Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciprian Tănasă (nr. 15 - Metalurg Doneţk)
08-09-2009, 12:05 AM
Ciprian Tănasă (nr. 15 - Metalurg Doneţk)
Discuţii şi informaţii despre golgheterul din Trivale, ajuns în Ucraina după aventurile Craiova şi Iaşi...

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-06-2009, 01:10 PM
RE: Ciprian Tănasă (nr. 15 - Metalurg Doneţk)
Tănasă spală ruşinea

Atacantul de la Metalurg Doneţk a fost unicul român din străinătate care a înscris în competiţiile intercluburi.

Până acum, România a fost reprezentată în această ediţie a cupelor europene la fotbal de cinci formaţii (FC Timişoara, CFR Cluj, Dinamo, FC Vaslui şi Steaua), dar şi de 18 jucători şi doi antrenori legitimaţi la cluburi de peste hotare. La capitolul "stranieri", doar jumătate dintre grupările care au avut în lot şi fotbalişti din ţara noastră au reuşit să depăşească tururile preliminare şi play-off-ul. Cea mai mare surpriză a reuşit-o Şerif Tiraspol. Campioana Moldovei a ajuns în grupele Ligii Europa, după ce a disputat şase partide. La viitoarea adversară a Stelei a jucat şi fundaşul Constantin Arbănaş, strângând 340 de minute, cele mai multe dintre toţi "stranierii".

O altă echipă care a susţinut şase dueluri este Metalurg Doneţk, grupare la care evoluează Ciprian Tănasă. Ucrainenii n-au reuşit să intre în grupe. Fostul atacant al Universităţii Craiova a bifat 180 de minute, a înscris şi un gol (în confruntarea cu Austria Viena, din deplasare, câştigată de austrieci cu 3-2 după prelungiri). Reuşita lui Tănasă este unica trecută în dreptul unui fotbalist român legitimat la un club de peste hotare care a jucat în actuala stagiune a cupelor europene.

Botiş şi Dronca, titulari până la finalul jocurilor
Eliminaţi după numai un tur, fundaşii Sorin Botiş şi Lucian Dronca se pot lăuda că sunt singurii "stranieri" care au adunat toate minutele posibile în meciurile din cupele europene. Botiş şi colegii săi de la echipa ungară Honved Budapesta au pierdut duelul cu turcii de la Fenerbahce Istanbul, formaţie care se va duela cu Steaua în grupele Ligii Europa, iar Dronca, jucător la Sliema Wanderers, a fost învins de israelienii de la Maccabi Netanya.

Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
09-07-2009, 10:52 AM
A inceput bine la Matalurg. Sa speram ca o va tine tot asa sa ajunga mai sus. Desi mai stiu 2 romani golgheteri in Bundesliga si cand au plecat undeva mai sus au ajuns sa fie imprumutati.

CATALIN HILDAN, UNICUL CAPITAN!!! TE VOM IUBI MEREU!!!Angel
10-04-2009, 10:06 AM
Ciprian Tănasă a marcat un gol în partida Metalurg Doneţk-Ilicivets Mariupol, scor 4-1

Atacantul român Ciprian Tănasă a înscris ultimul gol al partidei pe care echipa sa, Metalurg Doneţk, a câştigat-o, sâmbătă, scor 4-1, pe teren propriu, în faţa grupării Ilicivets Mariupol, şi a urcat pe primul loc în clasamentul golgheterilor din campionatul Ucrainei.

Tănasă a început meciul din postura de rezervă şi a intrat pe teren în minutul 60, în locul lui Şişcenko, marcând golul de 4-1 un sfert de oră mai târziu.

Acesta a ajuns astfel la cinci goluri marcate după nouă etape disputate în campionatul ucrainean, fiind pe primul loc în topul golgheterilor, alături de Milevski şi Gusev, ambii de la Dinamo Kiev.

Atacantul în vârstă de 28 de ani s-a transferat la Metalurg Doneţk în iarna acestui an, după ce a fost concediat de la Universitatea Craiova, iar în returul campionatului trecut a marcat de trei ori în opt meciuri disputate.

În urma victoriei cu Ilicivets Mariupol, Metalurg a urcat pe locul 5 în clasament, cu 15 puncte, la 7 distanţă de liderul Dinamo Kiev, dar care are un meci mai puţin disputat.

10-12-2009, 06:49 PM
Ciprian Tănasă: "Craiova a renunţat prea uşor la mine, dar mă bucur că am ajuns golgheterul Ucrainei"

Atacantul lui Metalurg Doneţk, Ciprian Tănasă, a declarat, luni, că nu a crezut niciodată că o să devină golgheterul campionatului Ucrainei, mai ales după ce în iarnă a fost concediat de Universitatea Craiova.

"M-am acomodat foarte bine aici, nici eu nu am crezut că voi înscrie atât de multe goluri, dar aşa a vrut Dumnezeu. Am avut şi noroc pentru că am ajuns în Ucraina chiar la limită cu perioada de transferuri, totul a ieşit cum mi-am dorit. Sper să fie totul la fel de bine şi în continuare. Eu am început mai târziu pregătirile, au fost ceva probleme cu contractul, dar apoi încet, încet, am reuşit să mă impun, îmi merg toate bine", a spus Tănasă, care a înscris cinci goluri în actualul sezon al campionatului Ucrainei în şapte meciuri jucate.

Fotbalistul în vârstă de 28 de ani afirmă că oficialii Universităţii Craiova s-au pripit atunci când au decis să renunţe la el, deşi abia revenise după o accidentare gravă. "Aşa e în fotbal, azi eşti jos, iar a doua zi eşti sus. Cred că Universitatea a renunţat mult prea uşor la mine, dar mă bucur că acum am ajuns golgheterul Ucrainei. L-am înţeles pe domnul Mititelu, îi mulţumesc că m-a lăsat să plec liber, dar consider că mai meritam o şansă acolo. După ce ani întregi am fost golgheter la FC Argeş, apoi am ajuns la Craiova şi m-am accidentat după primele meciuri, ăsta a fost ghinionul meu", a punctat acesta.

Tănasă spune că la Metalurg are toate condiţiile pentru a face performanţă deoarece situaţia clubului este una stabilă: "Metalurg e cum era Progresul la noi. Avem un buget echilibrat, iar stadionul este unul mic, nu avem probleme cu suporterii. În plus, mă înţeleg bine cu toată lumea de aici, sunt şi mulţi străini la echipă. Nici salariile nu se compară cu cele din România, sunt mult mai bune. E atmosfera perfectă pentru a juca fotbal, nu avem presiunea rezultatelor. În schimb, campionatul din România are un mic plus faţă de cel din Ucraina, diferenţa nu e deloc mare".

Deşi a înscris în toate competiţiile din acest sezon, atacantul nu crede că poate deveni o soluţie la echipa naţională. "Nu m-a sunat nimeni de la FRF, deşi am dat atâtea goluri şi am înscris o dată şi în Liga Europa. Sunt sigur că nu mă va chema nimeni la naţională, deşi ca fotbalist te gândeşti să ajungi să evoluezi sub tricolor. Poate am şi o vârstă, nu ştiu ce să spun", a opinat Tănasă.

Acesta spune că singura echipă la care s-ar întoarce să evolueze în ţară este FC Argeş. "Am rămas în relaţii foarte bune cu cei de la Universitatea Craiova, dar m-aş întoarce numai la FC Argeş. Este echipa mea de suflet. Chiar dacă acum are probleme, sunt sigur că îşi va reveni în curând. Acum mă gândesc doar să joc cât mai bine la Metalurg, să îmi fac datoria aici", a mai afirmat jucătorul.

Tănasă acuză în prezent dureri la genunchi, dar speră ca accidentarea să nu fie gravă. "Mă supără tare genunchiul, fac un RMN să văd ce am cu exactitate. Măcar să fie numai meniscul şi nu altceva, pentru că în caz contrar aş sta foarte mult în afara terenului. Să vedem, îmi doresc din tot sufletul să fie o problemă minoră".

Concediat în iarnă de la Universitatea Craiova, Ciprian Tănasă a semnat în luna martie un contract valabil trei ani cu formaţia ucraineană Metalurg Doneţk. După ce în returul sezonului trecut, a înscris trei goluri în opt meciuri, atacantul român a început foarte bine campionatul, marcând cinci goluri în şapte meciuri disputate în prima ligă ucraineană, şi este golgheterul campionatului, alături de Milevski (Dinamo Kiev), Gusev (Dinamo Kiev) şi Seleznev (Dnepr). De asemenea, Tănasă a înscris un gol şi în preliminariile Ligii Europa, în returul cu Austria Viena.

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut