bine că îi daţi că au fost la teatru şi nu numai cînd îi prindeţi prin cîrciumi". "I-am adus în treninguri că vin din cantonament, poate data viitoare îi punem la costum", s-a scuzat un pic jenat Valeriu Argăseală la Traian Petrescu, directorul adjunct al teatrului. Apoi masorul le-a adus jucătorilor baxuri cu apă, Nicoliţă a împărţit foi cu distribuţia, toţi steliştii şi-au dat cuminţi telefoanele pe silent şi au urmat aplauzele. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 03:53 PM
|
|||
|
|||
Nicoliţă: "Am fost naşul Rapidului în 2006, în Cupa UEFA. Sper să se repete scenariul şi diseară!"
Bănel Nicoliţă (24 de ani) spune că steliştii au reuşit să treacă peste înfrîngerea cu Fenerbahce (0-1), de joi. "Jardel" a vorbit apoi despre strategia pe care Steaua o are pentru a se impune în derby-ul cu Rapid.
- Aţi trecut peste eşecul cu Fenerbahce? - Sîntem şi acum foarte supăraţi din cauza înfrîngerii. Avînd însă în vedere victoria lui Sheriff cu Twente, încă mai păstrăm speranţele în calificare şi trebuie să credem în ele pînă la final. Îmi pare rău că ne-am dezamăgit suporterii! - La meciul cu Rapid iar nu îi veţi mai avea pe fani lîngă voi. - Din păcate, ştim ce înseamnă să jucăm fără suporteri. Nu avem însă încotro! Ne-am fi dorit mult să îi avem aproape, pentru că ne aşteaptă un meci foarte greu. Important este un singur lucru: să cîştigăm pentru a ne menţine în lupta pentru primele locuri. Sper ca ocaziile pe care le-am ratat cu Fenerbahce să le răzbunăm cu Rapid. - În urmă cu 3 ani ai marcat împotriva lor un gol care i-a scos din sferturile Cupei UEFA. - Atunci am fost naşul lor, cum se spune. Sper să se repete scenariul şi la acest derby. "Ei îl au pe Spadacio, noi pe Kape şi pe Surdu" - Care este cel mai periculos adversar? - Cred că Spadacio este cel mai periculos jucător rapidist, însă pe lîngă el mai sînt şi alţii. Şi noi îl avem pe Kapetanos şi să nu îl uităm nici pe Surdu! - Cum crezi că trebuie să joace Steaua pentru a se impune? - Trebuie să jucăm cu mintea, să fim calculaţi şi concentraţi 100% pe toată durata partidei. "Nea Mihai lucrează mult tactic" - Cum este viaţa la Steaua cu Mihai Stoichiţă? - Fiecare antrenor vine cu ceva în plus. La fel şi nea Mihai. A lucrat mult la tactică de cînd a preluat echipa. - Ştii că Steaua nu a mai învins Rapidul de şapte ani pe Ghencea? - Da, şi a sosit momentul ca noi să cîştigăm acest derby. E vremea ca duminică seara ei să plece învinşi de pe Ghencea. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
10-25-2009, 03:55 PM
|
|||
|
|||
Istvan Kovacs va arbitra partida de cupă dintre Gloria Bistriţa şi Steaua
Intalnirea ACF Gloria 1922 Bistrita - FC Steaua Bucuresti, care se va disputa miercuri 28 octombrie, de la ora 20.15, pe Stadionul Municipal Gloria, in optimile de finala ale Cupei Romaniei, il va avea la centru pe arbitrul Istvan Kovacs (Carei).
El va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Zoltan Szekely (Baia Mare) si Vasile Marinescu (Bucuresti). Rezerva va fi Teodora Albon (Cluj-Napoca). Observatori au fost delegati Gheorghe Nedelescu (Craiova) pentru joc si Mircea Nesu (Oradea) pentru arbitri. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
69 Musafir(i)
69 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut