Grupa H (Grupa Stelei): Steaua, Fenerbahce, FC Twente, Sheriff Tiraspol
12-02-2009, 04:52 PM
|
|||
|
|||
RE: Grupa H (Grupa Stelei): Steaua, Fenerbahce, FC Twente, Sheriff Tiraspol
La Şerif nu se mai bea de pe vremea lui Stoichiţă
Din pricina antrenorului de la Steaua, care în 2002 a pregătit gruparea din Tiraspol, fotbaliştii moldoveni nu mai au voie să consume alcool.
Steaua îşi joacă astă-seară, la Tiraspol, contra celor de la Şerif, ultima şansă de calificare în primăvara Ligii Europa la fotbal. Partida va începe la ora 20.00 şi va fi transmisă în direct de canalul Pro TV. Pentru a se califica, "roş-albaştrii" au nevoie de victorii cu Şerif şi Twente şi de un insucces al olandezilor în duelul cu Fenerbahce, meci programat tot astă-seară. Ceasul norocos de la Guşan Mihai Stoichiţă, antrenorul Stelei, a pregătit-o în sezonul 2001-2002 pe Şerif, cu care a cucerit Cupa şi campionatul în Republica Moldova. „Lippi” a revenit ieri în Moldova, având la mână un ceas primit acum şapte ani de la patronul Victor Guşan. "Îmi poartă noroc", a explicat, pe aeroport, tehnicianul stelist. Din timpul mandatului lui Stoichiţă la Şerif, la multipla campioană a Moldovei circulă o legendă legată de băutură. "Odată, înainte să vină actualul antrenor (n.r. - bielorusul Leonid Kuciuk, adus în octombrie 2003), un antrenor a scos echipa la masă şi le-a dat jucătorilor voie să bea şi un pahar cu vin. Dar moldovenii nu sunt ca noi, ăia au dat-o imediat pe votcă şi s-au îmbătat toţi. Patronul Victor Guşan a aflat şi, de-atunci, jucătorii nu mai au voie să bea. Guşan controlează tot şi află tot", ne-a dezvăluit George Negruţ, fost jucător la Şerif până astă-vară. Gabi Balint, antrenorul care a pregătit pe Şerif între "Lippi" şi Kuciuk, susţine că legenda nu s-a născut în mandatul său, astfel că rămâne doar varianta Stoichiţă. "Acolo se bea mult, dar Guşan a impus disciplina şi nu mişcă nimeni. Cine greşeşte, plăteşte", a declarat ieri Balint ptr EVZ. Steaua a fost întâmpinată, ieri, de o sută de suporteri pe aeroportul din Chişinău. Fanii "roş-albaştrilor" de dincolo de Prut au încă emoţii în privinţa accesului la meci. Deşi oficialii stelişti au anunţat că s-au făcut toate diligenţele pentru ca suporterii din Moldova să intre la meci cu însemnele clubului din Ghencea, conducătorii celor de la Şerif spun că n-au primit nicio solicitare în acest sens, iar fanii oaspeţilor sunt interzişi. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-03-2009, 05:42 PM
|
|||
|
|||
Administraţia de la Tiraspol i-a interzis premierului R. Moldova să asiste la meciul Sheriff-Steaua
Administraţia de la Tiraspol i-a interzis premierului moldovean Vlad Filat să asiste la meciul Sheriff-Steaua, care se dispută miercuri seara pe stadionul echipei din Transnistria, relatează portalul Ştirea Zilei.
"Aş fi dorit foarte mult să pot să fiu la acest meci, însă, din păcate, toate încercările mele de a fi prezent pe stadionul Sheriff s-au lovit de refuzul administraţiei de la Tiraspol. Nu înţeleg de ce, dar sunt în situaţia în care sunt", a declarat miercuri premierul Filat. Vlad Filat a menţionat că s-a asigurat să afle primul rezultatul, în momentul în care meciul se va încheia. El a spus că ţine "cu cei care vor învinge". Multicampioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol, şi Steaua Bucureşti se întâlnesc miercuri seară în etapa a 5- a a grupei H a Ligii Europa. Transnistria nu este recunoscută pe plan internaţional de când şi-a declarat independenţa în momentul destrămării URSS temându-se că majoritatea românofonă a republicii ar putea decide într-o zi să se alăture României. Cele două părţi au avut un conflict militar în 1992 şi au fost separate de trupele ruse, care au rămas în regiune, cu toate că promiseseră că se vor retrage. Regiunea din stânga Prutului are propria administraţie. Situaţia în Zona de Securitate de pe Nistru este monitorizată de trupe de menţinere a păcii, formate din militari ruşi, moldoveni şi transnistreni. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-03-2009, 05:46 PM
|
|||
|
|||
FC Twente-Fenerbahce 0-1, în Grupa H
Vicecampioana Olandei, FC Twente Enschede, a pierdut, miercuri, pe teren propriu, scor 0-1, partida cu formaţia turcă Fenerbahce Istanbul, contând pentru etapa a 5-a din Grupa H a Ligii Europa, din care face parte şi Steaua, informează site-ul oficial UEFA.
Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de fundaşul central uruguayan Diego Lugano (71). FC Twente: Boschker - Stam, Wisgerhof, Douglas, Carney - Brama (De Jong 81), Perez, Tiote (Parker 81) - Ruiz, Nkufo, Stoch. Antrenor: Steve McClaren. Fenerbahce: Volkan - Gokhan Gonul, Bilica, Lugano, Roberto Carlos (Andre Santos 75) - Christian, Sahin - Mehmet Topuz (Baris 90), Alex, Vederson - Guiza (Semih Senturk 81). Antrenor: Christoph Daum. Graţie acestei victorii, gruparea din Istanbul a acumulat 12 puncte şi şi-a asigurat calificarea în 16-imile Ligii Europa. În celălalt joc al grupei, Steaua a remizat pe terenul lui Şerif Tiraspol, scor 1-1, şi a pierdut orice şansă de a fi prezentă în faza următoare a competiţiei. Clasamentul Grupei H, după cinci etape: 1. Fenerbahce 12p, 2. Twente 7p, 3. Şerif Tiraspol 5p, 4. Steaua 3p. Ultima etapă va avea loc la data de 17 decembrie şi programează întâlnirile Steaua-FC Twente şi Fenerbahce-Şerif Tiraspol. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-03-2009, 05:49 PM
|
|||
|
|||
Kuciuk: "Steaua a greşit mult în apărare şi puteam marca de mai multe ori, dar am avut ghinion"
Antrenorul echipei Şerif Tiraspol, Leonid Kuciuk, a declarat, miercuri, după jocul cu Steaua, scor 0-0, că moldovenii ar fi putut câştiga această partidă pe fondul greşelilor făcute de roş-albaştri, însă e bucuros că formaţia sa păstrează şanse de calificare în primăvara europeană.
"Mi-a plăcut meciul şi pot spune că am avut ghinion în unele momente, pentru că Steaua a greşit mult în apărare. Am jucat agresiv şi am presat adversarul. Totuşi, Steaua este o echipă bună, care poate pune probleme oricui. Şansele noastre de calificare nu sunt doar teoretice, ci şi practice. Avem speranţe până în ultima etapă, chiar dacă mulţi nu prea ne dădeau nicio şansă la început", a spus Kuciuk, citat de Jurnal.md. Echipa antrenată de Mihai Stoichiţă a terminat, miercuri, la egalitate partida cu moldovenii de la Şerif Tiraspol, scor 1-1, şi a pierdut astfel orice şansă de calificare în 16-imile de finală ale Ligii Europa. În celălalt meci al grupei, Fenerbahce a reuşit să se impună la limită, scor 1-0, pe terenul lui Twente, prin golul marcat de Diego Lugano. Clasamentul Grupei H după disputarea a cinci etape: 1. Fenerbahce 12p (calificată), 2. Twente 7p, 3. Şerif Tiraspol 5p, 4. Steaua 3p. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-03-2009, 07:34 PM
|
|||
|
|||
Arbănaş: "Am făcut egal cu Steaua, nu cu oricine"
Constantin Arbănaş, jucătorul lui Sheriff Tiraspol, crede că jocul Stelei este în creştere de la venirea lui Mihai Stoichiţă.
"Jocul Stelei e în creştere de la venirea lui Mihai Stoichiţă. Le urez succes, sper să meargă în grupele Champions League. Sîntem fericiţi, am făcut egal cu Steaua, nu cu orice echipă", a spus Constantin Arbănaş la sportro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-13-2009, 04:50 PM
|
|||
|
|||
Twente-NAC Breda 3-1, în etapa a 17-a din Eredivisie
Adversara Stelei în Grupa H a Ligii Europa, Twente, a trecut sâmbătă seară, pe teren propriu, de NAC Breda, scor 3-1, într-un meci din etapa a 17-a a campionatului olandez, informează site-ul oficial al batavilor.
Pentru gazde au marcat Stoch (58-penalty, 67) şi Ruiz (82), iar Twente a mai ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 14 prin N'Kufo. Singurul gol al oaspeţilor a fost reuşit de De Graaf (43). Antrenorul lui Twente, Steve McClaren, a folosit următorii jucători: Boschker - Stam, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli - Brama, Ruiz (Carney 84), Tiote (Akram 78) - Parker (Vujicevic 46), N'Kufo, Stoch. În urma acestui rezultat, Twente şi-a păstrat primul loc în clasament, cu 47 de puncte, în timp ce pe locurile 2 şi 3 se află PSV Eindiven şi Ajax Amsterdam, cu 45, respectiv 38 de puncte. Twente şi Steaua se află în Grupa H a Ligii Europa, alături de Fenerbahce şi Şerif Tiraspol. În primul meci dintre cele două formaţii, scorul a fost egal 0-0, partidă ce a avut loc în Olanda, returul urmând să se dispute la data de 17 decembrie, pe stadionul Steaua, în ultima etapă a grupei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-17-2009, 01:02 PM
|
|||
|
|||
McClaren: "Steaua ne va pune probleme chiar dacă nu mai are şanse de calificare"
\Antrenorul formaţiei olandeze FC Twente Enschede, Steve McClaren, a declarat, miercuri, că meciul cu Steaua, de joi, din grupele Ligii Europa, va fi unul dificil, deoarece roş-albaştrii, deşi nu mai au nici şanse matematice de calificare, vor face totul pentru a părăsi competiţia cu un succes.
"Nu se mai poate spune că e un meci cu miză, dar cu toate astea sunt convins că Steaua va dori să câştige. E o echipă cu tradiţie în cupele europene şi e neobişnuit că acum nu mai are şanse de calificare. Să joci în cupele europene reprezintă o imagine bună şi tocmai de aceea toţi îşi doresc să câştige, indiferent de şanse", a spus McClaren. Tehnicianul nu se teme de un rezultat surpriză la Istanbul, în meciul dintre Fenerbahce şi Şerif Tiraspol, dar afirmă că echipa sa va încerca să învingă Steaua pentru a nu avea emoţii. "Vom fi cu o ureche la Istanbul, e un meci important pentru noi. Ultimele 20 de minute ale acelui joc vor conta mult pentru calificarea noastră. Totuşi, noi vom încerca să învingem la Bucureşti. Chiar şi aşa, deşi Steaua nu mai are nicio şansă de calificare, ne va pune probleme. Steaua merge bine în campionat, a avut rezultate bune, dar noi sperăm să ne impunem", a adăugat acesta. Partida Steaua-FC Twente, din ultima etapă a Grupei H a Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 22:05, pe stadionul din Ghencea. După cinci runde, lider este Fenerbahce, cu 12 puncte, urmată de Twente, cu 7 puncte, şi Şerif, cu 5, în timp ce Steaua nu are decât 3 puncte şi ocupă ultimul loc. În cazul în care Twente nu va reuşi să se impună în Ghencea, iar Şerif va câştiga la Istanbul, atunci formaţia moldavă se va califica în 16-imile Ligii Europa. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-17-2009, 01:04 PM
|
|||
|
|||
Nkufo: "Trebuie să câştigăm, iar pentru asta trebuie să înscriem"
Căpitanul batavilor, Blaise Nkufo, susţine că el şi coechipierii săi vor înfrunta chiar şi vremea dificilă de la Bucureşti, pentru că nu se gândesc decât la calificarea în 16-imile competiţiei.
"Trebuie să câştigăm, iar pentru asta trebuie să înscriem. Ştiu că Steaua este o echipă bună şi îmi amintesc de meciul de acasă, când ne-a fost greu să găsim spaţii. Vremea va fi o problemă pentru noi, dar cred că ambele echipe se vor confrunta cu aceeaşi problemă. Oricum, nouă nu ne pasă, pentru că vrem să ne calificăm şi vom înfrunta orice problemă pentru asta", a punctat elveţianul de origine congoleză. Partida Steaua-FC Twente, din ultima etapă a Grupei H a Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 22:05, pe stadionul din Ghencea. După cinci runde, lider este Fenerbahce, cu 12 puncte, urmată de Twente, cu 7 puncte, şi Şerif, cu 5, în timp ce Steaua nu are decât 3 puncte şi ocupă ultimul loc. În cazul în care Twente nu va reuşi să se impună în Ghencea, iar Şerif va câştiga la Istanbul, atunci formaţia moldavă se va califica în 16-imile Ligii Europa. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-18-2009, 09:27 AM
|
|||
|
|||
Fenerbahce Istanbul-Şerif Tiraspol 1-0, în ultima etapă din Grupa H
Formaţia turcă Fenerbahce Istanbul a dispus, joi, de campioana Republicii Moldova, Şerif Tiraspol, scor 1-0, pe teren propriu, într-un meci din ultima etapă a Grupei H din Liga Europa, din care a făcut parte şi Steaua, informează UEFA.
Singurul gol al meciului a fost înscris de Ugur Boral, în minutul 15. Fenerbahce: Volkan - Bekir, Bilica, Lugano, Andre Santos - Selcuk Sahin, Deniz Baris - Ozer Hurmaci (Mehmet Topuz 46), Semih Senturk (Roberto Carlos 89), Ugur Boral (Bilgin 86) - Guiza. Antrenor: Christoph Daum. Şerif Tiraspol: Namaşco - Mamah, Tarknişvili, Da Costa, Brankovic - Rouamba - Balima, Arbănaş, Corneencov (Erokhin 66), Volkov (Rodriguez 56) - Franca (Kuciuk 68). Antrenor: Leonid Kuciuk. În celălalt meci al grupei, Steaua remizat pe teren propriu cu Twente Enschede, scor 1-1. Clasamentul final al Grupei H: 1. FENERBAHCE 15p, 2. TWENTE ENSCHEDE 8p, 3. Şerif Tiraspol 5p, 4. Steaua 4p. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-18-2009, 09:54 AM
|
|||
|
|||
McClaren: "Am meritat să ne calificăm chiar dacă am avut emoţii până la final"
Antrenorul lui Twente Enschede, Steve McClaren, a declarat, joi, după remiza cu Steaua, scor 1-1, că şi-ar fi dorit toate cele trei puncte pentru a nu se mai gândi la celălalt meci din grupă, acolo unde a avut nevoie ca Fenerbahce să nu piardă cu Şerif, dar consideră meritată calificarea în 16-imi.
"Am venit aici să nu pierdem, dar sunt şi puţin dezamăgit pentru că am fi putut câştiga. Eu cred că merităm să mergem mai departe alături de Fenerbahce. Am început grupa foarte bine, dar nu am reuşit să profităm de acel avantaj şi am stat la mâna adversarilor. Dacă Fenerbahce nu câştiga azi, erau greu, dar le mulţumim turcilor. E bine că am trecut mai departe, uităm ce a fost. Tot ce pot spune este că am meritat să ne calificăm chiar dacă am avut emoţii până la final", a afirmat tehnicianul. Steaua a remizat, joi, pe teren propriu, scor 1-1, cu formaţia olandeză Twente Enschede, într-un meci din ultima etapă a Grupei H a Ligii Europa, la care nu au fost prezenţi decât aproximativ 800 de spectatori, dintre care 500 de fani ai oaspeţilor. Clasamentul final al Grupei H: 1. FENERBAHCE 15p, 2. TWENTE ENSCHEDE 8p, 3. Şerif Tiraspol 5p, 4. Steaua 4p. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
49 Musafir(i)
49 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut