Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia
11-13-2009, 10:51 PM
|
|||
|
|||
RE: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia
Golanski: "Mutu e prea bun pentru a fi ignorat!"
Golanski spune că România are jucători mai valoroşi decât adversara sa de sâmbătă, însă subliniază că Polonia s-a bazat dintotdeauna pe spiritul de sacrificiu și ambiţia jucătorilor.
-La ce nivel e echipa naţională a Poloniei? -Cam la acelaşi cu cel al României. Poate că România are câţiva fotbalişti mai valoroşi, care joacă la echipe importante din afară, dar nici noi nu ducem lipsă. I-aş menționa pe Dudek de la Real Madrid și pe Boruc de la Celtic. -De ce jucători ar trebui să se teamă elevii lui Lucescu? -Blaszczykowski, un mijlocaş dreapta foarte periculos, actualmente cel mai bun fotbalist polonez. Mai este şi Jelen, un atacant cu un foarte bun-simţ al golului. "Tănase poate fi noul lider" -A progresat fotbalul polonez după scandalul meciurilor trucate? -Este o mare schimbare în bine şi sper ca acelaşi lucru să se întâmple şi în România, dar ar trebui să se rezolve multe lucruri. Nu vreau să spun prea multe, pentru că nu este treaba mea. -Cum se explică faptul că, deşi nu aţi mai avut jucători de clasă mondială de la Boniek încoace, tot v-ați calificat la trei turnee? -Am avut un selecţioner extraordinar de bun. Leo Beenhakker a ştiut să formeze un grup unit, bazându-se pe un nucleu de fotbalişti ambiţioşi şi cu spirit de sacrificiu. A mai contat foarte mult şi că nu au fost folosiţi foarte mulţi jucători şi am reuşit să închegăm mai uşor relaţiile de joc între noi. -Poate fi Tănase noul lider al naţionalei României? -Cu siguranţă. E un jucător foarte bun, care a debutat şi a făcut o impresie bună la naţionala voastră, chiar înainte să vină la Steaua. Are însă nevoie de timp, deoarece în ultima vreme a fost mai mult accidentat şi şi-a ieşit din ritm. "La noi, preşedinţii nu-şi dau cu părerea" -De ce nu ai fost convocat pentru amicalul cu România? -Avem un nou selecţioner, Franciszek Smuda, şi poate a considerat că sunt alţii mai buni decât mine în momentul de faţă. E decizia antrenorului şi o respect. -Cine ţi se pare cel mai periculos jucător al României? -Mutu, fără îndoială. Din păcate, acum este ieşit din circuit, dar cred că în timp se va rezolva acest conflict. E un jucător mult prea bun pentru a fi ignorat. -Şi în Polonia, patronii contestă selecţia, ca în România? -Noi nu avem probleme de acest gen. Preşedinţii nu-şi dau cu părerea despre echipa naţională. -Cum ar fi un meci Polonia - România la Euro 2012, organizat de țara ta și Ucraina? -Ar fi senzaţional. Aş putea să joc împotriva naţionalei ţării mele adoptive. Ar fi ceva unic, dar România trebuie să se califice. 3 turnee finale a bifat Polonia în ultimii șapte ani: CM 2002 și 2006, CE 2008 http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
10 Musafir(i)
10 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut