Ştiri Unirea Alba-Iulia
10-12-2009, 06:59 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Nikola Vujadinovic dixit: "Piticul" Florentin Petre şi Rade Veljovic m-au sfătuit să vin la Alba Iulia!
Fundaşul central Nikola Vujadinovic (născut pe 31 iulie 1986 la Belgrad) a reprezentat cu siguranţă cel mai important transfer al verii la Unirea Alba Iulia şi doar prin prisma faptului că jucătorul a fost împrumutat în Cetatea Marii Uniri de echipa italiană Udinese din Serie A. "Am început fotbalul la Steaua Roşie Belgrad unde timp de 7 ani am fost coleg cu Rade (n.a. Veljovic) după care am mai evoluat la Zeta în Muntenegru, Radnicki Pirot, ŢSKA Sofia în Bulgaria şi Udinese în Italia, unde am fost rezervă în trei meciuri din sezonul trecut cu AS Roma, Reggina şi Inter", povesteşte longilinul apărător al trupei lui Falub.
Sârbul, care a jucat şi în naţionala Under 23 a Muntenegrului, "tata este muntenegrean deci aşa se explică faptul că am jucat pentru această ţară", spune că a vorbit foarte mult înainte de a alege Alba Iulia cu conaţionalul său Rade Veljovic, dar un "imbold" suplimentar pentru a semna cu Unirea l-a primit de la ex-dinamovistul Florentin Petre. "Cu Rade m-am sfătuit mult în ceea ce priveşte Unirea Alba Iulia, dar înainte de a semna am vorbit la telefon şi cu fostul meu coleg de la ŢSKA Sofia, cu care am luat campionatul în sezonul 2007-2008, Florentin Petre aflat acum în Cecenia la echipa Terek Groznâi. "Piticul" mi-a spus să merg la Alba Iulia şi să joc pentru că fotbalul românesc are calitate, l-am ascultat iar acum nu regret alegerea făcută", spune Vujadinovic, (foto, în dreapta) care poartă pe tricou numărul 13 la fel cu idolul său Nesta, de la AC Milan. Nu ar spune "NU" unei eventuale prelungiri a împrumutului la Alba Iulia Aflat de puţin timp în România, sârbul (n.a. dorit în mandatul lui Rednic şi de Dinamo dar acontat de Udinese pentru suma de 1 milion de euro) a învăţat câteva cuvinte în limba română, cuvinte menite în special să-l ajute pe terenul de joc. "Ştiu să spun ieşi afară, stânga, dreapta, las-o, lungă, sus, jos şi încet, încet, încep să învăţ şi limba voastră. Am mare noroc şi cu faptul că antrenorul Falub vorbeşte italiana iar toţi colegii mă ajută să mă integrez cât mai rapid în echipă. Împrumutul meu la Alba Iulia se termină în iunie 2010 şi de atunci mă reîntorc în Italia la Udinese, cu care am contract 5 ani de zile. Cine ştie, poate că şi în sezonul următor voi fi împrumutat la Alba Iulia dacă cele două cluburi se vor înţelege. Îmi place oraşul, colegii sunt extraordinari şi avem aici o echipă bună care mai mult ca sigur nu va retrograda în liga secundă", declară Vujadinovic, un fotbalist impresariat de tatăl său, Neboisa, care are drept hobby călătoriile. "Sunt fascinat de călătorii şi de geografie şi pot spune că am fost în toate ţările din Europa dar şi în Egipt. În iarnă voi merge la sora mea Iuliana (n.a. Nikola mai are alte două surori, Miliţa şi Emilia) care este stabilită în Australia şi cu acest prilej voi da o fugă şi până în Noua Zeelandă", a dezvăluit "plavul", un fan al mâncării italiene unde "nu doar pastele sunt formidabile ci şi peştele". 6 puncte cu Internaţional şi cu Ceahlăul! Optimist, aidoma bunului său prieten Rade Veljovic, stoperul "alb-negrilor" nici nu concepe ca Unirea Alba Iulia să nu câştige următoarele două partide din Liga 1. "Rade a spus că el dă două goluri cu Internaţional şi batem cu 3-1, eu îi doresc acest lucru dar vă mai promit ceva şi anume că învingem fără să primim gol. După aceea mergem la Piatra Neamţ şi câştigăm şi acolo dar tot fără să luăm gol. Echipa joacă un fotbal bun şi cu fiecare etapă care trece devenim tot mai puternici", a încheiat Nikola nu înainte de a pune punctul pe i: "În acest tur şi eu o să marchez un gol pentru Alba Iulia, un gol cu capul...". De urmărit! http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
60 Musafir(i)
60 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut