Bogdan Lobonţ (nr. 1 - AS Roma)
09-11-2009, 05:54 PM
|
|||
|
|||
RE: Bogdan Lobonţ (nr. 1 - AS Roma)
"Fanii au făcut o treabă bună!"
Proaspăt transferat la AS Roma, Bogdan Lobonţ a acordat pentru ProSport primul său interviu după şase luni de tăcere. După ce a fost prezentat oficial miercuri de către gruparea romană, portarul echipei naţionale şi-a dezvăluit gândurile.Relaxat şi binedispus, tolănit pe o canapea lângă piscina clubului, "Lobby" a vorbit despre transferul său, despre Mutu, naţională şi epocala calificare a dinamoviştilor în grupele Europa League.
Bogdan, de ce perioada asta de tăcere? Ai cam dispărut din peisaj în ultimele luni... Eu nu am vrut să dispar, ci mi-am impus o perioadă de linişte. Am vrut să mă concentrez pe recuperarea mea şi mi-am canalizat toată energia spre asta. Am decis să nu mă abat cu nimic de la hotărârea mea. "Îmi pierdusem masa musculară!" Te-ai vindecat? Da, acum da. Mă antrenez normal, aţi văzut şi voi, dar mai am de muncă până revin la nivelul optim. Important este că genunchiul a răspuns bine, iar tendonul este OK. A fost o perioadă foarte grea pentru mine... Am muncit mult şi am avut un fizioterapeut care m-a ajutat enorm. După o operaţie la ligamentele încrucişate, nu este deloc uşor să-ţi revii. La accidentări ca a mea îţi pierzi foarte repede masa musculară şi este foarte mult de muncă pentru a compensa. Cristi Chivu a avut vreo contribuţie la transferul tău? Cristi a avut ideea ca eu să vin aici la tratament. Vorbesc mult cu el. Aproape zilnic. Şi ai ajuns acum la fosta sa echipă... Da, el a făcut multe lucruri mari aici, a lăsat momente de neuitat. Eu nu pot decât să sper că nu voi fi mai prejos decât el. Dar de puştii români de la echipa ta ce zici? M-am bucurat să-i găsesc aici, sunt băieţi formidabili, foarte muncitori, iar portarul, Pena, este de mare viitor. Cu Totti ai vorbit? Cum să nu? Am fost foarte bine primit aici de colegi. Nu numai de Totti, ci şi de ceilalţi. O să ai concurenţă mare la Roma... Mă voi bate pentru un loc de titular în cel mai important campionat din lume. Ţi-a revenit tricoul cu numărul 1. Da, dar asta contează mai puţin, că doar nu joacă nici numărul, nici tricoul... De la Fiorentina ai revenit destul de repede la Dinamo. Aici rămâi mult? Asta numai Dumnezeu poate să ştie! Cât despre revenirea la Dinamo (râde)... nu se ştie niciodată. Returul cu Liberec? "Impossible is Nothing!" Aveai idoli în copilărie? Îmi plăcea de Schmeichel, dar acum îl admir pe Buffon, cel mai bun portar din lume. De "dubla" cu Slovan Liberec ce zici? Returul a fost... O frază îţi zic, atât: "Impossible is Nothing!". Ai auzit de ea? Părea imposibil, dar jucătorii au crezut în şansa lor. Iar de incidentele de la meciul-tur? Ştii ceva? Suporterii ăia de au intrat pe teren au făcut chiar treabă bună! Adică acum, la rece, zic că a fost un lucru bun, pentru că a dus la calificare, până la urmă, nu? Dar amenda? L-a usturat pe Borcea... Asta e, a plătit-o şi gata. Apropo de Borcea, ştii că l-a premiat pe Dolha cu un ceas de valoare? Ei, da? (Râde) N-o mai fi avut bani. Tu ai primit de la el vreodată un ceas, în loc de primă? Haha! Nu, eu îmi cumpăr singur ceasurile care-mi plac! Fără Lobonţ, Marius Niculae, Dănciulescu şi Cristea, mai poate spera Dinamo la titlu? Da, cu siguranţă! Dinamo se va bate la titlu chiar şi fără noi. Ştii că Băsescu a spus că Dinamo nu poate lua titlul? E părerea dumnealui. Nu trebuie să fiu de acord cu ea... Dar de ce atâtea plecări? Aşa s-a nimerit, nu e o legătură. Doi ani şi jumătate n-a plecat nimeni, acum s-a întâmplat să plecăm mai mulţi deodată. "La naţională există mereu nemulţumiţi" Adi Mutu? Contează şi când trebuie să plăteşti câteva mii de euro, dar 17 milioane. Adi a trecut însă prin multe, e tare, are puterea să treacă şi peste asta. Ştii că selecţionerul a fost dur criticat de Borcea? E greu şi pentru Răzvan, trebuie să aleagă 22 de jucători dintr-o sută sau mai mulţi. Mereu există nemulţumiţi. Oricum, e bine ce face, a adus jucători noi. Când revii la naţională? Te-a căutat Răzvan? Revin când voi fi chemat. Nu m-am văzut cu Răzvan, dar de când sunt aici m-a sunat de vreo trei-patru ori. Îşi petrece timpul cu discipolul Pena Aflat de aproximativ cinci luni la Roma, Bogdan Lobonţ se simte aici ca acasă. El locuieşte la un hotel de patru stele aflat la doar câteva minute de baza de pregătire de la Trigoria. Odată cu revenirea în programul echipei AS Roma, Bogdan Lobonţ se va muta într-un apartament din aceeaşi zonă a oraşului. Lobonţ petrece la Roma mult timp cu Alexandru Pena, un tânăr român, tot portar, care se află şi el în lotul italienilor. Acesta a fost cumpărat de AS Roma de la şcoala de fotbal a lui Gică Popescu. "Lobonţ era idolul meu din copilărie. Îl admiram şi visam să-l cunosc. Când am aflat că s-a transferat la noi, am explodat de bucurie, parcă nici nu-mi vine să cred că sunt coleg cu el, este un băiat senzaţional", a declarat Pena pentru ProSport. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
13 Musafir(i)
13 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut