Ştiri Unirea Urziceni
10-01-2009, 04:32 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Dacian Varga, eroul care a crescut fără tată
Fotbalistul a fost călăuzit doar de mamă, căreia i-a dedicat golul cu nemţii.
Dacian Varga a devenit eroul Unirii Urziceni, după ce marţi seară a marcat împotriva nemţilor de la Stuttgart golul care a adus primul punct al ialomiţenilor în grupele Ligii Campionilor. Fotbalistul de 25 de ani, care a reuşit să-l învingă pe Lehmann cu o execuţie de mare jucător, ascunde o poveste de viaţă impresionantă, neobservată până acum din pricina imaginii de rebel pe care jucătorul şi-a creat-o. Varga a fost crescut doar de mamă, întrucât părinţii săi au divorţat pe când fotbalistul avea o vârstă fragedă, iar acest lucru i-a marcat profund copilăria. "Când l-am găsit eu la Sportul, avea 17 ani, era în ultimul an de juniorat. Era un băiat foarte introvertit, se împrietenea greu cu ceilalţi colegi. Am avut multe discuţii cu el până am reuşit să-l fac să înţeleagă că fotbalul se joacă în echipă. Ştiam că acasă are o situaţie mai specială, dar nu am vrut să pătrund în viaţa lui personală", ne-a declarat ieri Cristian Sava, unul dintre foştii antrenori de la Sportul Studenţesc ai actualului fotbalist al Unirii. Ion Varga nu a venit la niciun antrenament al lui Dacian Ion Varga, tatăl lui Dacian, a fost component al echipei Dinamo din anii '80, dar nu a avut niciodată o relaţie foarte apropiată cu fiul său, deşi acesta i-a călcat pe urme. "Dacian a venit de la Dinamo adus de Ioan Andone, care era antrenor la Sportul Studenţesc atunci. Avea doar 14-15 ani. Când l-a adus, Andone l-a prezentat ca pe băiatul lui Varga, fostul lui coleg de la Dinamo. Copilul era tupeist, obraznic. A fost crescut doar de mamă. Tatăl n-a venit la niciun antrenament al copilului!", ne-a declarat Dumitru Manea, antrenor cu care Dacian Varga a lucrat la juniorii Sportului. "Mama e cea mai importantă persoană din viaţa mea" Primul marcator în Liga Campionilor din istoria Urziceniului are o relaţie specială cu mama sa, care a ştiut să suplinească absenţa tatălui chiar şi atunci când a fost vorba despre fotbal. "Îi dedic acest gol mamei mele. Este cea mai importantă persoană din viaţa mea", a declarat Varga după partida cu Stuttgart. Un rol important în cariera lui Dacian Varga l-a avut Ioan Andone, care l-a luat pe fotbalist de la Dinamo, în vremea junioratului, şi l-a dus la Sportul Studenţesc. "Fălcosul" a povestit pentru EVZ cum s-au petrecut lucrurile: "Eu l-am adus la Sportul, fiindcă la Dinamo nu prea juca. De la primul antrenament l-am luat la echipa mare şi i-am zis lui Şiman că este un jucător special. Nu m-am înşelat". "Părinţii lui au divorţat când copilul avea doar câţiva ani" Fost coleg cu tatăl lui Dacian în vremea când era jucător la Dinamo, Ioan Andone cunoaşte foarte bine traumele prin care fotbalistul a trecut în copilărie. "Lucia (n.r. - mama fotbalistului) l-a crescut mai mult singură pe Dacian, fiindcă a divorţat de Nelu pe când copilul avea doar câţiva ani. După Revoluţie, Nelu a plecat să joace în Ungaria, apoi s-a dus să muncească în Germania şi n-am mai ţinut legătura", a mai declarat, ieri, "Ando" pentru EVZ. Ialomiţenii au mâncat pizza, după marele meci Fiindcă după terminarea meciului au mers direct în cantonamentul de la Urziceni, jucătorii antrenaţi de Dan Petrescu au sărbătorit într-un mod inedit egalul obţinut în faţa nemţilor. Fotbaliştii campioanei au comandat câte o pizza, pe care au consumat-o în autocar. "Nu trebuie să transformăm într-o mare victorie această remiză cu Stuttgart. Este important cum ne vom prezenta şi în meciurile următoare. Oricum, nu avem timp să mergem undeva să sărbătorim rezultatul. Am comandat pizza, ca să mâncăm şi noi ceva pe autocar, până la Urziceni. Acum n-o să destupăm şampania. O să bem sucuri energizante în loc de alcool", ne-a declarat, la finalul jocului, George Galamaz, căpitanul ialomiţenilor. În ciuda dezinteresului care a existat în zilele premergătoare partidei, Unirea s-a bucurat de o asistenţă mult peste aşteptări în meciul de marţi seară. "Sincer, nu mă aşteptam să vină peste 15.000 de oameni să ne susţină pe noi. N-am avut niciodată atâţia suporteri la un meci. Cred că i-am convins să vină la stadion pentru că suntem o echipă care joacă fotbal", a declarat, pentru EVZ, Iulian Apostol, internaţionalul Unirii Urziceni. "Dacian a dat un gol în stilul lui Hagi în meciul cu Stuttgart. Dan Petrescu îl struneşte cu mână de fier. El e cam mingicar, îi place driblingul în plus, dar şi marchează destul de des. La juniori, dădea peste 10 goluri în fiecare sezon.", - Dumitru Manea, fost antrenor al lui Dacian Varga în perioada junioratului, la Sportul Studenţesc http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
23 Musafir(i)
23 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut