Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
09-06-2009, 01:08 PM
|
|||
|
|||
RE: Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
"În faţa noastră apărea mereu o mână, un picior, ceva! E trist"
Francezii sunt gata să se arunce în braţele disperării. Starea de spirti din tabăra "cocoşului galic" a fost cel mai bine sintetizată de mijlocaşul lui Bordeaux, Yoann Gourcuff. Acesta s-a arătat exasperat de jocul eroic al românilor, despre care spune că au găsit mereu o ultimă resursă pentru a o arunca în faţa atacurilor oamenilor din Hexagon. Cu toate acestea, Gourcuff consideră că Franţa trebuie să învingă.
"Trebuia și meritam să câștigăm, suntem foarte dezamăgiți. Am primit acel gol la o fază care nu anunța nimic. Poate că am fost mai relaxați, nu știu. Puteam să mai marcăm, dar portarul lor a făcut un meci mare. E trist că nu am marcat când trebuia. De fiecare dată în calea atacurilor noastre apărea o mână, un picior", a comentat trist, Gourcuff. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 02:16 PM
|
|||
|
|||
FIFA consideră egalul scos de România în Franţa surpriza meciurilor din preliminariile CM 2010
FIFA consideră că remiza dintre Franţa şi România, scor 1-1, din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru turneul final din Africa de Sud, este cea mai mare surpriză înregistrată sâmbătă, în cadrul partidelor de calificare la CM din 2010.
"Ţinută în şah pe teren propriu de România, Franţa nu mai deţine acum controlul asupra propriului său destin şi nu mai este sigură că poate obţine locul 1 în Grupa a 7-a, care ar califica-o la turneul final din 2010. 'Cocoşii' au reuşit să deschidă scorul prin Thiery Henry, dar au trebuit să se mulţumească doar cu un singur punct, după autogolul lui Julien Escude. Numele mari din ofensiva francezilor nu au reuşit să aducă victoria. Echipa lui Raymond Domench trebuie să învingă Serbia miercuri pentru a-şi asigura măcar un loc în play-off-ul pentru Campionatul Mondial", notează site-ul forului internaţional. Echipa naţionala a României a terminat, sâmbătă, la egalitate, scor 1-1, în deplasare, cu Franţa, pentru a treia oară în ultimul an, însă mai are şanse infime de calificare la CM 2010, cu trei jocuri înainte de finalul campaniei. Clasamentul Grupei a 7-a: 1. Serbia 18p, 2. Franţa 14p, 3. Austria 10p, 4. Lituania 9p, 5. Romania 8p, 6. Insulele Feroe 1p (toate echipele au disputat câte 7 meciuri). Următoarea etapă: Insulele Feroe - Lituania, Serbia - Franţa, România - Austria (9 septembrie, ora 20:45, stadionul Steaua). http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 08:23 PM
|
|||
|
|||
Liţă Dumitru: "Ofensiv, am fost departe de ceea ce trebuia să fim la Paris"
Fostul internaţional Liţă Dumitru analizează prestaţia României în confruntarea de pe Stade de France, fiind de părere că echipa lui Răzvan Lucescu a arătat destule lucruri pozitive în jocul contra Franţei.
"În general, Ghioane şi Apostol s-au achitat de sarcinile defensive. Franţa a jucat pe învăluiri, au pasat în viteză, e bine că am reuşit să ne apărăm destul de bine. În ceea ce priveşte problemele pe care trebuia să le punem francezilor, am fost departe de ceea ce trebuia să fim. S-a văzut o altă atitudine în evoluţia noastră, putem să sperăm că vom merge la Euro 2012. Ne-a lipsit mult Mutu, era un jucător care rezolva multe de unul singur. Nu avem de ce îl criticăm pe Lucescu, el a încercat să le dea încredere tuturor", a spus Liţă Dumitru la sportro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 08:53 PM
|
|||
|
|||
Adrian Mititelu: "Nu am văzut niciodată o naţională atît de departe de adversar ca valoare"
Finanţatorul Craiovei, Adrian Mititelu, se numără şi el printre contestatarii selecţionerului Răzvan Lucescu, spunînd că echipa naţională nu are perspective.
"Nu am văzut niciodată o echipă naţională a României atît de departe de adversar, ca valoare. Ceea ce mă doare cel mai mult este faptul că această naţională se pregăteşte de viitor, însă nu vom ajunge niciodată la vreun turneu final cu un astfel de joc. Vreau să ştiu cine va fi responsabil de rezultate, pentru că şi eu, ca investitor, sînt afectat de ceea ce se întîmplă", a spus Adrian Mititelu la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 08:59 PM
|
|||
|
|||
Jean Vlădoiu: "Acum nu avem valoare, poate măcar generaţia lui Roman se va ridica la nivelul Franţei"
Fostul internaţional Jean Vlădoiu este mulţumit de remiza obţinută de echipa naţională în faţa Franţei, însă mărturiseşte că actualei prime reprezentative îi lipseşte valoarea individuală.
"După cum începuseră francezii, nu mă gîndeam nici o clipă că vom pleca neînvinşi, cu atît mai puţin să luăm şi un punct. Dar, iată că dăruirea băieţilor şi meciul jucat cu sufletul au dus la acest rezultat. Cred că Răzvan Lucescu trebuie lăsat în pace să aleagă echipa, a demonstrat că nu s-a înşelat pînă acum. Echipa naţională este o familie acum, ceea ce nu a fost în ultimii ani. Văd un lucru pozitiv la echipa naţională prin faptul că Răzvan Lucescu nu a pierdut nici un meci de la venirea pe bancă, dar ne lipseşte valoarea aceea pe care o aveau un Hagi, un Lăcătuş sau un Răducioiu. Franţa a fost peste noi atît din punct de vedere tehnic, cît şi din punct de vedere al gabaritului. Acum nu ne putem ridica la nivelul lor, poate măcar generaţia lui Roman s-o facă", a spus Jean Vlădoiu la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 09:00 PM
|
|||
|
|||
Moldovan: "Sper ca Roman să fie titular cu Austria"
Viorel Moldovan, antrenorul lui FC Braşov, speră ca elevul său, Mihai Roman, să fie titular în meciul contra Austriei.
"Am avut o apărare foarte bine organizată, disciplinată. Totuşi, e greu cu Franţa. Ei ne-au presat tot meciul cu fundaşii laterali. Nu e uşor să le faci faţă. Ce i s-a întîmplat lui Surdu i se poate întîmpla oricui. A lipsit doar şansa. Sper ca Roman să fie titular în meciul cu Austria", a spus Viorel Moldovan la sportro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 09:02 PM
|
|||
|
|||
Chivorchian: "Ştiu că era o mare teamă în Franţa dacă juca Gigel Bucur"
Gheorghe Chivorchian, preşedintele lui Poli Timişoara, spune că şi l-ar fi dorit pe Gigel Bucur încă din primul minut contra Franţei.
"Mi-ar fi plăcut să îl văd pe Gigel Bucur din primul minut pe teren. Ştiu că era o mare teamă în Franţa dacă juca Gigel Bucur. E un rezultat de palmares. Trebuie să ne stabilim clar ce ne dorim. Aş vrea să cred că avem cu ce să atacăm viitoarele preliminarii", a spus Gheorghe Chivorchian la sportro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 09:02 PM
|
|||
|
|||
Dorinel Munteanu: "Rezultatul trebuie să ne bucure, dar jocul a fost modest"
Dorinel Munteanu, antrenorul Oţelului Galaţi, crede că ar trebui să ne bucurăm de rezultatul obţinut cu Franţa, chiar dacă jocul echipei a fost unul modest.
"Am avut foarte multă şansă ieri. Rezultatul trebui să ne bucure, dar jocul a fost modest. Sîntem la început, şansele erau foarte mici, dar şi adversarul a făcut o partidă bună ieri. Răzvan este un antrenor ofensiv, dar timpul a fost foarte scurt ca el să pună la punct totul", a spus Dorinel Munteanu la sportro. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 09:05 PM
|
|||
|
|||
Mircea Rădulescu despre criticile lui Gigi Becali: "Nu au valoare vorbele lui"
Directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, s-a declarat surprins de criticile pe care Gigi Becali i le-a adus selecţionerului Răzvan Lucescu după meciul cu Franţa (1-1).
"Îmi vine să zîmbesc cînd aud că, după un rezultat de mare prestigiu prin care noi am împiedicat vicecampioana mondială în drumul ei spre Campionatul Mondial din 2010, şefii din fotbalul românesc fac astfel de critici. Nu cred că aceste aprecieri au valoare dacă vin din partea lui Gigi Becali. Ar fi avut dacă era vorba despre un om de fotbal, cu experienţă pe teren sau ca antrenor. Se vede lipsa lui de cunoştinţe despre fotbal atunci cînd dă verdicte de genul "ăla era mai bun decît ăla". Cu verdicte nu faci treabă în fotbal. O să avem timp să vorbim despre Răzvan atunci cînd va fi pus în faţa unei calificări, acum nu este cazul!", a spus Mircea Rădulescu la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-06-2009, 09:08 PM
|
|||
|
|||
Lupescu: "Răzvan a adus o nouă atitudine la naţională"
Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, crede că Răzvan Lucescu a adus o nouă atitudine la echipa naţională a României.
"Rezultatul e important pentru moralul băieţilor. Mulţi nu au jucat în faţa unei echipe puternice în faţa unei asemenea audienţe. Eu am încredere în Răzvan, se vede clar o atitudine nou. Sînt jucători noi cu un anumit impuls", a spus Ionuţ Lupescu la aeroport. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
4 Musafir(i)
4 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut