Ştiri Unirea Urziceni
09-17-2009, 04:48 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Balint: "Diferenţă clară de valoare"
Fostul internaţional e convins că Sevilla a forţat doar atât cât a avut nevoie. Coleg de generaţie cu Dan Petrescu, fostul internaţional Gabi Balint spune că echipa "Bursucului", Unirea Urziceni, nu putea emite prea multe pretenţii la Sevilla.
Considerat unul dintre cei mai fini tacticieni din fotbalul românesc, Balint a vorbit, pentru evz.ro, despre meciul de debut al campioanei României în cea mai importantă competiţie intercluburi din lume. Unirea Urziceni a pierdut primul meci din Grupa G a Ligii Campionilor, 0-2 cu FC Sevilla, şi se gândeşte deja la următorul meci, cel cu VfB Stuttgart, din Ghencea, de peste două săptămâni. Evz: Gabi, cum a fost meciul? Gabi Balint: S-a văzut o diferenţă mare de valoare între cele două combatante. Trebuie să fim corecţi şi să păstrăm proporţiile, să nu ne avântăm. Un singur şut pe poartă timp de 90 de minute e cam puţin. Nu poţi emite prea multe pretenţii. Din păcate, trebuie să ne mulţumim cu puţin. Atât s-a putut. "În duelurile unul contra unul, am fost morţi" Ce a făcut diferenţa? În primul rând valoarea individuală a jucătorilor. Unirea Urziceni e un grup, o echipă care funcţionează ca atare, dar jucătorii ei nu pot fi comparaţi cu cei ai Sevillei. Aici, la valoarea individuală a fotbaliştilor, se face diferenţa într-o competiţie cum e Liga Campionilor sau un Campionat Mondial. În duelurile unul contra unul, am fost morţi. Te aşteptai la o înfrângere pe "Ramón Sánchez-Pizjuán"? Mă aşteptam. Nu e o surpriză că Sevilla a învins Unirea Urziceni. Am avut aceeaşi senzaţie pe care am trăit-o acum doi ani, când Steaua a pierdut cu 1-2. Senzaţia că Sevilla a cîştigat la o pas, jucând exact ceea ce şi-a propus. Unirea Urziceni trebuie însă încurajată. Eu cred că va face puncte în Ligă. Să vedem ce va face cu Rangers, care e, teoretic, cel mai accesibil adversar. N-am mai văzut-o de mult pe Rangers, dar nu cred că şi-a schimbat prea mult stilul, unul care îi convine Unirii Urziceni. Fotbaliştii ialomiţeni se plângeau de golul primit în prelungirile primei reprize. Golul marcat de Luis Fabiano a venit rău, aşa e. Psihologic nu e de loc bine venit. Astfel de goluri, marcate la început de repriză sau la finalul ei, au darul să te blocheze. Nu e însă o scuză. Sevilla a arătat atâta stăpânire de sine încât eram sigur că dacă nu marca atunci, tot o făcea, după pauză. O făcea oricum. "Maftei n-a dormit prea bine azi noapte" Ce ne poţi spune despre jocul Unirii Urziceni? V-am spus, un joc colectiv, pe care îl ştim toţi. Ialomiţenii au recuperat foarte multe baloane, dar cam atât. Bilaşco, atacant care mie îmi place, a avut puţine mingi. Iar în duelurile directe, am mai spus-o, diferenţa era clară în favoarea gazdelor. Pe banda lor stângă, Diego Capel a făcut ravagii. Acelaşi Capel care acum doi ani a făcut la fel cu Steaua, când "roş-albaştrii" au trebuit să schimbe fundaşii laterali între ei, pentru că Petre Marin, am impresia, nu mai făcea faţă. A trecut dreapta Emeghara şi Capel s-a mai liniştit. Faza de la golul lui Luis Fabiano, cei de la Sevilla au mai repetat-o de 4-5 ori, dar ialomiţenii nu s-au prins. Venea Capel la primire, îl scotea din joc pe Maftei, iar pe flancul lăsat liber urca Renato! Pentru Maftei a fost greu. Să stai pe teren 60 de minute cu Diego Capel, nu e uşor. Cred că Maftei n-a dormit prea bine azi noapte. Când va putea o echipă românească să facă faţă în Ligă? Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Să nu îi cerem Unirii Urziceni prea multe. Să fim sinceri, nici CFR Cluj şi nici Steaua n-au făcut mare lucru în Ligă. E o chestiune de experienţă, de mentalitate. Manchester United joacă de 14 ani în Ligă. FC Sevilla are 60 de meciuri în cupele europene. Unirea avea doar două. Va fi greu ca o echipă românească să facă faţă în Ligă. Nu vedeţi cum Real Madrid, în plină criză, a scos 94 de miliaone de euro doar pentru un jucător. La 1-0, Jimenez şi-a înlocuit cei mai buni jucători. Sevilla s-a băgat în joc atât cât a fost nevoie. Cu siguranţă, Jimenez şi-a menajat jucătorii pentru următorul meci din campionat. Ce zici de Debrecen? Doar 0-1 cu Liverpool, pe "Anfield". Nu mă aşteptam. Şi am auzit că ungurii au avut şi câteva ocazii. Mi-a părut rău însă de Loţi Boloni, a cărui echipă, Standard, a pierdut acasă cu Arsenal, scor 2-3, după ce avea 2-0 în minutul cinci. Şi aici e vorba tot despre ce am spus mai devreme, lipsa de experienţă şi valoarea individuală a jucătorilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
109 Musafir(i)
109 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut