RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Oţelul Galaţi
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Vacanţa "oţelarilor", până pe 7 ianuarie

Fotbaliştii de la Oţelul au intrat în vacanţa de iarnă după petrecerea de duminică, de la Pădurea Gârboavele. Roş-alb-albaştrii vor reveni la antrenamente pe 7 ianuarie 2010, urmând să se pregătească timp de o săptămână la baza proprie.

În perioada 14-25 ianuarie, echipa pregătită de Dorinel Munteanu se va antrena în Poiana Braşov, iar de pe 30 ianuarie, până pe 12 februarie, va merge în Antalya, pentru un cantonament cu cel puţin 5 meciuri de verificare.
Oţelul şi colesterolul

Fotbalişti, ceapă, consilieri locali, jumări, ex-ministru, ţuică fiartă, mass-media, artificii, apropiaţi ai clubului şi şuncă fiartă – iată amestecul de duminică după-amiază de la Gârboavele, acolo unde "oţelarii" şi-au luat rămas bun de la anul 2009.

Jucători timizi, ca la bibliotecă
Pădurea Gârboavele, Hanul "Pibunni", duminică după-amiază. Acestea au fost coordonatele bairamului de final de an al echipei de fotbal Oţelul, formaţie care şi-a salvat şunca în ultimele trei etape ale turului.

Cu şapte puncte din nouă posibile, băieţii lui Dorinel Munteanu au trecut de la salamul pe datorie, pe care şi-l cumpărau de la alimentară (să stai patru luni de zile fără bani e o mică apocalipsă!) la grăsimea de trei degete de pe spatele râmătorului pus cu botul pe labe.

Poate şi de aceea i-am văzut mai rezervaţi ca niciodată pe alde Sergiu Costin, Liviu Antal şi Milan Perendija. Parcă veniseră la o lansare de carte şi nu la pomana porcului, unde trebuie să-ţi lucească grăsimea şi pe degete, dar şi pe vârful buzelor.

Consilieri şi perdea de fum
Marius Stan, directorul general al "oţelarilor", a fost printre primii oficiali care au rupt poarta gospodăriei fostului consilier local Ionel Borcea.

Am văzut şi câţiva membri ai legislativului local, Ilie Zamfir, Picu Apostol Roman şi Maricel Oancea, dar a apărut la un moment dat şi fostul ministru Victor Paul Dobre.

Evident, nu putea lipsi senior-managerul ArcelorMittal, Ionel Borş, şi nici antrenorul Dorinel Munteanu care a întârziat puţin de la evenimentul plin de fum, ceapă şi fierturi pe bază de scorţişoară (vin şi ţuică).

"Cum îţi este? Ţi-ai mai revenit după meciul de sâmbătă?", l-a abordat reprezentantul Combinatului pe tehnician atunci când acesta din urmă a pus mâna pe prima riglă de şorici.

Colesterolul în exces de la Gârboavele n-a fost ocolit nici de jucători, evidenţiindu-se un singur absent - camerunezul N’Kongue. E musulman, de aceea!

Nigerianul care amestecă în jumări
Ca să avem şi noi ce scrie, l-am tras deoparte pe nigerianul John Ibeh, i-am dat melesteul în mână şi l-am pus să amestece în ceaunul cu jumări. Aproape că i-a plăcut, dar carnea de porc nu este una din preferatele sale.

"Sunt creştin, nu musulman. Mănânc porc, dar nu fac excese. La mine, în Nigeria, nu există o asemenea tradiţie", a comentat mijlocaşul care în ultimul meci al anului a reuşit un dribling năucitor.

"Dacă mănânc prea multă carne de asta, n-o să-mi mai iasă", a glumit simpaticul african, purtător de cercei în ambele urechi. Gabi Paraschiv a refuzat să se umple de fum, dând vina şi pe gerul scoborât în ultimele zile.

"E bine că am ajuns şi la pomana porcului la ce an greu a fost. Poate ne va fi mai bine în 2010", a apreciat căpitanul Oţelului.

Lăutarii înăuntru, artificiile afară
N-au lipsit lăutarii şi nici artificiile de la chermeza din inima Pădurii Gârboavele. Muzica s-a auzit însă mult mai bine după ce mamiferul cu măr în sfârlă a fost devalizat de şorici, coadă şi urechi: lumea a intrat înăuntru, la căldurică, unde a trebuit să se lupte cu sarmalele şi tochitura.

Dansurile au fost timide, dar măcar s-a chiuit pe cinste la lăsarea întunericului, cerul fiind luminat spectaculos de instalaţia de pocnitori special pregătită.

"S-a spart ghinionul", s-au încurajat fotbaliştii care vor petrece Crăciunul şi Revelionul cu două salarii în minus. Măcar nu vor avea cum să pună prea mult pe ei până la reluarea antrenamentelor. Colesterolul dăunează grav performanţei!
Oţelul promovează juniori

Campania de fortificare a lotului de jucători se va baza în această iarnă în primul rând pe promovări din pepiniera proprie. Asta afirmă Marius Stan, directorul general al Oţelului, când este întrebat de transferuri.

Prima "plombă" de la echipa-satelit este fundaşul bosniac Enes Sipovici, de 19 ani, care la partida cu Universitatea Craiova – din ultima etapă a turului - a fost pe banca de rezerve.

El va rămâne sub comanda lui Dorinel Munteanu şi din luna ianuarie, dar va fi urmat de alţi doi "mânji" de 18 ani: Florin Stoica (fundaş/mijlocaş central) şi Iulian Negoescu (mijlocaş polivalent).
Ionel Borş: "Vom avea nocturnă!"

Senior-managerul ArcelorMittal Galaţi susţine că vor apărea farurile pe arena din Ţiglina III înainte ca echipa de Liga I să fie forţată să joace în alt oraş. Ionel Borş n-a spus concret când şi cum va fi realizat acest obiectiv, însă a invitat întreaga comunitate să pună umărul la ridicarea stâlpilor de nocturnă.

Întâlnire tradiţională
Scriam, zilele trecute, despre prezenţa senior-managerului ArcelorMittal Galaţi, Ionel Borş, la petrecerea de final de an a echipei de fotbal Oţelul.

N-a lipsit niciodată de la cheful de adio al roş-alb-albaştrilor şi mereu, la asemenea evenimente, a trebuit să discute cu mass-media despre sportul pe care Combinatul Siderurgic îl susţine anual cu milioane de euro.

Altă dată se vorbea despre cupele europene. Acum problema numărul 1 a clubului dunărean de Liga I o constituie absenţa instalaţiei de nocturnă de pe stadion, iar riscul mutării "oţelarilor" - cu căţel şi purcel - în alt oraş este tot mai mare.

Regulamentul nu mai permite, din vara lui 2010, desfăşurarea de meciuri în primul eşalon pe arenele rămase în beznă.

"Vreau 10.000 de oameni pe stadion"
"Nu sunt mulţumit deloc. Echipa nu joacă cu stadionul plin, aşa cum mi-am dorit întotdeauna. Ţinta pe care i-am stabilit-o preşedintelui Marius Stan este să joace cu arena plină".

"Nu le-am cerut nici să ajungă campioni, nici să joace în cupele europene, ci să aibă lume multă la meciuri", a comentat Ionel Borş, la începutul dialogului cu presa, şi este drept că Oţelul a avut un sezon sărac în spectatori: o medie de maxim 3.000 de oameni pe meci.

Senior-managerul Combinatului a vorbit şi despre susţinerea financiară de care gruparea fotbalistică se va bucura şi în anul următor: "Suntem dispuşi să sprijinim în continuare echipa, dar vrem să vedem 10.000 de oameni pe stadion. Suportul nostru nu este însă suficient, mai ales că suntem şi în criză economică."

"Întregul oraş trebuie să se implice"
Întrebat dacă ArcelorMittal va monta reflectoare pe stadionul din Ţiglina III - bază care-i aparţine de fapt - Ionel Borş a afirmat că se caută soluţii şi că acest neajuns va fi îndreptat.

N-a oferit, însă, vreun termen, n-a înaintat procente, ba chiar a îndemnat întreaga comunitate să pună umărul la realizarea acestui obiectiv: "O să facem şi nocturna până la urmă, dar întregul oraş trebuie să se implice. Sigur vom face ceva, dar împreună, cu toţii. Sunt oameni în oraş care vor să sprijine fotbalul şi îi aşteptăm aici".

"Nu dau procente, că dacă zic că vom avea nocturnă în proporţie de 90 la sută sau numai unu la sută, n-am spus nimic. Important este să facem treaba asta", a conchis oficialul concernului anglo-franco-indian.
"Oţelarii" transferabili vor fi anunţaţi până la Crăciun

Directorul general al Oţelului, Marius Stan, contestă lista jucătorilor indezirabili prezentată săptămâna trecută de "Viaţa liberă".

El susţine că sârbul Njegos Golocevac şi bosniacul Stevo Nikolici vor rămâne la echipă şi în retur. În schimb, oficialul dunărean admite că Marius Matei, Daniel David, Marian Tănasă şi, cel mai probabil, Christian N’Kongue vor părăsi Galaţiul în această iarnă.

"Mai sunt şi Kolev şi Jelev care deja ne-au părăsit, dar până la Crăciun vom comunica numele celor pe care nu ne vom mai baza. E normal să ştie şi ei din timp ca să-şi găsească altă echipă", adaugă Marius Stan.
Marius Mindileac, pe lista Oţelului

Portarul titular al lui FCM Dunărea Galaţi ar putea face pasul spre Liga I odată cu mijlocaşul central Stelian Cucu, în cazul goalkeeper-ului fiind vorba de o revenire pe prima scenă.

Marius Mindileac (31 de ani) este dorit de antrenorul Dorinel Munteanu, el având referinţe bune de la tehnicianul formaţiei de eşalon secund - Viorel Tănase.

"Dacă se consideră că sunt o soluţie bună pentru Oţelul, eu sunt pregătit. Nu mi-e teamă să mă întorc în Liga I", a declarat Mindileac, jucător care, la un moment dat, a apărat şi poarta Stelei.
Se scoate Oţelul din Râpă?

Fundaşul dreapta Cornel Râpă ar putea salva bugetul clubului gălăţean, plecarea sa de la Galaţi în această iarnă fiind ca şi rezolvată. Cea mai probabilă destinaţie a fotbalistului de 19 ani este Italia.

"Am avea mult de câştigat"
Se tot vorbeşte, de câteva zile, despre probabilitatea ca unul dintre jucătorii echipei de fotbal Oţelul să fie vândut în Occident, pe o sumă mai mult decât consistentă.

Poate fi considerată chiar ieşită din comun pe vremurile acestea! Fundaşul dreapta Cornel Emilian Râpă - unul dintre cei mai constanţi roş-alb-albaştri în turul de campionat recent încheiat - este monitorizat de mai multă vreme de câteva cluburi din străinătate şi, se pare, i-a sosit ceasul să ne salute în alte limbi chiar înainte de Crăciun.

"Este artă să poţi vinde pe criza asta. Suntem aproape de a-l vinde pe Cornel şi m-aş bucura mult pentru el. Totodată, şi clubul ar avea mult de câştigat de pe urma transferului", comentează directorul general Marius Stan, Oţelul fiind plin de datorii şi într-o foame de bani fără precedent.

A fost ofertat de acum doi ani!
Râpă are numai 19 ani, este internaţional de tineret şi joacă în prima ligă de numai un an de zile! Încă de acum doi ani a fost dorit de o grupare italiană, preţul de atunci fiind de aproximativ 600.000 de euro.

Stan a refuzat însă oferta şi acum are ocazia de a-l „exporta” pe un milion de euro plus 50 la sută din următorul transfer.

"Râpă joacă pe un post pe care avem alţi doi tineri de mare perspectivă, iar el le-a blocat pur şi simplu accesul în primul unsprezece. Este vorba despre Marian Cârjă şi Samoel Cojoc", susţine şeful Oţelului, fără a indica viitoarea destinaţie a fundaşului gălăţean.

"Merge în Vest!", adaugă conducătorul dunărean, şi se pare că este vorba, ca şi în 2007, despre o formaţie din Italia.

"Nu ştiu nimic, eu sunt la Oţelul"
Jucătorul, un tip foarte isteţ, ocoleşte subtil subiectul unei eventuale plecări de acasă: "Nu pot spune că am avut un an extraordinar. Mă aşteptam să fac mai multe, dar sper să mă revanşez în 2010. Dacă domnul Marius Stan susţine că există o ofertă pe adresa mea, înseamnă că ştie ceva, însă mie nu mi s-a spus nimic".

"De aceea, încă nu mă gândesc la niciun transfer. Ştiu că pe 7 ianuarie trebuie să mă prezint la reunirea lotului ca să pregătim returul campionatului, care se anunţă şi mai dificil", afirmă Cornel.

Tânărul a luat în vară Bacalaureatul, şi este deja student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Se pare, însă, că până la Crăciun va semna cu noul său club.
Adrian Salageanu: "Sper sa-i facem fericiti pe suporteri"

Continuam analiza acestui tur de campionat si mergem, mai departe, cu linia apararii, unde, din Tara Oasului, extrem de politicos, ne-a raspuns "interogatoriului" Adrian Salageanu. Am ramas placut surprins sa aflu ca fundasul nostru stanga este la curent cu mica noastra comunitate, Dunarea Batrana, ba mai mult, acceseaza macar o data pe zi site-ul http://www.dunareabatrana.com .

Am aflat de la Adrian ca a inceput fotbalul la Satu Mare, la frageda varsta de 8 ani, sub comanda lui Vasile Knoblau (sper ca am scris corect), apoi, fireste, a trecut toate treptele junioratului, iar la doar 15 ani si jumatate juca la Somesul Satu Mare, echipa satelit a Olimpiei din acelasi oras. Firesc, a fost promovat la Olimpia Satu Mare, unde a jucat in 3 sezoane aproximativ 100 de meciuri. "A urmat transferul la Gloria Bistrita, acolo unde antrenor era regretatul Constantin Carstea, iar acel sezon mi-a mers bine, jucam constant in primul 11. Urmatorul sezon la carma echipei a fost instalat Ovidiu Sabau, care in perioada de pregatire a fost multumit de mine, primele etape ale sezonului am fost titular, dar in etapa a 5-a inaintea unui meci cu FC National, daca nu ma insel, a inceput sa iasa la suprafata hepatita si din pacate pentru mine a venit cosmarul ..."

Dunarea Batrana: In acele momente ai crezut ca vei mai reveni sa joci la cel mai inalt nivel?
Adrian Salageanu: Sincer sa fiu nu ! In nici un caz, cu toate ca m-am reintors la Bistrita dupa un an si jumatate, dar din pacate cei de acolo m-au privit cu scepticism, oamenii din conducerea Gloriei, foarte pesimisti, ma vedeau un fotbalist terminat, pur si simplu nu am mai fost bagat in seama. I-am intrebat daca ma lasa sa plec, nu au fost probleme in acest sens si am ajuns la Dacia Mioveni, in returul in care au promovat in prima liga, dar dupa 9-10 etape, sincer nici nu mai stiu, datorita unor neintelegeri cu Ion Moldovan, dupa o chestie banala, am plecat de la Mioveni, iar atunci chiar am crezut ca voi renunta definitiv la fotbal.

Cu Otelul, ne povesteste Sala, a fost un paradox : "Eram in copropietatea lui Mircea Govor, dansul n-a mai dat un semn de viata si jucam prin judet, dar mai mult pentru miscare, pana cand a venit la mine Dacian Nastai care este antrenorul FC Silvania Simleul Silvaniei, dar se mai ocupa si de juniorii din zona, cat si de selectiile copiilor nationalei de juniori din zona Ardealului. Om de treaba, mi-a propus sa ma reintorc la Satu Mare si sa mai incercam odata iar la Simleul, care juca in a 3-a liga. Dansul mi-a dat libertate deplina si am marcat vreo 10-12 goluri intr-o scurta perioada de timp. Acolo am fost remarcat de Ioan Codoban care mi-a propus Otelul."

Ajuns la Galati, unde a dat cateva probe, antrenorul de atunci al echipei Petre Grigoras, cat si directorul Marius Stan au ramas impresionati de calitatile micutului mijlocas (la vremea respectiva), iar Grig i-a comunicat ca daca pana in ianuarie va putea sa-si revina fizic il va opri la Galati. "Dumnezeu mi-a dat putere si am reusit sa fiu pastrat la Otelul, insa, si subliniez, cu 10 linii si cu litere mari de tipar, ca fara Petre Grigoras nu stiu ce m-as fi facut si unde as fi fost astazi pentru ca pregatirea alaturi de dansul, si aici ma refer la cea mentala, la ajutorul psihic, nu ar fi putut sa mi-o ofere nimeni. A fost in permanenta alaturi de mine m-a facut sa fiu increzator in sansele mele, uneori credeam ca atentia pe care mi-o ofera era una exagerata"

DB: Pe ce post iti place sa evoluezi cu precadere, fundas sau mijlocas?
AS: Nu pot sa zic ca am o preferinta anume pentru ca in fotbalul de astazi un fundas de banda nu mai este un fundas propriu-zis, pentru ca el urca si in atac, trebuie sa aiba si centrari... Dupa parerea mea, totusi, cred ca pe postul de fundas stanga am jucat cel mai bine, acum depinde si de jocul in sine de tactica meciului, deci, repet, momentan postul de fundas stanga imi este cel mai la indemana.

Intrebat despre acest tur de campionat, de criza financiara de la Otelul, intervievatul nostru ne-a declarat ca datorita accidentarii la inghinali survenita in perioada de pregatire din vara a fost nevoit sa stea pe bara primele etape, apoi si-a intrat un pic mai greu in joc "cat despre problema banilor a fost intr-adevar o perioada mai grea, dar stiam ca mai devreme sau mai tarziu problema se va rezolva, poate si pentru ca eu nu ma pot mandri cu un salariu prea mare, dar am promisiunea conducerii ca de la anul viitor aceasta situatie se va remedia."

DB: Pe o scara de la 1 la 10, cu ce nota ai califica evolutia ta din turul campionatului?
AS: De la 1 la 10 ? Sa zic un 7, dar stiu ca pot mai mult, asta depinde si de mine in mare parte, mai apoi si de forma in care se afla echipa pentru ca nu prea poti sa iesi de unul singur in evidenta daca colegii nu te ajuta.

DB: Care este cel mai bun prieten al tau de la Otelul?
AS: Cel mai bun prieten este, fara doar si poate, Gabriel Viglianti.

DB: Dar in ce limba va intelegeti? Smile
AS: Stie romana, chiar binisor, intelege ceea ce i se zice si vorbeste aproape tot. Ne-am imprietenit dupa ce m-am casatorit, iar motivul apropierii familiale dintre noi e si sotia mea care vorbeste foarte bine spaniola. Chiar ma uitam pe niste poze si discutam cu ea ca daca e sa plecam de aici de cine o sa ne fie cel mai mult dor... Smile

DB: Dorinel Munteanu sau Petre Grigoras?
AS: Comparatie nu exista intre dansii, fireste fiecare antrenor are si calitati si defecte pana la urma, ca si orice om, iar ei sunt oameni. Grig ramane ceva aparte pentru mine, iar despre Munti pot spune ca este un profesionist desavarsit, un antrenor ce-si doreste rezultate, are o dorinta mare de a face treaba buna si sper ca eu si colegii sa il multumim in retur.

DB: Te-ai acomodat cu Galatiul, spun asta pentru ca totusi provii din celalalt capat al tarii, probabil ai si alte mentalitati, obiceiuri...
AS: A fost cat se poate de simplu pentru mine, pentru ca atunci cand am ajuns aici in echipa erau un Jula, un Giurgiu era si Szekely cu care ma cunosteam de la unele derby-uri din a 2-a liga, pe cand eu jucam la Olimpia, iar el la U Cluj, am fost primit cu bratele deschise, chiar era o regula morala, sa-i zic asa, ca cei noi veniti sa se simta inca din prima zi ca facand parte din colectiv si asa am inceput munca la Galati.

DB: Si cum ti se pare orasul Galati? Da-ne niste exemple de lucruri care iti plac si care nu iti plac aici.
AS: Inainte sa ajung la Galati auzisem tot fel de lucruri rele,de zona periculoasa, stiti si voi ca doar lucrurile negative se aud prima oara inainte sa ajungi intr-un oras, dar aceste zvonuri au fost rapid infirmate. Bineinteles imi place Dunarea, e ceva deosebit, asa in rest nu prea ies, poate la un restaurant , si cu toate ca nu sunt un impatimit al cluburilor, recunosc ca ma mai duc si in Divino, as fi nesimtit sa nu recunosc, dar foarte rar, odata la 2-3 luni si doar atunci cand programul echipei imi permite.

DB: Cata influenta pot avea suporterii asupra unei echipe?
AS: Una cat se poate de mare pentru ca se vede diferenta atunci cand publicul ne incurajeaza. E adevarat am si dezamagit in unele meciuri, pe buna dreptate suporterii au fost suparati pentru meciurile mai slabe, in general vad ca galatenii sunt pasionati de acest sport, de Otelul si speram sa avem evolutii cat mai bune si sa-i facem fericiti.

DB: Care este relatia ta cu suporterii otelisti?
AS: Pai relatia mea cu suporterii cred ca e cea care se poate inchega prin evolutii bune pe terenul de joc. Joci bine, suporterii te aclama, joci prost, suporterii te vor huiduila fel cum te vor huidui si pentru viata extra-sportiva in exces .

DB: Ce vei face de sarbatori?
AS: Voi incerca sa fiu cumpatat in toate, vizavi de asa-zisa amenda cu kilogramele in plus, pot sa spun caci chiar ar trebui sa ma mai ingras vreo doua kilograme si nu reusesc. Mi-as fi dorit sa merg la Sinaia intre Craciun si Revelion dar din cauza vremii si a drumurilor inzapezite cred ca voi ramane acasa in sanul familiei, asa ca ardelenii. Smile

DB: Ce iti doresti de la noul an?
AS: Sanatate mie si familiei mele ! Pe plan sportiv, la Otelul - poate va rade lumea de mine, dar sper ca la sfarsitul campionatului sa ne gandim cu cine vom pica in ceva cupe europene, pentru ca, dupa parerea mea, este foarte posibil, depinde doar de noi, jucatori, antrenori si conducere. Si cred ca ar fi cea mai mare bucurie a suporterilor pentru ca meritati !

DB: Cateva cuvinte pentru suporteri ..
AS: Pentru suporteri, le doresc in primul rand, ca si mie, multa sanatate, un an nou cat mai bun, sarbatori cat mai fericite, sa aiba rabdare si incredere in noi ca vom incerca tot posibilul sa ii facem fericiti, pentru ca prezenta lor in tribune, personal, ma bucura cat se poate de mult !
Steaua şi Oţelul Galaţi au ajuns la un acord pentru un schimb Ochiroşii-Jelev

Patronul Stelei, Gigi Becali, a anunţat, marţi, că a ajuns la un acord cu directorul general al Oţelului Galaţi, Marius Stan, pentru un schimb Răzvan Ochiroşii-Jivko Jelev, urmând ca stelistul în vârstă de 20 de ani să fie deţinut în părţi egale de cele două cluburi.

"Am bătut palma cu Marius Stan, Ochiroşii va pleca la Galaţi şi îl vom deţine în coproprietate cu Oţelul, iar Jelev va veni la Steaua. Eu l-am vrut pe Jelev pentru că mi-a zis Stoichiţă că garantează pentru el. E bine şi pentru Răzvan Ochiroşii, aşa poate să joace şi să îşi revină. Nu am vorbit cu el, dar sunt sigur că o să vrea să plece la Oţelul, mai ales că e un transfer la el acasă", a spus Becali, la GSPTV.

Directorul general al gălăţenilor, Marius Stan, a confirmat, existenţa unui acord între cele două părţi: "Da, ne-am înţeles, Ochiroşii va fi deţinut în părţi egale de noi şi Steaua, iar Jelev va merge în Ghencea. Steaua are dreptul în primul an să îl ia înapoi oricând pe Ochiroşii. Prin această tanzacţie se stinge şi litigiul cu Steaua Dunării Galaţi, în valoare de 6 miliarde lei vechi. Nu am semnat deocamdată niciun act, dar nu cred că va exista vreun impediment".

Altfel, patronul Stelei a mai spus că transferul fundaşului Edwin Ouon de la AEL Limassol "este ca şi rezolvat", în timp ce negocierile cu cel de-al treilea jucător cerut de Stoichiţă, "un atacant înalt, fost la Litex, care are în jur de 30 de ani", sunt în impas, deoarece acesta "vrea bani mulţi, 250.000 de euro salariu", pentru că vine din postura de jucător liber de contract.

Becali a menţionat că Bănel Nicoliţă va pleca în vară la gruparea din Emiratele Arabe Unite, Al Nasr Dubai, la care a fost transferat în această iarnă Ionuţ Rada. "Îl vor şi le-am cerut 5 milioane de euro. Au spus că îl iau, dar din vară", a precizat Becali.
Coţan şi Grahovac au fost transferaţi la gruparea gălăţeană

Formaţia antrenată de Dorinel Munteanu i-a transferat, miercuri, pe mijlocaşul Alin Coţan şi pe portarul muntenegrean Branko Grahovac, în schimb a renunţat la serviciile lui Mojsov şi Arthur Pătraş.

Alin Coţan (27 de ani) a evoluat în turul campionatului în liga a 3-a la Chimia Brazi. Fotbalistul a mai jucat în cariera sa la FC Bihor, Liberty Salonta, FC Şopron, UTA şi Petrolul Ploieşti.

Portarul Branko Grahovac (26 de ani) a jucat în ultimele 3 sezoane la Borac Cacak, iar în cariera sa a mai evoluat pentru FK Zeta şi FK Zeleznicar.

Pe lângă cei doi, Oţelul l-a mai transferat şi pe Laurenţiu Buş, de la Universitatea Cluj, mijlocaşul semnând un contract valabil 3 ani.

În schimb, gruparea gălăţeană a renunţat la serviciile lui Mojsov şi Pătraş, al doilea fiind oricum împrumutat pentru un sezon de la FC Timişoara.

Directorul general al Oţelului, Marius Stan, se felicită pentru schimbul cu Steaua dintre Ochiroşii şi Jelev: "A fost scopul nostru să-l aducem pe Ochiroşii la Galaţi. Acum, 50 % din Ochiroşii valorează mult mai mult decât 200.000 de euro care îi luam pe Jelev. Cred că acest transfer este benefic pentru ambele cluburi. Ochiroşii a fost dorit şi de Dorinel, care l-a folosit mult în perioada în care a antrenat Steaua. Nu am vorbit cu jucătorul, dar treburile sunt aranjate, el va veni la reunirea Oţelului".

Oţelul Galaţi şi-a amânat reunirea cu o zi, urmând ca elevii lui Dorinel Munteanu să efectueze primul antrenament din 2010 la 8 ianuarie. Timp de o săptămână, formaţia moldavă se va antrena în localitate, după care între 14-25 ianuarie va fi cantonată la Poiana Braşov. În perioada 30 ianuarie-12 februarie, gălăţenii se vor afla în provincia turcă Antalya, când au programate şi cinci meciuri amicale.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
URL de referinţă