Ştiri Unirea Alba-Iulia
12-01-2009, 11:20 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
"Maniera de arbitraj a fost mai ceva decât în Ghencea"
Fără să scoatem din context prestaţia supărătoare din repriza secundă a ardelenilor, şi chiar dacă în ansamblu victoria "câinilor" a fost de justeţe, se poate afirma că iarăşi momentele cheie ale disputei din "Groapă" au fost judecate în mod eronat şi defavorabil împotriva trupei lui Falub. După joc, echipierii unirişti au sărit la gâtul centralului Mugurel Drăgănescu acuzând vehement fazele din minutele 3 şi 19.
"Dinamo avantajată din start" Implicat în ambele faze litigioase, fundaşul Ionuţ Bălan şi-a vărsat năduful după sfârşitul jocului. "A fost fault clar în primă instanţă, Torje m-a obstrucţionat clar, s-a urcat pe mine. Ce să mai zic mai târziu, bine că nu mi-a rupt piciorul, când nici măcar nu s-a dictat fault pentru noi. Eu am luat roşu direct cu Internaţional pentru un atac mult mai blând!", a spus Ionuţ Bălan. "Am plecat cu handicap din start, maniera de arbitraj mi-a lăsat un gust amar. Nu ni s-a permis să mişcăm, mai ceva ca în Ghencea. I-a fost servită mingea pe tavă lui Niculescu, fotbalist care se ştie în faze de acest gen, 80 la sută înscrie. Am fost prejudiciaţi, însă pe de altă parte n-ar trebui să ne legăm numai de arbitri, deoarece în actul secund n-am mai contat, n-am pus probleme", a conchis purtătorul tricoului cu numărul 17. "Arbitrii au făcut 1-0"! La fel de vehement s-a dovedit şi colegul său Adrian Olah. "E foarte dificil să joci cu Dinamo, la ei acasă, în asemenea condiţii. Practic n-a fost 1-0 pentru gazde, ci pentru arbitri. Noi am avut dezavantaj de la început şi a trebuit să schimbăm total partitura tactică. Deja este prea mult, aşa s-a întâmplat şi cu FC Braşov, şi la Urziceni şi cu Steaua, nu avem cum să mai rezistăm dacă în atâtea jocuri sunt decizii care ne dezavantajează", a explicat Olah. "Ajungem să nu mai luăm în seamă deciziile arbitrilor împotriva noastră, deja ne-am obişnuit să jucăm în asemenea conjuncturi nefavorabile. Scorul a fost deschis dintr-o fază judecată greşit. Sunt foarte multe erori, noi n-am beneficiat de asemenea cadouri nici măcar în eşalonul secund. Din nefericire, la un meci cu Dinamo, am început să jucăm după ce adversarii au înscris cum au înscris, în condiţii suspecte. Pe de altă parte, dacă marcam prin Gigu Grozav nu cred că erau capabili să ne scoată mingea din poartă", a precizat şi Andrei Poverlovici, fotbalist care a acumulat ca şi Florin Dan al 5-lea cartonaş galben. "Ţânţarul" a recunoscut Extrem de ospitalier cu tabăra uniristă, antrenorul albaiulian Cornel Ţălnar aflat într-o conjunctură ingrată, la primul duel şi întâia victorie cu echipa din oraşul natal, a recunoscut în particular după joc că arbitrul din Breaza a greşit înainte ca Cl. Niculescu să deschidă scorul. "A fost fault, am văzut şi eu", a mărturisit Ţălnar în discuţiile cu oficialii ardeleni, cu care s-a salutat cordial la vestiare. "Am făcut o primă repriză bună, dar în actul secund, Dinamo ne-a fost superioară. Alta era soarta jocului dacă Gicu Grozav înscria la respectivele situaţii consemnate la 0-1", a comentat preşedintele executiv Nicolae Lupu. Altfel, la partida din "Groapă" au asistat Victor Becali, Ioan Andone sau Florin Răducioiu, surse din cadrul clubului "alb-roşu" susţinând că tinerii unirişti Călin Cristea şi Gheorghe Grozav sunt urmăriţi pentru un eventual transfer în intersezon. Meciul decisiv cu Gaz Metan programat duminică Clubul unirist a fost informat că întâlnirea extrem de importantă cu Gaz Metan Mediaş se va disputa duminică, 6 decembrie, de la ora 14.00. Totuşi, ţinând cont că în respectiva zi este programat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, n-ar fi exclus ca jocul să fie mutat sâmbătă (cu toate că şi în 29 noiembrie s-a jucat în Liga I partida Gloria Bistriţa - FC Braşov). http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
123 Musafir(i)
123 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut