Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Unirea Alba-Iulia
10-23-2009, 09:14 PM
RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia
Defensivă improvizată sub Pietricica

După meciul "marilor speranţe" cu Internaţional Curtea de Argeş, încheiat lamentabil cu o înfrângere care a aruncat trupa lui Falub în vrie, pentru "alb-negri" urmează o nouă confruntare a disperării, la Piatra Neamţ, împotriva vecinei din subsol, Ceahlăul, clasată pe penultima poziţie. Şi tehnicianul unirist are multiple probleme de efectiv, într-un joc decisiv, datorate absenţei a trei titulari, I. Bălan, S. Rădoi şi Poverlovici - toţi suspendaţi, fundaşul braşovean neantrenându-se nici ieri, din pricina accidentării la cap suferită în disputa din etapa a 9-a.

"Mi s-a umflat partea stângă şi mi s-a învineţit ochiul. Capul nu mă mai doare aşa îngrozitor, însă prefer să nu risc. Sper să-mi revin complet până la partida cu CFR Cluj", a admis Poverlovici.

Cu flancul drept în piuneze, principalul ardelenilor având la îndemână în respectiva zonă doar varianta Olah, ce va fi retras în defensivă, vizitatorii sunt obligaţi să ia puncte în Moldova pentru a nu adânci o criză ce poate fi fatală. N-ar fi exclusă însă o răsturnare de situaţie în "cazul" Cernea, ţinând cont de presiunile puse de conducători, ca în aceste zile, poate chiar astăzi, să se producă o întâlnire "face to face" între "principalul" ardelenilor şi portarul ex-stelist, pentru detensionarea situaţiei.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-23-2009, 09:15 PM
Bucurică n-a semnat prelungirea...

Deşi negocierile cu fundaşul stânga Bogdan Bucurică au fost demarate încă de la începutul sezonului, până în prezent părţile n-au ajuns la un acord pentru prelungirea înţelegerii scadente în vara viitoare. "Eu aş opta pentru a rămâne la Unirea, însă aştept ca clubul să facă o ofertă impresarului", a dezvăluit în cursul săptămânii anterioare jucătorul în vârstă de 23 ani, venit la Alba Iulia la începutul anului 2008.

"A rămas ca preşedintele executiv Nicolae Lupu să discute cu agentul acestuia, timişoreanul Florin Iacob, pentru a stabili detaliile, pentru că noi vrem să păstrăm jucătorul", a afirmat Marian Sarmeş, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Unirea Alba Iulia.

La finele turului, "maratonistul" de pe flancul stâng (33 de partide în campionatul anterior, integralist în retur, în actualul sezon a bifat toate cele 10 jocuri, titular în 9 rânduri) va intra în ultimele 6 luni de contract cu prim-divizonara din Cetatea Marii Uniri şi va putea semna cu orice echipă, situaţie în care "alb-negrii" l-ar pierde gratis.

În ultimii ani, s-au mai înregistrat cazuri similare, de genul Goia, I. Cazan sau Zăgrean, fotbalişti care au părăsit Unirea după ce n-au mai dorit prelungirea înţelegerilor.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
10-25-2009, 05:37 PM
Falub: "Sunt mulţumit de rezultat, ne menţine în lupta pentru evitarea retrogradării"

Antrenorul Unirii Alba Iulia, Adrian Falub, a declarat, sâmbătă, că este mulţumit de remiza din deplasare, scor 1-1 cu Ceahlăul, mai ales că elevii săi au reuşit egalarea pe final, iar punctul obţinut menţine echipa în lupta pentru evitarea retrogradării.

"În condiţiile în care am egalat în ultimele minute, eu sunt mulţumit de rezultat. Ne-am dorit victoria, am dominat jocul şi chiar am avut câteva oportunităţi de a înscrie. Am meritat până la urmă acest punct, care ne menţine în lupta pentru evitarea retrogradării", a spus Falub.

Formaţia pregătită de Florin Marin, Ceahlăul Piatra Neamţ, a remizat sâmbătă pe teren propriu, scor 1-1 cu o altă nou-promovată Unirea Alba Iulia, după ce a fost egalată în minutul 90, şi se află în continuare pe o poziţie retrogradabilă.

10-28-2009, 07:49 PM
Un punct este totuşi un punct!

Rade Veljovic a semnat remiza de la Piatra Neamţ, acest al doilea său gol stagional reprezentând totodată al doilea punct extern al "alb-negrilor", după cel smuls la Bistriţa în runda secundă, meci încheiat cu acelaşi scor 1-1. "Sunt fericit că am marcat şi am spart gheaţa după atâtea etape de secetă", a spus vârful sârb, ce nu mai înscrisese de la respectivul joc, petrecut în 8 august, în urmă cu 77 de zile! "Dacă dădeam gol mai repede, până în minutul 70, cu siguranţă învingeam la Piatra Neamţ, aşa ne-am ales cu un punct muncit. O remiză importantă pentru noi, de moral, mai ales că vom un examen dificil cu CFR Cluj, echipa ce m-a împrumutat la Alba Iulia", a mai declarat Veljovic.

Şi-a sărutat tatuajele
Imediat după ce a trimis în plasă mingea centrată de Gheorghe Grozav, atacantul în vârstă de 23 ani şi-a sărutat tatuajele de pe braţe. Acestea conţin numele fratelui său Djordje, al mamei Angelka, iar celălalt reprezintă un mesaj religios, tradus în româneşte "În numele Tatălui, al Fiului, al Sfântului Duh. Amin!", gest explicat simplu: "Sunt un tip foarte credincios, merg la biserică înainte de fiecare joc. E un ritual pe care-l repet înainte de fiecare partidă şi când înscriu", a spus Rade. "Le mulţumim suporterilor care au fost alături de echipă şi ne-au încurajat. Ştiu că le suntem datori fanilor şi îi aşteptăm să ne susţină şi în partidele de la Alba Iulia", a încheiat vârful în vârstă de 23 ani, care a celebrat reuşita alături de colegi în braţele secundului Francisc Dican.

Gicu a ieşit la rampă
Ultima schimbare a jocului, dar una salvatoare: Gicu Grozav a intrat în teren cu 15 minute înaintea finalului, dar a oferit o centrare de manual pentru Veljovic (cei doi reprezentând cuplul de atacanţi cu care Unirea a început stagiunea). "Consider că nu mi-am făcut decât datoria şi nimic mai mult. Doar cu o victorie împotriva grupării din "Gruia" ne vom reabilita, pentru că suntem datori suporterilor", a afirmat vârful în vârstă de 19 ani. După respectiva fază, Gicu l-a îmbrăţişat pe Falub pe marginea terenului, principalul unirist mulţumindu-i pentru aportul la faza egalizatoare. Talentatul jucător din Cetatea Marii Uniri a avut parte de o triplă bucurie, sâmbătă fiind ziua de naştere a verişorului său George Ţălnar (fost echipier al Unirii, ce a împlinit 28 ani), fiul antrenorului albaiulian Cornel Ţălnar, cel ce fusese instalat în aceiaşi zi ca antrenor principal la Dinamo.

Fără Fl. Dan şi I. Bălan cu clujenii
Florin Dan a încasat în partida de la Piatra Neamţ al patrulea cartonaş galben al sezonului, situaţie în care va rata duelul de sâmbătă cu fosta sa echipă, CFR Cluj. Pe lista absenilor se mai adaugă şi I. Bălan - ce va ispăşi ultima etapă de suspendare după cartonaşul roşu din meciul cu Internaţional. În schimb vor reveni Poverlovici şi S. Rădoi, dar acum va fi afectată linia mediană în dificilul examen de duminică. Şi poate că, după exemplul oferit de Gicu, în acest context poate ar fi rândul să se conteze şi pe celălalt internaţional al Unirii, mijlocaşul Ciprian Selagea, ce ar merita o şansă.

10-28-2009, 07:49 PM
Premieră la Unirea Alba Iulia: 5 stranieri în primul "11"!

Din cauza faptului că nu i-a putut utiliza în meciul de sub Pietricica pe S. Rădoi, Poverlovici şi I. Bălan (suspendaţi), antrenorul Unirii a trimis în formula de start nu mai puţin de 5 fotbalişti străini, sârbii Veljovic şi Vujadinovic, bosniacul Bonacin, portughezul Vitinha şi brazilianul Jonhes. Cu excepţia numită Jonhes, sudamericanul pare a nu se fi integrat deloc în angrenajul ardelenilor motiv pentru care a şi fost înlocuit la 5 minute după pauză, ceilaţi au avut o prestaţie mulţumitoare, atacantul Veljovic fiind de fapt cel care a "semnat" remiza.

"Black Warriors" redivivus!
În condiţiile în care la jocurile de pe teren propriu galeria albaiuliană străluceşte prin absenţă, 20 de suporteri ai Unirii şi-au luat inima în dinţi şi au plecat, cu noaptea-n cap, spre Piatra Neamţ pentru a-şi susţine favoriţii. Dotaţi cu steaguri, fulare, bannere dar şi două tobe (n.a. luate în primire de şoferii, unul dintre "driveri" a fost amendat cu 360 RON la 11 kilometri de Piatra Neamţ din cauza faptului că a depăşit viteza legală în localitate!, celor două microbuze cu care s-a efectuat deplasarea) "Black Warriors" au fost vioara întâi în tribunele super arenei pe care joacă trupa lui Gheorghe Ştefan "Pinalty". Indiferent de scorul înregistrat pe tabela de marcaj, micuţa tifosserie uniristă a fost la înălţime şi şi-a încurajat permanent echipa, spre deosebire de suporterii amfitrionilor care au fost treziţi din amorţeală doar de reuşita lui R. Doicaru. Dacă este să vorbim despre stadionul nemţean, atunci nu o putem face decât la superlativ. Nocturnă performantă, scaune metalice, tribune curate, gazon super, ce mai..., arenă pentru Liga Campionilor. Păcat, pentru oraşul Piatra Neamţ, doar că echipa nu este la fel de performantă precum stadionul...

S-a schimbat norocul...
Dacă în multe dintre partidele pe care "alb-negrii" din Cetatea Marii Uniri s-a invocat lipsa norocului, în întâlnirea de sâmbătă lucrurile au stat taman invers şi albaiulienii au egalat prin Veljovic în minutul 90. "Azi dimineaţă (n.a. sâmbătă) mi-am lovit uşor maşina cu care am vrut să plecăm spre Piatra Neamţ dar ne-am îmbarcat rapid în alt autoturism pentru că riscam să intrăm în criză de timp. Sper să se întoarcă norocul cu schimbarea asta", a povestit, la escala de la Lacu Roşu, vicepreşedintele Vasile Trifan. Dacă mai punem în balanţă şi faptul că uniriştii au evoluat în premieră în acest sezon cu tricouri negre, şorturi şi jambiere albe, este clar că toate aceste aspecte au contribuit, mai mult sau mai puţin, la golul marcat pe final de sârbul Veljovic...

Îmbrânceli pe final
Nemulţumiţi că au fost egalaţi în ultimele secvenţe ale jocului, pietrenii şi-au pierdut cumpătul şi la final au provocat un meleu de toată frumuseţea la intrarea pe tunelul care duce spre vestiare. Cu "cocoşii" Viţelaru, Vujadinovic şi, după cum spun cei aflaţi în zonă, B. Verdeş în prim plan a fost nevoie de intervenţia hotărâtă a lui Adi Falub şi totul s-a terminat cu bine chiar înainte de a începe. După care albaiulienii s-au îndreptat spre sectorul în care se aflau cei 20 de fani pentru a le mulţumi de susţinerea arătată de-a lungul partidei.

10-28-2009, 07:50 PM
Veljovic a egalat in prelungiri

Sârbul Rade Veljovic a reusit egalare în prelungiri, aducind Unirii cel de-al doilea punct obtinut în deplasare, în acest sezon competitional. Virful de 23 de ani a punctat si în remiza, scor 1-1, de la Bistrita, din etapa a 2-a.

"Avind în vedere ca am reusit egalare în prelungiri, consider ca am obtinut un punct foarte important la Piatra Neamt. Trebuie sa ne pregatim foarte bine în aceasta saptamina, atit fizic cit si mental, fiindca vom juca cu CFR Cluj, una dintre cele mai puternice echipe din România", a declarat Veljovic, jucator împrumutat la Unirea, tocmai de la echipa din Gruia, adversara Unirii de duminica (ora 14.00, Gsp TV).

La reusita lui Veljovic, a avut un rol important Gicu Grozav, care a reusit sa dribleze un adversar, apoi a centrat în careu, de unde Rade a reluat în plasa moldovenilor. "Vom vedea la sfirsitul campionatului cit de mult ne ajuta aceasta remiza. Sint bucuros ca am reusit sa obtinem acest punct cu Cehalaul si vreau sa multumesc, în numele echipei, suporterilor din Alba Iulia prezenti la Piatra Neamt", a declarat Gicu Grozav, jucator ce s-a dovedit a fi mutarea inspirita a lui Falub, din minutul 75. Tehnicianul Unirii a trimis, în premiera, înca din primul minut în teren, cinci "stranieri": Veljovic, Vujadinovic, Bonacin, Vitinha si Jonhes.

Florin Dan, out cu CFR Cluj
Remiza cu Ceahlaul i-a costat pe uniristi, care nu vor putea conta etapa viitoare pe ex-ceferistul Florin Dan, mijlocasul primind simbata cel de-al patrulea cartonas galben, în acest sezon. De asemenea, Ionut Balan mai are de ispasit înca o runda de suspendare dupa cartonasul rosu primit în jocul cu Internationl. În schimb, Falub va putea miza pe serviciile jucatoriilor Poverlovici si S. Radoi, absenti la Piatra Neamt, tot din cauza "galbenelor".

Vujadinovic ride de Florin Marin
La scorul de 1-0, fundasul ardelenilor Vujadinovic l-a împins Florin Marin, fiindca a încercat sa întirzie executarea unei aruncari de la margine si tehnicianul s-a repezit spre jucator, însa a fost oprit la timp de arbitrul de rezerva, Ciprian Amarandei. "În loc sa-si vada de echipa sa, antrenorul Cehalaului a vrut sa fie tehnic cu mine si m-a enervat. Ne-am dorit foarte mult sa plecam neînvinsi din Moldova si ma bucur ca am reusit sa luam un punct", a precizat muntegreneanul Vujadinovic, referitor la antrenorul moldovenilor, Florin Marin, care s-a vazut prea repede cu sacii în caruta si a vrut faca "smecherii" cu mingea în fata propriilor suporteri, de care îi va fi dor cu siguranta. Sa mai adaugam aici si lipsa clara de fair-play a adversarilor, care au tras mai mereu de timp, copii de mingi fiind învatati sa dea mingea în teren cu întirziere.

10-29-2009, 09:05 PM
Uniriştii exclud din start ideea unui meci strategic cu CFR Cluj!

Nici nu a început bine săptămâna la finele căreia este programat jocul dintre FC Unirea Alba Iulia şi CFR Cluj, duminică, ora 14.00 în direct pe GSP TV, că deja clevetitorii, de care din păcate lumea fotbalului românesc nu duce lipsă, ba dimpotrivă, au şi aruncat "bomba" pe piaţă vizavi de deznodământul întâlnirii: BLAT PENTRU A ÎNVINGE CFR CLUJ !!! Referitor la zvonistica străzii, Marian Sarmeş a ţinut să explice, clar şi răspicat, punctul de vedere al conducerii Unirii. "Este adevărat că gruparea din Gruia ne-a împrumutat în ultima vreme mai mulţi jucători, Camara şi Curileac în sezonul trecut, Vitinha şi Veljovic în acest campionat dar oare i-a împrumutat gratis la Alba Iulia? Nici vorbă, noi am plătit pentru aceste împrumuturi şi nu se pune problema ca vreodată FC Unirea Alba Iulia să fie "satelitul" uneia sau alteia dintre formaţiile cu care joacă. Nu suntem vasalii nimănui, deci ne vom apăra şansa în faţa oricărui adversar indiferent de numele acestuia şi cu orice risc Unirea Alba Iulia va merge pe drumul ei, unul în care corectitudinea primează. La fel am procedat şi în campania de promovare din liga secundă unde Unirea Alba Iulia a jucat doar pe teren aşa vom proceda şi acum. Eu mi-aş dori să învingem cu 3-0 în partida de duminică, dar să vedem dacă vom şi reuşi acest lucru. Un singur lucru pot însă să-l certific şi anume că echipa va juca doar pentru a încerca să obţină cât mai mult din acest joc", a explicat oficialul "alb-negrilor".

20 RON biletul la meciul cu CFR Cluj
Conducerea grupării din Cetatea Marii Uniri a stabilit preţul biletelor de intrare la întâlnirea de duminică de pe "Cetate" cu CFR Cluj astfel încât costul unui bilet va fi de 20 RON la tribuna I respectiv II şi 100 RON la oficială. "Sper ca suporterii noştri să vină la meci şi să ne susţină în jocul foarte dificil cu echipa din Gruia, o formaţie valoroasă, pe care o respectăm dar noi la rândul nostru ne vom juca şansa şi vom încerca să câştigăm punct sau chiar puncte", a declarat Marian Sarmeş, preşedintele Consiliului de Administraţie al "alb-negrilor" din Cetatea Marii Uniri.

Oficialul Unirii spune că "sunt sigur că dacă jucătorii Unirii vor evolua la fel cum au făcut-o cu alte formaţii valoroase ale Ligii 1, FC Timişoara respectiv FC Vaslui, pot pune mari probleme grupării din Gruia. Am mai spus-o şi o repet, cu 17 poate 18 puncte la finalul turului se poate spune că am fi în grafic, deci am mai avea nevoie de 8-9 puncte în ultimele 6 runde ale primei părţi a campionatului. Sunt greu de obţinut, în condiţiile în care mai avem de jucat cu CFR Cluj, Oţelul Galaţi şi Gaz Metan Mediaş acasă respectiv la Steaua, Dinamo şi Tg. Jiu în deplasare, dar nu imposibil", a dezvăluit Sarmeş.

În altă ordine dee idei, trebuie spus că deşi duminică este invitat la o nuntă în familie care va avea loc la Sibiu "nu pot rata acest joc foarte important pentru noi şi voi merge la nuntă doar după terminarea întâlnirii".

10-29-2009, 09:07 PM
Sârbul Rade Veljovic dixit: Unirea bate duminică iar CFR Cluj câştigă campionatul!

Atacantul sârb al albaiulienilor, Rade Veljovic, a ajuns la gruparea din Cetatea Marii Uniri, în această vară, sub formă de împrumut de la CFR Cluj, adversara Unirii din runda cu numărul 12 a Ligii 1. Marcator a două goluri în prima parte a campionatului, unul la Bistriţa şi unul la Piatra Neamţ, care au însemnat tot atâtea puncte externe cucerite de trupa lui Adi Falub, Rade Veljovic a devenit unul dintre favoriţii suporterilor albaiulieni. "Cred că lumea mă iubeşte în Alba Iulia pentru faptul că eu încerc întotdeauna să dau pe teren tot ce am mai bun şi vreau să ajut Unirea Alba Iulia să rămână în elita fotbalului românesc", spune purtătorul tricoului cu numărul 18.

Bun prieten cu "ceferiştii" din Gruia...Până duminică la ora 14.00 şi după ora 15.45.
Veljovic afirmă că se află în relaţii foarte bune cu foştii săi colegi de la CFR Cluj, dar aceste "prietenii" nu vor mai fi valabile la ora jocului de duminică, ora 14.00, în direct pe GSP TV. "Cu argentinianul Sixto Peralta, care în opinia mea este cel mai bun fotbalist din România, vorbesc aproape în fiecare zi la telefon iar duminica trecută chiar am asistat din tribună, împreună cu ivorianul Youssuf Kone şi coechipierul meu Nikola Vujadinovic, la partida dintre CFR şi FC Timişoara, ca să nu mai spun că am rămas prieten foarte bun cu portughezul Nuno Claro şi argentinianul Seba Dubarbier. Cu toate acestea îmi doresc foarte mult ca actuala mea echipă să câştige meciul cu CFR iar clujenii să intre la finalul campionatului în posesia titlului de campioană naţională", a dezvăluit Veljovic, care intenţionează ca la sfârşitul întâlnirii de pe "Cetate" să facă schimb de tricouri cu "Ghepardul" Dubarbier!

Miza pe întâlnirile cu granzii campionatului!
Sârbul, care s-a despărţit de clujeni (n.a. are contract 5 ani cu trupa din Gruia) imediat după Europenele de tineret din Suedia unde a evoluat pentru "plavi", şi a ales Alba Iulia "pentru a juca mai mult" este de părere că remiza înregistrată la Piatra Neamţ a fost extrem de importantă pentru moralul uniriştilor şi în aceste condiţii şansele de a obţine un rezultat bun în partida cu CFR Cluj au crescut considerabil.

"Pentru mentalitatea noastră punctul câştigat sub Pietricica a fost foarte important şi ţin încă o dată să le mulţumesc suporterilor pentru că ne-au susţinut la Piatra Neamţ deşi veneam după o înfrângere pe teren propriu cu Internaţional Curtea de Argeş şi au demonstrat astfel că au încredere în noi. Unirea a jucat mereu bine pe teren propriu mai ales în meciurile cu echipele mari, cum a fost cazul jocurilor cu FC Timişoara respectiv FC Vaslui. Echipa este încrezătoare şi atunci de ce nu s-ar repeta isprava şi duminică atunci când întâlnim un alt nume mare al fotbalului românesc?" a punctat vârful Unirii nu înainte de a recunoaşte faptul că "întâlnirea este una cu încărcătura emoţională mai mare din punctul meu de vedere, dar sper din tot sufletul să izbutim să învingem".

Gol pentru nepoţelul Vasa!
Veljovic a dezvăluit că în cazul în care va marca în poarta lui Nuno Claro îi va dedica golul nepoţelului său Vasa. "Fratele meu Djordje şi soţia lui Ivana vor deveni, după "prognoza" medicilor din Belgrad, părinţi în cursul acestei săptămâni. De altfel au şi ales numele băieţelului care se va numi Vasa şi lui îi voi dedica o eventuală reuşită în partida cu CFR Cluj", a punctat atacantul. Şi coincidenţă sau nu, Rade Veljovic a înscris primul gol în tricoul Unirii, la Bistriţa, chiar cu o zi înainte de a împlini 23 de ani. Să se repete istoria în ziua sau zilele în care va deveni, în premieră, unchi?! De urmărit!

10-29-2009, 09:08 PM
Vitinha faţă în faţă cu "legiunea" portugheză a CFR-ului

Portughezul Vitor Tiago de Freitas Fernandes "Vitinha" a fost împrumutat în acest sezon de la CFR Cluj la FC Unirea Alba Iulia, semn că meciul de duminică, ora 14.00, în direct pe GSP TV, este unul deosebit pentru jucătorul de bandă stângă al "alb-negrilor" din Cetatea Marii Uniri. Lusitanul născut la Guimaraes, a evoluat la gruparea locală Vitoria Guimaraes 8 ani, a fost coleg de echipă cu Leao (la echipa naţională de tineret), în vreme ce cu actualul tehnician al clujenilor, Antonio Conceiçao, a lucrat timp de 3 ani la Associao Futbol din Portugalia (un fel de echipă a regiunii).

De altfel Vitinha a explicat motivul pentru care în vară a ales Alba Iulia în detrimentul CFR-ului din Gruia. "Am discutat cu Toni (n.a. Conceiçao) şi i-am transmis că cel mai bine pentru mine ar fi să plec undeva să joc deoarece sunt tânăr şi nu avea rost să stau pe bancă din moment ce la CFR sunt alţi trei fotbalişti foarte valoroşi care pot juca pe acelaşi post cu mine şi aici mă refer la Tony, Panin sau Edimar. Toni mi-a mulţumit că am discutat prima oară cu el despre acest aspect şi aşa am ajuns la Alba Iulia", spune fotbalistul care are tatutate pe braţul stâng iniţialele membrilor familiei sale D, T, J (n.a. Davide-tatăl, Teresa-mama respectiv Jose-fratele mai mic în vârstă de 17 ani). Altfel, portughezul Unirii, care a bifat în actualul campionat doar 45 de minute cu Poli Iaşi respectiv alte 90 cu Ceahlăul Piatra Neamţ poate evolua în meciul cu gruparea de la care a fost împrumutat.

Prieteni buni în "Gruia"
Firesc, "Vitinha" este foarte bun amic cu portughezii feroviarilor, conaţionalii săi Tony, Dani, Cadu, Nuno Claro, Leao, antrenorul Conceiçao şi brazilienii Nei, Didi şi Alcantara, vorbitori ai limbii portugheze. "De fiecare dată când merg la Cluj ne întâlnim şi povestim, suntem prieteni şi discutăm de multe ori telefonic. De abia aştept să-i revăd în teren", a afirmat fotbalistul ce a bifat 2 jocuri oficiale pentru gruparea clujeană (în 2007), aflat în faţa unei premiere, adversar al echipei cu care mai are contract până în 2011 (sezonul precedent, cu SC Otopeni n-a avut drept de joc).

"Nu sunt supărat că am plecat de la Cluj, aş fi vrut să rămân pentru băieţi, deoarece eram ca şi o familie, dar a fost mai bine pentru mine. Normal că fiecare fotbalist ţinteşte să evolueze cât mai sus, doream să mi se ofere şanse mai multe la CFR, dar până la urmă a fost decizia mea", a povestit fotbalistul în vârstă de 23 ani.

"Victoria noastră şi titlul lor"
După 7 runde în care a stat "rezerva" contracandidatului său Bogdan Bucurică (fotbalist născut în aceeaşi zi, lună şi an cu portughezul), sub Pietricica a îmbrăcat iarăşi tricoul de titular al ardelenilor.

"După acel meci nereuşit cu Poli Iaşi, mulţi au spus că sunt un fotbalist modest, criticând transferul. Din acest motiv m-am bucurat mult că am revenit, am evoluat cu Ceahlăul şi am ajutat echipa să obţină un punct", a explicat Vitinha, acesta recunoscând că va fi o întâlnire specială pe "Cetate" din punctul său de vedere. "CFR-ul are jucători foarte valoroşi. Îmi plac Culio, Dubarbier şi evident, portughezii mei, Cadu şi Dani. De fapt toată echipa e extrem de puternică, practic cel mai bun lot din campionat. Indiferent de forţa lor, noi vrem să luăm toate punctele, altfel pentru ce intrăm în teren", a declarat jucătorul de bandă stângă.

"Normal să sunt emoţii mari, e un meci deosebit pentru mine, o partidă aparte împotriva unei echipe de care mă leagă foarte multe", a mai spus micuţul fundaş. "Le ţin pumnii să câştige titlul în acest sezon, dar noi să-i batem. Ar fi ceva de vis, iar dacă aş marca golul victoriei cred că ar fi ceva de senzaţie. Pentru atingerea scopului, trebuie să fim determinaţi, uniţi pe gazon, să dăm mai mult de 100 la sută, să luptăm până la epuizare", a încheiat Vitinha, achiziţionat în 2006 de la echipa Maria de Fonte.

La CFR Cluj a evoluat doar în returul respectivului campionat, fiind cedat sub forma de împrumut divizionarei secunde CS Otopeni, contribuind la promovarea echipei în prima divizie (2008). Ulterior a revenit la CFR, jucând la echipa satelit în eşalonul terţ, pentru a fi din nou împrumutat la Otopeni în returul trecut (15 meciuri şi un gol în Liga I), iar cu puţin timp înainte de startul sezonului a fost redirecţionat spre nou-promovata din Cetatea Marii Uniri.

10-29-2009, 09:14 PM
Revin Poverlovici şi S. Rădoi dar lipsesc Fl. Dan şi I. Bălan!

Uniriştii nu au scăpat de probleme, vizavi de lotul de jucători, nic în partida de duminică, ora 14.00 în direct pe GSP TV, cu CFR Cluj. Astfel, după ce în jocul de la Piatra Neamţ "alb-negrii" au avut trei jucători suspendaţi (I. Bălan, Poverlovici şi S. Rădoi), pentru întâlnirea cu liderul, Adi Falub nu va putea miza pe Fl. Dan şi I. Bălan (n.a. oare cum a judecat comisia care a luat decizia de a-l suspenda pe timp de două etape pe I. Bălan pentru un fault de joc adică aceiaşi sancţiune pe care a încasat-o şi craioveanul E. Trică care a vrut să-l bată pe centralul Deaconu la jocul dintre Astra şi Craiova!?) dar va miza pe revenirile lui Poverlovici şi S. Rădoi.

"Este adevărat că ne vor lipsi doi fotbalişti foarte importanţi şi aici mă refer la Fl. Dan respectiv I. Bălan dar sunt sigur că cei care-i vor înlocui sunt capabili să facă faţă cu succes acestei partide pe cât de grea pe atât de importantă. Nu are rost să plângem în acest moment pentru că avem fotbalişti suspendaţi deoarece fotbalul este un joc colectiv iar Unirea Alba Iulia are drept punct forte unitatea grupului. Eu am deplină încredere în elevii mei şi sper din suflet ca avându-i alături pe suporterii noştri să scoatem cât mai mult din "duelul" cu trupa din Gruia", a declarat antrenorul Unirii care a fost prezent, în calitate de invitat, marţi după amiază la manifestările prilejuite de împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea Universităţii Cluj, grupare de la care actualul tehnician al Albei a plecat în fotbalul mare. În aceste condiţii, Falub trebuie să fie inspirat în a "selecta" primul "11" şi mai ales în a-i găsi pe cei patru, poate cinci jucători de la mijlocul terenului. Că de ales are de unde alege, Dâlbea, Ad. Olah, C. Cristea, N. Varga, C. Selagea şi Sg. Costea reprezentând variantele tehnicianului din Cetatea Marii Uniri pentru jocul cu CFR-ul.

Galeria Unirii în tribuna a II-a!
În altă ordine de idei, galeria 'Black Warriors" îi aşteaptă pe toţi care doresc să fie cu adevărat lângă echipa fanion a judeţului în sectorul situat în zona tunelului de la tribuna a II-a. "Avem pregătite cinci tobe, bannere şi tot ceea ce trebuie pentru a ne ridica la nivelul celor de la "Comando Gruia" care cu siguranţă vor veni în număr mare la joc. De aceea toţi cei care intenţionează să ajute Unirea Alba Iulia în meciul de duminică sunt rugaţi să-şi ia bilete în acea zonă a arenei şi să vină pentru a încuraja echipa favorită. Şi la Piatra Neamţ s-a văzut că prezenţa suporterilor a avut un efect benefic şi uniriştii au egalat în minutul 90. Aşa că haideţi să fim unirişti până la capăt", a afirmat unul dintre membrii tifosseriei din Cetatea Marii Uniri. Şi are perfectă dreptate!

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
4 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut