Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Universitatea Craiova
10-02-2009, 05:32 PM
RE: Ştiri Universitatea Craiova
Valerică Găman şi Radu Barbu s-au întors în curtea şcolii

Valerică Găman şi Radu Barbu, doi dintre jucătorii Universităţii Craiova, alături de atleta Anca Safta, au fost astăzi invitaţi să participe la manifestările sportive organizate de Şcoala Nr. 12 „Decebal“, cu prilejul sărbătoririi Zilei Sportului Şcolar.

Suspendat trei etape, în urma intrării mai dure asupra lui Pârvu, de la Gloria Bistriţa II, din Cupa României, fundaşul Ştiinţei Valerică Găman a ignorat decizia Comisiei de Disciplină din cadrul LPF şi a intrat astăzi din nou pe teren. Nu a făcut-o într-un meci oficial al Universităţii Craiova, ci în curtea şcolii în care a învăţat, iar intenţiile lui au fost acelea de a le transmite copiilor un mesaj cu privire la importanţa practicării sportului: "Am revenit în curtea şcolii. A fost Ziua Sportului Şcolar şi mi-a făcut o deosebită plăcere să fiu prezent. Sper ca prin apariţia mea aici şi a colegului Radu Barbu să îndemnăm copiii spre sport, pentru că e foarte important."

Pe teren alături de el, însă de această dată ca adversar, s-a aflat şi coechipierul său Radu Barbu, care şi-a amintit de vremea copilăriei.

"În curtea şcolii jucam ca atacant. Acum consider că postul de fundaş este mult mai potrivit pentru mine, pentru calităţile mele", a declarat Barbu.

La rândul său, atleta Anca Safta s-a ocupat de fetele dornice să afle mai multe despre parcursul ei spre performanţă.

Pentru că în preajma lor se aflau trei dintre cei mai buni sportivi ai Băniei, copiii nu au stat pe gânduri şi i-au asaltat cu cereri de autografe. Găman şi Barbu au împărţit semnături în stânga şi în dreapta, iar cele mai norocoase fete au obţinut şi câte un pupic pe obraz din partea celor doi alb-albaştri. Nici Anca Safta nu a scăpat prea uşor.

Organizatorii, prin vocea directoarei Emilia Lungulescu şi a celor doi profesori de sport Bogdan Budescu şi Florin Tucă, s-au arătat mulţumiţi de cum a decurs evenimentul.

"Ne-am strâns în curtea şcolii cu ocazia Zilei Sportului Şcolar, pentru a declanşa manifestările din cadrul Olimpiadei Sportului Şcolar. După cum aţi văzut, copiii au fost entuziasmaţi de acest eveniment. Se vor desfăşura activităţi sportive menite să-i relaxeze, ştiut fiind faptul că elevii se implică în activităţi ce depăşesc vârsta lor, uitând că sunt copii şi trebuie să se joace. Şcoala le-a oferit o surpriză invitându-i pe cei doi jucători ai Universităţii, Valerică Găman şi Radu Barbu. Cei mici s-au bucurat că i-au avut în preajmă pe fotbalişti. Aceste activităţi sportive nu trebuie făcute într-o zi specială, ci în zilnic", a declarat Emilia Lungulescu.

La rândul său, Bogdan Budescu a afirmat: "Am dorit să le impregnăm copiilor importanţa practicării sportului, bineînţeles, alegând şi ziua de 1 Octombrie, când se sărbătoreşte Ziua Sportului Şcolar. Cred şi sper că am reuşit să le transmitem mesajul dorit. I-am văzut foarte entuziasmaţi, mai ales că, pentru a pune mai mult amprenta pe ceea ce am dorit noi să facem, am invitat şi trei sportivi de performanţă, pentru a le dezvălui câteva din secretele lor."

Florin Tucă a precizat: "Astăzi se sărbătoreşte Ziua Sportului Şcolar. Este o acţiune ce declanşează toate competiţiile ce vor avea loc în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Am adus trei sportivi de performanţă, doi fotbalişti şi o atletă, pentru a impulsiona copiii să practice sport în timpul liber, deoarece cred că toată lumea cunoaşte dictonul «Mens sana in corpore sano». Practicarea educaţiei fizice le asigură dezvoltarea fizică, dar şi cea mentală."

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
Ştiri Universitatea Craiova - Sebi Raducu - 08-03-2009, 09:53 PM
RE: Ştiri Universitatea Craiova - gonen - 08-08-2009, 06:28 PM
RE: Ştiri Universitatea Craiova - gonen - 08-19-2009, 02:19 PM
RE: Ştiri Universitatea Craiova - gonen - 08-19-2009, 04:49 PM
RE: Ştiri Universitatea Craiova - gonen - 08-19-2009, 08:49 PM
RE: Ştiri Universitatea Craiova - gonen - 08-25-2009, 09:09 PM
RE: Ştiri Universitatea Craiova - Ionutz - 09-05-2009, 05:56 PM
RE: Ştiri Universitatea Craiova - gonen - 09-09-2009, 09:01 PM