Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adrian Mutu (nr. 10 - ACF Fiorentina)
09-08-2009, 02:48 PM
RE: Adrian Mutu (nr. 10 - ACF Fiorentina)
Ioan Becali: "Voi lupta până la moarte pentru dreptate în cazul lui Adrian Mutu"

Fostul impresar Ioan Becali a declarat, marţi, că cea mai bună soluţie pentru stingerea litigiului dintre Mutu şi Chelsea este ca jucătorul să returneze clubului englez toţi banii primiţi, iar Juventus Torino achite restul datoriei, şi că nu se va lăsa până când nu va rezolva cazul.

"Cel mai bine ar fi ca el să dea înapoi toţi banii câştigaţi la Chelsea, iar restul să fie plătit de Juventus şi familia Moggi. Nu îmi e teamă de nimeni, voi încerca să îl ajut pe acest băiat lipsit de apărare. Adrian e disperat. Le vom face probleme celor de la Juventus şi celorlalţi responsabili pentru această situaţie. Am contactat deja cei mai buni avocaţi internaţionali, am început treaba. Mutu a plătit deja cu şapte luni de suspendare şi fără salariu. Dacă Chelsea vrea să obţină ceva, să o facă de la cei vinovaţi. A făcut o greşeală atunci şi cred că a plătit destul. Voi lupta până la moarte pentru dreptate în cazul Mutu", a spus Becali, într-un interviu acordat pentru Corriere dello Sport.

Acesta e convins că fostul impresar al lui Mutu, Alessandro Moggi, a profitat de fotbalist când l-a convins să semneze cu Juventus, prevalându-se de o eroare din regulament. "Fără o hârtie de la Chelsea prin care poate pleca fără nicio pretenţie, eu nu îl lăsam să semneze cu nimeni. Mutu a ajuns la Juventus după ce iniţial a semnat cu Livorno, printr-un artificiu. Liga din Italia ar trebui să clarifice şi această situaţie. Alessandro Moggi l-a transferat imediat la Juventus, fără să stea pe gânduri. Dacă cei care au făcut aşa ceva vor o confruntare, sunt aici", afirmă Ioan Becali.

În încheiere, fostul agent FIFA, cu a cărui firmă Mutu a semnat un nou contract de manageriat, a adăugat că e posibil ca atacantul să se transfere în iarnă la o altă formaţie. "Dacă atunci vom primi o ofertă foarte bună e posibil să plece. Dar lui Adrian îi este bine şi la Florenţa. S-a realizat aici, s-a căsătorit, are copii".

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins în urmă cu o lună apelul lui Mutu, iar acesta trebuie să achite 17 milioane de euro fostului său club Chelsea Londra, ca urmare a procesului dintre atacantul Fiorentinei şi clubul englez.

Echipa britanică i-a reziliat contractul lui Adrian Mutu în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat că a consumat cocaină. Ulterior, clubul londonez l-a dat în judecată pe fotbalist şi i-a cerut acestuia daune compensatorii de aproximativ 17 milioane de euro, cu aproape 8 milioane de euro mai puţin decât a plătit Parmei pentru transferul său în 2003.

Chelsea i-a reziliat contractul lui Adrian Mutu la 29 octombrie 2004, la un an după ce l-a cumpărat de la Parma în schimbul a 23 de milioane de euro. El a fost suspendat pentru 7 luni, până la 18 mai 2005, moment în care a putut să fie folosit de Juventus, care l-a transferat gratis.

Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-08-2009, 03:25 PM
Mutu propune ca în schimbul datoriei către Chelsea să facă donaţii organizaţiilor antidrog

Atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, a trimis o scrisoare clubului Chelsea, Comitetului Disciplinar al FIFA şi preşedintelui Josep Blatter, în care spune că nu are posibilitatea să achite 17 milioane de euro şi propune să facă donaţii către organizaţiile antidrog, informează violanews.

"Având în vedere cazul lung şi complex între mine şi Chelsea în faţa FIFA, în urma căruia am fost condamnat să plătesc suma de 17.183.990 de euro plus cheltuielile de judecată, am spus public că respect verdictul dictat de orice autoritate internaţională. În cazul în care va fi necesar, voi continua bătălia prin toate mijloacele posibile pentru a-mi apăra drepturile de om şi fotbalist", a spus Adrian Mutu.

Jucătorul român a explicat că nu poate să plătească respectiva suma şi nicio persoană fizică în aceleaşi condiţii ca ale lui, sau chiar o companie, nu ar putea achita respectivii bani.

"Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat cât am jucat la Chelsea şi nu am putut să mă ridic la nivelul aşteptărilor, dar consider că se poate ajunge la o înţelegere din partea ambelor părţi. Propun în schimbul sumei în discuţie efectuarea unei trazacţii importante unei asociaţii din Florenţa, sau din alt oraş italian, care se ocupă cu recuperarea tinerilor care au avut probleme cu consumul de substanţe interzise, alături de o altă donaţie unei organizaţii alese de Chelsea în Londra sau în Anglia, plus încă una în România", a explicat Adrian Mutu.

El a precizat că vrea să facă aceste lucruri pentru a demonstra, alături de Chelsea, că sportul are o importantă funcţie socială şi educativă. Atacantul a cerut un răspuns clubului Chelsea, iar o eventuală înţelegere ar fi efectuată sub patronajul FIFA.

Chelsea i-a reziliat contractul lui Adrian Mutu la 29 octombrie 2004, după ce a fost depistat pozitiv la un control antidrog. El a fost suspendat 7 luni, până la 18 mai 2005, moment în care a putut să fie folosit de Juventus, care l-a transferat gratis.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-08-2009, 09:29 PM
Moggi: "Nu mă interesează amenda lui Mutu!"

Fostul director general de la Juventus, Luciano Moggi, a declarat că nu înţelege acuzaţiile formulate de fostul impresar Ioan Becali la adresa sa şi a clubului torinez, precizând că gruparea italiană l-a achiziţionat pe atacantul Adrian Mutu din postura de jucător liber de contract.

"Declaraţiile lui Becali? Mai bine tăcea, nu înţeleg ce vrea. Mai bine ar fi fost atent ca jucătorul, atunci când era reprezentat de firma sa, să nu facă ce a făcut la Londra. Aşa că Giovanni Becali ar face mai bine dacă ar tăcea, iar jucătorul ar trebui să intervină şi să-i spună acest lucru. Mi se pare comic şi ridicol să spui că Juventus, Livorno şi Moggi ar trebui să plătească amenda lui Mutu. Juventus a cumpărat un jucător dat afară de Chelsea, iar motivele sunt multe. Juventus nu a dorit să facă un contract cu vreo societate, ci cu jucătorul. Nimeni nu îşi pune această problemă. Am avut curajul să mă implic şi să readuc onoarea acestui jucător. Înainte de a-l achiziţiona am vorbit cu el, iar acum este jucătorul care dă satisfacţie la Fiorentina. Mutu a avut raporturi excelente cu familia Moggi, iar Becali ar trebui să tacă. Nu mă interesează amenda lui Mutu, eu am cumpărat un jucător liber de contract. Sunt mulţumit pentru faptul că am transferat un campion, care fără ajutorul meu ar fi putut să nu mai joace fotbal niciodată. Aceasta este mulţumirea mea...", a spus Moggi la Radio Toscana, citat de site-ul fiorentina.it.

Declaraţiile lui Moggi vin după ce fostul impresar Ioan Becali a afirmat, într-un interviu acordat Corriere dello Sport, că atacantul Adrian Mutu ar trebui să plătească, din despăgubirea de 17 milioane de euro către clubul Chelsea, doar ce a câştigat în perioada în care a jucat la echipa londoneză, restul fiind responsabilitatea grupării Juventus şi a impresarului Alessandro Moggi, fiul lui Luciano, care l-au transferat gratis pe fotbalist.

"Eu cred că Mutu trebuie să dea înapoi doar ce a câştigat la Chelsea, restul trebuie achitat de Juventus, Livorno şi de familia Moggi. Îi vom pune în încurcătură pe Juventus şi pe ceilalţi responsabili de această situaţie. Vom apela la cei mai buni avocaţi din lume. Deja marţi mă voi întâlni la Florenţa cu avocatul Dupont (n.r. - cel care s-a ocupat de cazul Bosman) şi vom decide ce este de făcut. Mutu a plătit deja cu şapte luni de suspendare şi cu pierderea salariului în acea perioadă", a precizat Becali.

El a adăugat că, după ce Mutu a fost concediat de Chelsea, în octombrie 2004, din cauză că a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping, impresarul Alessandro Moggi care l-a transferat la Juventus, după expirarea celor şapte luni de suspendare, ar fi trebuit să solicite clubului londonez un document prin care să arate că nu mai are nicio pretenţie financiară de la jucătorul român: "La Juventus a mers gratis. Agentul care l-a transferat atunci, Alessandro Moggi, nu s-a preocupat să obţină un document prin care Chelsea să declare că nu mai are nicio pretenţie de la Mutu. Fără acel document eu nu l-aş fi transferat. Dacă va exista o investigaţie, cu siguranţă se va face lumină şi se va descoperi cum au stat cu adevărat lucrurile. Mutu a fost întâi transferat la Livorno, legându-se de un artificiu, pe care şi Liga Italiană a fost nevoită să-l investigheze. Juventus este un mare club, nu avea nevoie să fie acoperit de Livorno".

Mutu a rupt relaţiile cu firma de impresariat a fraţilor Becali după izbucnirea scandalului "cocaina". Apoi, jucătorul a colaborat cu Alessandro Moggi, care l-a dus la clubul Juventus, unde şi-a relansat cariera sportivă. Săptămâna trecută, Mutu s-a împăcat cu fraţii Becali, care au promis că îl vor ajuta în litigiul cu Chelsea.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea prevederilor contractului.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Adrian Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

09-09-2009, 04:48 PM
Moggi Jr: "Mă întreb unde era Becali cînd Mutu traversa cel mai urât moment al vieţii"

Fostul impresar al lui Adrian Mutu, Alessandro Moggi, i-a răspuns lui Ioan Becali, după ce acesta a declarat că familia Moggi ar trebui să plătească o parte a amendei de 17 milioane de euro pe care "briliantul" trebuie să o plătească clubului Chelsea.

"Am fost contactat de Mutu, prin intermediul unor prieteni comuni, nu l-am căutat eu. Am încercat să redau fotbalului şi vieţii un om care traversa cel mai urât moment al existenţei sale. La început mi-a semnat o procură pe două luni. Mi-a spus: «Găseşte-mi de lucru, apoi mai vedem». Când l-am luat eu deja exista ruptura cu Chelsea. Mă întreb unde era atunci Becali, care l-a abandonat. I-am găsit două echipe, AC Milan şi Juventus, dar Milan îi oferea doar doi ani de contract. Jucătorul mi-a cerut apoi să meargă la Juve. Când tratam mi-a spus: «Dacă merge, semnez cu tine pe viaţă». I-am obţinut un contract pe cinci ani cu două milioane pe sezon", a spus Alessandro Moggi pentru Corriere dello Sport.

09-09-2009, 04:49 PM
Alessio Secco: "Juventus nu are nici o legătură cu amenda lui Mutu"

Directorul Sportiv al clubului Juventus Torino, Alessio Secco, i-a răspuns lui Victor Becali, agentul lui Adrian Mutu, cel care a spus că şi gruparea din prima ligă italiană se face vinovată în scandalul cu Chelsea. gentul FIFA a declarat că Juventus ar trebui să plătească o parte din suma de 17 milioane de euro pe care "Briliantul" trebuie să o echite clubului Chelsea.

"Până în prezent nu am primit niciun fel de comunicare, dar i-am alertat pe avocaţii noştri care monitorizează situaţia. În momentul în care se va cere o poziţie oficială din partea clubului în această problemă, vom şti cum să răspundem. Rămân la ideea că această problemă îl priveşte doar pe jucător nu şi societatea noastră", a replicat Alessio Secco, managerul la Juventus în perioada în care Mutu a activat la "Bătrîna Domană".

09-09-2009, 04:50 PM
Spinelli: "Mutu a stat la Livorno numai o jumătate de oră. Ce legătură avem noi?!"

Preşedintele echipei Livorno, Aldo Spinelli, spune că echipa sa nu are nici o legătură cu procesul lui Adrian Mutu, mai ales că "Briliantul" nu a stat decît jumătate de oră la clubul său, apoi a fost legitimat de Juventus Torino.

"Juventus l-a dat pe Mutu la Livorno doar pentru jumătate de oră şi apoi l-a legitimat imediat. Nu văd de ce clubul nostru ar intra în cererea unei eventuale despăgubiri. E bine ca lucrurile să fie puse la punct", a spus Aldo Spinelli pentru Corriere dello Sport.

Reacţia oficialului de la Livorno vine după ce Ioan Becali, unul din agenţii lui Adrian Mutu, a declarat că atît Livorno cît şi Juventus ar trebui să plătească o parte din suma de 17 milioane de euro pe care decarul naţionalei trebuie să o achite clubului Chelsea.

09-09-2009, 07:27 PM
"Procesul va dura mai mulţi ani, iar Adi probabil că nu va mai da niciun ban!"

Ioan Becali spune că lucrurile par promiţătoare în cazul lui Adrian Mutu. Se pare că procesul în care acesta se va lupta cu oficialii clubului londonez Chelsea va dura mai mulţi ani, timp în care Adi va putea să joace fără probleme. Dar cea mai bună veste este că starul român ar putea ieşi basma curată din tot acest haos, fără să plătească nici măcar un euro.

"La începutul şi sfârşitul săptămânii viitoare ne vom întâlni cu noua trupă de avocaţi. Vom implica şi părţile care au profitat de acest lucru. E vorba de Juventus de atunci, familia Moggi, tată şi fiu, precum şi Livorno, prin intermediul căruia s-a făcut transferul de atunci. Au făcut transferul cu repeziciune pentru că au vrut să ia bani. Foarte bine, dar acum când Adi are probleme nimeni nu a sărit în apărarea lui. Aveam multe echipe care îl voiau pe Adi. Până marţi vom depune acest dosar. Va începe un proces care va dura trei - patru ani şi probabil nu va plăti niciun ban. Mutu are voie să joace şi la echipa naţională, şi la echipa de club. Avocaţii au spus că nu va plăti după ce au văzut actele. L-am găsit pe Mutu mai matur şi nu am avut niciun intermediar pentru împăcare. El a venit la mine acasă şi ne-am împăcat", a spus Ioan Becali la gsptv.

"Luciano Moggi lasă capul jos când mă vede"
Giovani Becali nu-l înghite pe Luciano Moggi după ce a declarat în presa italiană şi mai ales pentru că nu a sărit în apărarea lui Adrian Mutu. Astfel, ex-agentul dezvăluie că, în trecut, nu avea rival în vânzarea ceasurilor chiar în Napoli, adică pe teritorul lui Moggi. "Moggi le făcea ghetele fotbaliştilor sud-americani, Maradona şi Careca, şi le căra dupa el. Luciano şi fiul lui mă ocolesc când mă văd pentru că le spun adevărul în faţă. Cât a fost Agnelli în viaţă, Luciano nici nu avea un birou acolo, la Juve. Aţi văzut ce a făcut acolo, acum s-a făcut un nou Juventus, tot pe spatele Fiat-ului. Luciano lasă capul jos când mă vede, pentru că eu am vândut înaintea lui în Napoli ceasuri", a spus fostul impresar la gsptv.

09-10-2009, 03:06 PM
Apărătorii lui Mutu colaborează cu unul dintre avocaţii implicaţi în cazul Bosman

Echipa de avocaţi a lui Adrian Mutu, în care se află şi unul dintre cei care au participat la cazul Bosman, urmează să depună recurs la decizia TAS, prin care jucătorul este obligat să plătească daune de aproape 17 milioane de euro, informează Gazzetta dello Sport, citată de Violanews.

Data limită până când se poate depune recurs este 15 septembrie, iar presa italiană scrie că dosarul este aproape complet, urmând ca Mutu să se mai întâlnească încă o dată cu avocaţii lui.

Obiectivul apărătorilor fotbalistului a fost să găsească erori în sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv, iar în acest sens a fost consultat şi Jean-Louis Dupont, unul dintre avocaţii care au participat în 1995 la cazul Bosman. Respectiva lege a oferit libertate de mişcare fotbaliştilor în cadrul ţărilor din Uniunea Europeană.

Clubul Fiorentina va încerca să-l ajute pe Adrian Mutu, având relaţii bune cu FIFA, forul care a dictat prima senţintă, dar vrea să negocieze şi cu oficialii lui Chelsea şi UEFA. Gruparea din Florenţa a fost prezentă la Geneva la întâlnirea Asociaţiei Cluburilor Europene, în care a prezentat cazul lui Adrian Mutu.

Altfel, atacantul român continuă procesul de recuperare şi are şanse să fie în lotul echipei pentru meciul cu Lyon, care va avea loc la 16 septembrie în Liga Campionilor.

09-10-2009, 06:33 PM
Giovanni Cobolli Gigli: "Sîntem alături de Mutu, dar Juventus nu are nici o implicare în proces"

Preşedintele lui Juventus, Giovanni Cobolli-Gigli, mărturiseşte că este alături de Adrian Mutu în clipele grele pe care acesta le traversează în procesul cu Chelsea, însă spune că declaraţiile lui Ioan Becali, cum că italienii trebuie să plătească şi ei din amenda către londonezi, nu trebuie luate în seamă.

"Becali nu merită o replică, nu cred că Juventus are vreo implicare în acest proces. Cu toate acestea, Adrian Mutu traversează un moment dificil, îl înţelegem şi sîntem alături de el", a declarat Cobolli Gigli.

09-10-2009, 08:07 PM
Victor Becali: "Mare efort ce a facut Moggi ca l-a luat pe Mutu si l-a dus la ta-su"

Agentul FIFA considera ca problema lui Mutu este, in aceeasi masura si problema lui Moggi

Impresarul Victor Becali a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca Alessandru Moggi nu a facut mare lucru pentru a-l ajuta pe Adrian Mutu si sustine ca italianul minte atunci cand spune ca fotbalistul roman si-ar fi putut incheia cariera daca nu ar fi beneficiat de sustinerea sa. Agentul FIFA a mai spus si ca Moggi a obtinut profit de pe urma "Briliantului", iar acum paseaza intreaga raspundere asupra jucatorului.

"Cei de la Juventus nu aveau loc de jucator extracomunitar si Moggi e baiat destept si se gandea ca daca se indrepata asupra clubului nu se poate indrepta asupra clubului care l-a luat, asa ca l-a trecut intai pe la Livorno inainte sa il duca Juve. El spune ca l-a salvat pe Mutu. Ce, dispareau mingiile de pe fata pamantului, de nu mai juca Mutu niciodata fotbal si l-a salvat el? Va dati seama ce mare efort a facut acest Alessandro Moggi ca l-a luat pe Mutu si i l-a dus lui ta-su. Mare transfer a facut. Tatal lui a vorbit la telefon in fiecare zi cu Giovani (n.r. Ioan Becali) si chiar si in momentul in care Mutu a luat sapte luni de suspendare. Apoi nu a mai raspuns la telefon. Atatia ani nu am zis nimic, dar noi am ajuns in situatia in care pe ei nu ii intereseaza si spun ca e probema lui Mutu... Nu e numai problema lui Mutu e si problema ta, Moggi. L-ai luat pe Mutu, l-ai dus la taica-tu, ti-ai luat comisionul, apoi taica-tu l-a vandut pe opt milioane (n..r de euro). Eu puteam sa ii spun foarte bine lui Mutu ca nu ma duc la Londra ca nu mai avea semnat cu mine, dar eu m-am dus. Iar Moggi intreaba unde era Becali. La Londra era Becali, dar nu Ioan, ci Victor, impreuna cu Gica Popescu", a declarat Victor Becali, in cadrul emisiunii "Liga lu' Mitran".

"Si cand nu eram in relatii bune cu Mutu, am spus ca nu mi se pare nomal ce i se intampla, ca el sa plateasca si banii acestia. A platit cu sapte luni de suspendare pentru greseala pe care a facut-o. Chelsea a cerut acesti bani, dar ce a facut acolo nu e bine. Important e ca Mutu sa se recupereze. Dupa intalnirea cu avocatii e mai optimist si e o chestiune care va dura, aceasta cu procesul. Important e ca el sa joace, sa isi vada de treaba, pentru ca nu poate sa ii ia nimeni dreptul de a munci. Zilele urmatoare vom depune apelul si va vom putea spune mai multe. Vom cere revizuirea acestui caz si vor fi implicate in acest proces toate partile care au intrat in toata povestea. Aici includem si Livorno, pentru ca le-a iesit si lor ceva, ca doar nu faceau asta de dragul lui Mutu, pentru ca nici nu se cunosteau personal cu el pe atunci. Zilele astea urmeaza o intalnire cu avocatii si se vor depune la tribunalul federal documentele", a mai spus agentul FIFA.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
29 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut