Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Steaua Bucureşti
11-13-2009, 08:28 PM
RE: Ştiri Steaua Bucureşti
Mihai Stoichiţă: "Nu regret!"

Antrenorul din Ghencea, Mihai Stoichiţă, cere suporterilor să-l judece obiectiv, după rezultate, şi să nu uite că Steaua este acum la un singur gol de prima poziţie

Neînvins pînă acum în Liga I de cînd i-a preluat pe roş-albaştrii, Stoichiţă explică motivele implementării noului sistem 3-4-3 şi a dezvăluit de ce depind şansele de a se mai calfica în "primăvara europeană". "Lippi" le-a transmis un nou mesaj suporterilor care l-au contestat inclusiv la meciul cu Alba Iulia din Ghencea.

- Domnule Stoichiţă, cum se vede Liga I de sus?
- Frumos, însă să nu ne ia răul de înălţime! Ştiţi cum este, cînd urci e bine, dar şi dacă te dezechilibrezi şi cazi, e dureros că nu te mai opreşti! Ne aşteaptă un final de tur pe care, dacă îl vom trece cu bine, vom avea un moral extraordinar pentru retur.

- Astra, Vaslui, Craiova şi Internaţional Piteşti vă aşteaptă...
- Nu e un program deloc uşor, asta să fie clar! Deplasările la Astra şi Craiova, plus meciul de acasă cu Vaslui, pe care îl consider extrem de dificil, vor fi pietrele de încercare pentru noi.

- Cum puteţi ajunge campioni de toamnă?
- Cu foarte multă concentrarea şi voinţă. Eu le spun jucătorilor mei că fotbalul este şi el un sport al minţii. Le-am cerut multă inteligenţă pe acest final de tur, altfel o să ne prostească adversarii pe noi!

"Îmi place mult să joc 3-4-3"
- Începeţi să consolidaţi acest 3-4-3...
- Îmi place foarte mult acest sistem pe care vreau să îl perfecţionăm. Dar acest 3-4-3 solicită omogenitate, atenţie, concentrare, mişcare continuă în teren, dar, în acelaşi timp, şi o echipă cît mai grupat aşezată. E ceva total diferit de celelalte. Aţi văzut şi cu Alba Iulia...

- La ce vă referiţi?
- Am jucat foarte ofensiv, dar periculos în acelaşi timp. Am avut o groază de acţiuni pe poartă şi multe ocazii. Dar aţi observat cîţi jucători de atac aveam? Szekely, Surdu, Dayro, Tănase, Bănel, plus Toja. Mai mult de jumătate de echipă, iar în partea a doua a mai intrat şi Kapetanos, şi mă felicit pentru mutare.

"E anormal cine spune că arbitrii ne avantajeză!"
- Mulţi au acuzat Steaua din cauza arbitrajului după meciul cu Alba Iulia.
- Steaua a fost ajutată o singură dată în nu ştiu cîte meciuri, spre deosebire de alţii! Acum, toată lumea s-a găsit să arunce cu pietre în noi! Dar încerc să nu bag în seamă toate răutăţile, un singur mesaj am: cine spune că Steaua este favorizată înseamnă că e anormal pentru că vede alt fotbal!

- Mai trageţi speranţe în Europa League?
- Nu ne va fi suficient să batem noi în ambele meciuri, cu Twente şi Sheriff. Depindem şi de rezultatul meciului dintre olandezi şi Fenerbahce, aşa că sîntem cam sceptici.

- Suporterii vă contestă chiar şi acum datorită relaţiei cu Gigi Becali. Inclusiv la meciul cu Alba Iulia aţi avut un conflict cu ei.
- I-aş ruga doar să reacţioneze obiectiv, şi nu subiectiv, avînd alte interese. Este un grup de 30 de suporteri la tribuna I care au mereu o problemă cu mine la meciuri. Nu îi înţeleg! Oricum, vreau să spun încă o dată că nu regret nici o clipă gestul pe care l-am făcut la adresa lor după golul marcat de Kapetanos, prin care le-am cerut să tacă în privinţa mea!

"Cu Rada şi Golanski negociem în decembrie!"
Mihai Stoichiţă a vorbit şi despre situaţiile lui Rada şi Golanski, jucători care la iarnă vor intra în ultimele şase luni de contract. "Pentru mine, atît Rada, cît şi Golanski sînt jucători de bază pe care îi doresc în continuare la echipă. Aţi văzut cît de mult i-am folosit! În decembrie se va negocia cu ei şi sper să accepte să continue la Steaua", a spus "Lippi".

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-13-2009, 08:29 PM
"Se auzeau clinchete de pahare când vorbea despre Steaua"

Presedintele Consiliului de Administratie al Stelei, Valeriu Argaseala, s-a referit la interventia telefonica avuta de presedintele Brasovului, Dinu Gheorghe, dupa victoria ros-albastrilor contra formatiei Unirea Alba Iulia, produsa luni seara, anunta stelisti.ro.

"Se auzeau clinchete de pahare in fundal, cand vorbea domnul Dinu Gheorghe si spunea despre Steaua ca a fost avantajata cu Alba Iulia. Da, a fost offside la primul gol marcat de Kapetanos, dar nu l-am vazut pe domnul Dinu Gheorghe sa sara atunci cand arbitrajul ne-a fost defavorabil", a spus Argaseala la GSP TV.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
11-13-2009, 08:30 PM
Argăseală: "Care titluri ale lui Dinamo furate de Steaua? Le amanetase Dinamo cumva?"

Presedintele Stelei, Valeriu Argaseala, i-a replicat lui Mircea Lucescu, cel care declarase ca, in perioada cand antrena la Dinamo si la Rapid, i s-au furat cateva titluri de catre formatia ros-albastra.

"Văd că se aruncă foarte uşor cu vorbe. Îmi pare rău că se aduc în discuţie lucruri care nu pot fi verificate. A apărut expresia că 4 titluri trebuiau câştigate de Dinamo, dar ce, le amanetase Dinamo? Sau erau stabilite prin hotărârea Comitetului nu ştiu de care?", a zis Argaseala.

"Steaua era o echipa extrem de puternica inainte de '89, dar sa ne amintim ce era atunci si cum lua campionate? Mi-a luat doua titluri cand eram la Dinamo. Tin minte un 3-3, pe Ghencea, cand arbitrii au tras cu ei. Apoi, Steaua s-a retras de pe teren la finala Cupei din '88... A mai fost un campionat cand eram eu la Rapid, in 1998, tot asa" a fost reactia anterioara a lui Mircea Lucescu, la GSP TV.

11-13-2009, 08:31 PM
Adrian Bumbescu: "Mircea Lucescu nu are nici un drept să vorbească despre Steaua"

Adrian Bumbescu, fostul jucător al Stelei, l-a atacat dur pe Mircea Lucescu, spunînd că acesta nu are nici un drept să vorbească despre Steaua.

"Nu vreau ca Mircea Lucescu să vorbească despre Steaua. Mircea Lucescu nu are voie să vorbească despre Steaua! Îmi aduc aminte acel 11-0 pe care i l-am dat Corvinului. Lucescu să nu mai vorbească despre Steaua. Ţin minte că a intrat peste mine şi peste Iovan la duşuri după ce cîştigasem Liga Campionilor şi ne-a luat în braţe şi ne-a pupat. Acum el vorbeşte Steaua de rău?", a spus Adrian Bumbescu la GSP TV.

11-13-2009, 08:31 PM
"Suma de 500.000 euro e o evaluare personală, nu are la bază calcule ştiinţifice"

Bogdan Tohăneanu, avocatul fostului antrenor al Stelei, Cristiano Bergodi, a declarat că suma cerută de acesta clubului Steaua drept despăgubiri a fost stabilită după o evaluare personală.

"Suma de 500.000 euro e o evaluare personală şi nu are la bază calcule ştiinţifice", a spus Tohăneanu la televiziunea sportro. "Domnul Bergodi contestă decizia de desfacere a contractului de muncă, întrucît aceasta e imorală şi ilegală. E evident că i-a afectat imaginea, această decizie i-a creat o mare deziluzie domnului Bergodi. Cînd ai un punct negru în cartea de muncă, respectiv faptul că nu te-ai prezentat la serviciu şi că ai abateri disciplinare, e evident că te afectează pe viitor în carieră", a mai spus avocatul lui Bergodi.

Tohăneanu a adăugat că s-a ajuns în această situaţie întrucît nu a existat dialog între cele două părţi. "N-ai cu cine să dialoghezi, situaţia se datorează în mod exclusiv clubului Steaua şi nu lui Cristiano Bergodi. El nu a semnat cu Steaua ca să fie antrenor la liga a doua sau la copii, a semnat să antreneze prima echipă. Eu consider că un club de nivelul şi valoarea Stelei nu avea dreptul şi nu avea voie să ajungă să interpreteze un cuvînt într-un alt mod decît acela al evidenţei", a mai spus Tohăneanu.

Acesta a precizat că dacă FIFA îi dă cîştig de cauză lui Bergodi, "cererea de la Tribunalul Bucureşti rămîne fără obiect".

11-13-2009, 09:14 PM
Lăcătuş: "Noi eram rupţi în fund, jucătorii de azi sunt rupţi în figuri!"

Marius Lăcătuş îşi aduce aminte cu nostalgie de fabuloasa lui carieră de fotbalist. "Fiara" se consideră norocos că a apucat să joace fotbal "de foame", şi nu cu "bufet suedez", aşa cum se face acum. Pentru că, spune el, ambiţia e mai mare când joci pe stomacul gol. Tehnicianul Vasluiului critică fiţele jucătorilor din ziua de azi, care se întrec în tatuaje şi gesturi fără vreo legătură cu jocul de fotbal. Şi tenişii de Drăgăşani au rămas în memoria câştigătorului Cupei Campionilor cu Steaua, echivalentul "ghetelor Cristiano Ronaldo" din zilele noastre

"Sunt un norocos, pentru că am jucat şi fotbal pentru performanţă, şi pentru bani după Revoluţie, dar cred că era mult mai puternic cel dinainte. Fotbalul de performanţă e ori de foame, ori de ambiţie. Când văd acum cum se serveşte la mese bufet suedez, cu nu ştiu câte feluri de peşte, paste, pui, cu legume sub nu ştiu ce presiune, mi-aduc aminte de friptura din vremea când câştigam Cupa Campionilor. Era neagră, abia dezlipită de pe plită, în sala de mese era un fum de-abia ne vedeam, dar când ieşeam pe teren...M-apucă dracii acum când văd cum intră fotbaliştii pe teren, smulgând câteva fire de iarbă, pupând tatuaje sau ridicând degete spre cer şi joacă precum cizmele. Sau când îi aud că trebuie neapărat să-şi ia 'ghete Cristiano Ronaldo', că alea joacă singure. Eu am făcut ani de zile antrenamente cu tenişi de Dragaşani, care se gaureau în tălpi, iar iarna intra zăpadă, se făceau dopuri de gheaţă, de ziceai că-s cele mai ale dracului crampoane", îşi aduce aminte Lăcătuş într-un interviu acordat cotidianului Fanatik.

Fostul număr 7 din Ghencea vorbeşte şi despre determinarea pe care o aveau jucătorii când ajungeau la o echipă ca Steaua. Lăcătuş spune că prăpastia care există între Steaua din vremea comunismului şi cea de acum este cauzată de atitudinea jucătorilor. Fotbaliştii de acum "se rup" în figuri, fotbalul picând în plan secund

"La Steaua ieşeam în spume de la măgăruş, că era orgoliul mare şi curgeau sute de pase înainte să atingi mingea, acum nu cred că mai stă cineva la mijloc două-trei minute. Atunci intram pe teren şi băgam material la greu, acum văd antrenorii mii de DVD-uri să le dea jucătorilor mura în gură tot ce trebuie să facă şi tot degeaba. Noi eram rupţi în fund la propriu, ei se rup în figuri. Asta-i diferenţa!", spune Lăcătuş în Fanatik.

11-14-2009, 01:21 AM
Argăseală: "Panduru are toate calităţile unui manager, chiar dacă nu are experienţă"

Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei, a vorbit despre parcursul echipei sale în acest sezon şi despre noile evenimente de la club.

"Lumea trebuie să ţină minte că noi am început primii noul sezon. Am avut un singur cantonament şi apoi a trebuit să trecem 3 tururi preliminare. Cu toate acestea, am reuşit să intrăm în grupele Europa League şi să fim pe primul loc în campionat", a spus Valeriu Argăseală la Telesport.

...despre Cristi Tănase, cel care este comparat uneori cu Adrian Mutu:
"Cristi Tănase va fi noul Cristi Tănase, el merită să fie noul număr 10 din Ghencea. Chiar dacă numărul şase are o semnificaţie importantă la Steaua, pe el îl prinde mai bine numărul 10"

...despre planurile de viitor ale Academiei Steaua: "Avem o echipă în Liga IV şi vrem să lucrăm acolo ca să putem promova în Liga III. Am dori să avem cîte o echipă în fiecare divizie ca jucătorii să treacă mai uşor peste unele trepte"

...despre noile vedete din Ghencea: "Văduva, Năstăsie şi Albu vor fi trei nume de care veţi auzi la Steaua peste doi, trei ani!"

...despre conflictul cu suporterii: "Trebuie să trecem şi de perioada asta. Dacă eşti suporterul Stelei, vii alături de Steaua, dar trebuie să te comporţi civilizat. Sînt oameni care vor să vină cu soţia şi cu copilul la stadion, dar nu pot din cauza unor huligani. În Ghencea vom avea suporteri civilizaţi"

...despre Basarab Panduru: "Panduru este un tip care îşi transmite gîndurile fără nici un fel de rezerve. Are un avantaj ca manager pentru că a fost şi antrenor. El are toate calităţile unui manager, chiar dacă nu are experienţa necesară. Se documentează foarte mult şi discută cu toţi din jurul său, mai ales cu Mihai Stoichiţă"

11-14-2009, 01:22 AM
Renzo Rossi: "Antrenorii italieni nu sînt compatibili cu şefii de club din România"

Renzo Rossi, fostul secund al tehnicianului Cristiano Bergodi, crede că şefii cluburilor din Liga I nu au o mentalitate compatibilă cu cea a antrenorilor italieni, acesta fiind în opinia sa motivul pentru care se ajunge de cele mai multe ori la demiterea prematură a acestora din urmă:

"Nu se poate ca un antrenor să jignească unul dintre şefii clubului, cum a făcut Bonetti. El este excepţia care confirmă regula, aceea că tehnicienii italieni sînt civilizaţi. Ei vin aici să-şi facă meseria, însă există diferenţe de mentalitate între ceea ce cunoaşte un antrenor italian şi ceea ce face un şef de club din România. Spre exemplu, Moratti l-a ţinut trei ani de zile pe Roberto Mancini, timp în care l-a plătit cu 12 milioane de euro şi i-a dat 8 milioane atunci cînd l-a demis. În România se preferă plătirea a doi antrenori simultan decît să se plătească o despăgubire în valoare de doar 300.000 de euro, aşa cum are de primit Bergodi de la Steaua", a spus Renzo Rossi la GSPTV.

11-14-2009, 01:27 AM
Bergodi: "Am vrut să fac pace între suporteri şi Gigi Becali, iar el m-a dat afară!"

Cristiano Bergodi, fostul antrenor al Stelei, a vorbit la GSP TV despre tehnicienii italieni care au antrenat în Liga I.

"Şi antrenorii români sînt foarte buni, dar noi italienii sîntem la fel de pricepuţi, avem şi avantajul bazei de la Coverciano. E greu de spus de ce acum nu mai sînt însă mulţi antrenori italieni în Liga I, poate e doar o conjunctură. Napoli încă este acolo şi face o treabă foarte bună. Italienii se adaptează foarte repede la viaţa din România. Mie mi-a plăcut foarte mult la Iaşi, la Cluj, la Bucureşti. Am avut multe de învăţat şi mi-am făcut treaba foarte bine aici. Am colaborat foarte bine cu toţi cei din conducere, indiferent unde am fost. Şi cu domnul Argăseală m-am înţeles bine pînă cînd am plecat", a spus Cristiano Bergodi la GSP TV.

...despre perioada petrecută la Steaua: "Eu am făcut totul posibil la Steaua, chiar şi să fac pace între suporteri şi Gigi Becali, iar el m-a dat afară pentru un egal cu Şerif. Eu nu puteam să promit titlul în acest an, acum era un moment de reconstrucţie, să căpătăm experienţă"

11-14-2009, 01:27 AM
Bergodi: "Andrei Ionescu poate fi mai bun ca Pleşan, însă trebuie să joace"

Italianul Cristiano Bergodi crede că Andrei Ionescu poate deveni un mare fotbalist dacă va fi folosit în mod constant şi spune despre tânărul internaţional român că ar putea fi mai bun ca Mihăiţă Pleşan.

"Andrei Ionescu poate face mai mult decat Plesan. Are cu cinci ani mai putin si cred ca poate fi un viitor jucator mare pentru Steaua, insa ii este greu acum, daca nu mai joaca. La fel se intampla si cu Onicas. Eu am introdus jucatori tineri in Liga Europa, de 19,20 si 21 de ani", a spus fostul antrenor din Ghencea, Cristiano Bergodi, la GSP TV.

"Tinerii capatau experienta pana la sfarsitul campionatului si, chiar daca nu castigam titlul, puteam acumula o experienta. Acum, ce o sa facem daca Steaua nu ia titlul si nici nu promoveaza tineri?", a adaugat italianul.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
10 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut