Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României
11-05-2009, 05:27 PM
RE: Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României
Razvan Lucescu: "Echipa nationala nu e satelitul niciunui club din tara"

Selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei, Razvan Lucescu, considera ca fiecare club trebuie sa isi creasca propriii jucatori si acestia sa intre in vederile echipei nationale cand se afla in cea mai buna forma.

Tehnicianul a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca nu trebuie imbratisata ideea ca prima reprezentativa pregateste fotbalistii, pentru ca acestia sa se intoarca in forma la cluburi.

"Echipa nationala nu e satelitul niciunui club din tara. Cluburile au obligatia sa isi creasca jucatorii. Valoarea lor trebuie sa creasca, sa joace si cand au forma cea mai buna sa ajunga la echipa nationala. Nu trebuie sa fie invers, ca echipa nationala sa ii ia si sa se intoarca la cluburi, care sa profite de prezenta lor in echipa nationala", a declarat Razvan Lucescu, in cadrul emisiunii "Comitetul de urgenta".

"E, poate, cel mai slab campionat din ultimii ani"
Selectionerul echipei nationale a Romaniei este de parere ca actualul campionat este, probabil, cel mai slab din ultimii ani, lucru care se vede in rezultatele slabe ale echipelor romanesti din cupele europene: "Trebuie sa acceptam situatia actuala. Valoarea jucatorilor e data de cea a competitiei. Actualul campionat e foarte echilibrat, dar e, poate, cel mai slab din ultimii ani. Acum doi ani, in campionatele de afara aveam 10, 15, 20 de jucatori care jucau constant. Acum avem patru - cinci, iar restul joaca mai putin sau deloc. Nu inseamna ca daca nu avem foarte multi jucatori de valoare, atunci nu avem nici un grup care in anumite conditii sa poata face niste performante".

"Nu cred ca se pot discuta in Comitetul Executiv astfel de lucruri, daca renunt eu sau nu la un jucator sau doi. E o poveste care se reia la nesfarsit si care nu face bine nici presei si nimanui. Mutu e un jucator care apare unui club, noi suntem echipa nationala. Eu nu pot sa dau afara de la echipa nationala, ci pot sa convoc sau nu. In momentul in care fac i o afirmatie, afecteaza pe foarte multa lume. Am avut patru convocari, iar la trei au mers lucrurile cum trebuie. La una, insa, nu au mers bine. Era normal sa ma intalnesc cu situatii noi. Am avut un bilant pozitiv, am obtinut trei victorii, doua rezultate de egalitate si o infrangere. Atunci cand se formeaza un lot, tebuie sa treci prin toate situatiile, pentru ca numai asa poti sa vezi ce se intampla. Cred ca la acest moment suntem intr-o situatie favorabila. Faptul ca suntem in grupa a doua valorica ne va ajuta in vederea tragerii la sorti pentru calificarile viitoare. Vom incerca sa obtimen cat mai mult", a mai spus Lucescu.

"Meciurile amicale nu mai sunt simple jocuri de pregatire. La meciul cu Polonia imi doresc ca jucatorii care vor face parte din lot sa se prezinte plini de dorinta si sa facem o treaba buna".

Fostul tehnician al formatiilor FC Brasov si Rapid Bucuresti a facut o scurta comparatie intre meseriile de antrenor la o echipa de club si cea de selectioner al unei echipe nationale: "As fi ipocrit sa spun ca am pierdut ceva in aceasta perioada. E o meserie diferita de cea de la club, e o activitate cu totul si cu totul speciala. Trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea ca indiferent de ce voi face, e o satisfactie si de bucurie, pe care o voi putea trai la finalul campaniei de calificare pentru Euro 2012. Un selectioner mereu va fi contestat si vor fi voci chiar si dupa rezultate si meciuri bune. Imi va lipsi victoria de miercuri sau de duminica, pe care le aveam in campionat. La echipa nationala trebuie sa stai cu o stare de spirit pe o durata mai lunga. In aceasta perioada nu am apucat sa am o fericire pentru un rezultat. Am trait cu senzatia ca ceva a fost rau. Nu am avut puterea sa ne multumim. E o stare cu care incep sa ma obisnuiesc si sa o inteleg. Voi avea puterea sa merg pana la capat. Asta este conditia antrenorului de echipa nationala. Desigur, bucuria si satisfactia vor fi mai in cazul in care se reuseste o calificare la un turneu final. E clar ca pe agenda de zi intra studiul adversarului, a propriului nostru joc, organizarea noastra, pregatirea antrenamentelor, a obiectivelor pe care le ai, mers la fata jocului si vazute cat mai multe jocuri, pentru ca iti da o idee exacta asupra jucatorului. Aici este munca de echipa si incercam sa fim prezenti la cat mai multe meciuri si incercam sa ne rodam. Dintre toti eu am obligatia sa vad cele mai multe meciuri".

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
RE: Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României - Sebi Raducu - 11-05-2009 05:27 PM

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut