Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
11-18-2009, 07:35 PM
RE: Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai
Ion Craciunescu: "Ce se intampla cu arbitrajul romanesc este ceva fara echivalent in istorie"

Fostul mare arbitru, Ion Craciunescu, este de parere ca trebuiesc efectuate multe schimbari in sistemul din fotbalul romanesc, intrucat de aici pleaca si problemele actuale din arbitraj.

"Ceea ce se intampla cu arbitrajul romanesc eu cred ca este ceva fara echivalent in toata istoria si am argumente. Nu s-a intamplat niciodata sa vina atat de multi arbitri straini intr-un tur de campionat, niciodata nu s-a intamplat sa avem o Comisie Centrala a Arbitrilor care sa semene atat de mult cu o comisie electorala. Mai mult, ma surprinde faptul ca exista oameni care accepta orice numai ca sa fie in frunte", a declarat Ion Craciunescu pentru Sport Total FM.

Referitor la decizia de a nu se mai permite aducerea arbitrilor straini la meciurile din Liga I, incepand din 1 ianuarie 2010, acesta a precizat: "Nu pun prea multa baza in spusele lui Mircea Sandu. Faptul ca alte tari nu ne vor mai da arbitri cred ca este una dintre cele mai mari rusini ale tarii noastre. Am niste date ca unele state au refuzat sa ne dea arbitri, ajungand altii sa planga de mila noastra si sa traga semnale de alarma fata de ceea ce se intampla cu arbitrajul romanesc. Nu stiu de ce doar de la 1 ianuarie are forta presedintele FRF sa impuna acea decizie de a nu aduce arb straini. De ce nu a avut acest curaj si cu patru luni mai devreme? Costurile pe care am fost nevoiti sa le platim au fost foarte mari, in contextul crizei actuale. Sunt bani aruncati pe geam, dar i-am aruncat fara niciun regret, doar sa stim ca sunt oameni din afara sistemului romanesc. Cred ca asta ar fi o gandire care le-ar justifica aceste demersuri."

Incredere in arbitrii romani
"Pentru mine numele Vasile Avram nu inseamna nimic. Eu cred ca avem arbitrii cu mult peste ce au altii in Europa, care pot duce la capat meciuri dificile, dar ceea ce trebuie curatit in momentul actual sunt factorii colaterali si sistemul din fotbalul romanesc."

Ion Craciunescu are incredere in calitatea arbitrilor, insa crede ca explicatia greselilor unora dintre cavalerii fluierului din Romania trebuiesc cautate altundeva: "Cred ca judecatile ar trebui extinse, deoarece in spatele unor greseli flagrante sunt si alte lucruri care tin arbitrajul in loc."

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
RE: Stiri despre arbitrajul romanesc si nu numai - Sebi Raducu - 11-18-2009 07:35 PM

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut