Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 4 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ionel Dănciulescu (nr. 25 - Hercules Alicante)
12-20-2009, 11:02 PM
RE: Ionel Dănciulescu (nr. 25 - Hercules Alicante)
Dănciulescu: "Îmi lipseşte un pic Dinamo, dar nu mă gândesc decât la promovarea cu Hercules"

Atacantul român de la Hercules, Ionel Dănciulescu, a declarat, duminică, că s-a acomodat foarte bine în Spania şi chiar dacă a înscris deja cinci goluri pentru formaţia din Alicante, nu se gândeşte să devină golgheter, ci doar să promoveze în Primera Division.

"Mă bucur foarte mult că am reuşit să terminăm cu o victorie sezonul de toamnă, suntem neînvinşi de şapte meciuri, iar pe teren propriu avem numai victorii şi doar un egal. Chiar dacă am marcat în ultimele trei jocuri, eu sunt bucuros pentru echipă, suntem pe un loc promovabil şi asta e cel mai important", a spus Dănciulescu, autorul unui gol în victoria de sâmbătă cu Recreativo Huelva, scor 2-0.

Fotbalistul în vârstă de 33 de ani consideră că ajutorul coechipierilor şi al antrenorului Esteban Vigo a fost vital pentru a se acomoda în Spania. "Eu am mai fost aici pe vremea când evoluam pentru Dinamo şi mi-a plăcut mult zona. În plus, aici a fost şi mister Esteban Vigo, un antrenor foarte bun. În plus, ceilalţi băieţi s-au comportat incredibil cu mine, m-am integrat în grup. M-au ajutat mult de fiecare dată când am avut nevoie", spune Dănciulescu, care nu va putea să ajungă în România de Crăciun: "Noi vom relua pregătirile pe 27, aşa că nu are rost să vin, mai ales că nu am cursă directă spre Bucureşti".

Dănciulescu îşi doreşte foarte mult o promovare în Primera Division alături de Hercules Alicante şi speră că va avea ocazia să evolueze în prima ligă spaniolă: "Toată lumea a fost foarte mulţumită de cum am evoluat în prima parte din campionat, am băut un pahar de şampanie în vestiar, dar sper să continuăm la fel şi în partea secundă, pentru că vrem să ajungem în Primera Division. Nu contează câte goluri voi înscrie eu, ci să câştige echipa. Avem adversari dificili în lupta pentru promovare, fiindcă în fiecare echipă se află jucători care au evoluat ani buni în Primera".

Aflat pe locul 4 în topul golgheterilor all-time din Liga I, cu 187 de goluri, vârful are o undă de regret pentru că a părăsit Dinamo în vară, dar spune că acum se gândeşte doar la actuala sa echipă. "Aşa a fost să fie, să plec atunci, îmi lipseşte un pic Dinamo, atmosfera de acolo, unde am petrecut mult timp, dar nu mă gândesc decât la promovarea cu Hercules. Viitorul meu e aici, în Spania, unde sunt bine văzut şi încerc să îmi fac treaba cât mai bine", a conchis acesta.

Transferat la începutul lunii septembrie la Hercules Alicante de la Dinamo în schimbul sumei de 200.000 de euro, Ionel Dănciulescu a bifat 11 partide pentru gruparea iberică şi a înscris cinci goluri, trei în campionat şi două în Cupa Spaniei.

După 17 etape disputate, dintr-un total de 42, Hercules ocupă primul loc în Segunda Division, cu 33 de puncte, cu un punct mai mult decât Real Sociedad, care are însă un meci mai puţin disputat. De asemenea, formaţia lui Ionel Dănciulescu este calificată şi în optimile de finală ale Cupei Spaniei, acolo unde va întâlni Osasuna.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-30-2009, 05:38 PM
Javier Portillo va fi coleg cu Dănciulescu la Hercules Alicante

Fostul atacant al lui Real Madrid, Javier Garcia Portillo, a semnat, marţi seară, un contract valabil până în iunie 2012 cu Hercules Alicante, echipă la care activează şi ex-dinamovistul Ionel Dănciulescu, informează site-ul grupării spaniole.

Jucătorul şi-a reziliat contractul cu Osasuna, scadent în vara anului 2011, şi a a parafat înţelegerea cu echipa clasată pe locul 2 în Segunda Division.

Portillo a evoluat în cariera sa la Real Madrid, Fiorentina, FC Bruges, Gimnastic Tarragona şi Osasuna.

Formaţia antrenată de Esteban Vigo, la care mai evoluează şi fostul stelist Tiago Gomes, se află după 17 etape pe locul 2 în clasament, la două puncte de liderul Real Sociedad.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
01-03-2010, 03:47 PM
Dănciulescu a fost titular la Hercules Alicante în victoria cu Albacete, scor 2-1

Fostul atacant al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, a fost titular sâmbătă seară pentru Hercules Alicante în victoria din deplasare cu Albacete, scor 2-1, în urma căreia formaţia pregătită de Esteban Vigo a trecut provizoriu pe primul loc în Segunda Division, informează site-ul grupării iberice.

Fotbalistul român a început partida ca titular şi a fost schimbat în minutul 53 cu Cristian.

Golurile meciului au fost înscrise de F. Sales (40) pentru gazde, în timp ce oaspeţii au punctat prin Cristian (72-penalty) şi Rodriguez (90+2).

După 18 etape, Hercules Alicante este lider în liga a doua spaniolă cu 35 de puncte, urmată de Real Sociedad, cu 34 de puncte şi un meci mai puţin disputat, şi Cartagena 30 de puncte.

01-08-2010, 11:40 PM
Ionel Dănciulescu: "A trecut vremea mea la echipa naţională!"

[Imagine: 1.jpg]

Fostul dinamovist crede că Răzvan Lucescu ar trebui să dea credit tinerilor la prima reprezentativă şi se exclude din planurile selecţionerului. Ionel Dănciulescu (33 de ani) se simte bine la Hercules, a marcat un gol în victoria de sâmbătă contra celor de la Albacete, scor 1-2, şi visează deja la duelurile din prima ligă spaniolă.

"Adevărul": Cum te simţi la Hercules?
Ionel Dănciulescu: Bine. Suntem pe primul loc, eu am fost titular în ultimele patru meciuri, am şi marcat sâmbătă în campionat, deci sunt semne bune pentru noul an.

Nu ai avut deloc vacanţă iarna asta?
E prima dată în cariera mea când mi-am petrecut sărbătorile ca oricare alte zile. Pe 1 ianuarie am avut antrenament, pe 2 ianuarie meci.

Pe ce post evoluezi?
Vârf retras. Esteban Vigo, antrenorul nostru, este adeptul sistemului 1-4-2-3-1. Concurenţa din atac este acerbă. Suntem şase vârfuri pentru două posturi. A mai venit şi Javier Portillo, fostul atacant al Realului, dar nu mă tem de concurenţă.

Cum este liga a doua?
Competiţia e lungă şi foarte grea. Sunt 22 de echipe, foarte multe meciuri, dar important este că noi ne menţinem în frunte. Vor promova primele trei clasate.

Va fi şi Hercules acolo?
Sper. Pentru binele meu. Deşi am un contract valabil doi ani, există o clauză legată de promovare, prin care contractul meu se prelungeşte automat. Dacă rămânem în liga secundă clubul poate renunţa la mine.

Fostul stelist Tiago Gomes cum joacă?
Foarte bine. A marcat mai multe goluri decât mine. El are patru, eu trei. Mă înţeleg foarte bine cu el, dar şi cu ceilalţi băieţi.

Te înţelegi cu ei?
Învăţ spaniola. Am tot timpul dicţionarul la mine. Plus că cei de aici sunt foarte prietenoşi şi asta mă ajută enorm.

Cum se vede Dinamo de la distanţă?
Cu o pregătire de iarnă făcută bine de nea Cornel Ţălnar, dar şi cu revenirea lui Bratone (n.r. - Florin Bratu) sunt convins că şansele la titlu nu ţin chiar de domeniul fantasticului. De fapt, eu chiar cred că Dinamo mai poate lua titlul.

Te gândeşti la o revenire?
Nu. În primul rând, în România se joacă cu buletinul, se pune mare preţ pe vârstă şi nu pe ce arăţi în teren. În al doilea rând, mă simt excelent aici şi nu vreau să plec.

Dar la naţională?
Important pentru mine este să joc aici. Sunt suporterul naţionalei şi al lui Răzvan Lucescu, dar nu mă mai gândesc la echipa naţională. Sunt alţi jucători tineri în ţară care merită să fie convocaţi.

Cum a fost perceput succesul Urziceniului la voi?
M-au întrebat mulţi despre Unirea. Un sezon foarte bun pentru ialomiţeni. Plecarea lui Dan Petrescu va reprezenta o pierdere, chiar dacă nucleul de jucători se va păstra. Sunt convins că Meme Stoica va gestiona bine viitorul, dar nu va fi uşor pentru echipă fără Dan.

În Spania are altă motivaţie
Chestionat în legătură cu viaţa din Alicante, Ionel Dănciulescu a explicat că în Spania lumea este mult mai optimistă. "Parcă doar în România e criză. Toată lumea se plânge, se vaită. Şi în Spania este criză, dar oamenii sunt altfel aici, parcă este o altfel de atmosferă. Şi ţie îţi vine să joci altfel, când vezi oameni pozitivi pe lângă tine", a spus "Danciu".

Atacantul a explicat şi ce l-a impresionat până acum în campionatul spaniol: "Este o altă lume. De la stadioanele impecabile, până la condiţii super de antrenament, vitaminizare, sau recuperare".

01-10-2010, 07:40 PM
Dănciulescu a marcat un gol pentru Hercules în victoria cu Cartagena, scor 2-0

Fostul atacant dinamovist Ionel Dănciulescu a marcat, duminică, un gol, în meciul pe care formaţia sa l-a câştigat pe teren propriu cu Cartagena, scor 2-0, în etapa a 19-a, informează cotidianul spaniol As.

Reuşita fotbalistului român a venit cu un minut înainte de pauză, după un corner executat de Farinos. După pauză, ex-dinamovistul a mai avut o oportunitate de a marca şi a fost schimbat în minutul 68 cu Tote. În prelungirile partidei, Hercules şi-a dublat avantajul după golul lui Delibasic.

Aceasta este cea de-a 4-a reuşită a atacantului în actualul sezon, el marcând de două ori şi în Cupa Spaniei.

Hercules, la care fostul stelist Tiago Gomes a fost integralist, este lider în Segunda Division după 19 etape, cu 39 de puncte acumulate, la egalitate cu Real Sociedad.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut