Preliminarii Cupa Mondială: România - Austria, 9 septembrie 2009, Bucureşti
09-10-2009, 12:11 AM
|
|||
|
|||
RE: Preliminarii Cupa Mondială: România - Austria, 9 septembrie 2009, Bucureşti
"După patru meciuri fără înfrângere sunt supărat! S-a terminat 1-1 după un meci foarte ciudat"
Răzvan Lucescu s-a arătat extrem de dezamăgit după remiza cu Austria, scor 1-1. Selecţionerul spune că victoria era vitală în privinţa viitoarei campanii de calificare şi pune rezultatul mai slab pe seama oboselii acumulate în ultima săptămână. Lucescu Jr a ţinut să mulţumească publicului de pe stadionul Ghencea pentru modul în care s-a comportat.
"Până astăzi eram foarte mulţumit de ce am realizat, dar acum sunt dezamăgit. Mi-aş fi dorit să obţinem o victorie în faţa Austriei, era foarte important. Din păcate s-a terminat doar 1-1, după un meci foarte ciudat. După patru meciuri fără înfrângere sunt supărat. Faptul că am căzut fizic şi am permis austriecilor să vină peste noi într-un moment în care nu ar fi trebuit ne-a costat. Atitudinea publicului a fost extraordinară! Le mulţumim, o astfel de atitudine ne ajută să creştem.", a declarat Răzvan Lucescu la finalul partidei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 12:13 AM
|
|||
|
|||
România-Austria 1-1, într-un meci din grupa a 7-a a preliminariilor CM 2010
Echipa naţională a României a remizat, miercuri, scor 1-1, cu reprezentativa Austriei şi rămâne fără nicio victorie pe teren propriu în preliminariile Campionatului Mondial din 2010 din patru jocuri disputate.
ROMÂNIA - AUSTRIA 1-1 (G. Bucur 55 / Schiemer 82) România: Coman - Săpunaru, Rădoi, Chivu, Raţ - Roman, Ghioane, Codrea (C. Lazăr 70), Ad. Cristea (Surdu 85) - Marica (Mazilu 78), Bucur. Selecţioner: Răzvan Lucescu. Austria: Payer - Schiemer, Dragovic, Scharner, Fuchs - Pehlivan, Baumgartlinger - Holzl, Jantscher (Trimmel 62), Beichler (Wallner 73) - Hoffer (Maierhofer 46). Selecţioner: Dietmar Constantini. Cartonaşe galbene: Chivu 72, Bucur 79 / Scharner 60, Fuchs 85, Pehlivan 87 Arbitri: Martin Atkinson - Philip Sharp, David Richardson (toţi din Anglia) Stadion: Steaua; Spectatori: 8.000 Cum s-au marcat golurile: 1-0, min. 55: Adrian Cristea a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Gigel Bucur a înscris cu o lovitură de cap, de la marginea careului mic. 1-1, min. 82: Fuchs a executat un corner de pe partea stângă, mingea a ajuns la Schiemer, care l-a învins pe Coman cu un şut la colţul scurt. În minutul 20, Bucur l-a angajat foarte bine pe Marica, atacantul lui Stuttgart a pătruns în careu şi a încercat un lob peste portarul austriac, însă acesta din urmă s-a opus. Austriecii au ratat o mare ocazie în minutul 52, atunci când Maierhoffer a profitat de o nesincronizare între Săpunaru şi Rădoi, a pătruns în care şi a trecut de Coman, dar şi-a închis unghiul şi a şutat în plasa laterală. Aflat la a 15-a selecţie la echipa naţională, Gigel Bucur a înscris al treilea său gol sub tricolor, după dubla cu Armenia, din 2005. Acesta a fost convocat de urgenţă pentru jocurile cu Franţa şi Austria, ca urmare a accidentării lui Mutu, la fel ca şi cel care i-a pasat decisiv la acest gol, Adrian Cristea, care i-a luat locul lui Dănciulescu. Reprezentativa pregătită de Dietmar Constantini a fost susţinută de aproximativ 50 de suporteri, care şi-au încurajat energic favoriţii pe toată durata jocului. Înainte de începerea reprizei secunde, aceştia au aprins mai multe torţe şi petarde, însă fără vreun incident. Patronul Stelei, Gigi Becali, şi preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, au urmărit partida împreună din loja conducătorului din Ghencea, alături de Victor Becali, Cristiano Bergodi şi Renzo Rossi. La joc au mai fost prezenţi, printre alţii, George Copos, Anghel Iordănescu, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Vasile Avram, Petre Cozma şi Corneliu Vadim Tudor. Înaintea meciului, căpitanii Cristian Chivu şi Paul Scharner au rostit câte un mesaj pentru promovarea fair-play, iar toţi jucătorii au făcut o poză comună, celebrând ziua FIFA Fair-Play, care va fi la 21 septembrie. În ultimele minute ale jocului, o parte din becurile instalaţiei de nocturne s-au stins, iar vizibilitatea a fost redusă. Fanii de la peluza sud a arenei din Ghencea au scandat pe perioada primei reprize împotriva patronului Stelei, Gigi Becali, care însă a fost ironic şi striga alături de aceştia. La pauză, căpitanul Cristian Chivu a avut o discuţie cu fanii pe care i-a rugat să înceteze, iar aceştia s-au conformat în cele din urmă. Faţă de meciul cu Franţa, de sâmbătă, selecţionerul Răzvan Lucescu a efectuat cinci schimbări în primul 11. Astfel, în locurile lui Maftei, Mara, Apostol, Max Nicu şi Surdu au intrat pe teren Săpunaru, Roman, Codrea, Ad. Cristea şi Bucur. De altfel, Bogdan Mara nici măcar nu a făcut parte din lotul pentru jocul cu Austria, luând loc în tribună. Atacantul lui Arsenal Kiev, Ionuţ Mazilu, a evoluat din nou pentru echipa naţională după doi ani de pauză, ultima oară bifând 17 minute în partida cu Albania, de la 21 noiembrie 2007. Acesta a fost primul meci al naţionalei în România cu Răzvan Lucescu selecţioner, după ce primele trei jocuri ale tehnicianului s-au disputat în deplasare. România rămâne fără nicio victorie pe teren propriu în actualele preliminarii, deşi a disputat patru meciuri, înregistrând următoarele rezultate: 0-3 cu Lituania (Cluj), 2-2 cu Franţa (Constanţa) şi 2-3 cu Serbia (Constanţa). În urma acestui rezultat, România rămâne pe locul 5, penultimul, în Grupa a 7-a de calificare la Mondialul din 2010, cu doar 9 puncte obţinute în 8 meciuri. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 01:51 AM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-10-2009 01:51 AM de Marius_Black.)
|
|||
|
|||
Toata presa e plina de declaratii d-ale lui Borcea si Gigi dupa meciul asta...mai nou li s-a alaturat si Free Willy Iancu. Ti-e si scarba sa mai intrii pe vreunul din site-urile lor.
''Football is a beautiful game and it needs to be played beautifully!'' Brian Clough |
|||
09-10-2009, 08:32 AM
|
|||
|
|||
Becali: "Am avut ghinion, am jucat extraordinar"
Răzvan Lucescu rămâne neînvins la naţională, dar România a terminat doar la egalitate cu Austria. Gigi Becali spune că Răzvan nu l-a înţeles şi că nu l-a atacat niciodată pe selecţioner.
Becali l-a remarcat iar pe Roman "Mi-a plăcut Roman, a jucat bine, nu ai ce să-i reproşezi", a spus Gigi Becali dupa meci. Copos, motiv de glumă între Gigi Becali şi Borcea "Am dat noroc cu el şi am băut veo 5,6 pahare, dar eu mă îmbăt după vreo 3. Borcea e un om extraordinar. Când joacă echipa naţională am zis să stăm amândoi să dăm energie. Pe Copos l-am lăsat să stea în altă parte să stea acolo, că dacă avem probleme cu nocturna vine el cu chelia...", a mai spus patronul Stelei. A vrut sa dea stadionul gratis "Eu am zis că le dăm gratis stadionul, ei au spus că vor să le asigurăm toate serviciile...atât costă toate serviciile", a spus Gigi Becali despre gazduirea nationalei pe Ghencea. Becali gumeşte: toţi au jucat extraordinar! "Eu am ţinut prea mult cu el, nu am vrut să-l atac. Nu vreau să vorbesc şi nici ce am văzut. Eu nu l-am atacat. Şi ca să nu zic şi că am jucat extraordinar, nu am avut noroc. Batem tot de acum încolo. Toată echipa a jucat extraordinar, au avut ghinion", mai spune patronul Stelei http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 08:35 AM
|
|||
|
|||
"Joc slab, rezultat echitabil"
Victor Becali a comentat rezultatul din partida de astăzi dintre România şi Austria, 1-1. Impresarul e de părere că meciul a fost unul slab, iar scorul echitabil.
"A fost un joc slab, iar scorul e echitabil. Nu cred că e de vină Răzvan Lucescu, atât a putut el face astăzi. Am întâlnit o echipă bună, puternică, care nu întâmplător a bătut Franţa. Totuşi, nu cred că putem da vina pa gazon", a spus Victor Becali, după meci. Impresarul a vorbit şi despre noua senzaţie din Liga I şi de la naţională, braşoveanul Mihai Roman. "La acest joc nu pot remarca pe nimeni, dar Roman e un jucător bun. Nu ştiu cât merită el, dar e un jucător bun", a mai spus Becali. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 08:35 AM
|
|||
|
|||
"Am controlat meciul, dar ne-am relaxat când am văzut că nu sunt periculoşi!"
Mirel Rădoi spune că tricolorii s-au relaxat prematur în partida cu Austria, scor 1-1. În opinia fostului stelist, România merita să se impună în ciuda gazonului aproape impracticabil. Rădoi regretă că el şi colegii săi nu le-au putut oferi o victorie fanilor.
"A fost un meci ciudat. L-am controlat cât de cât, dar văzând că nu sunt prea periculoşi, ne-am relaxat şi am luat acel gol stupid. Poate pentru ei e un egal meritat, pentru noi nu e! Trebuia să câştigăm şi să urcăm în grupă. Noi trebuia să câştigăm în această seară pentru suporteri, indiferent de starea gazonului. Ne doare mult că nu am câştigat în faţa propriilor suporteri. Mai puteam juca pe Ghencea, dar asta după ce se reface gazonul şi după ce se va mai schimba atmosfera. E urât un stadion de 25.000 de locuri cu doar 6-7.000 de fani", a declarat Rădoi la finalul partidei. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 08:37 AM
|
|||
|
|||
"Austria a fost mult mai bună decât în tur! Nu mai jucăm în Bucureşti"
România a terminat la egalitate cu Austria pe un stadion aproape gol şi cu un gazon dezastruos. Mircea Sandu spune că austriecii au fost mult mai buni decât în meciul cu tur. Preşedintele Federaţiei dă vina şi pe fani, care nu şi-au încurajat echipa.
"Când vom avea un lot de 50 de jucători să poată să îi înlocuiască pe ceilalţi. Mutu ne lipseşte şi a fost un meci curios, pentru că am avut în prima repriză mai multe ocazii. Nu am ştiut să conservăm jocul. Mai avem de jucat, experienţa se capătă. Ne trebuie mai multă ambiţie, dăruire, luciditate", a declarat Mircea Sandu la Sport.ro. Sandu crede că Austria a fost mai bună decât în tur. "Şi terenul a fost greu şi denivelat, dar când ai mingea la picior nu trebuie să o pierzi cu uşurinţă. E 1-1, Răzvan nu a pierdut, e mulţumitor. Austria a fost mult mai bună decât în meciul tur. Dacă puteam să câştigăm în acel meci, situaţia era acum cu totul alta. E clar că nu mai trebuie să jucăm în Bucureşti până se construieşte stadionul naţionalei", a mai spus Naşul Sandu. Sandu îi critică pe Codrea şi Săpunaru "Mă aşteptam la mai mult de la Codrea şi de la Săpunaru, Gigel Bucur s-a zbătut, Ghioane a jucat foarte bine. În prima repriză, echipa s-a bătut, în repriza a doua am avut o cădere. Nu mai merită să joci în Bucureşti. Suporterii au încurajat foarte puţin echipa naţională. Am jucat cu Austria, nu cu Feroe", a încheiat Sandu "Ma aştept la un nou val de critici. După meciul cu Franţa, am început cu măgării. Trebuie să vedem care sunt plusurile şi minusurile", mai spune Şeful de la FRF. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 08:38 AM
|
|||
|
|||
"Am fost neatenţi pe final şi am primit un gol ca la Paris!"
Tiberiu Ghioane este realist şi spune că meciul cu Austria parcă a fost un deja vu, după ce, şi la Paris, au primit un gol din neatenţie. Totuşi, mijlocaşul lui Kiev crede că jucătorii trebuie să se înveţe din greşelile pe care le fac în astfel de meciuri.
"Aveam nevoie de aceste puncte, trebuia să câştigăm. Din păcate am fost iar neatrenţi pe final şi am primit un gol la fel ca la Paris. Mai avem mult de muncit, aşa e la fotbal când pierzi, pui capul în pământ şi munceşti mai mult. Numai noi suntem vinovaţi de rezultatul cu Austria. Nu putem da vina pe teren sau că nu a fost prea multă lume la stadion", a spus mijlocaşul la gsptv. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 08:38 AM
|
|||
|
|||
"Suntem o echipă nouă şi doar atât am putut face astăzi"
Dani Coman, portarul echipei naţionale şi al Braşovului, a declarat, la finalul meciului cu Austria, scor 1-1, că naţionala este pe un drum bun, dar că reconstrucţia este anevoioasă şi va mai dura puţin până când Răzvan Lucescu va găsi formula perfectă.
"E greu atunci când nu dai gol la două-trei ocazii. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm, dar atât am putut astăzi. Nu ne-am lăsat atacaţi pe final, ne-am străduit să ducem cât mai repede mingea în terenul advers. Sper să facem oamenii fericiţi la următoarele meciuri. Suntem o echipă nouă, abia de patru meciuri jucăm împreună. Sunt sigur că vom ajunge la formula perfectă şi că ne vom califica fără probleme la Euro", a spus Coman la gsptv. Portarul a spus câteva vorbe şi despre lipsa acută de susţinere din tribunele stadionului Ghencea. "Nu există interes la asemenea meciuri. Probabil că din cauza faptului că nu mai aveam şanse de calificare nu a venit mai multă lume la stadion", a mai spus Coman. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
09-10-2009, 08:53 AM
|
|||
|
|||
"Răzvan să asculte şi să analizeze bine cele întâmplate"
Cornel Dinu a declarat după egalul cu Austria că Răzvan Lucescu trebuie să analizeze bine cele întâmplate până acum. Dinu crede că are şansă, pentru că meciurile următoare sunt pregătitoare.
"Este în tradiţia noastră să terminăm meciurile astfel. Remiza cu Austria ne permite însă să tragem anumite concluzii, asupra potenţialului echipei. Cred că am fi putut încheia partida în primele 60 de minute, puteam să marcăm de cel puţin 3 ori în prima repriză. Cred că mai trebuie gândită şi aşezarea echipei pe teren, Răzvan să schimbe de cel puţin 3 ori aşezarea în timpul unui meci, aşa cum se întâmplă la marile formaţii", a declarat Dinu la Digi Sport "Nu ar trebui să mai folosim doi închizători, ci să avem un jucător de creaţie în faţa unui închizător. Cred că Adrian Cristea este un real cîştig pentru echipa naţională. Săpunaru a greşit foarte mult la faza golului austriecilor, cînd s-a repezit către Adrian Cristea, care avea deja om la marcaj şi şi-a lăsat omul liber în spate. Răzvan Lucescu are nevoie să asculte pe toată lumea şi să analizeze foarte bine cele întîmplate pînă acum. Are şansa că meciurile următoare sînt de pregătire pentru viitoarea campanie de calificare, cea pentru Euro 2012", a spus Cornel Dinu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)
5 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut