Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
11-16-2009, 05:08 PM
|
|||
|
|||
RE: Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
Vasile Avram: "Trebuie sa ne aliniem si sa avem relatii in spiritul recomandarilor FIFA si UEFA"
Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, s-a aratat multumit de intalnirea avuta cu arbitrii si observatorii din Liga I, precum si de rezultatele testelor fizice.
"Am avut o intalnire pe care o facem lunar, cu o testare gen antrenament fizic, apoi o testare teoretica, dar si analiza ultimelor patru-cinci etape. Din punct de vedere fizic s-au prezentat foarte bine, teoretic nu am corectat deocamdata testele, fiind vorba de circa 100 de persoane, intrucat si observatorii au dat acest test. Am avut cateva exceptii de arbitri care nu s-au prezentat pe caz de boala: Dumitrescu Eduart si Georgian Ionescu. Domnul Ioan Igna a mai prezentat si modul in care trebuie completat un raport de catre observatorii de arbitri din Liga I, iar apoi a vorbit instructorul UEFA Wilfried Heitman", a declarat Vasile Avram pentru Sport Total FM. Seful arbitrilor din Romania s-a aratat multumit de cooperarea celor din Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, cei care au aprobat renuntarea la arbitri straini pentru meciurile din Liga I: "UEFA considera ca atat timp cat in Romania se aduceau arbitri straini, insemna ca CCA sa nu fie independenta. Din punctul lor de vedere, orice structura nationala de arbitraj sa fie total independenta fata de oricine, iar in momentul in care exista aceasta imixtiune rezulta ca nu era asa. Eu am fost surprins pozitiv ca toti membri Comitetului Executiv au inteles care este directia si ca nu se poate sa avem un fotbal performant, daca arbitrajul este de proasta calitate si invers. Ma bucur ca membri Comitetului Executiv au inteles ca nu ne putem izola. Vrem, nu vrem trebuie sa ne aliniem si sa avem relatii in spiritul recomandarilor FIFA si UEFA." Vasile Avram a dezvaluit si faptul ca arbitrii romani Alexandru Tudor si Cristi Balaj au fost anuntai ca vor conduce partide in Europa League: "Pe 3 si 4 decembrie vor conduce jocuri in Europa League Cristi Balaj - caruia nu i s-a anuntat, deocamdata, meciul si Alexandru Tudor la Salzburg - Lazio." http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)
5 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut