Preliminarii Cupa Mondială: România - Austria, 9 septembrie 2009, Bucureşti
09-10-2009, 08:54 AM
|
|||
|
|||
RE: Preliminarii Cupa Mondială: România - Austria, 9 septembrie 2009, Bucureşti
"Răzvan şi-a putut da seama că jucătorii ăştia nu pot face treabă în viitor! Trebuie să o ia de la zero!"
Adrian Mititelu spune că remzia cu Austria îl va face pe Răzvan Lucescu să realizeze că selecţia sa a fost greşită. Patronul Universităţii Craiova consideră că noul selecţioner nu a adus nicio îmbunătăţire în joc faţă de "epoca Piţurcă" şi îi transmite lui Lucescu Jr că ar trebui să "ia totul de la zero".
"Îl ajutăm foarte mult pe Răzvan spunându-i adevărul. Lui i s-a întâmplat un bine în această seară, a avut ocazia să-şi dea seama că jucătorii pe care i-a folosit în această seară nu pot face treabă în viitor. Trebuie să ia totul de la zero. Să creeze o naţională sănătoasă, cu jucători mai tineri. Terenul a fost dezastruos şi ne-a afectat mai mult pe noi decât pe ei, s-a jucat încâlcit. Jucăm mai rău decât în epoca Piţurcă. Eu cred că Răzvan are nevoie şi de altceva în afară de laude.", a declarat Adrian Mititelu la DigiSport. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 08:54 AM
|
|||
|
|||
"N-a fost foarte prost terenul, dar... mai bine tac! Am vrea şi noi o arenă ca Stade de France şi 80.000 de suporteri în spate!"
Cristi Chivu dovedeşte că este căpitanul echipei României, atât pe teren, cât şi în afara lui. Fundaşul este dezamăgit după meciul cu Austria, pentru că tribunele din Ghencea au fost slab populate, iar gazonul s-a prezentat sub orice critică.
"Trăim într-o ţară în care nimic nu mulţumeşte pe nimeni. Vom ataca viitoarea campanie de calificare aşa cum trebuie, indiferent că vom fi în grupa a 2-a sau a 3-a valorică. N-a fost foarte prost terenul, dar... mai bine tac! Am vrea şi noi un stadion ca Stade de France şi 80.000 de fani în spate, dar probabil e şi vina noastră. Vrem să îndreptăm acest lucru şi să readucem oamenii la stadion. Cei care au fost şi-au făcut datoria, le mulţumim", a spus căpitanul la gsptv. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 09:02 AM
|
|||
|
|||
Marian Iancu: "Codrea a greşit toate pasele, iar Marica a fost somnambul"
Preşedintele CA al lui Poli Timişoara, Marian Iancu, a făcut o analiză succintă a evoluţiei "tricolorilor" în partida cu Austria, printre cei mai criticaţi jucători fiind mijlocaşul Paul Codrea şi atacantul Ciprian Marica.
"Nu se poate face treabă cu un Codrea, care a revenit pe teren după atîta vreme şi a greşit toate pasele. Nu se poate face treabă cu Marica, un jucător care parcă era somnambul. Nu se poate să ratezi în aşa hal singur cu portarul. Dacă Marica este vîrf de generaţie, atunci nu avem speranţe. Tot pe Gigel Bucur, Chivu sau Coman, jucători de 30 de ani, vom miza. Trebuie să construim de la zero pentru Mondialul de peste 5 ani, pentru că nu putem ajunge nici măcar la EURO 2012. Răzvan nu are nici o vină, pentru că nu el a crescut aceste generaţii, ci FRF", a spus Marian Iancu la televiziunea sportro. Marian Iancu: "Unii jucători au fost cam superficiali, chiar aroganţi. Nu avem valori" Finanţatorul lui Poli Timişoara, Marian Iancu, susţine că remiza înregistrată de România este conseciţa manageriatului defectuos al FRF. "Dacă am văzut sîmbătă o echipă a României cu jucători care au murit pe teren, astăzi unii au fost cam superficiali, chiar aroganţi. În momentul de faţă, nu ştiu cine ar mai putea veni cu plus la echipa naţională, în afară de Adrian Mutu. Nu mai avem valori. Poate ar fi o soluţie să începem să naturalizăm fotbalişti străini. Încă o dată spun, rezultatele din aceste preliminarii sînt consecinţa manageriatului prost al FRF din ultimii 15 ani", a spus Marian Iancu la Fanatik Show, pe Digisport. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 09:03 AM
|
|||
|
|||
"Golurile cu capul şi cu stângul sunt specialitatea mea!"
Gigel Bucur este bucuros pentru că a reuşit să înscrie astăzi, dar spune că egalul cu Austria îl mâhneşte profund. Jucătorul Timişoarei crede că terenul greu şi epuizarea resimţită în urma meciului cu Franţa au contribuit şi ele la egalul de astă-seară.
"Mă bucur că am marcat, dar nu mă bucur de egal. Austriecii au o echipă puternică şi au beneficiat şi de ajutorul terenului dificil. Specialităţile mele sunt golurile cu capul şi cu piciorul stâng, eu fiind dreptaci. La Paris ne-a epuizat şi fizic şi mental meciul şi şi-a pus amprenta. Azi am controlat jocul şi ne-am creat ocazii bune, dar n-am marcat, au marcat ei datorită neatenţiei noastre", a spus Bucur la gsptv. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 09:04 AM
|
|||
|
|||
Mazilu: "Am avut meciul în mână, toţi suntem supăraţi"
Ionuţ Mazilu încă nu a jucat pentru naţionala lui Lucescu. Mazilu spune că România a avut meciul în mână cu Austria. Atacantul lui Arsenal Kiev a dezvăluit că toată lumea este supărată după egalul din Ghencea.
"Toată lumea este supărată, pentru că am avut meciul în mână şi nu am reuşit să câştigăm. Austriecii au avut un joc destul de simplu, au aruncat baloane lungi pe atacanţi", a declarat Mazilu la sfârşitul meciului. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 09:06 AM
|
|||
|
|||
Mihai Roman: "Meritam victoria, am luat un gol aiurea"
Mihai Roman, mijlocaşul echipei naţionale, spune că a avut emoţii în debutul partidei, dar şi-a revenit pe parcurs.
"La început am avut puţine emoţii, dar pe parcurs am avut emoţii şi am făcut o partidă destul de bună. A fost un meci dificil cu o echipă bine aşezată pe teren. Am făcut un egal după un gol aiurea, meritam victoria", a spus Mihai Roman la GSP TV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 09:08 AM
|
|||
|
|||
Ciprian Marica: "Sînt trist. Am controlat meciul, dar mai avem nevoie şi de noroc"
Atacantul naţionalei, Ciprian Marica, spune că neşansa şi gazonul prost au fost motivele pentru care România nu a reuşit m,ai multd e o remiză în faţa Austriei.
"Nu am avut o zi bună, în fotbal mai trebuie să ai şi noroc. Am avut mai multe ocazii, am controlat jocul, dar am ratat. La faza aceea din prima repriză mi-a sărit mingea din gazon. Sînt supărat, trist, dar privesc către viitor. Meciul viitor va fi mai bine pentru noi. Trebuie să avem încredere în noi şi să ne revenim repede", a spus Ciprian Marica. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 09:15 AM
|
|||
|
|||
Borcea: "Pe mine mă îngrijorează faptul că Austria are mulţi jucători de la Sturm Graz"
Cristi Borcea, preşedintele lui Dinamo, crede că echipa naţională ar fi trebuit să conserve avantajul cu Austria.
"Am venit să susţin echipa naţională. Trebuia să conservăm scorul şi să obţinem victoria. Pe mine mă îngrijorează faptul că Austria are mulţi jucători de la Sturm Graz. Echipa României nu s-a ridicat la aşteptările noastre în repriza a doua", a spus Cristi Borcea la GSP TV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 09:19 AM
|
|||
|
|||
Răzvan Lucescu: "Sunt dezamăgit, preferam să jucăm prost şi să câştigăm"
Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, s-a declarat dezamăgit că România nu a reuşit să învingă Austria în meciul de miercuri şi a spus că ar fi preferat ca elevii săi să fi jucat prost, dar să fi obţinut cele 3 puncte.
"Este clar că sunt dezamăgit de rezultat. Aşteptam foarte mult victoria şi cred că la fel de mult o doreau şi băieţii. A fost un meci ciudat, am început bine, ne-am creat ocazii mari de a înscrie, dar la un asemenea nivel dacă nu fructifici şansele, lucrurile se precipită. Rezultatul ar fi trebuit să fie altul. Aş fi vrut să jucăm prost şi să câştigăm. Era un rezultat foarte important pentru clasament şi coeficient, dar acum trebuie să ne batem în celelalte meciuri", a declarat, după remiza cu Austria, selecţionerul Răzvan Lucescu. Selecţionerul a mărturisit că finalul jocului l-a nemulţuit şi s-a simţit depăşit de situaţie. "Am simţit că mi-a scăpat jocul din mână. Au fost 80 de minute cu multe plusuri, dar în ultimele 10 minute am făcut pasul înapoi din teamă şi dorinţa de a ţine rezultatul. În ultimele minute am simţit că echipa cedează şi l-am introdus pe Mazilu pentru a avea mai multă forţă în atac", a explicat tehnicianul, care s-a declarat în mai multe rânduri mulţumit de atitudinea jucătorilor. Lucescu a explicat căderea din final prin oboseala acumulată în meciul cu Franţa, dar şi prin faptul că jucătorii au fost afectaţi de tensiunea creată după meciul de la Paris. "Toate acestea au dus la un final de meci fără luciditate, cu o echipă mult mai proaspătă din punct de vedere fizic, care ne-a tot înghesuit şi până la urmă ne-a egalat dintr-un corner. Nu a contat lipsa mizei, a contat faptul că n-am reuşit să băgăm mingea în poartă, deşi am avut 7 mari ocazii", a adăugat acesta. Selecţionerul a apreciat că echipa a simţit în acest meci lipsa unor jucători tehnici, ca Mutu, Tănase, Apostol sau Dănciulescu, şi s-a declarat mâhnit că a fost nevoit să renunţe şi la Codrea, pe care l-a înlocuit din cauza unei contracturi musculare. Lucescu a comentat şi prestaţia lui Mihai Roman, căruia i-a apreciat jocul, dar, în acelaşi timp, l-a criticat pentru faptul că "în momentele decisive nu a avut luciditatea necesară". Echipa naţională a României a remizat, miercuri, scor 1-1, cu reprezentativa Austriei şi rămâne fără nicio victorie pe teren propriu în preliminariile Campionatului Mondial din 2010 din patru jocuri disputate. România a condus prin reuşita lui Bucur (55), dar a fost egalată de Schiemer (82). În urma acestui rezultat, coroborat cu remiza dintre Serbia şi Austria, scor 1-1, România a pierdut orice şansă de calificare la CM 2010. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 09:45 AM
|
|||
|
|||
Dietmar Constantini: "Când obţii un egal cu România în deplasare trebuie să fii mulţumit"
Selecţionerul Austriei, Dietmar Constantini, a declarat miercuri, după remiza cu România, scor 1-1, că echipa sa trebuie să se declare mulţumită de egalul obţinut pe terenul tricolorilor, pe care îl consideră echivalent cu o victorie.
"Pentru noi, 1-1 în România poate fi considerat un succes, pentru că am întâlnit o echipă foarte motivată. Puteam fi conduşi în prima repriză. Până la urmă am egalat, iar în ultimele 10 minute am jucat la victorie. Când scoţi 1-1 în deplasare contra României trebuie să fii mulţumit. S-a observat că în ultimele 10 minute echipa României s-a cam clătinat", a spus Constantini. "Ne-am chinuit să dăm gol, l-am cerşit chiar, şi până la urmă a venit şi egalul. Cu excepţia ultimelor 10 minute, România a jucat foarte bine, a dat pase în adâncime, a schimbat mereu direcţiile de joc. A fost un meci greu, exact cum ne-am aşteptat, cu excepţia finalului, când am şi marcat", a adăugat antrenorul austriecilor, care nu a ezitat să îl critice pe atacantul Hoffer, pentru că "a fost mai mult cu gândul la transferul la Napoli decât la acest meci". Echipa naţională a României a remizat, miercuri, scor 1-1, cu reprezentativa Austriei şi rămâne fără nicio victorie pe teren propriu în preliminariile Campionatului Mondial din 2010 din patru jocuri disputate. România a condus prin reuşita lui Bucur (55), dar a fost egalată de Schiemer (82). În urma acestui rezultat, coroborat cu remiza dintre Serbia şi Austria, scor 1-1, România a pierdut orice şansă de calificare la CM 2010. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
2 Musafir(i)
2 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut