Ştiri Unirea Alba-Iulia
12-31-2009, 02:56 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Bucurică: "Mi-aş dori să fac pasul spre o echipă puternică"
Fundaşul stânga unirist a fost unul dintre cei mai constanţi jucători ai "alb-negrilor" în 2009.
Unul dintre jucătorii de bază ai Unirii în turul recent încheiat, fundaşul stânga Bogdan Nicuşor Bucurică a avut parte de un final fericit de sezon, fiind convocat de selecţionerul Răzvan Lucescu la trialul lotului naţional Under 23. "Nu mă aşteptam să fiu solicitat, nu-mi venea să cred când am aflat. Practic e o altă responsabilitate pentru mine ca jucător, s-a ridicat ştacheta. Sper ca şi în viitor să fiu solicitat la asemenea acţiuni, să-l fi convins pe Răzvan", a spus fotbalistul în vârstă de 23 ani, utilizat în 14 jocuri în prima parte a campionatului (12 ca şi titular). Revenire din neant Fost în perioada junioratului component al reprezentativelor "tricolore" la diferite categorii de vârstă şi coleg printre alţii cu Scarlatache (Dinamo), R. Ştefan (Lazio) sau Nicoliţă (Steaua), Bucurică a ajuns la Alba Iulia în urmă cu doi ani, în iarna anului 2007, iniţial împrumutat 6 luni, ulterior fiind achiziţionat definitiv de la CFR Cluj contra sumei de 18.000 euro. "Unirea Alba Iulia reprezintă o rampă de lansare pentru mine, practic mi-am revenit şi am început să joc fotbal la un nivel înalt", a afirmat Bogdan Bucurică. Apărătorul lateral stânga, remarcat graţie efortului depus în teren a trecut prin momente grele în 2006 când s-a accidentat grav la piciorul drept (ruptura ligamentelor încrucişate şi a meniscului exterior) într-o partidă amicală CFR Cluj - Slavia Praga, stând 9 luni pe tuşă şi suportând două operaţii. "Mi-a fost teribil de greu, erau momente în care mă gândeam că sunt blestemat şi nu mai pot juca fotbal, mai ales că înainte în Franţa, pe când eram legitimat la Chateauroux am mai stat departe de gazon încă 8 luni din pricina unei pubalgii" şi-a amintit jucătorul ajuns în circuitul primei reprezentative. Deşi l-a avut contracandidat pe portughezul Vitinha, jucător născut în aceeaşi zi, lună şi an, Bucurică a câştigat duelul pentru titularizare cu fotbalistul cedat de gruparea din "Gruia", devenind unul dintre remarcaţii primei părţi a campionatului şi practic singurul echipier din defensiva albaiuliană de anul trecut ce a rămas în primul unsprezece şi în Liga 1 (Poverlovici a pierdut trena în favoarea lui Bonacin în ultimele runde). Debutant în elită în actuala stagiune, Bucurică consideră că "ambiţia şi modestia" sunt calităţile care l-au propulsat în atenţia reprezentativei şi îi admiră pe francezul Lizarazu (cu care se aseamănă ca alură) iar din competiţia internă pe Brandan (Unirea Urziceni) şi Ezequias (FC Braşov). Catalogat drept maratonistul grupării din Cetatea Marii Uniri, cu 33 de jocuri în ediţia anterioară, Bucurică susţine că ar face faţă şi la o echipă de top a campionatului, vehiculându-se interesul anumitor grupări. "Aş dori să fac pasul cât mai repede spre o formaţie mai puternică, indiferent cum s-ar numi, n-am o preferinţă anume. Dacă s-ar produce acest lucru acum, cu atât mai bine, dar n-ar fi o supărare dacă n-aş pleca", a afirmat Bucurică. Retur de foc "Oricum, mă gândesc, indiferent de ce se va întâmpla, că ne aşteaptă un retur de foc cu Unirea Alba Iulia. Lupta pentru evitarea retrogradării se anunţă una pe viaţă si pe moarte. Avem foarte puţine puncte acumulate, dar e obligatoriu să dăm totul pentru a ne salva", a conchis Bucurică (foto, stânga, alb), ce a semnat un contract valabil până în 2012 cu "alb-negrii". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
20 Musafir(i)
20 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut