Ştiri Unirea Alba-Iulia
09-23-2009, 06:37 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Uniriştii îşi caută reabilitarea în Cupa României
Fără victorie în întrecerile oficiale din 14 august, mai precis din etapa a 3-a a Ligii 1, 2-1 cu Poli Iaşi pe "Cetate", gruparea din Cetatea Marii Uniri încearcă să dreagă busuiocul în întâlnirile de la Galaţi şi acasă cu FC Vaslui. Cu siguranţă că toate gândurile se îndreaptă cu preponderenţă spre confruntarea cu trupa lui Porumboiu, finanţator ce l-a demis pe antrenorul Cristian Dulca (interimatul este asigurat de "secundul" Dorin Zotincă), meci programat sâmbătă, 26 septembrie de la ora 17.00 la Alba Iulia, fără a fi televizat. Dar în acelaşi timp, "alb-negrii" folosesc prilejul întâlnirii de pe malul Dunării pentru întremarea moralului în scădere după eşecul de la Astra, dar şi în ideea ca tehnicianul Adrian Falub să se edifice asupra potenţialului unor jucători utilizaţi mai puţin, posibili titulari în partida din primul eşalon.
"Nu facem din Cupa României un scop în sine. Vrem să jucăm, să ne comportăm corespunzător, iar dacă ne vom califica va fi cu atât mai bine", a anunţat Marian Sarmeş, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Unirea Alba Iulia. În acelaşi context, trebuie precizat că luni, în cadrul unei şedinţe a CA, Dorin Mateiu, patronul firmei "Elit" i-a cedat acţiunile ce le deţinea la echipa de fotbal colaboratorului său Voicu Vuşcan, devenit noul acţionar. FC Unirea Alba Iulia n-a mai abordat competiţia surprizelor din postura de prim-divizionară de 5 ani, iar în ultimele sezoane a fost mai mereu eliminată din fazele incipiente: FCM Tg Mureş (2008), respectiv Sănătatea Cluj (2007). Ultima calificare în "16"-imi s-a produs în 2006, când a eliminat pe teren neutru, la Câmpina (în 25 octombrie 2006), după loviturile de departajare (4-2) pe...FC Vaslui (participantă în elită, singurul duel oficial din istoria directă). Ulterior, în optimi, ardelenii (cu "supravieţuitorii" G. Rotaru, C. Crsitea şi Dâlbea în efectiv) au fost învinşi în "Ghencea" de Steaua, scor 2-1. Altfel, e de aşteptat ca după prestaţia dezamăgitoare de pe "9 Mai" a goalkeeperului Gabriel Rotaru, între buturile Unirii să apară Mihai Lasc, care în stagiunea anterioară a bifat un singur joc, în deplasare la Târgovişte. "Nu stiu sigur dacă voi fi titular, dar normal că mi-aş dori să joc. Sper să se apeleze la serviciile mele şi să apăr cât mai bine", a spus portarul în vârstă de 21 ani. Despre situaţia lui Cernea, cel care a fost solicitat luni pentru o întrevederii cu şefii Unirii, Marian Sarmeş a fost tranşant: "Cernea pare să fi înţeles că a greşit, şi-a schimbat atitudinea, dar rechemarea la prima echipă rămâne la latitudinea antrenorului Adrian Falub". http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
14 Musafir(i)
14 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut