Ştiri Universitatea Craiova
09-18-2009, 08:14 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-18-2009 08:15 PM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Universitatea Craiova
Ion Crăciunescu: Nu trebuia schimbat Nicolo Napoli
Fostul conducător al Universităţii, Ion Crăciunescu, susţine că finanţatorul Craiovei a investit bani şi suflet în echipa alb-albastră, dar a făcut şi greşeli, mai ales în privinţa transferurilor şi a demiterii antrenorului Napoli.
- Cum comentaţi începutul de campionat al Universităţii? - Trebuie să încep prin a spune că Adrian Mititelu a făcut eforturi uriaşe pentru Universitatea Craiova, a cheltuit foarte mulţi bani şi este sufletist. Cred că, în aceeaşi măsură, a făcut şi nişte greşeli. Toată lumea se aştepta ca acea Craiovă frumoasă, care se întrevedea în urmă cu doi - trei ani, să crească. - Să explodeze, cum se zice! - Aveţi dreptate. Universi-tatea trebuia, într-adevăr, ca în acest sezon să explodeze. Toţi ne aşteptam să crească, să se maturizeze copiii, să vedem altă Craiovă. Şi aici Mititelu a făcut greşeli... Pro Napoli şi Victor Piţurcă - Care ar fi acestea? - În primul rând, politica ultimelor transferuri. Hai să zicem că Şoavă merge, este de-al Craiovei, dar nu sunt de acord cu faptul că au fost achiziţionaţi Vali Badea şi Vali Bădoi. Păi, scoatem copiii ăştia frumoşi din echipă pentru cine? Iertaţi-mă, dar mie nu mi se pare normal. Este o mare greşeală. Nu ştiu cine îl sfătuieşte, ce consilieri are Adrian Mititelu, dar, repet, face şi unele greşeli. Poate face greşeli din prea mult suflet pentru Ştiinţa, poate şi fără să se sfătuiască. Eu cred că echipei de acum doi-trei ani îi mai trebuia alăturaţi unul sau doi copii talentaţi, nu jucători gen Vali Bădoi. Şi copiii ăştia stau pe bară! Altă greşeală făcută de Mititelu este în privinţa antrenorului. - Vă referiţi la demiterea lui Napoli? - Da, nu trebuia schimbat Nicolo Napoli. Eu mi-am permis de atunci să-i spun asta lui Mititelu... Aşa văd eu lucrurile de pe margine, cum se spune. Una dintre slăbiciunile finanţatorului Ştiinţei este faptul că încă nu şi-a găsit un antrenor pe măsura Universităţii Craiova. Dacă reuşea să-l aducă antrenor principal pe Victor Piţurcă era o treabă foarte bună. Ştiinţa este o echipă dezechilibrată - Craiova a avut un duş rece la Iaşi, iar acum încercăm să deraiem Rapidul... - Nu ştiu ce se va întâmpla la acest meci cu Rapid, este deschis oricărui rezultat. Craiova poate să învingă Rapidul cu 2-0 sau 3-0, dar se poate întâmpla şi să piardă, 0-3, 0-4. În opinia mea, Universitatea este, în prezent, o echipă dezechilibrată. Ar fi putut să câştige la Iaşi, dar la fel de bine putea să piardă la scor, chiar 6-1 sau 6-2 pentru Poli Iaşi! În prima repriză, Craiova a fost o echipă cu fisuri mari în apărare, cu "bulevarde" mari. - Apropo de acest meci din Copou: finanţatorul Mititelu susţine că golul înscris de Florin Costea, la scorul de 0-0, ar fi fost valabil, ce ziceţi? - Am văzut meciul, dar n-am văzut reluările şi evit să mă pronunţ. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-18-2009, 09:56 PM
|
|||
|
|||
"Dacă permitea regulamentul, Bergodi era o variantă"
Adrian Mititelu, patronul Universotăţii Craiova, a declarat că nu a intenţionat să-l aducă pe Bergodi pe banca Ştiinţei şi nici măcar nu a luat legătura cu tehnicianul italian. Singura problemă a fost regulamentul care îi interzice unui antrenor să pregătească două echipe în acelaşi an. Referitor la incidentul care a dus la demiterea lui Cristiano Bergodi, Mititelu a afirmat că patronii au voie să intre când vor la vestiare, iar cei care nu sunt de acord cu această atitudine sunt liberi să-şi dea demisia.
"Nu mă interesează Bergodi pentru că în anul asta nu mai poate antrena nicio echipă. Nu-i permite regulamentul, altfel era o variantă. Unui preşedinte de club nu-i poate interzice nimeni să intre la vestiar. Nici măcar cel mai mare antrenor din lume. Patronul intră în vestiar când vrea el şi cum vrea el. Cui nu-i convine să-şi dea demisia. Nici măcar nu am discutat cu Bergodi. Există antrenori în România care înjură şi chiar bat jucătorii, aşa că lăsaţi-mă şi cu antrenorii aştia", a declarat Adrian Mititelu la sport.ro http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 02:56 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-19-2009 03:06 PM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
Caută soluții pentru Bergodi
Mititelu şi fanii Universităţii îl doresc pe fostul antrenor al Stelei pe banca Craiova. Venirea italianului e blocată însă de regulamentul FRF. Adrian Mititelu caută antrenor pentru Ştiinţa. El s-a orientat rapid şi l-a contactat pe Cristiano Bergodi imediat după ce a aflat că antrenorul a fost demis de Steaua. "Aş veni, dar nu ştiu dacă regulamentul îmi permite", i-a transmis italianul. "Rezolv eu cu "Riciu"!", i-a promis Mititelu. Finanţatorul Craiovei spera că şeful Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, îi va oferi o portiţă prin care să fenteze regula conform căreia un tehnician nu are voie să lucreze la două echipe din Liga I într-un sezon. "Mititelu se aştepta să fac eu vreun spiritism. I-am spus să se adreseze celor din Comitetul Executiv, care au aprobat această lege. Inclusiv antrenorii au fost de acord cu ea şi au votat-o. Nu sînt şanse ca Bergodi să lucreze la Craiova în nici o funcţie. Regulamentul e foarte clar. Nu ne mai poate păcăli nimeni cum au făcut-o CFR-ul şi Dusan Uhrin sezonul trecut", a replicat "Riciu". Pe site-ul suporterilor olteni, http://www.craiovamaxima.ro, aproape fiecare mesaj postat de fani era însoţit de rugămintea ca Mititelu să-l oferteze pe Bergodi. Interesant este că antrenorul italian este dorit şi de suporterii Rapidului, adversarul de astăzi al craiovenilor. "Mai bine Mititelu s-ar orienta spre Eugen Neagoe. E craiovean şi e şi liber, după ce şi-a reziliat contractul cu echipa din Cipru" - Mircea Rădulescu, directorul Şcolii de Antrenori a FRF "E imposibil ca Bergodi să vină la Craiova din cauza acestui regulament. Mai exact, cît este în vigoare acest regulament" - Adrian Mititelu, patron U Craiova http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 03:08 PM
|
|||
|
|||
Craioveanu: "Tricane, dă-le două «pişte»!"
Fostul mare atacant al Băniei, Gheorghe Craioveanu, e sigur că Ştiinţa se va revanşa azi în faţa fanilor cu o victorie contra Rapidului, iar Trică va marca de două ori.
- Gică, Ştiinţa a strîns doar 7 puncte în 6 etape şi-acum întîlneşte Rapidul. - Ai mei au pierdut la Iaşi? Asta nu e bine. Trebuie să le facem fanilor o bucurie contra giuleştenilor. Publicul trebuie să vadă că avem şanse la Europa, ca apoi să vină. - Ce amintiri ai din duelurile cu Rapid? - Marcam destul de des împotriva lor. Pe vremea mea, îi băteam mai mereu pe rapidişti la Craiova. Ieşeau întotdeauna meciuri frumoase, cu răsturnări de scor şi goluri multe. - Totuşi, giuleştenii sînt invincibili pe "Ion Oblemenco" din 2004. - Nu contează! Acum îi vom bate. Va fi 2-1 pentru Universitatea, Trică va da două goluri. "Astă-seară dau o «piştă»!", îmi zicea Viorel Moldovan cînd eram colegi la naţională şi presimţea că va marca. Aşa că-l rog şi eu pe Eugen: "Tricane, dă-le două «pişte» rapidiştilor pentru mine!". A, şi îi mai transmit să ia tricoul cu numărul 8, că la Craiova au fost numai celebri. Craioveanu a fost coechipier cu Trică la Universitatea în sezonul 1994-1995 "Chiar dacă acum echipa nu traversează un moment prea bun, lumea trebuie să rămînă lîngă băieţi şi lîngă conducere! Fiul meu, Alejandro, joacă la juniorii lui Villareal. Mi-ar plăcea să-l văd cîndva cu numărul 8 la Craiova" - Gheorghe Craioveanu, fost atacant U Craiova "Ar fi o onoare să vin antrenor la Ştiinţa, dar cred că Adi are în minte alte variante" După ce în vară a fost ofertat pentru a deveni antrenorul Universităţii, fostul golgeter oltean spune că de-atunci n-a mai fost contactat de patronul Craiovei. "În vară am discutat într-adevăr, dar n-am mai vorbit cu Adrian Mititelu în ultima vreme. Eu cred că are soluţii bune în ţară, Gane, Piţurcă, Săndoi. Eu aici, în Spania, sînt un Pele în radio şi televiziune. N-am nici o presiune, sînt în mijlocul familiei. Sigur, ar fi o onoare să antrenez Craiova. Voi vorbi cu Adi să văd care-i treaba, dar eu cred că el are în minte alte variante. Oricum, indiferent cine vine, Universtatea e peste toţi, clubul e mai presus de orice nume", a mai spus Gică Craioveanu pentru craiovamaxima.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 03:27 PM
|
|||
|
|||
Bergodi şi Mititelu m-au sunat, dar nu au nicio şansă...
Preşedintele Şcolii de Antrenori a FRF, Mircea Rădulescu, susţine că a fost sunat de Adrian Mititelu şi Cristiano Bergodi, cei doi cerând informaţii legate de statutul antrenorului pentru sezonul în curs. Patronul Universităţii Craiova se gândeşte serios să-l înlociuască pe Daniel Mogoşanu cu italianul proaspăt demis de la Steaua, însă Rădulescu susţine că noul regulament nu mai are scăpări. "M-au sunat Bergodi şi Mititelu să mă întrebe de regulament, dar le-am spus că n-au nicio şansă. Am pus la punct legea şi e clar pentru toată lumea: un antrenor care se desparte de un club nu mai are voie să stea pe banca de rezerve", a declarat Mircea Rădulescu. |
|||
09-19-2009, 03:29 PM
|
|||
|
|||
Eu m-am gândit la ideea asta şi cred ca va fi plauzibilă din sezonul viitor...
http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 03:36 PM
|
|||
|
|||
pana in sezonul viitor mai e mult.
|
|||
09-19-2009, 05:11 PM
|
|||
|
|||
"Mi-aş dori ca Universitatea să câştige de o manieră categorică"
Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Emil Săndoi, consideră că Universitatea a avut un joc bun cu Bistriţa şi speră să îl repete şi astăzi şi să obţină cele trei puncte puse în joc.
"Este un început de campionat. Poate că în mod surprinzător, Craiova nu a reuşit să aducă puncte din deplasare până în acest moment. Eu cred că partida pe care a câştigat-o cu Gloria Bistriţa a fost una bună şi sper ca şi evoluţia de astăzi să fie asemănătoare cu cea din meciului cu Bistriţa. Mi-aş dori ca Universitatea să câştige de o manieră categorică. Eu cred că Rapid are jucători care pot să-i înlocuiască pe cei care lipesc. Cred că ambele formaţi care se confruntă astăzi trebuie să facă parte din primele cinci-şase echipe ale campionatului. Mihai Costea şi Bărbiuanu trebuie să treacă peste momentele de Iaşi. În cariera de fotbalist sunt momente frumoase şi mai puţin plăcute. Din păcate pentru ei şi pentru echipa, ei au trecut printr-un moment neplăcut la partida de la Iaşi, dar sunt jucători tineri, au un potenţial fantastic, trebuie să treacă peste ele, este un subiect deja încheiat", a declarat Emil Săndoi. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 05:14 PM
|
|||
|
|||
Ce strategie voia să aplice Mititelu pentru a fenta regulamentul în cazul Bergodi!
Directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, explică motivele pentru care italinul Cristiano Bergodi nu poate să preia conducerea tehnică a Universităţii şi dezvăluie ce a discutat cu fostul antrenor al Stelei după ce acest a fost demis.
"Am vorbit ieri la telefon cu Cristiano şi l-am întrebat de ce nu a tăcut în momentul în care Becali a intrat în vestiar. Mi-a răspuns că era nervos şi că nu a putut să se abţină. Poate că regreta dacă acesta era primul incident dintre el şi Gigi Becali, dar paharul s-a umplut din ambele părţi şi ambii au cedat. Pratic, Bergodi nu a făcut nimic, am înţeles că i-ar fi spus lui Gigi doar că nu înţelege de ce se află la vestiare. Din păcate, italianul nu mai poate să pregătească în acest sezon nici o grupare din Liga I. Am fost sunat ieri de domnul Mititelu, care m-a întrebat în ce condiţii ar putea totuşi să-l angajeze pe Bergodi. Intenţiona să-l aducă la echipa secundă, dar nu se mai poate fenta regulamentul în nici un fel. Cristiano nu mai poate să facă nici măcar antrenamente la Universitatea, pentru că pot fi sesizate comisiile ulterior şi nimeni nu-şi permite să rişte o sancţiune. Juriştii au analizat foarte bine regula fentată sezonul trecut de CFR Cluj cu Dusan Uhrin şi au introdus un articol conform căruia un antrenor demis de la o echipă din prima ligă nu mai poate activa la nici un alt club din acelaşi eşalon în nici o funcţie. Regula e aplicată şi în Italia, şi în Spania, nu am inventat-o noi", a spus Mircea Rădulescu pentru gsp.ro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-19-2009, 05:34 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-19-2009 05:34 PM de gonen.)
|
|||
|
|||
putem sa-l legitimam ca si jucator, daca chiar vrem sa ocolim legea. Sau Bergodi sa semneze contract cu firma care intretine gazonul de pe Ion Oblemenco si sa fie in fiecare zi la locul de munca.
|
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
25 Musafir(i)
25 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut