RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Rapid Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
Alexandru Ioniţă: "Cu puţină şansă am fi fost pe primul loc"

Invitat în emisiunea "Al 12-lea jucător", de la GSP TV, vîrful rapidist Alexandru Ioniţă şi-a amintit momentul debutului la Rapid şi a răspuns mai multor întrebări venite de la fani. Află ce a spus fotbalistul de 20 de ani!

- Alex, îţi mai aduci aminte ce ai simţit în sezonul trecut cînd ai debutat pentru Rapid?
- Mai erau vreo 15 minute din meci. Îmi tremurau un pic picioarele, dar n-aveam nimic de pierdut. A fost mai bine că am debutat într-un derby, presiunea e mai mare, la fel şi motivaţia. Pot să spun că asta m-a călit. Cu o echipă mai slab cotată poate nu era la fel.

- De ce anume are nevoie un jucător tînăr pentru a se impune la Rapid?
- De multă muncă şi seriozitate. Altfel nu ai nici o şansă!

- Cît contează norocul pentru un atacant?
- Destul de mult, dacă nu ai "bulan", cum se spune, nu e de ajuns. Eu sînt genul de vîrf insistent, la meciul cu Dinamo n-am reuşit să marchez din prima, dar am continuat faza şi pînă la urmă am înscris.

- Ţi-ai fixat un număr de goluri pentru retur?
- Nu, dar dacă ar fi după mine mi-aş dori să marchez în fiecare etapă.

- Dacă ai primi o ofertă de la alt club din Liga I, ai accepta-o?
- Nu plec de la Rapid! Pentru spiritul acestei echipe merită să dai totul. Sînt aici de aproape 5 ani, mă simt ca acasă, nu pot pleca aşa uşor. Am început să joc, dau goluri, mai am treabă aici.

- Ce-ţi doreşti pentru 2010?
- Să ies golgeter, să ia Rapid titlul şi să avem o evoluţie cît mai bună în Champions League.

- Ce i-a lipsit Rapidului pentru a fi mai sus în clasament?

- Şansa, cu puţin noroc am fi fost mai sus, pe primul loc în clasament.

- Cum e George Copos?
- M-am întîlnit cu dumnealui de mai multe ori. M-a felicitat pentru evoluţiile avute. Nu simt presiune din partea dumnealui, e genul care atunci cînd are de ce să te laude, te laudă, cînd nu, îţi spune ce nu e bine.

- Cum ţi se pare decizia FRF de a permite cluburilor să reducă salariile jucătorilor?
- Nu sînt eu în măsură să comentez, mie nu are ce să-mi micşoreze. Totuşi, nu cred că trebuie scăzute contractele, performanţa se plăteşte, iar jucătorii de valoare nu pot fi ţinuţi cu bani puţini.

- Cu cine crezi că te vei lupta pentru titlul de golgeter?
- Cu Bucur, de la Timişoara, cu Andrei Cristea, de la Dinamo, şi cu Herea, care nu vrea să mă lase să dau mai multe goluri ca el.

- Alex, cu cine te înţelegi cel mai bine în atac?
- De cele mai multe ori am jucat singur, deci n-aş putea spune. Pot evolua cu oricine în ofensivă.

- Se tot vorbeşte despre viaţa de noapte a fotbaliştilor. Tu ieşi prin cluburi?
- Nu am astfel de probleme, dacă avem s-ar fi văzut. Nu am timp să ies decît în vacanţă, dar fără excese. În timpul campionatului, cu 2-3 zile înainte de meci nu ies, altfel n-aş mai da randament.

- Care e principala ta calitate şi cel mai mare defect?
- Calitatea e forţa, defecte am mai multe, dar probabil cel mai important e că nu am o detentă aşa bună cum mi-aş dori.

- Unde vei petrece Crăciunul şi Anul Nou?
- Acasă, în familie.
George Copos: "Ferguson al Rapidului"

Copos îl laudă pe Nae Manea şi spune că va face tot posibilul să întărească echipa cu trei fotbalişti.

- Domnule Copos, aţi rezolvat problema antrenorului?
- Categoric, domnul Nicolae Manea e antrenorul Rapidului. Eu am mare încredere în el, e rapidist de rasă! E un Alex Ferguson al Giuleştiului! Veţi vedea ce treabă bună va face alături de Ciprian Panait, un copil ce visează fotbal. Toată ziua stă la club şi se documentează.

- Sînteţi în Poiana Braşov să aranjaţi cantonamentul Rapidului?
- Mă întorc de la Piteşti, vin din fabrică. La ce an ne aşteaptă pe toţi, trebuie să muncim şi în ajunul Crăciunului, nu avem ce face.

"Moşul să-mi aducă o nuia"
- Apropo de criza financiară, veţi aduce vreun jucător în iarna asta?
- Domnului Manea o să-i dăruiesc un cal de curse, cum are şi Ferguson. Să-l pregătească şi să cîştige bani cu el pentru Rapid. Avem nevoie pentru a aduce trei fotbalişti. Cu multă chibzuinţă, eu cred că putem reuşi lucrul acesta. Joi, pe 24 decembrie, ne întîlnim să facem lista de achiziţii.

- Ce doriţi să vă aducă Moş Crăciun?
- O nuia, la fel ca şi în 2008, deja m-am obişnuit cu ea. Nici anul acesta nu am fost cuminte şi asta îmi doresc să-mi aducă.

12 puncte din 18 posibile a adunat Rapid cu Nae Manea pe bancă, echipa avînd 3 victorii şi 3 remize

Helder, "terorist"

Brazilianul Helder a avut probleme pe aeroport la plecarea spre Brazilia. Fundaşul a cumpărat din România pentru un nepot al său o maşinuţă de jucărie, care însă funcţionează cu benzină. Vameşii au fost şocaţi să constate că maşina din bagajele lui Helder avea rezervorul plin, adică 2 litri: "Tu chiar vrei să urci cu asta în avion?! Cu benzina asta poţi arunca în aer întreaga aeronavă!". Sud-americanul a fost mirat, "care e problema? E doar o jucărie", însă pînă la urmă i-a desfăcut ambalajul şi i-a golit rezervorul.
Victor Socaciu: "Mă simt la superlativ ca artist interpretînd imnul Rapidului, în Giuleşti"

Într-un interviu acordat pentru artesport.ro, Victor Socaciu povesteste cum s-a indragostit de Rapid si cum a ajuns sa interpreteze imnul echipei din Grant.

- În lumea fotbalulului sinteţi cunoscut ca autorul celui mai frumos imn al unei echipe autohtone. Care este istoria imnului formaţiei Rapid?
- L-am scris în primăvara anului 1980, împreună cu poetul Adrian Păunescu. Era o perioadă în care mergeam foarte des în Giuleşti, unde făceam mişcare şi jucam miuţe în timpul liber. Chiar pe gazon ne-a venit această idee şi în scurt timp ne-am pus pe treabă. L-am lansat la un derby de Divizia B, Rapid-Progresul. Cine cîştiga acel meci avea şanse consistente să promoveze. Am stat în mijlocul galeriei şi tot cîntînd împreună cu suporterii, la începutul meciului toată lumea ştia versurile şi cînta împreună cu mine. Atunci era doar un cîntec, ulterior a devenit imn. La club exista o înregistrare care era difuzată la staţia de amplificare la meciurile de pe teren propriu. La începutul lui 1990 am constatat că acea înregistrare era destul de precară, am orchestrat totul şi am prezentat melodia în varianta nouă conducerii clubului. Din acel moment a cunoscut o a doua viaţă şi a devenit imnul suflării rapidiste.

- Care a fost prima echipă de fotbal pe care aţi simpatizat-o?
- Din patriotism local, FC Braşov, “Steagul” cum îi spuneam noi atunci. De altfel am şi jucat la piticii acestei formaţii. Ulterior am fost promovat la echipa de juniori, dar am decis să mă ocup serios de şcoală şi de muzică şi am pus capăt carierei de fotbalist. În scurta perioadă cît am făcut fotbal am avut şi un moment de glorie. Remarcat la un meci, am fost invitat la lotul naţional de juniori, unde avea loc un trial. Am venit la Bucureşti, unde am fost coleg de cameră cu Loţi Boloni. Amîndoi evoluam la mijloc, pe banda stîngă. Am jucat atunci şi antrenorii au decis ca Loţi să rămînă la lot şi eu să mă întorc acasă. Şi acest lucru a contribuit la decizia mea de a ma orienta către studiu.

- Unde s-a produs prima întîlnire cu fotbalul? Cine v-a îndrumat paşii?
- Tatăl meu era “stegar”, mă lua la toate meciurile de acasă ale echipei. Culmea, atunci m-am îndrăgostit de Rapid. Aveam 12 ani. Mi-a plăcut mult acea generaţie de jucători, care de altfel a şi cîştigat primul titlu de campioană din istoria clubului. Erau jucători încîntători, Niki Dumitriu, Năsturescu ... Jucau fotbal cu sufletul, făceau artă, o adevărată plăcere.

Galeria Rapidului are cea mai bun bună ureche muzicală
- Care este galeria cu cea mai bună ureche muzicală?

- Rapid, fără nici o discuţie. Din acest punct de vedere nu există nici un fel de concurenţă. Putem de altfel să observăm că în ultimii ani în Giuleşti se găseşte cea mai civilizată galerie. Mai există unele ieşiri izolate, dar grosul suporterilor îşi încurajează civilizat propria echipă. De altfel aceasta este esenţa unei galerii să-şi poarte favoriţii, prin încurajări, spre victorie.

- Cel mai frumos stadion pe care aţi cântat unde se află?
- Sincer, nu am cîntat pe foarte multe stadioane. Dar imnul cîntat pe Rapid e o adevărată fericire. Mă simt la superlativ ca artist cînd simt cum vibrează toată arena.
Bornescu, ce frizer sexy ai!

Portarul rapidist Mircea Bornescu (29 de ani) are încredere deplină în Ana Maria Prodan, încât nu i-a fost teamă să-şi lase podoaba capilară în grija celei care este impresar şi preşedinte de club.

Ana Maria Prodan s-a ocupat atent de frizura lui Bornescu. Ea a fost ajutată şi de fiul fotbalistului, Nicolas

Nu degeaba Ana Maria Prodan şi-a intitulat "Famous" ( n.r. - faimos) salonul de înfrumuseţare pe care l-a deschis de curând în zona Dorobanţi. Locaţia e vizitată mai ales de persoane publice, prieteni ai femeii-impresar.

Micuţul Nicolas a ţinut peria şi uscătorul de păr
Ultimul oaspete de seamă al salonului a fost portarul rapidist Mircea Bornescu, care a ajuns de la Universitatea Craiova în Giuleşti prin intermediul Anei Maria. Însoţit de partenera sa de viaţă, Elena, şi de băieţelul lor, Nicolas, fotbalistul a aflat că urmează să fie tuns chiar de către Ana Maria Prodan.

Aceasta a primit ajutor şi de la micuţul Nicolas (2 ani), în grija căruia au ajuns peria şi uscătorul de păr. "Nu m-am distrat niciodată atât de bine la frizer. Ştiam că Ana Maria se pricepe la orice, dar acum a fost chiar formidabilă. Îmi place cum m-a tuns", ne-a declarat Mircea Bornescu.

În aşteptarea Moşului
Mircea Bornescu şi soţia sa, Elena, vor sărbători Crăciunul la restaurantul Dolce Vita din Snagov, alături de mai multe familii, printre care şi cea a Anei Maria Prodan. În noaptea de Ajun, copiilor li s-au pregătit numeroase surprize, printre care şi vizita lui Moş Crăciun.

"Acum câteva zile, Moşul l-a întrebat pe băieţelul meu cum îl cheamă, iar el, în loc să-i zică adevăratul său nume, Nicolas, a decis să-i spună că îl cheamă Michael. Cred că îi place lui mult acest nume", a mai povestit Mircea Bornescu.

@Nu mă bag în viaţa lor personală@
Ana Maria Prodan a vorbit şi despre relaţia pe care o are cu fotbaliştii impresariaţi de ea: "Nu mă bag niciodată în viaţa personală a jucătorilor mei. E treaba lor cu cine umblă sau cu cine aleg să-şi petreacă timpul", a explicat Ana Maria Prodan.
Buga a pierdut 50.000 de euro

Atacantul a ratat transferul la Xanthi Skoda, echipă care i-a oferit în două rânduri mai mult decât câştiga la Rapid.

Povestea a început la derbyul Dinamo-Rapid (1-1), când Xanthi la trimis pe Kostas Konstantinids, şeful scouterilor, pentru a-l observa pe fotbalist.

La începutul lunii decembrie a venit şi prima ofertă de 150.000 de euro pentru Buga. Chiar dacă a refuzat oferta, propunerea grecilor s-a îmbunătăţit câteva zile mai târziu, Buga urmând să încaseze 180.000 de euro în cazul în care ar fi acceptat contractul.

Nici de această dată însă Buga nu a răspuns pozitiv. Când toată lumea îl dădea ca şi plecat, transferul lui a picat definitiv, Buga ajungând să sune după ultima ofertă prin intermediul lui Liţă Dumitru.

Refuzaţi de două ori, grecii au zis pas şi Buga a rămas pe dinafară, unica variantă pentru fotbalistul în vârstă de 32 de ani fiind acum o echipă din ţară, cel mai probabil FC Braşov.

În plină criză economică, Buga a ratat o majorare a salariului cu 50.000 de euro pe sezon!

Rapidul nu poate fi vândut!
Jean Valvis spune că se aştepta ca negocierile dintre Stache şi Copos să eşueze.

"Eram sigur că discuţiile dintre ei vor avea această finalitate. Am făcut audit la Rapid, iar clubul nu poate fi vândut, nu poate fi cumpărat", spune acesta.

"Din păcate s-a pierdut timp util şi energie cu aceste negocieri. Îmi pare rău pentru fanii Rapidului, dar nu văd lumină la capătul tunelului", mai spune Valvis.
Iencsi: "Mai joc un an şi jumătate"

Deşi va împlini 35 de ani în martie, fundaşul rapidist spune că nu are de gând să se retragă.

Adrian Iencsi, fundaşul care a depăşit 200 de prezenţe în tricoul Rapidului, a renunţat astă vară la postul de antrenor secund pentru a rămâne doar jucător la gruparea din Grant. El recunoaşte că omul care i-a modelat cariera şi viaţa dincolo de gazon este Mircea Lucescu.

Click!: Adi, ce ai de gând să faci după ce îţi vei încheia cariera de fotbalist?
Iencsi: De ce mă întrebaţi asta? Eu îmi doresc doar să joc cât pot de mult în continuare. Un an şi jumătate cel puţin. Apoi o să mă gândesc şi la antrenorat.

Însă nu mi-aş neglija familia. Aş prefera să merg la un grătar cu soţia şi cu băieţii mei, Ianis şi Eric, decât să mă înjur cu fel şi fel de lume pe la meciuri.

Pe tine cine te-a îndrumat?
Tata a fost cel care mi-a deschis drumul. Era un fotbalist foarte bun, care nu a fost atât de cunoscut pentru că nu a jucat pe la echipe mari din Bucureşti şi la naţională.

La Piatra Neamţ multă lume spune că a fost mai bun decât mine. Eu mă bucur doar că i-am moştenit talentul.

Ce ai făcut cu primii bani din fotbal?
Mi-am luat un televizor color micuţ, de abia apăruseră la noi. Eram extrem de mândru de el după ce l-am pus în camera mea.

Cum a fost să lucrezi cu Mircea Lucescu?
Dincolo de fotbal, el m-a ajutat să capăt experienţă şi în viaţă. Era un foarte bun pedagog. Nu ne învăţa doar cum să jucăm, ci şi cum să ne gestionăm banii.

Zicea mereu să nu ne luăm maşini sau alte lucruri ca să ne dăm mari, ci să fim siguri că avem întâi o casă.

Rapid era echipa cu care ţineai în copilărie?
De mic, am simpatizat Craiova Maxima. Chiar te impresiona acea echipă cu Balaci şi Cămătaru. Acum sufletul meu este legat doar de Rapid.

Este o senzaţie aparte să iubeşti această echipă pe care mulţi n-o să-o înţeleagă niciodată.

Ce regreţi cel mai mult?
Cu echipa de club regret titlul pierdut cu Rapid la Craiova, în 1998 şi Cupa României din 1999 în faţa Stelei.

La echipa naţională, acea dublă cu Slovenia, când am ratat la baraj calificarea la CM 2002.

Cum a fost perioada petrecută la Spartak Moscova?
Pentru mine, Moscova rămâne cel mai frumos oraş din Europa. Nu credeam că o să mă adaptez la început şi chiar am vrut să mă întorc în ţară.

Dar nu îmi pare rău că am rămas. Am avut de învăţat foarte mult în cei trei ani petrecuţi în Rusia.

La ei totul se bazează pe disciplină şi respect pentru cei din jurul tău, ceea ce la noi nu prea.

Ce crezi că va urma anul viitor la Rapid?
Nu ştiu. Eu vreau să fim aceeaşi familie care am fost până acum. Ce va urma, dacă va vinde Copos, dacă va pleca Nae Manea sau dacă voi pleca eu, vom vedea.

Dacă un antrenor îmi va spune vreodată că nu mai are nevoie de serviciile mele, îi voi răspunde aşa: te pup, sunt cel mai fericit om din lume pentru că am purtat cu mândrie atâta timp tricoul Rapidului.
Copos: "Manea va antrena echipa până la vară, obiectivul lui e câştigarea titlului"

Finanţatorul grupării Rapid, George Copos, a declarat, sâmbătă, că a ajuns la un acord cu Nicolae Manea pentru ca acesta să se ocupe de pregătirea echipei până la finalul sezonului, iar obiectivul său este câştigarea celui de-al patrulea titlu de campioană din istoria clubului.

"Manea şi Panait se vor ocupa de echipă până la finalul sezonului, iar obiectivul lor este câştigarea campionatului, performanţă care ne-ar putea salva de momentele grele ce vor veni, dar şi de datoriile de 15 milioane de euro. Niciodată nu s-a pus problema ca Rapid să continue fără acest staff şi îi recomand şi domnului Stache, dacă va mai veni la echipă, să se bazeze pe aceşti tehnicieni", a spus George Copos.

Nicolae Manea a preluat atribuţiile de antrenor principal al echipei Rapid la data de 31 octombrie, după ce Viorel Hizo nu s-a mai prezentat la antrenamentele echipei şi i-a anunţat pe conducători că demisionează din funcţie, la numai o zi după eliminarea din Cupa României, în faţa nou-promovatei Internaţional Curtea de Argeş. În ultimele şase etape ale turului, cu Manea pe bancă, giuleştenii au înregistrat trei victorii şi trei egaluri.
"Alexandra Copos e mai pricepută decât George să conducă Rapidul"

Mircea Lucescu are mare încredere în calităţile manageriale ale fiicei lui George Copos.

Antrenorul Mircea Lucescu a descoperit care este salvarea Rapidului. Alexandra Copos, fiica patronului , este, în opinia tehnicianului de la Şahtior, cea mai în măsură să conducă formaţia din Grant.

"Cred că Rapidul va deveni puternic în momentul în care va transmite Alexandrei preşedinţia clubului. O văd, e tare, e agresivă, e pricepută. Am o foarte mare încredere, sunt convins că poate să reuşească. Iar el să-şi vadă de regatele lui", a povestit "Il Luce", la TVR.

Totuşi, Mircea Lucescu nu crede că omul de afaceri va renunţa prea curând la echipa pe care o susţine de ani buni.

"George Copos este ca şi Rapidul: inconstant, inconsecvent, dar cu o dragoste imensă pentru echipa lui. Va trece şi el peste momentul ăsta. Nu cred că va reuşi să vândă vreodată Rapidul", a mai spus antrenorul român.
Gheorghe Scurtu: "Rapid s-a înfiinţat de fapt în 1911"

Nu poţi să nu rămâi impresionat în momentul în care calci pragul casei lui Gheorghe Scurtu.

Şi asta pentru că apartamentul său de bloc ascunde o adevărată comoară pentru fotbalul românesc: Muzeul Rapidului. Într-o singură cameră, este îngrămădită parcă întreaga istorie a grupării alb-vişinii : cupe, medalii, trenuleţe, plachete, fulare, tricouri, mii de fotografii şi postere, decupături din ziare îngălbenite de vreme şi chiar machete la scară ale stadionului Giuleşti şi a vechiului pod Grant. Laolaltă, îi găseşti aici pe Baratki, Valentin Stănescu, Nichi Dumitriu, Nae Manea, Goanţă, Pancu, « Nico », sau Iencsi. Acest muzeu inedit, inaugurat acum şase ani, a însemnat pentru Gheorghe Scurtu zeci de ani de muncă şi ceva mai mult de 10.000 de euro investiţi.

De profesie inginer petrolist, Scurtu s-a născut la Galaţi la 14 iunie 1933 şi a devenit rapidist în 1947, printr-o întâmplare. "Echipa cu care simpatizam, Carmen, a fost desfiinţată de comunişti, aşa că a trebuit să mă orientez. Preferaţii mei, Valentin Stănescu şi Bazil Marian au ales însă pentru mine, transferându-se la Rapid", ne-a mărturisit cel care a început să rescrie istoria grupării din Grant. "Pe lângă amănuntele legate de Rapid, cartea conţine totodată şi viaţa mea", susţine Scurtu.

"Rapid nu a fost înfiinţată de fapt în 1923, ci mult mai devreme, în 1911. Atunci, a fost întemeiată Asociaţia Federaţiilor de Educaţie Fizică, avându-l ca preşedinte de onoare pe Carol I şi ca preşedinte executiv pe Carol al II-lea. S-a creat şi un campionat de fotbal, în care s-a înscris şi echipa muncitorilor de la CFR, Victoria. S-au desfiinţat însă curând, pentru că nu i-a mai păsat nimănui de fotbal. Apoi, la 1 mai 1922 a fost înscrisă în campionatul municipal echipa atelierelor Griviţa, Locomotiva, care juca în cămăşi vişinii. Un an mai târziu, maistrul Grigoriu, un fel de Copos al vremii, cu relaţii, a înscris o nouă echipă la Federaţie: CFR Bucureşti. Pentru că Locomotiva evolua deja în vişiniu, au fost nevoiţi să adopte culoarea violet, folosită timp de 12 ani", a povestit inginerul, care ştie şi cum s-a ajuns la denumirea actuală: "În 1935, a fost instalat preşedinte un anume Costică Bauer, un evreu fugit în România de frica nemţilor. Prin relaţiile sale, a adus la Bucureşti echipamentul vişiniu pe care cei de la Rapid Viena nu mai aveau voie să-l folosească, deoarece hitleriştii le impuseseră să adopte culoarea verde. De-aia ne numim şi noi Rapid".
Copos vrea să-l vândă pe Spadacio

Mijlocaşul Juliano Spadacio are oferte de la câteva echipe din Portugalia, iar patronul George Copos este dispus să-l cedeze pentru a scoate clubul din criză

Chiar dacă a mărturisit că nu va vinde niciun fotbalist de valoare pentru ca Rapidul să lupte pentru titlu, patronul George Copos dovedeşte din nou că nu este un om de cuvânt.

Realitatea TV anunţă că finanţatorul giuleştenilor este dispus să-l cedeze pe Spadacio. "Nu sunt bani pentru transferuri. Din câte ştiu eu, sunt probleme şi cu licenţierea. Mai mult ca sigur că vor fin vânduţi 2-3 jucători pentru a face rost de bani", a spus Manea.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
URL de referinţă