Ştiri Unirea Urziceni
09-16-2009, 04:29 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Cristi Vlad: "Unirea nu se va face de râs la Sevilla"
Căpitanul echipei Petrolul Ploieşti le ţine azi pumnii foştilor săi coechipieri despre care spune că sunt capabili de o surpriză pe "Ramón Sánchez-Pizjuán". Unirea Urziceni debutează astă-seară, de la ora 21:45, în direct la TVR 1, în Liga Campionilor, fotbaliştii ialomiţenii urmând să dea piept, în Spania, cu FC Sevilla.
În cealaltă partidă a Grupei G, se întâlnesc, în Germania, VfB Stuttgart şi Glasgow Rangers. Printre cei care le vor ţine astăzi pumnii oamenilor lui Dan Petrescu se numără şi Cristian Vlad, căpitanul echipei Petrolul Ploieşti. Vlad a jucat la Unirea timp de două sezoane, punând umărul la prmovarea ialomiţenilor în prima ligă acum trei ani. În timp ce fosta sa echipă se pregăteşte de primul meci în cea mai tare competiţie intercluburi din lume, Vlad, ajuns acum la 31 de ani, are astăzi meci cu Farul, la Tulcea. "Asta e viaţa. Cel mai important e să fim sănătoşi", a spus, pentru evz.ro, Cristi Vlad. Fostul internaţional de tineret e convins că Unirea Urziceni e capabilă de o surpriză pe "Ramón Sánchez-Pizjuán". În acelaşi timp, fotbalistul e de părere că Unirea trebuie să aibă şi noroc. "E obligatoriu să ai şansă în condiţiile în care Sevilla este într-o formă de excepţie", a mai spus căpitanul găzarilor. Evz.ro: Cristi, cum crezi că se va descurca Unirea la debutul în Ligă? Cristi Vlad: Unirea întâlneşte cel mai tare adversar din grupă încă de la debut. Acest fapt poate fi atât un avantaj, cât şi un dezavantaj. Cert e că meciul de la Sevilla e momentul adevărului pentru Unirea Urziceni. Acum îşi poate da seama Dan Petrescu de potenţialul echipei. E cel mai important meci din istoria acestei grupări şi sunt convins că au pregătit foarte bine meciul. Băieţii vor avea nevoie însă şi de noroc. Doamne fereşte ca Unirea să prindă o zi proastă! În ce formă e Sevilla, e greu de spus ce se va întâmpla. Una peste alta, nu cred că Unirea se va face de râs. Sunt capabili ialomiţenii de o surpriză? Unirea e cea mai disciplinată echipă din fotbalul românesc. De la această disciplină tactică poate veni surpriza. Toţi jucătorii respectă cu stricteţe sarcinile de joc şi, în plus, au o pregătire fizică foarte bună. Aceste amănunte ar putea conta. Va trebui contracarat jocul combinativ al Sevillei şi anihilat complet Luis Fabiano, care e unul dintre cei mai în formă fotbalişti din lume în acest moment. Cât de mult va conta lipsa de experienţă a Unirii? Normal că va conta. Unirea are însă fotbalişti care n-au niciun fel de inhibiţii. Iulian Apostol a fost titular în naţionala României pe "Stade de France" şi nu a părut speriat deloc. "Echipa a fost desfiinţată pentru 24 de ore" Te gândeai acum trei ani că Unirea va juca în Liga Campionilor? Dar cine se gândea? Cum să-ţi treacă prin cap aşa ceva când abia promovasem, după un baraj foarte greu cu FC Bihor şi Forex Braşov. Nu pot să uit că în returul acelei ediţii de campionat, pentru 24 de ore, echipa fusese desfiinţată! Domnul Dumitru Bucşaru, patronul echipei, se supărase pe noi după un 0-0 acasă. Ne-a întors din drum antrenorul Costel Orac. Şi după numai câteva luni, după ce am obţinut promovarea, tot oraşul a ieşit în stradă. Care e secretul acestei echipe? În primul rând, Unirea are un patron serios. Am lucrat cu mulţi conducători de cluburi, dar domnul Bucşaru e de departe cel mai serios. Nu se bagă peste echipă. A avut acea ieşire, în 2006, şi cred că tocmai de aceea nu se mai bagă. Pentru că dacă desfiinţa atunci echipa, Bucşaru nu mai trăia acum astfel de momente. În al doilea rând, Dan Petrescu, prin profesionalismul său, a reuşit să croiască o echipă care răspunde la comenzi aşa cum şi-ar dori orice antrenor din lumea asta. Despre condiţiile de pregătire nu mai spun nimic, pentru că toată lumea ştie că la Urziceni baza de antrenament e poate cea mai modernă din ţară. Îţi pare rău că nu eşti la Sevilla? Asta e viaţa. Cui nu i-ar plăcea să joace în Liga Campionilor? Când eram la Urziceni, lumea mă întreba dacă n-aş vrea să fiu la Petrolul. Acum sunt la Petrolul şi mă simt foarte bine. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
129 Musafir(i)
129 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut