Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
09-05-2009, 01:46 PM
|
|||
|
|||
RE: Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
"Important e ca jucătorii să creadă!"
După Slovan - Dinamo, Gino Iorgulescu prefaţează un alt meci în care victoria românilor ar reprezenta o minune
Înainte de returul Slovan Liberec - Dinamo, ProSport a publicat un material cu titlul generic "Ei au putut!", referire la cea mai spectaculoasă răsturnare de scor reuşită de Sportul, care a întors scorul de la 0-3 cu Brondby şi s-a calificat incredibil. Gino Iorgulescu a acceptat atunci o discuţie pe această temă şi le-a dat câteva sfaturi dinamoviştilor care au reuşit imposibilul. La finalul meciului, fostul internaţional a sunat:"Filoti, când mai are nevoie Dinamo de sfaturi, mă suni pe mine". Înainte de Franţa - România "Ei au putut" partea a doua. România - Italia 1-0, 16 aprilie 1983, rămâne cea mai răsunătoare victorie a tricolorilor în preliminarii. În fotbal, superstiţiile sunt la ordinea zilei. Şi cum unul dintre titulari a fost chiar el... Domnule Iorgulescu... Ce mai vrei, Filoti? Ţi-am zis că nu vorbesc. Am făcut o excepţie atunci cu Dinamo. Fotbalul e un capitol încheiat. Sunt în parc cu prietenii. Dacă vrei, ne vedem, bem o cafea, dar fără interviuri. Data trecută i-aţi sfătuit pe dinamovişti bine. Aţi zis că dacă mai e nevoie de victorii miraculoase să vă căutăm. Şi ce să zic eu? Nici nu ştiu cine joacă. România cu Franţa. Bine că faci tu glume. Chiar nu am ce să spun de meciul ăsta. E greu, greu de tot. Vorba unui prieten: "Cel mai prost de la francezi joacă la Chelsea". "A fost o victorie superbă" Dar pentru România din 83 nu a fost greu să bată campioana mondială? Parcă lucrurile stăteau altfel atunci. Noi aveam mai multe şanse de calificare, jucam şi acasă. Oricum, înainte de meci şansele să ieşiţi învingători erau infime. Acum vă daţi seama că sunt român şi aş vrea din tot sufletul să batem. Ar fi frumos să se întâmple aşa. Dar cum v-aţi autodepăşit atunci? Circulă multe legende. Dumneavoastră şi Paulo Rossi... Hai, măi, că e trecut! Ce rost mai are să discutăm despre ce a fost atunci? A fost o victorie superbă, dar atât... Dacă la nivel de echipă de club victoria Sportului cu Brondby a fost cea mai frumoasă, la naţională aveţi vreo amintire mai interesantă decât asta? O luăm de la început? Repet, sunt român, aş vrea să reuşim minunea la Paris, dar va fi extrem de greu. Depinde numai de jucători. Tocmai. Toţi cei care au vorbit au spus că merg să câştige. Prima condiţie este să crezi. Dacă ei cred, e foarte bine. Să sperăm că vor şi putea! http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
9 Musafir(i)
9 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut