RomanianSoccer Forum
Ştiri Unirea Urziceni - Versiune printabilă

+- RomanianSoccer Forum (http://www.romaniansoccer.ro/forum)
+-- Forum: Fotbalul din Ţara lui Papură Vodă (/Forum-Fotbalul-din-%C5%A2ara-lui-Papur%C4%83-Vod%C4%83)
+--- Forum: Fan Cluburi (/Forum-Fan-Cluburi)
+---- Forum: Arhivă (/Forum-Arhiv%C4%83--633)
+----- Forum: Unirea Urziceni (/Forum-Unirea-Urziceni)
+----- Subiect: Ştiri Unirea Urziceni (/Thread-%C5%9Etiri-Unirea-Urziceni)

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 11-25-2009 03:40 PM

Mihai Stoica: "Este formidabil ceea ce a realizat Unirea Urziceni"

Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, consideră că victoria cu Sevilla este cea mai importantă din cariera sa de conducător şi spune că este mândru de elevii lui Dan Petrescu pentru că au obţinut rezultate, în ciuda faptului că au fost desconsideraţi.

"Suntem prima echipă din România care obţine două victorii în grupe, prima care câştigă pe teren propriu după 13 ani. Ceea ce a realizat Unirea Urziceni este formidabil mai ales că e foarte greu să câştigi un meci în noul format al Ligii Campionilor. Nu am văzut în viaţa mea o echipă care să se sacrifice cum a făcut Unirea. Nici nu cred că o echipă din această zonă a Europei a reuşit să învingă o formaţie din prima urnă aşa cum e Sevilla, din prima urnă valorică", a spus Stoica.

Oficialul este convins că mai multe persoane din fotbalul românesc şi-ar fi dorit ca Unirea să piardă în faţa Sevillei. "Cred că în seara asta mulţi oameni din fotbalul românesc au fost aproape de a-şi face harakiri. Păcat că în meciul de la Stuttgart va lipsi Vasile Maftei, unul dintre cei mai buni jucători din România. Maftei, pe care unii oameni din fotbal nu ştiu să îl aprecieze. E uşor să faci rotocoale de fum şi să critici fotbaliştii altei echipe, dar acum cred că le-a intrat fumul în ochi", a puncta acesta.

Mihai Stoica a mai afirmat că succesul cu Sevilla este cel mai important din carieră. "Nu sunt atât de optimist încât să sper că va mai exista o victorie şi mai mare pentru că până acum e cel mai important rezultat din cariera mea", a mai spus conducătorul Unirii adăugând că "trebuie să mergem la Stuttgart să jucăm, nu pentru un egal".

Unirea Urziceni a reuşit, marţi, să învingă formaţia spaniolă FC Sevilla, scor 1-0, în etapa a 5-a a Grupei G a Ligii Campionilor şi va juca meciul decisiv pentru calificarea în optimi cu Stuttgart, în ultima rundă, asigurându-şi deja prezenţa în 16-imile Ligii Europa.

RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 11-25-2009 03:41 PM

Galamaz: "Trebuie să mergem la Stuttgart să câştigăm"

Căpitanul Unirii Urziceni, George Galamaz, a declarat, marţi, că victoria cu Sevilla nu poate fi valorificată aşa cum trebuie decât dacă echipa va reuşi un rezultat pozitiv şi pe terenul lui VfB Stuttgart, pentru că îşi doreşte o calificare în optimile Ligii Campionilor.

"Era un rezultat mare dacă ne calificam încă din seara asta în optimile Ligii Campionilor. Deocamdată este doar o altă victorie şi trebuie să mai muncim pentru calificare. Am avut noroc în meciul cu Sevilla, dar câteodată norocul ţine cu omul corect şi cinstit. Acum, dacă vom merge la Stuttgart pentru un egal, atunci nu vom obţine nimic. Trebuie să mergem să câştigăm aşa cum am făcut-o şi în seara asta. Suntem deja în Liga Europa, dar noi vrem să rămânem în Liga Campionilor", a spus Galamaz.

Unirea Urziceni a reuşit, marţi, să învingă formaţia spaniolă FC Sevilla, scor 1-0, în etapa a 5-a a Grupei G a Ligii Campionilor şi va juca meciul decisiv pentru calificarea în optimi cu Stuttgart, în ultima rundă, asigurându-şi deja prezenţa în 16-imile Ligii Europa.

RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 11-25-2009 03:47 PM

Maftei: "Toată lumea se aştepta să pierdem, dar le-am dat calculele peste cap"

Vasile Maftei este convins că nimeni nu dădea şanse Unirii înaintea acestui joc şi acum aşteaptă un rezultat important şi la Stuttgart.

"Toată lumea se aştepta să pierdem, dar le-am dat calculele peste cap. Am învins o echipă care se bate de la egal la egal cu Barcelona şi Real Madrid. Sunt un pic trist de rezultatul de la Rangers-Stuttgart, dar acum vom merge în Germania pentru a obţine calificarea. Va fi un meci în care se poate întâmpla orice", a punctat fundaşul.

RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 11-25-2009 03:51 PM

Brandan; "Ne-am dorit să câştigăm pentru că toată săptămâna am spus că vrem să facem ceva pentru România"

Argentinianul Pablo Brandan afirmă că victoria a fost obţinută pentru ţară şi acum speră să dedice şi calificarea în optimi tot poporului român: "Mereu am avut încredere în echipa asta. A fost un meci greu, Sevilla a venit aici să câştige chiar dacă era deja calificată, dar noi ne-am dorit să câştigăm pentru că toată săptămâna am spus că vrem să facem ceva pentru România. Sper ca această victorie să ne ajute să mergem mai departe în Liga Campionilor. La Stuttgart mergem pentru victorie, nu doar pentru un egal".

RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 11-25-2009 03:53 PM

Apostol: "Nu are importanţă că am înscris după un autogol"

Iulian Apostol este mândru de succesul obţinut şi e convins că spaniolii au fost surprinşi de jocul Unirii.

"Nu are importanţă că am înscris după un autogol. Dacă a intrat mingea în poartă, înseamnă că am făcut şi noi ceva pentru a ajunge în poziţia de a înscrie. Sevilla nu se aştepta apoi să ne închidem aşa bine după gol, cred că i-am surprins pe iberici cu organizarea noastră. Acum, la Stuttgart va fi meciul decisiv între două echipe care vor în optimi, dar sper ca noi să ne calificăm", a afirmat şi internaţionalul român.

RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 11-25-2009 03:54 PM

Varga: "Victoria cu Sevilla se poate compara cu titlul de campion doar dacă ajungem şi în optimile Ligii Campionilor"

Mijlocaşul Dacian Varga crede că victoria cu Sevilla este un miracol, dar îşi doreşte ca acesta să fie prelungit până după meciul cu Stuttgart.

"Se poate spune că a fost un miracol pentru că plecăm la Urziceni cu trei puncte obţinute în faţa Sevillei. Am făcut istorie câştigând două meciuri în Liga Campionilor, sper să o obţinem şi pe a treia la Stuttgart. Victoria cu Sevilla se poate compara cu titlul de campion doar dacă ajungem şi în optimile Ligii Campionilor", a spus acesta.

RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 11-25-2009 07:03 PM

Mihai Stoica: "Pe cei de la Liga nu cred ca i-a interesat acest rezultat!"

Pentru presedintele Unirii Urziceni, victoria de aseara contra celor de la FC Sevilla inseamna istorie. Cu 8 puncte acumulate in UEFA Champions League, trupa lui Dan Petrescu a realizat cea mai buna performanta a unei echipe romanesti in noul format al Ligii. Mihai Stoica, a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM ca nu crede ca performanta Unirii ii va induiosa pe conducatorii LPF, acuzati ca defavorizeaza echipa ialomiteana!

Reporter: Domnule Stoica, este acest traseu al Unirii Urziceni cea mai importanta realizare din cariera dumneavoastra?
Mihai Stoica: Este, cu siguranta! Nimic nu se poate compara cu o victorie la scor pe terenul celor de la Rangers, sau cu aceasta victorie senzationala, de acum, cu una dintre cele mai bune echipe din lume. Si unde? In grupele Champions League! Poate doar acea semifinala de Cupa UEFA sa se compare, dar Liga Campionilor este cu totul altceva!

Cum ati realizat aceasta minune cu Urziceni?
M.S.: Cu munca multa, cu foarte multa abnegatie, dar mai ales cu inima. Acesti jucatori ai Unirii Urziceni sunt capabili de toate minunile din lume.

Ati realizat 8 puncte, cea mai buna performanta a unei echipe romanesti in noul format al Ligii Campionilor…
M.S.: Asa este, daca la inceputul acestui traseu european cineva mi-ar fi spus ca vom avea aceste rezultate, l-as fi crezut nebun. Dar, uitati-va, in Liga Campionilor, cu 8 puncte nu inseamna obligatoriu ca mergi mai departe. Aproape incredibil, cu o etapa inainte de final, matematic, putem castiga grupa, dar putem termina si pe locul 3!

Credeti ca LPF va privi cu alti ochi Unirea Urziceni dupa acest rezultat?
M.S.: Nu, cu siguranta nu! Noi nu contam pentru cei de la Liga, suntem o echipa mult prea mica pentru ei! Nici nu cred ca i-a interesat acest rezultat!

RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 11-27-2009 05:32 PM

Dan Petrescu a fost felicitat de conducerea lui Chelsea pentru victoria cu FC Sevilla

Tehnicianul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, desemnat miercuri cel mai bun antrenor al anului 2009 la Gala Fantasticii Fanatik, a declarat că a primit foarte multe mesaje de felicitare după victoria cu FC Sevilla, unele fiind de la Gianfranco Zola şi de la oficialii clubului Chelsea.

"Am primit mesaje plăcute, printre care unul de la Zola, cu care nu am mai vorbit de mult, şi de la cei din conducerea lui Chelsea. M-a sunat şi Zenga, el a fost mereu alături de mine", a spus Dan Petrescu.

Tehnicianul a spus că îi va lăsa pe elevii săi să se transfere la alte echipe, dacă primesc oferte avantajoase şi, revenind la victoria de marţi, a povestit: "Nu am avut timp să sărbătorim, pentru că la ora 10:00 am avut antrenament. Nu era timpul şi nici momentul. Le promit băieţilor că după ultima etapă vom face un banchet, indiferent de rezultat. Cred că asemenea performanţe merită orice sacrificiu".

"La meciurile de campionat cred că sufăr mai mult. În Liga Campionilor am fost îngrijorat la primul meci. Acum, am început să mă obişnuiesc cu victoriile", a mai spus Petrescu.

Cât priveşte meciul decisiv cu Stuttgart, antrenorul campioanei României a declarat că s-ar mulţumi cu un punct, dar nu va juca la egal, pentru că ar fi prea periculos: "Sper să obţinem 9 puncte după acest meci. Nu cred că e posibil să fim liderul grupei, pentru că sută la sută Sevilla va câştiga ultimul meci".

Emoţionat de imaginile care au prezentat la gală cele mai importante momente din cariera lui Gheorghe Hagi, Petrescu a mărturisit că i-au dat lacrimile şi a declarat că dacă l-ar fi avut pe acesta în echipă, Unirea Urziceni ar fi evoluat în sferturile sau semifinalele Ligii Campionilor.

Antrenorul campioanei a reiterat că nu regretă faptul că Unirea nu a jucat meciurile de pe terenul propriu în Austria, aşa cum clubul ialomiţean a dorit iniţial. "Dacă mergeam în Austria, câştigam bani, nu câştigam puncte", a explicat Petrescu.

Desemnat cel mai bun manager al anului, Mihai Stoica a apreciat că Unirea a reuşit în 2009 "cea mai mare performanţă din fotbalul românesc şi poate chiar din cel european". "Când aprecierile vin din partea unor oameni care au făcut ceva, suntem foarte mândri. E reconfortant să vezi că activitatea ta este apreciată şi de adversari. Victoria în faţa Sevillei este cea mai mare surpriză de când sunt eu în fotbal, adică de 18 ani", a spus oficialul echipei din Urziceni, care s-a declarat şi el emoţionat de omagiul care i s-a adus lui Hagi la această gală. "Hagi va rămâne idolul meu, un fotbalist de legendă şi un antrenor care va avea multe de spus în fotbalul românesc. El este un om de excepţie", a spus Stoica.

Campioana României a primit aprecieri şi de la Mircea Lucescu, cel care a primit două trofee la acest eveniment, Omul anului şi Antrenorul român al deceniului. "Sper ca Urziceni să se califice în primăvara Ligii. Am văzut-o pe Stuttgart în ultimul meci, mi s-a părut în formă foarte bună, însă nu văd de ce Unirea nu s-ar califica, pentru că nu e imposibil", a spus antrenorul lui Şahtior, în timp ce Hagi a declarat: "Victoria Unirii este o mare bucurie pentru fotbalul românesc şi este bine că acum ne identificăm cu această echipă. Dan Petrescu este un băiat serios şi ambiţios".

Campioana României a fost lăudată şi de dinamoviştii premiaţi pentru "minunea de la Liberec". "Este greu să concurezi cu Unirea în momentul de faţă. Orice fotbalist român ar trebui să fie mândru de ceea ce au reuşit ei. Le doresc din toată inima să se califice", a spus Andrei Cristea. Referitor la situaţia echipei sale, atacantul a comentat: "Sper să câştigăm toate meciurile rămase. La Timişoara a fost o înfrângere urâtă, însă acum nu mai putem pierde. Trebuie să învingem neapărat".

Desemnat mijlocaşul anului, Gabriel Torje a declarat că performanţele celor de la Urziceni îi ambiţionează pe dinamovişti, în timp ce Marius Niculae şi-a exprimat încă o dată regretul pentru titlul pierdut de roş-albi în faţa ialomiţenilor. "Unirea merită toată lauda, însă îmi pare rău că nu am fost noi în locul lor. Sper să se califice mai departe, pentru că punctele câştigate de ei vor ajuta fotbalul românesc. Aseară am fost suporter român", a spus Niculae.

Un alt premiat, Cristiano Bergodi, a declarat că ar accepta o altă ofertă din Liga I, pentru că România este a doua sa casă şi a povestit că performanţele Unirii Urziceni au devenit cunoscute şi în Italia.

Premiile decernate la Gala Fantasticii Fanatik sunt:
Omul anului - Mircea Lucescu
Antrenorul român al deceniului - Mircea Lucescu
Antrenorul anului - Dan Petrescu
Fotbalistul anului - Răzvan Raţ
Marele Premiu Fanatik - Cristiano Bergodi
Preşedintele anului - Iuliu Mureşan
Portarul anului - Dănuţ Coman
Investitorul anului - Corin Cindrea
Gestul anului - George Copos
Managerul anului - Mihai Stoica
Mijlocaşul anului - Gabriel Torje
Cel mai bun jurnal sportiv - Sport.ro
Fundaşul anului - George Galamaz
Ziaristul sportiv al anului - Mirela Neag (Gazeta Sporturilor)
Premiul legendei - Anghel Iordănescu
Prezentatorul anului - Anca Rusu (GSP TV)
Patronul anului - Marian Iancu
Profesionistul anului - Andrei Cristea
Revelaţia anului - Iulian Apostol
Surpriza anului - Dinamo (pentru "minunea de la Liberec")
Sportivul anului - Marian Drăgulescu
Atacantul anului - Gigel Bucur
Cartea anului - Cătălin Oprişan ("Steaua - Legenda unei echipe de fotbal")

Premii speciale:
Gheorghe Hagi (pentru înfiinţarea Academiei de Fotbal)
Gheorghe Chivorchian
Dinu Gheorghe
Dumitru Dragomir

RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 11-27-2009 06:12 PM

Galamaz spune că meciul cu Stuttgart va fi "finala vieţii" pentru jucătorii Unirii

Căpitanul Unirii Urziceni, George Galamaz, a declarat joi, într-o sesiune de chat organizată pe site-ul oficial al UEFA, că se aşteaptă ca ultimul meci din grupă, cel cu VfB Stuttgart, să fie şi cel mai dificil, deoarece este decisiv pentru participarea în optimile Ligii Campionilor.

"La Unirea suntem ca într-o familie, suntem foarte apropiaţi, nu numai pe teren sau în vestiar. Ne întâlnim în oraş cu familiile, avem relaţii bune şi formăm un grup puternic. Nu avem vedete în echipă, aşa că ne folosim de forţa grupului în faţa adversarilor. Cred că în fotbalul românesc nu mai există o apropiere atât de mare între jucători, oficiali şi antrenor", a spus George Galamaz.

Acesta a adăugat că toţi colegii săi au fost foarte fericiţi că au câştigat titlul şi s-au calificat direct în grupele Ligii Campionilor, dar obiectivul lor era şi să obţină puncte pentru a face o impresie bună. "După remiza cu Stuttgart ne-am gândit că putem termina pe locul 3, apoi a venit victoria cu Rangers, la Glasgow, aşa că toată lumea a spus că putem termina chiar pe locul secund. Acum mai avem nevoie de un punct", a afirmat jucătorul.

Galamaz a mai spus că numărul fanilor Unirii a crescut în ultimul timp şi jucătorilor le-a fost de ajutor faptul că peste 15.000 de spectatori au fost prezenţi la fiecare meci de pe stadionul Steaua. El a precizat că partidele din Liga Campionilor sunt foarte dificile şi din punct de vedere fizic, dar Unirea se concentrează şi asupra Ligii I, unde îşi doreşte să ajungă pe primul loc al campionatului, pentru a demonstra că nu au ajuns campioni "dintr-un accident" sezonul trecut.

"Sperăm să evoluăm în continuare în Liga Campionilor, dar este bună şi o participare în Liga Europa. Ştim că Steaua a ajuns aproape de finală acum câţiva ani şi sperăm cel puţin să atingem acest record. Dacă ar fi posibil să jucăm o semifinală, ar fi fantastic pentru noi", a adăugat fotbalistul campioanei.

El s-a referit şi la o eventuală ofertă de transfer: "Depinde de ofertă. Dacă este vorba despre un nume mare, s-ar putea să fie imposibil de refuzat, dar aş şi regreta să plec de la club în acest moment. Dacă nu este vorba despre o formaţie mare, aş fi fericit să rămân şi anul viitor. Meciul cu Stuttgart va fi cel mai greu, este finala vieţii noastre. Toţi ne gândim la un asemenea meci, care reprezintă un eveniment foarte important pentru fotbalul românesc. Poate că nu ar fi o surpriză dacă ajungea o echipă mare precum Steaua, dar va fi o imensă surpriză dacă am ajunge noi în primăvara europeană a Ligii Campionilor".

Galamaz a adăugat că antrenorul Dan Petrescu le va permite jucătorilor să petreacă şi să bea ce vor în cazul în care echipa va termina grupa pe locul 2, deşi tehnicianul vrea ca jucătorii să bea numai apă şi sucuri de fructe.

Căpitanul Unirii le-a mai spus utilizatorilor chat-ului că jucătorul său preferat este italianul Fabio Cannavaro, pe care îl consideră cel mai inteligent fundaş din fotbalul mondial, în timp ce Barcelona este favorită la câştigarea Ligii Campionilor.

Unirea Urziceni ocupă locul 2 în Grupa G a Ligii Campionilor şi are nevoie de cel puţin o remiză cu VfB Stuttgart pentru a se califica în optimile Ligii Campionilor. Partida dintre cele două echipe este programată la 9 decembrie, în Germania.

RE: Ştiri Unirea Urziceni - Sebi Raducu - 11-27-2009 06:13 PM

Dan Petrescu afirmă că l-ar interesa funcţia de selecţioner

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat într-un interviu că pentru el ar reprezenta o onoare să-i fie propusă funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Scoţiei, în locul lui George Burley, informează ediţia online a BBC.

"Dacă m-ar întreba cineva dacă sunt interesat, aş vorbi cu ei, deoarece este onorant postul de selecţioner al oricărei echipe naţionale. Mai întâi trebuie să mă sune, deoarece nu sunt genul de persoană care să se ducă şi să spună 'vreau postul acesta'", a afirmat Dan Petrescu într-un interviu pentru BBC Radio Scotland.

Tehnicianul român a precizat că ar fi dispus să negocieze preluarea naţionalei Scoţiei pentru preliminariile Campionatului European, care vor începe în luna septembrie. "Dacă cineva m-ar vrea cu adevărat, eu sunt disponibil să negociez pentru că este foarte important rolul de selecţioner al unei reprezentative precum cea a Scoţiei", a mai spus Dan Petrescu.

Antrenorul lui Hearts, Csaba Laszlo, care este născut în România, afirmase săptămâna trecută că vrea să negocieze cu Federaţia Scoţiană de Fotbal dacă oficialii clubului îi permit acest lucru.

Fostul selecţioner al Scoţiei, George Burley, a condus echipa din ianuarie 2008 până în luna noiembrie a acestui an, ratând calificarea la Campionatul Mondial din 2010. Presa scoţiană scrie că principalul favorit pentru postul de selecţioner este antrenorul lui Dundee, Craig Levein.