Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României
11-05-2009, 05:31 PM
|
|||
|
|||
RE: Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României
Regulamentul de aur al lui Razvan Lucescu
Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Razvan Lucescu, va implementa o serie de reguli pe care jucatorii chemati la prima reprezentativa le vor primi la fiecare convocare.
Tehnicianul a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca jucatorii care vor mai comite acte de indisciplina risca de la amenzi de 5.000 de euro pana la excluderea din lot. "Asa cum sunt exemplele negative, asa sunt si pozitive. Jucatorii care nu stiu cum sa procedeze si gresesc se elimina, nu vor mai aparea si vor ajunge la un moment dat sa regrete. Nu sunt un pesimist, ci un tip optimist. Sunt convins ca avem si jucatori cu suflet, educati si care vin cu foarte mare placere, entuziasm si gata sa isi dea sufletul pentru echipa nationala. Au nevoie sa li se dea putina directie. Incet - incet, asta se va forma. A fost o perioada in care am observat, in care am constatat niste lucruri. Exista si un regulament pe care il vom da jucatorilor. Este prima data cand facem asta. Fiecare dintre fotbalisti il va primi la fiecare convocare, de fiecare data. Nu imi place sa il numesc Regulament de Ordine Interioara Sunt un set de reguli care sa ne ajute sa ne intarim ca si grup, sa ne formam corect, cu idei corecte, cu un comportament corect, in care sa stim sa ne respectam intre noi si sa stim sa ii respectam si pe ceilalti din jurul nostru, inclusiv public, presa, conducerea FRF si ceilalti care ne sunt aproape. Astea toate au venit si in urma a ceea ce am vazut, ce am constatat in urma acestor prime convocari. Pot sa citesc si o idee de regula, ca tot s-a pus in discutie faptul ca eu am fost prea liber si eu i-am lasat pe jcuatori luni si marti. Continui asa, pentru ca asta e modul meu de a responsabilia. Trebuie sa intelegi: ai gresit, pleci. Nu ai ce sa cauti aici. Si asa se poate educa. Niciun jucator nu are voie sa stea in oras, in locuri publice, dupa ora 24:00. In cazul in care va fi surprins intr-o asemenea postura, atunci amenda va fi de 5.000 de euro. Daca un jucator va fi surprins in oras dupa ora 1:00, acesta va fi exclus din cantonament si implicit din lot. In situatia in care un jucator va aparea in ziare sau reviste, petrecand pe timpul noptii, respectivul jucator ar putea fi exclus definitiv din lotul echipei nationale. Mai departe se si explica: «A nu se trece cu vederea! O seara prelungita poate duce la pierderea concentrarii, la o pregatire modesta pentru meciul care urmeaza. In plus, foarte important: In conditiile in care suntem sau trebuie sa fim modele pentru copii si tineri, in care o intreaga tara este cu ochii pe noi, asemenea fapte pot afecta imainea intregului grup. La echipa nationala nu suntem singuri, ci un tot unitar». Astea au fost si in urma a ceea ce s-a intamplat. Si incet-incet se triaza", a declarat Razvan Lucescu, in cadrul emisiunii "Comitetul de urgenta". "Au fost rulati 59 de jucatori in aceasta campanie de calificare. E foarte mult. O echipa nationala trebuie sa aiba un nucleu si in felul acesta sa se creeze niste relatii. Fiind 15, 17, 18 jucatori permanent convocati, in functie de forma lor, este mai bine. E mai greusa faci un grup cu o anumita stare de spirit, cand de la o convocare la alta apar trei - patru nume noi", a mai spus selectionerul echipei nationale a Romaniei. "Lotul de tineret are prioritate. Am hotarat impreuna cu Emil Sandoi si Ionut Lupescu sa nu ne atingem de jucatorii de acolo, pentru ca ei au nevoie de un succes, pentru a creste cu entuziasm. Am considerat ca nu e bien sa rupem aceasta echipa. Ea trebuie sa creasca si pentru a face performanta. Am putea lua unul doi jcuatori sa ii urcam la echipa nationala mare, sa se acomodeze cu antrenamentele, cu atmosfera,dar fara a juca, pentru ca niciunul nu poate reprezenta o baza pentru nationala mare. Asa ca mai bine ii lasam sa se pregateasca acolo. Deocamdata mai sunt jucatori tineri care mai au multe de demonstrat la echipele lor de club. Sunt exemple negative si la echipa de tineret. Va dau exemplul unui portar care a aparat bine in campionat, care a avut momente bune si in autocar, dupa un meci, vorbea la telefon si a spus in gura mare ca el nu mai vine niciodata la echipa nationala de tineret, pentru ca nu i-a convenit decizia selectionerului de a nu-l mai baga la urmatorul meci. A facut o greseala si ca ce inseamna asta, pentru atata lucru sa nu il mai bage", a incheiat Lucescu. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Mesaje în acest subiect |
Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României - Sebi Raducu - 09-12-2009, 10:47 AM
RE: Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României - Sebi Raducu - 09-12-2009, 10:49 AM
RE: Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României - Sebi Raducu - 09-14-2009, 09:11 PM
RE: Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României - Sebi Raducu - 09-21-2009, 10:19 PM
RE: Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României - Sebi Raducu - 11-05-2009, 05:27 PM
RE: Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României - Sebi Raducu - 11-05-2009, 05:28 PM
RE: Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României - Sebi Raducu - 11-05-2009, 05:29 PM
RE: Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României - Sebi Raducu - 11-05-2009 05:31 PM
RE: Răzvan Lucescu, selecţioner naţionalei României - Sebi Raducu - 11-08-2009, 08:53 PM
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)
1 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut