Adrian Mutu (nr. 10 - ACF Fiorentina)
09-08-2009, 02:48 PM
|
|||
|
|||
RE: Adrian Mutu (nr. 10 - ACF Fiorentina)
Ioan Becali: "Voi lupta până la moarte pentru dreptate în cazul lui Adrian Mutu"
Fostul impresar Ioan Becali a declarat, marţi, că cea mai bună soluţie pentru stingerea litigiului dintre Mutu şi Chelsea este ca jucătorul să returneze clubului englez toţi banii primiţi, iar Juventus Torino achite restul datoriei, şi că nu se va lăsa până când nu va rezolva cazul.
"Cel mai bine ar fi ca el să dea înapoi toţi banii câştigaţi la Chelsea, iar restul să fie plătit de Juventus şi familia Moggi. Nu îmi e teamă de nimeni, voi încerca să îl ajut pe acest băiat lipsit de apărare. Adrian e disperat. Le vom face probleme celor de la Juventus şi celorlalţi responsabili pentru această situaţie. Am contactat deja cei mai buni avocaţi internaţionali, am început treaba. Mutu a plătit deja cu şapte luni de suspendare şi fără salariu. Dacă Chelsea vrea să obţină ceva, să o facă de la cei vinovaţi. A făcut o greşeală atunci şi cred că a plătit destul. Voi lupta până la moarte pentru dreptate în cazul Mutu", a spus Becali, într-un interviu acordat pentru Corriere dello Sport. Acesta e convins că fostul impresar al lui Mutu, Alessandro Moggi, a profitat de fotbalist când l-a convins să semneze cu Juventus, prevalându-se de o eroare din regulament. "Fără o hârtie de la Chelsea prin care poate pleca fără nicio pretenţie, eu nu îl lăsam să semneze cu nimeni. Mutu a ajuns la Juventus după ce iniţial a semnat cu Livorno, printr-un artificiu. Liga din Italia ar trebui să clarifice şi această situaţie. Alessandro Moggi l-a transferat imediat la Juventus, fără să stea pe gânduri. Dacă cei care au făcut aşa ceva vor o confruntare, sunt aici", afirmă Ioan Becali. În încheiere, fostul agent FIFA, cu a cărui firmă Mutu a semnat un nou contract de manageriat, a adăugat că e posibil ca atacantul să se transfere în iarnă la o altă formaţie. "Dacă atunci vom primi o ofertă foarte bună e posibil să plece. Dar lui Adrian îi este bine şi la Florenţa. S-a realizat aici, s-a căsătorit, are copii". Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins în urmă cu o lună apelul lui Mutu, iar acesta trebuie să achite 17 milioane de euro fostului său club Chelsea Londra, ca urmare a procesului dintre atacantul Fiorentinei şi clubul englez. Echipa britanică i-a reziliat contractul lui Adrian Mutu în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat că a consumat cocaină. Ulterior, clubul londonez l-a dat în judecată pe fotbalist şi i-a cerut acestuia daune compensatorii de aproximativ 17 milioane de euro, cu aproape 8 milioane de euro mai puţin decât a plătit Parmei pentru transferul său în 2003. Chelsea i-a reziliat contractul lui Adrian Mutu la 29 octombrie 2004, la un an după ce l-a cumpărat de la Parma în schimbul a 23 de milioane de euro. El a fost suspendat pentru 7 luni, până la 18 mai 2005, moment în care a putut să fie folosit de Juventus, care l-a transferat gratis. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
8 Musafir(i)
8 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut