Ştiri Unirea Alba-Iulia
10-06-2009, 07:18 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
FC Unirea Alba Iulia În zodia dezamăgirilor
Nou-promovata are probleme financiare. Marian Sarmeş a ameninţat cu plecarea
Impactul cu Liga I a fost pentru Cetatea Marii Unirii unul ce a atras după sine multiple probleme, primordiale fiind cele de ordin financiar. Fotbalul albaiulian a trăit în ultimii ani cu preponderenţă mulţumită fondurilor alocate de Consiliul local albaiulian şi Consiliul Judeţean Alba, dar odată cu promovarea în elită datele problemei s-au schimbat în proporţie covârşitoare, pretenţiile au crescut şi acum la mijlocul turului prim-divizionara a ajuns într-un moment de cotitură. FC Unirea a supravieţuit din vară doar datorită primei rate din drepturile de televiziune, încasărilor din jocurile interne şi sumelor venite de la 2 sponsori. Şi pe graficul cheltuielilor au fost trecute ratele contractuale pe lunile mai şi iunie, cantonamentul centralizat din Austria, banii pentru achiziţii, datorii la bugetul de stat, prime restante etc, cheltuindu-se aproximativ 700.000 euro. Preşedintele CA pune piciorul în prag Deşi FC Unirea are unul dintre cele mai mici bugete din elită, anunţând 2,5 milioane de euro pentru stagiunea în curs, în acest moment există dificultăţi majore pentru identificarea surselor de finanţare, în condiţiile în care autorităţile judeţene acuză din plin criza. Riscul ca datoriile să se adune, să preseze, l-a obligat pe Marian Sarmeş, preşedintele Consiliului de Administraţie a FC Unirea să pună piciorul în prag şi să ameninţe cu retragerea. "În ultimele 4 luni, n-am primit niciun sprijin pe plan local, ne-am descurcat cum am putut. Mă mir cum am rezistat până acum şi cât ne-am chinuit şi am tras de banii de la televiziune ca de elastic. Echipa e a oraşului, dar acum suntem singuri şi e nevoie de bani pentru a nu intra în colaps", a precizat Sarmeş. Oficialul unirist a intenţionat ca prin renunţarea personală la funcţia din cadrul clubului să reuşească să capacităţile autorităţile să se întoarcă spre FC Unirea. "Primăria a aprobat în primăvară alocarea a 25 de miliarde de lei vechi, din care echipa a primit numai jumătate. Până la urmă o să facem rost de bani, însă trebuie să ieşim din impas. Sunt dezamăgit de turnura luată, pentru că nu ni se spune clar ce se va întâmpla, primim doar promisiuni", a spus tranşant Sarmeş, care se bazează pe faptul că în viitorul apropiat Primăria municipiului va vira 5 miliarde de lei vechi. 300.000 euro datorii Din acest motiv al lipsei banilor s-au strâns restanţe totale cifrate la aproximativ 300.000 euro, între care 100.000 euro bonusul echipei pentru realizarea accederii în Liga I, jucătorii acceptând să-şi încaseze acest drept la încheierea turului, în momentul în care "alb-negrii" vor primi a doua tranşă din drepturile TV. Acestora se adaugă circa 80.000 euro la bugetul de stat şi alţi 120.000 de euro însemând prime restante, (pentru cele 5 puncte din luna august), comisoane către diverşi impresari (pentru transferul lui Bonacin) şi încă 20.000 euro - reprezentând bonusul de 50 euro/punct pentru fotbaliştii şi antrenorii care au părăsit Unirea în vară. "Cum banii o să ne descurcăm cumva, însă o altă decepţie vine de la punctele puţine acumulate. A trecut un sfert din campionat şi n-am adunat decât 8 puncte, aici e durerea mare. Din aceste motive a puţinătăţii banilor, în intersezon n-am izbutit să aducem la timpul potrivit fotbaliştii doriţi", a admis Sarmeş. Momentan prin conturile clubului bate vântul, iar la mijlocul acestei luni vine scadenţa altor drepturi, ratele contractuale şi primele pe luna septembrie, adunându-se încă alţi 80.000 euro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
93 Musafir(i)
93 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut