RomanianSoccer Forum
Ştiri Unirea Alba-Iulia - Versiune printabilă

+- RomanianSoccer Forum (http://www.romaniansoccer.ro/forum)
+-- Forum: Fotbalul din Ţara lui Papură Vodă (/Forum-Fotbalul-din-%C5%A2ara-lui-Papur%C4%83-Vod%C4%83)
+--- Forum: Fan Cluburi (/Forum-Fan-Cluburi)
+---- Forum: Arhivă (/Forum-Arhiv%C4%83--633)
+----- Forum: Unirea Alba Iulia (/Forum-Unirea-Alba-Iulia)
+----- Subiect: Ştiri Unirea Alba-Iulia (/Thread-%C5%9Etiri-Unirea-Alba-Iulia)

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia - Sebi Raducu - 11-06-2009 04:49 PM

Încă un tânăr jucător albaiulian remarcat de "YGsp"

După Raul Tămaşan, un alt tânăr jucător ce a desluşit tainele sportului cu balonul rotund în Cetatea Marii Uniri a intrat în atenţia "Young GSP" (ziarul online al Gazetei Sporturilor) ce aduce în atenţia cititorilor speranţele fotbalistice autohtone, aflate la vârste fragede. Este vorba de Fabian Adrian Himcinschi, ce a împlinit 15 ani în 12 mai, atacant la Unirea Alba Iulia şi la "naţionala" de juniori, are 1,87 m, 73 kilograme şi seamănă ca stil şi ca alură cu celebrul atacant nigerian Nwankwo Kanu de la Ajax, Inter şi Arsenal. "De mic mi-a plăcut sportul, cum tatăl meu era fotbalist, asta m-a împins şi mai tare de la spate. Dar tata nu mi-a zis niciodată să fac fotbal, eu am ales şi sunt fericit cu opţiunea mea", şi-a început povestirea Himcinschi junior.

Kanu de Alba Iulia
Fabian are numai 15 ani, dar deja s-a remarcat la Alba Iulia. E în lotul lărgit al Unirii, la seniori de la începutul acestui an, a jucat deja în câteva partide de verificare cu prima echipă, a fost în cantonament cu cei mari în Antalya în iarnă sub comanda lui Şunda şi în vară în Austria, cu echipa lui Falub. Porecla i-a pus-o experimentatul portar Gabriel Rotaru în vârstă de 38 ani la un meci amical de la Ocna Mureş. "Să văd plasa scuturată, e cel mai frumos sentiment", a explicat longilinul atacant. E ambiţios, trage la antrenamente, 3-4 ore zilnic pe teren, plus "suplimentar" la sală pentru forţă. Are 73 de kilograme, simte că mai e nevoie de puţină masă musculară.

"Aşchia nu sare departe de trunchi"
Fabian se mândreşte că e băiatul lui Adrian Himcinschi, fost fundaş la Unirea "tata este idolul meu", dar anunţă: "Eu nu sunt Himcinschi junior. Nu vreau să se considere că joc pe pile. Eu sunt Fabian!". Şi înaintea stagiunii cănd au fost inscripţionate numele pe tricouri pentru Liga I el a vrut să aibă pe spate "Fabian". Tatăl său Adorian Himcinschi a promovat în 2003 cu echipa albaiuliană la 32 ani în Divizia A. "Idealul meu este ca Fabi să marcheze un gol în elită, Unirea să câştige şi eu să fiu pe banca tehnică, ar fi ceva extraordinar. Mă uimeşte cu ambiţia şi perseverenţa, am încredere deplină în el. Nu vrea să se spună că joacă fiindcă e fiul meu, doreşte să ajungă sus pe forţele sale", a afirmat actualul antrenor secund al lui Falub.

Curtat de Hagi
La începutul acestui an Fabian Hincinschi împreună cu colegul său Florin Ilie (şi el fiul unui fost fotbalist al ardelenilor, fundaşul "Liţă" Ilie, acum antrenor la echipele de juniori a clubului unirist) a fost dorit de "Regele" Gheorghe Hagi la şcoala sa de fotbal. În ediţia precedentă a Campionatelor Naţionale juvenile puştiul a fost folosit mai mult la juniorii Unirii născuţi în 1992 (juniori B), cu doi ani mai mari decât Fabian, golgeter deja, cu 17 de reuşite. Vestea talentului său a ajuns şi la Constanţa, Gică Hagi încercând să-l racoleze, dar n-a izbutit.

"Am avut ofertă serioasă de la Academia Hagi, Zoli Iasko m-a cautat insistent. Dar îmi este bine aici acasă, am ales cu sufletul", a spus Fabian, tânărul ce ţine cu Unirea Alba Iulia şi cu CF Barcelona. "Tot timpul e loc de mai bine. Mai am mult de muncit ca să ajung unde-mi doresc. Visez să debutez pentru Unirea în Liga I, să marchez şi să-l depăşesc pe tata la numărul de meciuri în prima ligă", şi-a anunţat intenţiile din viitor junele jucător.

Fabian e deja la "naţionala" U15 al României, antrenată de Adrian Văsăi. "[i]Mă simt foarte bine la lot, sunt jucători de la echipe mari, ca Steaua, Dinamo şi Rapid, iar eu merg acolo ca să dovedesc că şi Unirea are jucători de perspectivă[/i]", a declarat Fabian.

RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia - Sebi Raducu - 11-06-2009 04:51 PM

Unirea nu a plecat capul în faţa CFR-ului

Fără îndoială că Răzvan Dâlbea a realizat o prestaţie extraordinară împotriva trufaşei trupe din Gruia. "Căpitanul" unirist şi-a încununat excelenta evoluţie cu un gol de zile mari, ce a parafat o remiză meritată pentru gruparea din Cetatea Marii Unirii: un şut fabulos de la peste 30 de metri ce s-a dus "glonţ" în dreapta lui Nuno Claro. "A fost un meci pe care nu meritam să-l pierdem, am jucat de la egal la egal cu fosta campioană a României, participantă în Europa League", a afirmat fericit mijlocaşul aiudean.

"Am reuşit cel mai superb gol al carierei. În momentul când am lovit balonul am simţit că portarul nu are nicio şansă. Când a intrat mingea în plasă eram în al 9-lea cer, nu ştiam cum să mă bucur", a afirmat fotbalistul aflat la al doilea gol stagional după cel cu FC Vaslui, înscris tot în "Cetate". Dâlbea a debutat în actuala stagiune în elită, la 28 de ani şi joacă de 3 ani pentru gruparea albaiuliană.

"Mândru că sunt capitanul Unirii"
Purtătorul banderolei de căpitan al grupării din judeţul natal a "suportat" felicitările unanime ale apropiaţilor Unirii, care l-au felicitat pentru golul de senzaţie. "E bine că am luat un punct. Dacă vom aborda cu aceeaşi determinare şi dăruire partidele ulterioare, cu siguranţă ne vom atinge obiectivul şi vom rămâne în Liga I", a mai precizat Dâlbea, care a explicat modest reuşita personală. "Nu sunt erou, în locul meu putea fi oricare dintre colegi. Sunt mândru că sunt căpitanul Unirii, chiar dedic golul echipei. Toţi am muncit pentru această remiză şi merităm punctul pe deplin. E un rezultat care chiar dacă nu ne ajuta prea mult în clasament acum, ne dă moral", a mai afirmat aiudeanul, care în minutul 66 trecuse pe lângă alt gol, reluând cu capul alături la centrarea neobositului Călin Cristea.

RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia - Sebi Raducu - 11-06-2009 04:53 PM

Norbert Varga dixit: "A fost fault clar la golul clujenilor"

Faza în care clujenii au deschis scorul a provocat protestele îndelungate ale amfitrionilor, ce au acuzat fault în atac. "Traore m-a obstrucţionat evident. Mingea era la mine, mă pregăteam să degajez, dar adversarul m-a lovit în piciorul stâng. Nu mă jur, dar îmi dau cuvântul de onoare că a fost fault. Nu vrem să invocăm arbitrajul, dar şi la Urziceni am pierdut din ofsaid, cu Braşovul nu mai vorbim şi se cam adună greşelile împotriva Unirii. Bravo lui Răzvan pentru golul de generic marcat", a spus Norbert Varga, implicat în lupta pentru balon cu Traore în careul mic. După reuşita vizitatorilor, suporterii din "Gruia" au aprins fumigene şi au rupt gardul sectorului în care se aflau, forţele de ordine evitând să intervină de teama provocării unor incidente în tribună. Să mai adăugăm că în actul secund, în tribuna oficială au luat loc Florin Dan şi Edi Stăncioiu, buni prieteni, care n-au jucat ieri, uniristul fiind suspendat, iar portarul n-a prins lotul.

Au blocat echipa mamă
Cei doi jucători împrumutaţi de Unirea de la CFR Cluj, Rade Veljovic şi "Vitinha" au dorit să demonstreze că feroviarii s-au dispersat prea uşor de serviciile lor. "Punct mare pentru noi, împotriva unei grupări de o calitate deosebită. Am demonstrat că sunt la Unirea şi am jucat acest meci cu sufletul pentru Alba Iulia. CFR Cluj va fi viitoarea campioană, le urez succes la Praga, dar în partida directă n-au putut să depăşească ambiţiile unei echipe dornice să nu piardă, care a dat totul pe teren", a spus sârbul Rade Veljovic.

"Eu râd acum, iar colegii de la CFR ar trebui să fie nefericiţi pentru că n-au reuşit să câştige împotriva unei echipe mici. Sunt foarte bucuros, e meritul tuturor că am izbutit să ţinem piept unei formaţii de asemenea calibru. Am evoluat pentru mine, pentru Alba Iulia şi am demonstrat Clujului că pot face faţă la un nivel înalt. Este clar că am vrut mult să realizăm un rezultat deosebit", a afirmat fundaşul lateral stânga, portughezul Vitinha.

RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia - Sebi Raducu - 11-06-2009 04:54 PM

Fără drepturi achitate, au blocat garnitura vişinie

Chiar dacă şefii clubului au anunţat că până la ora disputei cu CFR Cluj vor plăti ratele contractuale pentru luna septembrie, un total de 70.000 euro, acest lucru nu s-a produs, astfel că împotriva feroviarilor elevii lui Falub au jucat cu buzunarele goale. Conducătorii unirişti, în disperare de cauză au apelat la obţinerea unui credit bancar, dar acest împrumut nu s-a aprobat şi astfel FC Unirea mai aşteaptă minimum 2 săptămâni până când autorităţile locale vor aproba noi fonduri pentru echipa nou-promovată. "Le-am spus acest lucru sâmbătă jucătorilor, am discutat aspectul pentru că n-avem nimic de ascuns. Nu dispunem de bani şi au înţeles situaţia", a afirmat Sarmeş.

Altfel, în acest sezon, "alb-negrii" au încasat 2 rate contractuale, jucând fără prime. Conform ROI, pentru poziţia din ierarhie, una retrogradabilă nu se achită recompense, dar pentru cele 9 puncte strânse, Dâlbea şi compania ar avea de încasat 1650 euro, drepturi blocate până la ieşirea din zona retrogradabilă. Pe de altă parte însă, pentru meciul cu CFR Cluj, albaiulienii au avut promisă o prima dublată, 600 euro pentru punct, în speranţa obţinerii unei mobilizări exemplare.

RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia - Sebi Raducu - 11-06-2009 04:55 PM

Partida din "Ghencea" se va disputa luni, 9 noiembrie

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat ieri programul etapei a 13-a în primul eşalon, runda urmând a fi închisă de disputa din "Ghencea" între Steaua şi FC Unirea Alba Iulia, programată luni, 9 noiembrie, de la ora 17.00. Deşi recunosc că au beneficiat şi de şansă în confruntarea cu deţinătoarea Cupei României, echipierii unirişti susţin că egalul cu CFR Cluj poate fi considerat un rezultat pozitiv, ţinând cont de valoarea net superioară a adversarilor.

"Am dovedit că putem juca de la egal la egal cu orice echipă din Liga I şi am smuls un punct care sperăm să conteze la finalul campionatului. Dacă învingeam eram mari, o formaţie mică precum Unirea reuşind să ţină în şah o asemenea forţă precum CFR Cluj. Dacă stăm şi ne gândim retroactiv, erau bune acum şi remize cu FC Braşov sau Internaţional Curtea de Argeş", a explicat portarul Gabriel Rotaru, completat de apărătorul Nikola Vujadinovic, ce a avut o evoluţie apreciabilă în faţa ofensivei vişinii.

"Ne-am grupat excelent în defensivă, cu excepţia fazei de la golul lui Traore. CFR n-a arătat mare lucru pentru că nu am cedat deloc în luptă, chiar dacă au dominat. E un punct foarte mare pentru Alba Iulia, sunt bucuros că l-am anihilat pe prietenul meu Nei, dar mai ales deoarece n-am pierdut acest joc", a spus Nikola, plecat 2 zile la Belgrad împreună cu Rade Veljovic, pentru rezolvarea unor probleme personale.

"Fault în afara careului"
Implicat în faza la care clujenii au reclamat că au fost furaţi pe "Cetate", Vitinha, fundaşul portughez al amfitrionilor a explicat duelul cu Tony produs în minutul 88, la scorul de 0-1. "Mi-a fost foarte teamă să nu se acorde penalty. Am făcut alunecare, l-am agăţat pe adversar, dar faultul s-a produs în afara careului", a explicat "Viti", care s-a întreţinut minute bune la final tocmai cu Tony.

"Prietenul meu m-a felicitat şi nici măcar n-a pomenit de faza respectivă. Normal că suntem mulţumiţi cu acest punct. Personal mi-am făcut treaba, CFR-ul e o forţă, dar noi n-am cedat", a conchis Vitinha. În acelaşi context, al atitudinii clujene, una ostentativă, de superioritate, se cuvine semnalat şi gestul deranjant al bodyguard-ului preşedintelui Iuliu Mureşan. În actul secund, garda de corp escalada rândurile tribunei oficiale, călcând fără jenă, direct pe scaune, mai mult rupând unul dintre acestea. Probabil doar aspectul fizic al respectivului i-a făcut pe albaiulienii din zonă să nu-i bată obrazul pentru nesimţire...

RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia - Sebi Raducu - 11-06-2009 04:57 PM

Căpitanul ce l-a îngenunchiat pe Nuno Claro

Admirabil în întreaga evoluţie împotriva CFR-ului Cluj, căpitanul unirist Răzvan Dâlbea a reuşit golul vieţii în secvenţele din final ale confruntării, cu un şut bombă de la mare distanţă la care goalkeeperul feroviar n-a putut interveni. "A fost o execuţie rară, probabil Nuno Claro nu se aştepta să trag de la acea distanţă. Mult timp nu voi uita acest gol, dar cu siguranţă că nici portarului clujean nu-i va ieşi curând din minte. Trebuie însă să mai dau vreo 10 şuturi asemănătoare pentru a mi se pune eticheta de «tunar»", a spus Dâlbea.

Fotbalistul originar din Aiud a efectuat junioratul la "U" Cluj, rivala de moarte a grupării din "Gruia" şi a venit la Alba Iulia în urmă cu 3 ani. "Cu «granzii» mereu apare o motivaţie aparte. E o bucurie în plus dacă dai gol şi mai ales ca reuşita să însemne un punct pentru echipă", a precizat purtătorul tricoului cu numărul 5. Unirea a plătit 10.000 euro Tricolorului Breaza în 2006 pentru transferul său, între timp fotbalistul refuzând oferte de la FC Argeş, CS Otopeni sau Gloria Bistriţa. "Nu m-am gândit niciun moment la «şepcile roşii», acum sunt la Unirea. Oricum am primit multe mesaje de felicitare de la prieteni din Cluj care ţin cu CFR", a mai adăugat metronomul din linia de mijloc a nou-promovatei. "Dâlbea este un jucător ce a crescut enorm în ultima vreme, a progresat comparativ cu momentul când l-am găsit aici, un adevărat lider ce poate să facă diferenţa", l-a caracterizat Falub.

În vârful carierei
Devenit o piesă de greutate a angrenajului unirist, Dâlbea a marcat în ultimele campionate 23 de goluri pentru "alb-negri" (3 în stagiunea 2006-2007, câtre 9 în următoarele două sezoane în eşalonul secund, 2 în actuala ediţie), lipsind rareori din primul unsprezece, absenţe datorate suspendărilor. "Din câte ţin minte, am preluat banderola în mandatul lui Ciorceri, prin 2007, când nu a jucat «căpitanul» obişnuit Ionuţ Cazan. E o satisfacţie în plus să fiu component al echipei fanion a judeţului natal şi sunt mândru că port banderola Unirii", a mai dezvăluit Răzvan.

Echipierul ardelenilor recunoaşte că perioada actuală reprezintă un moment unic al carierei. "Am ajuns sus cu Unirea, am promovat, evoluez în Liga I. E vârful pentru mine ca jucător, însă vreau să tind la mai mult, să realizăm menţinerea în elită", a adăugat fotbalistul în vârstă de 28 ani, ce recunoaşte că încă n-a depăşit şocul eşecului cu Internaţional Curtea de Argeş.

"După jocul prestat, ar fi trebuit să fi acumulat mult mai multe puncte. Eşecul cu piteştenii a reprezentat un coşmar, ce ne-a tras mult în jos. Suferim încă din pricina pierderii meciului cu gruparea lui Ştefan Stoica", a admis căpitanul grupării ardelene.

"Nu ne gândim la bani"
FC Unirea Alba Iulia traversează un moment dificil din punct de vedere financiar, jucătorii aşteptând de câteva săptămâni să-şi încaseze ratele contractuale pentru luna trecută. "Noi jucătorii am ajuns la un consens, am discutat în vestiar şi am înţeles, trebuie să strângem rândurile. Situaţia nu este plăcută nici pentru conducători, nici pentru fotbalişti. Nu ne gândim la momentul imediat, obiectivul fixat este să adunăm cât mai multe puncte şi să ţinem echipa în viaţă. Ne raportăm la viitorul îndepărtat, să ne îndeplinim obiectivul", a punctat Dâlbea, acesta împreună cu C. Cristea fiind singurii unirişti ce au bifat toate cele 12 etape, ambii marcând în 2 rânduri pe arena albaiuliană.

Cu cele mai multe minute la activ (1046) în actuala stagiune, primul în topul uniriştilor, aiudeanul crede că remiza cu CFR Cluj contează în plan psihic pentru nou-promovată. "Am căpătat încredere în noi, dar clasamentul ne frige în continuare şi nu ne permitem să abordăm relaxaţi jocul cu Steaua. Mergem în «Ghencea» după puncte, deşi ne aşteaptă un alt joc dificil în care suntem cotaţi cu şanse puţine", a încheiat Dâlbea.

RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia - Sebi Raducu - 11-06-2009 04:59 PM

"Sunt cel mai fericit băiat de pe Pământ!"

Împrumutat în vara acestui an de la gruparea din Gruia la Alba Iulia, atacantul sârb al "alb-negrilor" din Cetatea Marii Uniri a bifat primul joc împotriva clujenilor.

"Am spus de multă vreme că CFR-ul va avea meci greu la Alba Iulia şi iată că nu m-am înşelat. De altfel înaintea partidei de duminică le-am transmis prietenilor mei de la CFR Cluj, cu care am fost şi voi rămâne prieten înainte şi după joc nu şi în timpul celor 90 de minute, să-şi ia gândul de la victorie în meciul cu Alba şi am dovedit că o echipă mică poate încurca o formaţie care este cotată cu prima şansă prin dăruire şi ambiţie. Eu sunt în acest moment cel mai fericit băiat de pe Pământ pentru că Unirea a luat un punct iar CFR Cluj a câştigat la rându-i tot un punct. Cred că «ceferiştii» nu s-au aşteptat nici un moment ca Alba Iulia să aibă jucători aşa de valoroşi care să le pună probleme şi acest lucru i-a cam costat. Sper ca la finalul campionatului CFR să devină din nou campioană iar Unirea Alba Iulia să se menţină în primul eşalon, aceasta este dorinţa mea vizavi de deznodământul actualei ediţii de campionat", a declarat Rade Veljovic, cel care la finalul întâlnirii a făcut schimb de tricouri cu "Ghepardul" Sebastian Dubarbier.

Unirea Alba Iulia este în creştere de formă
Preşedintele Consiliului de Administraţie al albaiulienilor s-a declarat mulţumit de remiza din partida cu CFR Cluj şi mai ales de jocul prestat de Dâlbea şi compania. "Înainte de startul partidei mi-am spus că un meci egal cu CFR Cluj ar fi bun pentru noi şi uite că am izbuitit să-l câştigăm. Mult mai important decât acest egal mi s-a părut jocul întregii formaţii, cu un Dâlbea aflat la, cred eu, cel mai bun joc din acest tur de campionat", a spus Marian Sarmeş.

Altfel, oficialul "alb-negrilor" afirmă că în cursul acestei săptămâni va încerca să le achite fotbaliştilor şi antrenorilor sumele restante pe luna septembrie (n.a. contractele). "Sunt impresionat de faptul că jucătorii şi antrenorii au înţeles că în acest moment banii nu sunt aşa de importanţi, ci mult mai importante sunt rezultatele echipei. Oricum vom încerca să le achităm ratele contractuale pe luna septembrie până la ora partidei cu Steaua din runda a 13-a", a conchis Sarmeş, care a dezvăluit că uniriştii au evoluat pe 600 de euro punctul, în întâlnirea cu deţinătoarea "Cupei României - Timişoreana".

RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia - Sebi Raducu - 11-06-2009 05:00 PM

Patru suporteri ai Unirii şi C.F.R.-ului sancţionaţi de jandarmi

Chiar dacă nu au fost incidente majore, de genul bătaie între suporteri, pe timpul meciului dintre F.C. Unirea şi C.F.R. Cluj Napoca, patru tineri au fost traşi la răspundere de jandarmi. "Majoritatea spectatorilor la meciul disputat duminică, 1 noiembrie pe stadionul "Cetate" din Alba Iulia, au avut un comportament civilizat, matur şi responsabil, care s-a încadrat în prevederile legale care reglementează modul de desfăşurare a jocurilor sportive, aşa cum sunt stabilite prin Legea nr. 4 din 9 ianuarie 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive" a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, căpitan Cosmin Jurcoveţ.

Au existat însă şi patru excepţii, oamenii legii fiind nevoiţi să intervină. Doi tineri, respectiv T.I.I. de 28 de ani, din satul Biia şi U.A. de 21 de ani, din Cluj Napoca, au fost surprinşi în timp ce proferau cuvinte şi expresii jignitoare la adresa celorlalţi spectatori. De asemenea T.Z.M. de 20 de ani din oraşul Beclean şi G.C.A. de 22 de ani din Cluj Napoca, s-au căţărat pe gardul care delimitează spaţiul de joc de tribună. Deşi stewarzii le-au atras atenţia celor patru suporteri să se potolească aceştia i-au ignorat şi au continuat să se manifeste în acelaşi mod.

La sfârşitul celor 90 de minute au fost opriţi, identificaţi şi ulterior sancţionaţi contravenţional de jandarmi, fiecare primind câte o amendă contravenţională în valoare de 150 de lei. "În cazul celor patru nu a fost nevoie de dispunerea unor măsuri complementare de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive similare" a precizat căpitan Cosmin Jurcoveţ.

RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia - Sebi Raducu - 11-06-2009 05:14 PM

Specialitatea casei la Unirea Alba Iulia: goluri pe final de meci

Ultimele două partide oficiale ale "alb-negrilor" din Cetatea Marii Uniri au consemnat tot atâtea remize, ambele încheiate cu acelaşi scor 1-1, golurile Unirii din Alba Iulia fiind marcate în finalul jocurilor respective. Astfel, la Piatra Neamţ albaiulienii au egalat prin Veljovic în minutul 90 pentru ca în partida cu CFR Cluj "căpitanul" Dâlbea să restabilească egalitatea în minutul 88.

"Am spus că punctul de la Piatra Neamţ a fost punctul lui Dumnezeu, a fost punctul de care echipa avea mare nevoie în acel moment. Normal că sunt bucuros şi pentru remiza din întâlnirea cu CFR Cluj, cu toate că eu personal mi-am dorit enorm să bat trupa din Gruia. Golul senzaţional al lui Dâlbea a consfinţit un rezultat de egalitate echitabil reuşit în compania unei echipe foarte bune din campionatul românesc de fotbal", a declarat Adi Falub, antrenorul albaiulienilor.

Vreau să continui la Alba Iulia, chiar dacă postul nici unui antrenor nu este bătut în cuie!
Falub afirmă că Unirea Alba Iulia a devenit deja a doua sa casă şi îşi doreşte să continue munca începută la clubul albaiulian. "Am la dispoziţie un lot de jucători foarte bun şi vă asigur că echipa noastră are posibilitatea de a creşte de la meci la meci. S-a văzut în partidele cu FC Braşov, Unirea Urziceni, FC Timişoara, FC Vaslui sau CFR Cluj că putem juca de la egal la egal cu orice adversar, a dispărut tracul întâlnirilor din Liga 1 şi acest lucru se simte în exprimarea echipei pe gazon. Eu mă simt foarte bine la Alba Iulia, vreau să continui aici cu toate că postul nici unui antrenor nu este bătut în cuie! Suntem un club mic, dar cu toţii am ştiut acest lucru atunci când ne-am apucat de treabă deci suntem obligaţi să compensăm această stare de fapt prin multă, multă muncă. Şi la felul în care răspund băieţii sunt ferm convins că la finalul campionatului vom reuşi să ne îndeplinim obiectivul şi să rămânem în primul eşalon", a dezvăluit tehnicianul ardelenilor.

Orice punct contează în economia campionatului
Realist, tehnicianul Unirii spune că cele două puncte cucerite în ultimele două jocuri din Liga 1 vor avea mare importanţă la finalul actualei ediţii a primului eşalon. "Poate că acum remizele cu Ceahlăul Piatra Neamţ şi CFR Cluj nu ne ajută prea mult mai ales că ne aflăm în zona minată dar sigur aceste două puncte vor fi foarte importante când se va trage cortina peste ediţia 2009-2010. De aceea noi abordăm fiecare întâlnire doar cu gândul de a câştiga punct sau puncte şi la fel vom proceda şi în Ghencea. Ştim cu toţii că din moment ce steliştii au declarat că pentru ei primordială este câştigarea campionatului şi nu Europa League, ne va aştepta o partidă grea la Bucureşti. Dar, oare când un joc cu Steaua, programat în Ghencea, poate fi uşor?", a concluzionat antrenorul "alb-negrilor", cel care luni, ora 20.30, în direct pe GSP TV, în întâlnirea cu "roş-albaştrii" va putea miza şi pe serviciile lui I. Bălan şi Fl. Dan, reveniţi după suspendările de două respectiv o etapă.

RE: Ştiri Unirea Alba-Iulia - Sebi Raducu - 11-06-2009 05:19 PM

Marincean - marcatorul ultimului gol unirist împotriva Stelei

Coincidenţă deosebită, FC Unirea revine pe arena din "Ghencea" la fix 3 ani de la ultimul joc disputat împotriva Stelei. Precedentul duel direct s-a consemnat în... 9 noiembrie 2006, o întâlnire contând pentru optimile de finală ale Cupei României, disputată în prezenţa a 10.000 de spectatori şi încheiată cu scorul de 2-1 (1-1), goluri Ghionea (31), Kelemen (60, autogol), respectiv Marincean (39). Comparativ cu respectiva partidă, la "roş-albaştrii" se mai regăsesc 4 supravieţuitori, E. Baciu, Ghionea, B. Nicoliţă, Ochiroşii, iar la "alb-negri" doar trei: G. Rotaru (căpitan atunci), C. Cristea şi Dâlbea.
Marcatorul ultimului gol al Unirii în deplasare împotriva Stelei, fundaşul Cosmin Marincean a reuşit atunci să egaleze pentru divizionara secundă, învingându-l tocmai pe actualul goalkeeper unirist Cornel Cernea (fost la Steaua 4 sezoane, 2005-2009, 24 de jocuri)!

"A fost golul carierei mele. M-am bucurat teribil pentru că eu ţin cu Dinamo. Eram cotaţi cu şansa a 2-a, se punea chiar problema scorului, dar nu ne-am făcut de râs, dimpotrivă", a spus Cosmin Marincean, care s-a despărţit în vară de Unirea şi recent a pierdut memoriul prin care solicita achitarea a aproximativ 2000 euro, reprezentând bonusul primelor pentru realizarea promovării. "Acum chiar îmi pare rău că stau şi mă uit la televizor, iar alţii joacă pentru Alba Iulia", a mai afirmat Marincean, ce a abandonat activitatea competiţională la 32 ani.

"Unirea poate scoate un rezultat favorabil şi acum, cu toate că se află în subsolul ierarhiei. Steaua e foarte oscilantă, alternează un joc bun cu alte 2 nereuşite. Cu determinare şi atitudine, dacă nu se vor speria de renumele adversarului sunt convins că Dâlbea şi compania vor lua puncte. Le ţin pumnii oricum", a conchis Marincean, fotbalist ce a izbutit 3 promovări în elită cu 3 echipe diferite (FC Baia Mare, Liberty Salonta şi FC Unirea), dar n-a apucat însă să joace pe prima scenă. În precedentele meciuri derulate în "Ghencea", Unirea a pierdut de fiecare dată în elită (în perioada 2003-2005), scoruri 1-4 şi 0-3. De fapt în istoria celor 8 jocuri directe uniriştii au o singură victorie în 1991, la "masa verde", 3-0 în Cupa României (1-1 a fost scorul înregistrat "Ghencea"), înregistrând 2 remize pe "Cetate" (0-0 şi 1-1 în Divizia A) şi încă 5 eşecuri (2 pe prima scenă şi alte 3 în competiţia surprizelor: 1-2 în 1991, 0-3 în 1992 şi 1-2 în 2006).

Antrenamente la Zlatna
Uniriştii studiază posibilitatea ca în această săptămână se efectueze antrenamente la Zlatna tocmai pentru a se familiariza cu instalaţia de nocturnă, ţinând cont de faptul că împotriva Stelei se va juca de la ora 20.30. Altfel, la pregătiri a revenit fundaşul Marius Pistol, indisponibil în prima parte a campionatului din pricina unei recidive a entorsei suferite în vară la glezna stângă. Acesta se pregăteşte separat, lipsind în schimb marţi sârbul Rade Veljovic ce acuză uşoare probleme medicale după confruntarea cu CFR Cluj.