Mircea Rednic (A1 la Alania Vladikavkaz)
09-02-2009, 05:13 PM
|
|||
|
|||
Mircea Rednic (A1 la Alania Vladikavkaz)
Strambu' a-ndreptat Alania
Plecat la peste 2000 de kilometri distanta de Bucuresti, Mircea Rednic a adus Alania Vladikavkaz pe linia de plutire si este in grafic pentru promovarea in prima liga din Rusia. Tehnicianul roman se declara incantat de conditiile gasite si spera sa isi indeplineasca obiectivul.
Tehnicianul in varsta de 47 de ani a preluat Alania in urma cu trei saptamani, cand se afla pe pozitia a treia in clasament. In cele trei meciuri disputate, Rednic a schimbat fata echipei, nu a simtit gustul infrangerii si a ajuns pe locul doi, care permite promovarea in prima liga. La ultimul disputat pe teren propriu, Alania a facut doar 0-0 cu Ural, iar suporterii au aratat o atitudine ostila fata de proprii jucatori. Rednic a dorit mai multi jucatori din Liga I in aceasta vara, chiar si de la Dinamo, insa in cele din urma l-a transferat doar pe Paulo Adriano de la FC Brasov. "Este un jucator foarte util, aveam nevoie de cineva care sa faca legatura intre linia de mijloc si atac", l-a descris antrenorul roman. Domnule Rednic, cum va simtiti la Alania? Am descoperit multe lucruri noi la Vladikavkaz, iar conditiile de aici sunt mult peste cele pe care le-am avut in Romania. La ultimul meci din campionat ati avut probleme cu suporterii... Suporterii echipei sunt disperati dupa rezultate, in minutul 20, deja fluierau jucatorii. Acest lucru nu este normal, nu ii ajuti deloc pe jucatori fluierandu-i. Poate ca nu am castigat si pentru ca fanii nu au fost alaturi de echipa. Trebuie sa avem rabdare, dar va spun ca orasul si republica merita promovarea in prima liga. Cum vi se par jucatorii pe care i-ati gasit la echipa? Sunt niste baieti foarte buni, asculta toate indicatiile si dau totul la antrenamente. Am incredere ca pana la sfarsitul campionatului pot creste si putem promova. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-07-2009, 05:44 PM
|
|||
|
|||
RE: Mircea Rednic (A1 la Alania Vladikavkaz)
Ii urez succes lui "Domn profesor" Mircea Rednic. Bafta Puriule
CATALIN HILDAN, UNICUL CAPITAN!!! TE VOM IUBI MEREU!!! |
|||
09-11-2009, 09:18 PM
|
|||
|
|||
Echipa antrenată de Mircea Rednic a remizat în deplasare cu SKA Energia, scor 0-0
Formaţia pregătită de Mircea Rednic, Alania Vladikavkaz, a remizat, vineri, în deplasare, cu SKA Energia Habarovsk, scor 0-0, într-un meci contând pentru etapa a 28-a a eşalonului secund din Rusia, şi se menţine pe poziţia secundă în clasament, informează site-ul clubului.
Formaţia lui Mircea Rednic a evoluat bine în deplasare şi a ratat numeroase ocazii, dar în cele din urmă scorul a rămas egal, în special datorită portarului advers care a avut mai multe intervenţii salvatoare. În urma acestui rezultat, Alania a acumulat 51 de puncte, cu cinci mai puţin decât liderul campionatului, Anhzi, şi se menţine pe locul 2 în clasamentul eşalonului secund din Rusia. Alania Vladikavkaz a rămas însă la doar un punct diferenţă de ocupanta poziţiei a treia, Shinnik, care are 50 de puncte. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-22-2009, 06:12 PM
|
|||
|
|||
Rednic: "Cu Alania aş fi pe podium în Liga I!"
"Puriul" a fost cucerit de banii şi de prietenia ruşilor, ţinând morţiş să rămână şi anul viitor la echipa din Osetia de Nord.
Mircea Rednic a plecat în Rusia scârbit de atmosfera din fotbalul românesc. După ce a ratat titlul cu Dinamo, în sezonul trecut, "Puriul" a fost dat afară de acţionari şi a semnat cu Alania Vladikavkaz, echipă din liga a doua a Rusiei. La o lună şi jumătate de la semnarea contractului cu gruparea situată în regiunea Osetia de Nord, Mircea Rednic a acceptat să vorbească, pentru EVZ, despre ce a însemnat despărţirea de România, după şase ani în care a pregătit doar formaţii autohtone. "Eu zic că mi-a priit schimbarea. De când am venit aici, am reuşit patru victorii şi trei egaluri (n.r. - uită să menţioneze şi înfrângerea din primul său meci pe banca Alaniei, 2-3 cu Naberejnie Celnâi). Suntem pe locul doi în liga a doua şi cred că putem promova (n.r. - în prima ligă merg echipele de pe locurile unu şi doi), chiar dacă avem două urmăritoare la două puncte în spate", spune Rednic, cu opt etape înainte de finalul campionatului. Fotbalul dintre două avioane "Puriul" a analizat plusurile şi minusurile campionatului din fosta Uniune Sovietică: "Am un secund care ştie şi rusa, şi româna. Îmi e şi secund, şi translator. Îl cheamă Emil... A mai lucrat în fotbal la Dacia Chişinău. Am şi doi fotbalişti moldoveni care joacă la echipa lor naţională. Dar, la ultima convocare, nu i-am lăsat pentru meciurile internaţionale fiindcă se suprapun cu meciurile noastre din campionat. E foarte dificil programul. Sunt distanţe foarte mari între oraşe, iar jucătorii nu apucă să se odihnească deloc. Tocmai din acest motiv se joacă două meciuri acasă şi două în deplasare. Când ai două jocuri în deplasare şi trebuie să sari din avion în avion e mai greu şi cu fotbalul". Mircea Rednic n-a uitat de Dinamo, echipă ale cărei jocuri internaţionale le urmăreşte cu interes. Chiar dacă şi-a jurat să nu mai vorbească despre Dinamo, antrenorul, poreclit „Strâmbul” de foştii săi elevi, mai scapă câte o vorbă despre cele petrecute în ultimele luni la clubul din Ştefan cel Mare. Demiterea lui Cristiano Bergodi de la Steaua l-a făcut pe Rednic să nu mai vadă în Liga I o prioritate pentru cariera sa. "Săracul Bonetti! Ieri era out, azi e mare antrenor" EVZ: Cum este fotbalul din liga a doua rusă, comparativ cu cel din prima ligă românească? Mircea Rednic: Este un fotbal foarte puternic aici, bazat mai ales pe forţă. Eu am venit cu ceva nou, şi jucătorii au simţit asta. Ei erau obişnuiţi să joace fotbalul ăla ştiinţific, să alerge mult…. Eu am venit cu fotbalul după ureche (râde). Am pus accentul mai mult pe tehnică, pe jocul cu mingea jos. Totuşi, ne e încă greu să marcăm, avem probleme la finalizare. Oricum, dacă aş juca cu echipa asta în Liga I, nu zic că m-aş bate la titlu, dar cred că aş prinde podiumul. Poate aveţi nevoie de vreun atacant român? Păi, am vorbit cu patronul. În cazul în care promovăm, vreau să întăresc echipa cu nişte români. Am vorbit şi despre buget. Pot să vă spun că aici, dacă promovez, o să am buget ca la Moscova, deci n-o să mă zgârcesc la bani. Aveţi probleme cu jucătorii, ca în România. Există viaţă de noapte şi în Osetia? Ca peste tot. Au şi ei probleme cu fusul orar (râde). Sunt pe fusul orar al Moscovei. Când aici e noapte, ei stau treji. Dar sunt băieţi receptivi. E OK. Condiţiile cum sunt? Dacă mă refer strict la clubul Alania, pot să spun că e cel mai profesionist club la care am lucrat. Are o bază de pregătire cum nu vei găsi nicăieri în România: o piscină imensă, restaurant de 100 de persoane, terenuri impecabile. Eu am apartament chiar în cantonament, care se află la 15 kilometri de oraş. Nu vă este greu să staţi în afara oraşului? Mai merg şi prin oraş din când în când, dar n-am venit să mă plimb. Am vizitat câte ceva. Este superb. E un fel de Braşov, cu munţi frumoşi, între două mări, e ceva deosebit. Scârbit de demiterea lui Cristiano Bergodi Cu toate astea, v-aţi întoarce în România dacă aţi avea mâine o ofertă ? Trebuie să termin contractul de aici. Mai am o lună şi jumătate din actuala înţelegere şi am acest obiectiv: să duc echipa în prima ligă. Patronul mi-a propus chiar azi (n.r. - ieri) să semnăm prelungirea pe încă doi ani, indiferent de ce se întâmplă la final, dar am refuzat. I-am spus că vorbim când se termină campionatul (n.r. - în Rusia, liga a doua se încheie la începutul lunii noiembrie). Dacă nu promovez, mă voi întoarce acasă, dar, dacă e să intru în prima ligă din Rusia, nici nu mă gândesc să mai plec de aici. N-aş da Liga I din Rusia pentru cea din România pentru nimic în lume. Ruşii sunt incomparabil peste noi. Sunteţi la curent cu ce se mai întâmplă în campionatul României? Am văzut ce scandaluri sunt şi pe la Steaua. Păi, de ce m-aş întoarce la aşa ceva? Aici patronul n-are treabă cu jucătorii, cu vestiarul. Vine doar pe la mine în apartament şi vorbim după meciuri. Are numai cuvinte de apreciere. Suntem pe un butoi cu pulbere aici, în Osetia. Sunt oameni foarte puternici, dar care ştiu să se poarte aşa cum trebuie. Mai urmăriţi evoluţia echipei de la care aţi plecat în vară? Sigur, am văzut că Dinamo a făcut lucruri frumoase, dar am auzit şi lucruri mai puţin bune. La Dinamo, ieri, Bonetti, săracul, era aproape să fie demis, azi e mare antrenor. Tamaş, la fel: până mai ieri era un golan, acum e super jucător. Ce să mai crezi? Dacă am plecat de-acolo, nu înseamnă că am ceva împotriva clubului. Mă bucur pentru ei, când câştigă în Liga Europa. Aţi vorbit cu Neluţu Sabău în acele zile în care a negociat cu Dinamo? Nu. L-am sunat doar când semnase deja cu Timişoara. Nu cred că a fost o slăbiciune faptul că a abandonat pista Dinamo, după ce Ioan Becali a spus acele vorbe urâte. Eu l-am încurajat să fie tare, dar era afectat. "L-am «certat» pe Valeri Gazaev, antrenorul de la Dinamo Kiev, că nu-l bagă pe Ghioane mai mult în echipă. Mi-a zis că are 20 de jucători, dintre care 15 sunt titulari în naţionalele lor. E un zeu la Vladikavkaz." - Mircea Rednic,antrenorul echipei Alania Vladikavkaz http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
11-04-2009, 07:30 PM
|
|||
|
|||
Mircea Rednic a ratat promovarea în prima ligă cu Alania Vladikavkaz
Echipa pregătită de Mircea Rednic, Alania Vladikavkaz, a ratat, miercuri, promovarea în prima ligă din Rusia, după ce în ultima etapă a pierdut, scor 1-5, în faţa lui Krasnodar, în timp ce contracandidata la promovare, Sibir, a învins în deplasare pe FC Chita, scor 4-0, informează presa rusă.
Alania a încheiat pe locul 3 sezonul ligii secunde din Rusia, cu 70 de puncte acumulate. Primele două locuri au fost ocupate de Anji, cu 75 de puncte, şi de Sibir, 73 de puncte. Mircea Rednic a semnat în luna august un contract valabil 5 luni cu divizionara secundă din Rusia, Alania Vladikavkaz, având ca obictiv promovarea în prima ligă, fapt ce ducea automat la prelungirea înţelegerii tehnicianului pe încă două sezoane. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)
1 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut