Ştiri Unirea Urziceni - Versiune printabilă +- RomanianSoccer Forum (http://www.romaniansoccer.ro/forum) +-- Forum: Fotbalul din Ţara lui Papură Vodă (/Forum-Fotbalul-din-%C5%A2ara-lui-Papur%C4%83-Vod%C4%83) +--- Forum: Fan Cluburi (/Forum-Fan-Cluburi) +---- Forum: Arhivă (/Forum-Arhiv%C4%83--633) +----- Forum: Unirea Urziceni (/Forum-Unirea-Urziceni) +----- Subiect: Ştiri Unirea Urziceni (/Thread-%C5%9Etiri-Unirea-Urziceni) |
RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 10-22-2009 06:01 PM Dan Petrescu: "Ştiu de o ofertă din Serie A, dar nu mă interesează!"
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a explicat secretul revenirii de senzaţie a ialomiţenilor pe Ibrox Park şi spune că victoria li se datorează în mare măsură elevilor săi. Tehnicianul ialomiţenilor mărturiseşte că este la curent cu propunerea venită pentru el din Serie A, dar insistă asupra faptului că nu va pleca de la Urziceni cît timp mai are contract cu gruparea din Bărăgan.
"Nu mă aşteptam să joace cu un singur atacant, asta m-a surprins. Chiar dacă nu primeam gol, l-am trimis pe Onofraş la încălzire şi i-am zis că e posibil să intre foarte repede. Nu cred că a fost penalty la Bruno Fernandes, aşa am văzut atunci şi îmi menţin părerea. Credeam că n-o să fie ziua noastră, dar a ieşit bine în cele din urmă. La pauză le-am spus mijlocaşilor laterali să strîngă în centru, să ajute mijlocaul terenului. Tactica e irelevantă la un asemenea nivel, jucătorii fac diferenţa. Am lucrat 3-4-3 şi 4-3-3, pînă la urmă am jucat 4-4-2 şi am cîştigat. Motivaţia le-o fac zi de zi la antrenamente, le-am spus că mă simt dator clubului, ei trebuie să se simtă datori faţă de mine, faţă de club, faţă de patron şi faţă de ţară! Oferte din Serie A? Ştiu de una concretă, dar nu mă interesează, sînt în plin campionat!", a spus Dan Petrescu" la Băieţii de 7", de la TeleSport. RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 10-22-2009 06:03 PM Moldovan: "A fost ziua Unirii"
Viorel Moldovan, a declarat că Unirea a demonstrat în meciul câştigat în deplasare, cu 4-1, pe "Ibrox Park", că nu este sub nivelul lui Glasgow Rangers aşa cum multă lume credea: "Am spus-o de la început, Unirea nu este sub Rangers şi nu este nici sub Stuttgart. Am declarat că au şanse mari de calificare. Rangers nu m-a impresionat deloc, dar asta nu înseamnă că Unirea nu a făcut un meci foarte bun şi datorită acestei evoluţii a câşigat. A fost ziua lor, când îţi iese, îţi iese. Au început cu un handicap, cu acel autogol, dar Dan Petrescu şi-a dat seama la timp, a făcut o modificare inspirată şi rămân la concluzia că cea mai bună apărate este atacul. Şi asta s-a văzut la final în rezultatul de pe tabelă".
Fostul director sportiv la ialomiţenior a continuat: "Mi-am dat seama la u moment dat în timpul meciului că Unirea poate câştiga la un scor mare. Scoţienii au fost suprinşi de jocul foarte bun prestat de elevii lui Dan Petrescu. Unirea este o echipă foarte bună, care ştie ce are de făcut. Jucătorii sunt umili, dispuşi la efort. Am fost acolo şi îi cunosc foarte bine. Chiar dacă individual nu sunt mari staruri, ca unitate de grup jos pălăria. De mult ori compensează unitatea de grup în comparaţie cu o individualitate". Viorel Moldovan a adăugat că Dan Petrescu poate face faţă la naţionala Poloniei, despre care se spune că este interesată de serviciile sale. RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 10-22-2009 06:04 PM Daniel Tudor explică cum a apărat penalty-ul din minutul 38 al meciului cu Glasgow Rangers!
La o zi după succesul istoric de pe "Ibrox Park", Daniel Tudor se pregătea să facă ce ştie el mai bine: să se antreneze. De fericire, eroul de la Glasgow a dormit doar câteva ore în noaptea de după victoria cu Rangers, iar a doua zi a preferat să meargă pentru recuperare la baza de la Urziceni, adică acolo unde a început totul.
-Daniel, mai visai tu să aperi în Liga Campionilor la 35 de ani? -Vreau să le mulţumesc lui Mihai Stoica şi lui Dan Petrescu pentru că mi-au prelungit contractul cu un an, deşi împlinisem deja 35 şi nu apărasem decât două-trei meciuri în sezonul trecut. Nu credeam că mai apuc în veci să debutez la acest nivel şi la vârsta asta, dar cred că aşa a vrut Dumnezeu, "Miko" să nu poată juca şi să nu existe altă variantă pe bancă. -Ţi-a fost frică să nu gafezi, având în vedere că aperi rar la Urziceni? -Ce mai puteam pierde la 35 de ani?! A fost un adevărat infern, dar golul luat repede m-a descătuşat. M-am gândit la meciul cu Stuttgart, când am luat gol tot în primele minute şi am revenit. -Cum a fost la penalty? L-a ratat Davis sau l-ai apărat tu? -Am simţit acel 11 metri şi cred că experienţa m-a ajutat să-l apăr. M-am uitat la adversar tot timpul şi mi-am dat seama că vrea să execute fără să privească poarta. Am hotărât atunci să stau pe picioare până când va şuta, iar din modul alergării mi-am dat seama unde va trage. A fost un moment perfect pentru mine. -Lucrezi special aceste faze la antrenamente sau la Glasgow a fost întâmplare? -Sigur că a fost un moment de mare inspiraţie, dar îmi place să cred că are legătură şi cu pregătirea. Penalty-urile sunt pentru mine o mare provocare. De fiecare dată special rămân după antrenamente ca să-mi şuteze de la 11 metri Dumitru Stângaciu, antrenorul cu portarii. Îmi place să exersez aceste faze şi uite că mi-au prins bine. Am apărat mai multe astfel de lovituri în cariera mea. Sper să nu fie ultima. -Ai primit mesaje de felicitare după meci? -Eu nu prea sunt obişnuit cu faima, dar aseară am primit mai multe mesaje de felicitare ca de Revelion. Primul care m-a luat în braţe a fost însă Arlauskis, un băiat extraordinar, care apără senzaţional pentru vârsta lui. "Miko" va ajunge mare. Nu m-a deranjat să fiu rezerva lui. 2 meciuri jucase Daniel Tudor pentru Urziceni în Liga I înainte de partida de la Glasgow, care a reprezentat şi debutul său în cupele europene Primele calcule serioase pentru optimi Prin succesul obţinut marţi seara pe "Ibrox Park", Unirea Urziceni a reuşit să stârnească din nou visurile microbiştilor români, care se gândesc de mult la o calificare în primăvara Ligii Campionilor. În acest moment, echipa lui Dan Petrescu se află pe locul doi, la două, respectiv trei puncte distanţă faţă de Stuttgart şi Rangers. Pentru a fi sigură că va continua şi de la primăvară în Europa, Unirea mai are nevoie de un succes. Cea mai facilă misiune se pare că o are în următorul meci, cu acelaşi adversar, Glasgow Rangers. Dacă încă trei puncte obţinute cu scoţienii ar asigura trecerea măcar în Europa League, ialomiţenii ar mai trebui să obţină un egal, fie cu Sevilla acasă, fie cu Stuttgart în deplasare, pentru a rămâne între cele mai bune 16 echipe din Europa. Dacă destinul Unirii va fi unul fericit, cel mai câştigat poate fi chiar Dumitru Bucşaru. Patronul Unirii va beneficia, pe lângă o cotă crescută a fotbaliştilor pe care-i are la echipă, şi de o sumă importantă rezultată în urma punctelor şi a eventualei calificări. RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 10-22-2009 06:05 PM "Scoatem pălăria în faţa Unirii"
Fosta glorie a Universităţii Craiova, Ilie Balaci, a ţinut să felicite Unirea Urziceni, prin intermediul ProSport, pentru victoria răsunătoare de la Glasgow.
"Am văzut meciul şi nu mi s-a părut un rezultat incredibil. Nu neapărat rezultatul este unul extraordinar, ci maniera în care au abordat jocul. M-am dus ieri la antrenament aşa umflat în pene, încât nimeni nu a mai vorbit de înfrângerea Barcelonei, toţi am discutat despre Unirea şi pentru asta merită toate felicitările. Mitică Bucşaru a creat nişte condiţii extraordinare, Mihai Stoica se ocupă excelent de toate problemele administrative, iar Dan Petrescu nu cred că are la ora actuală un contracandidat la titlul de cel mai bun antrenor român. Încă odată, scoatem pălăria în faţa Unirii", a declarat Balaci. RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 10-22-2009 06:05 PM Vezi povestea lui Brandan!
Jucători refuzaţi, jucători pentru care nimeni nu a avut ochi sau "resuscitaţi" de magicianul Dan Petrescu, cu toţii au pus umărul la progresul uluitor pe care îl cunoaşte echipa din micul oraş ialomiţean.
Pablo Brandan se numără printre aceştia. Un argentinian care, deşi a îmbrăcat tricoul unor echipe ca Independiente şi Deportivo Alaves, cunoaşte gustul performanţei adevărate în tricoul Urziceniului. În 2001, atunci când evolua în Spania, la Alaves, l-a cunoscut pe Bogdan Mara, cel cu care urma să lege o prietenie strânsă şi care avea să îl dea şase ani mai târziu pe mâinile lui Dan Petrescu. "Am rămas prieteni buni din perioada în care am jucat împreună. În momentul în care Alaves a retrogradat, a intrat într-o pasă proastă. Am avut încredere în el şi i l-am recomandat lui Dan Petrescu", povesteşte Mara. Mai greu a fost să-l convingă, argentinianul fiind puţin rezervat în momentul în care a auzit că e vorba de România. "Jucătorul meciului" Odată rezolvată problema, lucrurile au fost simple. "Bursucul" l-a chemat în probe, a rămas impresionat şi l-a cooptat în lotul viitoarei campioane. Atât de mult a reuşit mijlocaşul de 26 de ani să îşi impresioneze antrenorul, încât, după senzaţionala victorie de marţi seara, tehnicianul l-a declarat jucătorul meciului, lucru mai puţin obişnuit, fiind cunoscut faptul că Petrescu nu îşi prea laudă jucătorii. 1 milion de euro valorează argentinianul conform transfermarkt.de, după ce acum doi ani a venit gratis la Urziceni RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 10-22-2009 08:45 PM "Mă interesează numai victoria"
Deşi vin după un rezultat mare în Champions League, ialomiţenii au rămas cu picioarele pe pământ. Tehnicianul Dan Petrescu vrea victorie cu Pandurii, astfel încât să poată spune că au reuşit o minune.
"Pentru mine, miracolul nu a fost victoria de la Glasgow. Dacă vom reuşi să câştigăm după acest meci, într-adevăr, este un miracol, pentru că, după ce am câştigat cu Sevilla, am pierdut cu Dinamo, după ce am jucat cu Stuttgart, am făcut egal la Mediaş. Iar acum, după o victorie aşa mare, e foarte greu să-i motivezi din nou. După ce am jucat la Glasgow, unde era 45.000 de spectatori, la Târgu Jiu vor fi poate 5.000, 7.000, 10.000 şi nu au aceeaşi motivaţie. Îi înţeleg într-un fel, dar pe mine mă interesează numai victoria, nu altceva", a precizat Petrescu. RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 10-23-2009 05:48 PM Interzişi şi la Urziceni!
Resemnaţi cu gîndul că n-au reuşit să intre la partida de aseară cu Fenerbahce, mulţi dintre cei 1.200 de fani interzişi au intenţionat să-şi procure bilet pentru un alt meci de cupă europeană.
E vorba de întîlnirea Unirea Urziceni - Glasgow Rangers, programat pe 5 noiembrie în Ghencea. Respectivii au avut parte însă de o surpriză. Au intrat pe Internet ca să-şi ia bilet on-line, însă după ce şi-au introdus datele personale au fost refuzaţi de softul sistemului de ticketing al Stelei. RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 10-23-2009 05:58 PM Dan Petrescu a făcut campanie pentru omul lui Bucşaru
Dan Petrescu, tehnicianul Unirii Urziceni, este acuzat că a făcut campanie pentru Gheorghe Babagianu, omul lui Dumitru Bucşaru.
Unirea Urziceni, echipa momentului în fotbalul românesc şi care şi-a cucerit respectul Europei prin rezultatul obţinut marţi în grupele Ligii Campionilor (4-1 cu Glasgow Rangers), este contestată tocmai în oraşul pe care îl reprezintă. Deşi a adus numai beneficii micuţului oraş ialomiţean, autorităţile locale nu sprijină în niciun fel echipa patronată de Dumitru Bucşaru. Constantin Sava, primarul Urziceniului, face afirmaţii halucinante în momentul în care este întrebat de ce nu sprijină eforturile Unirii de a scoate capul în fotbalul mare. "La alegerile din 2008, toată echipa a ieşit în stradă, cu Dan Petrescu şi cu Meme Stoica în frunte, şi au strigat împotriva mea.L-au susţinut pe contracandidatul meu de la PDL, pe Babagianu. Eu cred că este ceva unic în România. N-am mai auzit ca o echipă de fotbal să iasă pe stradă şi să se implice în campania electorală. Susţinerea echipei l-a ajutat pe Babagianu. Înainte, câştigam aici precum Ceauşescu, cu 85 la sută, acum m-am scos în al doilea tur de scrutin", afirmă Sava. Mitică se implică Dezvăluirile aruncă un semn de întrebare asupra afirmaţiei pe care Dan Petrescu o făcea, nu demult, în cotidianul "Gazeta Sporturilor": "Sunt cel mai liber antrenor din România". Primarul urbei ialomiţene este sigur că "Bursucul" şi compania au acţionat în campanie la ordinele patronului: "Babagianu e prieten din copilărie cu Dumitru Bucşaru, de la el a preluat echipa. Doar nu credeţi că avea Dan Petrescu vreo simpatie pentru el? Lumea e scârbită, se duc din ce în ce mai puţini oameni la meciuri. Atunci când a fost cu alegerile, ei şi-au dat seama că Bucşaru foloseşte echipa în scopuri politice, şi asta nu le-a plăcut. Se duc doar pentru că e gratis. Dacă pune doi lei intrarea, nu mai vine nici dracu’!". "Au refuzat titlul de cetăţeni de onoare ai oraşului Urziceni!" Constantin Sava susţine că patronul Mitică Bucşaru le-a furat jucătorilor dreptul de a fi cetăţeni de onoare ai Urziceniului. "După ce Unirea a ieşit campioană, am trimis o hârtie la club, în care le propuneam să-i fac cetăţeni de onoare. N-am primit răspuns. Mai mult ca sigur, Bucşaru nu i-a lăsat să accepte", acuză primarul din Urziceni. Meme Stoica, managerul general al Unirii, neagă existenţa hârtiei, la fel şi Dan Petrescu. "Pe actualul primar nu-l cunosc, şi propunerea lui nu a ajuns la mine. Aş accepta să fiu cetăţean de onoare al Urziceniului", spune "Bursucul". "Lăsaţi-mă dracului în pace! Voi chiar vreţi să mă vedeţi plecat din ţara asta?! De trei ani, ne tot nenorociţi! Cum facem un rezultat mai bun, cum săriţi pe noi! Eu sunt pe câmp, construiesc case, şi voi mă luaţi cu acuzaţiile voastre. Faceţi-vă ratingul şi lăsaţi-mă pe mine în pace, nu mă mai terorizaţi tot timpul!", Dumitru Bucşaru, patronul Unirii Urziceni "Dan Petrescu şi Meme m-au susţinut în campanie" Dan Petrescu nu recunoaşte că s-ar fi implicat activ în campania lui Gheorghe Babagianu, candidat PDL la Primăria Urziceni, preşedinte de onoare al Unirii şi prieten cu patronul Bucşaru. "Eu sunt paralel cu politica, nu mă interesează deloc acest domeniu. A candidat cineva care lucrează la noi în club şi era normal să-l susţin. Nu m-am urcat pe nicio scenă, n-am făcut nimic. Doar mi-am exprimat părerea, cine ar fi mai bine pentru noi să iasă primar în Urziceni", ne-a declarat "Bursucul". Odă pentru "un om sufletist" Tehnicianul Unirii este contrazis însă de mai mulţi factori. Pe lângă faptul că apare în fotografii sărbătorind titlul alături de Babagianu, are la activ şi o serie de declaraţii incriminatorii făcute în timpul campaniei electorale din 2008. "Eu îl susţin pe domnul Babagianu. E un om sufletist, suntem pe aceeaşi lungime de undă. Jucătorii văd în el un prieten. Am avut un meci pe care l-am câştigat şi i l-am dedicat. E liantul dintre echipă şi public, un fan înrăit. Un om mai potrivit pentru Primăria Urziceniului nu există", declara Petrescu, anul trecut, pentru ziarul "Ialomiţa". Tehnicianul este dat de gol şi de Babagianu. "Echipa nu m-a sprijinit în niciun fel la alegeri. M-au susţinut Dan Petrescu şi Meme Stoica, asta e altceva. Ei m-au susţinut pe considerente de prietenie. Ne-am împrietenit de când au venit la Urziceni, echipa mănâncă mereu la mine la hotel. Petrescu a fost şi la o emisiune radio, să mă susţină", ne-a declarat ieri Gheorghe Babagianu, care îl atacă dur pe primarul din Urziceni: "Sunteţi sigur că domnul Sava era treaz când v-a declarat acele lucruri? El mai consumă din când în când, de obicei dimineaţa!". Sava nu a rămas dator: "Degeaba neagă ei că echipa nu s-a implicat în campanie. Petrescu şi Stoica ai cui sunt? Nu sunt de la Unirea? Au urcat pe scenă la spectacole şi au strigat «Votaţi Babagianu! ». Pe Babagianu îl ştie lumea. E cămătarul judeţului şi a făcut puşcărie!". RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 10-23-2009 06:00 PM "Dan Petrescu e nebun, n-are mamă, n-are tată!"
Unirea Urziceni a făcut senzaţie cu victoria obţinută marţi seară, 4-1 cu Glasgow Rangers, în grupele Ligii Campionilor la fotbal. Jucătorul Tiberiu Bălan a vorbit fără rezerve, pentru EVZ, despre regimul cazon impus de antrenor la echipă. "Petrescu e nebun după fotbal, n-are mamă, n-are tată!", ne-a dezvăluit mijlocaşul.
"Suntem bucuroşi după această victorie. Până acum, toată Europa ne lua la mişto! Acum se întreabă cine sunt ăia veniţi dintr-un sat din România care au câştigat cu 4-1!", este starea de spirit care îi domină pe ialomiţeni, exprimată ieri, pentru EVZ, de Tibi Bălan. După această izbândă, campionii României s-au instalat pe locul doi în Grupa G, cu şanse mari de calificare în primăvara europeană. "N-a fost o minune că i-am bătut, surpriza a fost doar scorul. Nu vrem să rămânem doar cu acest rezultat. Ne gândim la primăvara europeană. Doar câţiva au reuşit să schimbe tricouri la final, ceilalţi n-au putut, pentru că ei aveau şedinţă în vestiar", ne-a povestit Marius Bilaşco. "Petrescu e nebun după fotbal, n-are mamă, n-are tată!" Tibi Bălan a dezvăluit pentru EVZ câteva dintre secretele Unirii Urziceni, o superechipă formată din fotbalişti consideraţi "rebuturi". "Până să venim la Urziceni, nu ştiam ce înseamnă să dai totul pe teren. Petrescu e dur, dar cine a spus că la jucătorii români faci treabă doar cu biciul, a avut dreptate. Toţi am avut un moment în care ne-am zis că omul ăsta nu e sănătos la cap şi voiam să renunţăm, dar când am văzut că avem rezultate şi progresăm constant, ne-am dat seama că are dreptate! Fără muncă, nu poţi face nimic. Dan Petrescu ne-a învăţat să fim învingători!", măr turiseşte mijlocaşul. Bălan afirmă că n-a mai întâlnit în carieră un antrenor mai dedicat meseriei: "Petrescu e nebun după fotbal! N-are mamă, n-are tată, n-are familie! Ne omoară cu tot felul de detalii care nouă ni se par nesemnificative. Ne cere să bem doar apă plată! Dacă te vede cu o sticlă de suc în mână, te face praf! Când vrei să încalţi nişte ghete verzi, zice că nu acceptă fiţe de genul ăsta, că fotbaliştii poartă ghete negre!". Jucătorul îm pru mutat de la Sportul mai spune că îi va fi mereu recunoscător "Bursucului": "Fără Unirea Urziceni, probabil că aş fi fost un fotbalist terminat. Până să ajung aici, nu realizasem nimic în fotbal! La Ti mişoara nu mă băga nimeni în seamă". RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 10-23-2009 06:01 PM Monica Roşu, talismanul Urziceniului
Monica Roşu (22 de ani), dublă campioană olimpică la gimnastică, are o mare pasiune în materie de fotbal: echipa Unirea Urziceni. Simpatia Monicăi faţă de formaţia antrenată de Dan Petrescu a început din sezonul trecut, în urma unui interviu realizat de dubla campioană medaliată cu aur pentru o emisiune a postului naţional de televiziune.
"După ce am văzut un meci cu ei, am realizat că Unirea este un team cu ambiţii foarte mari în campionat. Chiar dacă s-a spus tot timpul că este o echipă mică, s-a dovedit că Unirea are toate calităţile unei formaţii de top", a precizat Monica pentru Libertatea. Din acel moment, dubla campioană olimpică de la Atena nu a mai lipsit de la nici un meci al favoriţilor ei. "Merg de fiecare dată la Urziceni şi mă bucur din suflet pentru fiecare victorie a lor", a explicat Monica, despre care conducătorii clubului spun că este asemenea unui talisman, deoarece le poartă de fiecare dată noroc. Având un asemenea fan de lux, conducătorii Unirii Urziceni nu au rămas nici ei mai prejos faţă de Monica. I-au făcut cadou un tricou personalizat, inscripţionat cu numărul 11, care coincide chiar cu ziua ei de naştere. "Atunci când merg pe stadion, port cu mândrie tricoul Unirii Urziceni", a adăugat fosta mare gimnastă, care a făcut parte din delegaţia ce s-a deplasat la Sevilla, pentru partida cu FC Sevilla, din cadrul Ligii Campionilor, meci pierdut de jucătorii lui Dan Petrescu cu 0-2. |