Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia - Versiune printabilă +- RomanianSoccer Forum (http://www.romaniansoccer.ro/forum) +-- Forum: Fotbalul din Ţara lui Papură Vodă (/Forum-Fotbalul-din-%C5%A2ara-lui-Papur%C4%83-Vod%C4%83) +--- Forum: Echipa naţională (/Forum-Echipa-na%C5%A3ional%C4%83) +---- Forum: Arhivă (/Forum-Arhiv%C4%83--628) +---- Subiect: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia (/Thread-Meci-amical-Polonia-Rom%C3%A2nia-14-noiembrie-2009-Var%C5%9Fovia) |
RE: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia - Sebi Raducu - 11-15-2009 09:31 AM Mircea Lucescu: "Răzvan se gîndeşte la Mutu!"
Mircea Lucescu a spus că fiul său nu a renunţat definitiv la vedeta Fiorentinei
Tehnicianul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a dezvăluit aseară că Răzvan nu a renunţat definitiv să-l mai convoace pe Adrian Mutu. "Sînt convins că Răzvan se mai gîndeşte la problema asta, dar depinde de Mutu dacă se va schimba şi va înţelege că a fi un jucător mare înseamnă să te pui în slujba celorlalţi jucători. Răzvan nu va renunţa niciodată la jucătorii mari!", a spus tatăl selecţionerului la Fanatik Show. RE: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia - Sebi Raducu - 11-15-2009 09:32 AM Daniel Niculae: "Îmi era dor"
Daniel Niculae e fericit că a revenit la naţională cu gol şi spune că i-au lipsit şedinţele lui Lucescu
- Daniel, eşti mai bucuros pentru gol sau pentru rezultat? - Normal că e mai importantă victoria. Mă bucur că am înscris, orice atacant se simte bine cînd dă gol. Îl dedic în primul rînd tatălui meu. - Se consolidează un nou atac la naţională, Marica-Niculae? - Sigur, în această seară ne-au reuşit cîteva faze, mai ales cea de la gol, plecată de la Ciprian, mai rămîne să şi perfecţionăm cîte ceva. Şi cu Gigel m-am înţeles bine şi logic că Răzvan va decide în ce formulă şi în ce sistem vom juca. - Selecţionerul spunea că nu aţi mai lucrat împreună din anul 2006. - E adevărat şi chiar îmi era dor de o şedinţă tehnică a lui Răzvan şi de felul în care pregăteşte el meciurile. - Te-ai tachinat cu colegii tăi polonezi de la Auxerre, îi aştepţi acum în Franţa? - Normal că voi intra cu pieptul umflat în vestiar. Şi poate că o să le reamintesc unora şi de acel 1-1 de la Paris, la care, din păcate, eu nu am participat. RE: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia - Sebi Raducu - 11-15-2009 09:33 AM "Norocul meu vine din cer"
Daniel Niculae a revenit după aproape un an şi jumătate la echipa naţională cu gol, reuşind să îl învingă pe Kuszczak.
"Norocul meu vine din cer şi îi voi dedica toate golurile tatălui meu", a spus Daniel Niculae după încheierea meciului, conform GSP TV. Coechipierul său, Vasile Maftei a vorbit şi el după final, fiind mult mai acid decît fostul său coleg de la Rapid: "Nu este loc de vedetisme la echipa naţională". RE: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia - Sebi Raducu - 11-15-2009 09:35 AM Prunea: "Pantilimon a demonstrat că merită să joace la naţională"
Fostul portar al naţionalei, Florin Prunea, a comentat evoluţia lui Costel Pantilimon în meciul cu Polonia, spunînd despre acesta că s-a descurcat foarte bine şi că va fi o concurenţă foarte mare pe postul de portar la echipa reprezentativă.
"Din nou avem concureţă pe postul de portar la naţională. Pantilimon a jucat excelent şi a demonstrat că merită să joace la echipa naţională. Putem să spunem acum ce vrem despre Mutu, că nu a dat totul pentru naţională sau că îi place sî petreacă, dar el a fost de multe ori cel mai bun. Asta contează pînă la urmă", a spus Florin Prunea la Fanatik Show, pe DigiSport. RE: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia - Sebi Raducu - 11-15-2009 09:36 AM Mircea Lucescu: "E o victorie importantă pentru România şi pentru Răzvan"
Tehnicianul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a comentat victoria echipei naţionale a României din meciul cu Polonia, scor 1-0, spunînd că rezultatul este foarte important pentru lotul actual, care are astfel mai multă încredere în privinţa viitoarelor calificări.
"Mă bucur pentru Răzvan şi cred că astăzi s-a văzut o schimbare în jocul României. E o victorie importantă pentru echipa naţională, dar şi pentru el. A sacrificat atîtea pentru a merge şi a discuta cu fiecare jucător şi totuşi este criticat. Dacă eram în locul lui, pînă acum răbufneam în toată acea nebunie de la naţională. Fiecare încearcă să îşi impună punctul de vedere, dar văd că Răzvan rezistă destul de bine. Nu am văzut meciul dar am auzit că Tibi Ghioane a jucat foarte bine. Eu am fost mereu supărat pe el pentru că în Ucraina înscrie mereu goluri foarte importante pe final de meci. Mă bucur însă pentru evoluţiile sale de la echipa naţională", a spus Mircea Lucescu la Fanatik Show, pe DigiSport. RE: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia - Sebi Raducu - 11-15-2009 09:38 AM Emerich Ienei: "Polonia a fost un adversar slab, dar e bine că mai batem şi noi"
Fostul selecţioner Emerich Ienei spune că implicarea insuficientă în joc a atacanţilor a condus la jocul slab în plan ofensiv al naţionalei României din amicalul cu Polonia. Totodată, tehnicianul care a cucerit Cupa Campionilor cu Steaua l-a lăudat pe Iulian Apostol pentru prestaţia sa:
"Nu mai avem acel joc eficient pe partea de atac. Ar trebui ca înaintaşii să coboare, să intre la joc şi să facem o redublare. Ceva în genul echipei Spaniei, ai cărei jucători pasau scurt la 2 metri. Polonia a fost un adversar slab, dar este bine că mai batem şi noi pe cineva. Daniel Niculae nu a strălucit, dar a marcat. Pentru asta e el plătit ca atacant. Pot să spun că mi-a plăcut mult Iulian Apostol, care, chiar dacă are o vîrstă destul de înaintată pentru fotbal, a fost ca o furnică. A muncit foarte mult şi a dovedit că are o viziune foarte bună asupra jocului. În plus, s-a remarcat pe un teren greu, care nu avantajează jucători de talia lui. Nu pot să spun dacă România avea nevoie de Mutu, ci pot să spun că are nevoie de valori, indiferent de numele lor", a spus Emerich Ienei la televiziunea sportro. RE: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia - Sebi Raducu - 11-15-2009 09:39 AM Iordănescu: "Am jucat urît: nu am avut ritm, nici consistenţă, nici forţă de atac"
Fostul selecţioner al României, Anghel Iordănescu, a comentat meciul României cu Polonia, cîştigat de "tricolori" cu 1-0, declarîndu-se dezamăgit de prestaţia jucătorilor lui Răzvan Lucescu.
"Nu avem cum să tragem prea multe concluzii. Jocul a fost urît, terenul a fost infect, adversarul a fost modest, dar rezultatul a fost pozitiv. Nu putem spune că Polonia poate emite vreo pretenţie. Noi nu am avut ritm, nici consistenţă, nici forţă de atac. Golul lui Niculae e important pentru că îi aduce lui Răzvan linişte în această iarnă. Trebuie însă ca Răzvan să îşi facă o strategie a selecţiei mai serioasă. Nu vreau să îi dau sfaturi pentru că el răspunde pentru rezultate. La un meci amical avea nevoie totuşi să aducă 1-2 jucători noi la nivelul lotului de 22. Este o mare prostie ce s-a scris în ultimul timp despre Mutu. Îi reproşez lui Răzvan pentru că nu este mai ferm. Mutu este un jucător de care avem nevoie, de el poate decide un rezultat. Are şi el nevoie de o lecţie, dar nu trebuie să lăsăm să se înţeleagă că nu va mai aparţine echipei noastre naţionale", a spus Anghel Iordănescu la Fanatik Show, pe DigiSport. RE: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia - Sebi Raducu - 11-15-2009 09:39 AM Ilie Dumitrescu: "Niculae şi Pantilimon au fost cei mai buni"
Fostul internaţional român Ilie Dumitrescu a comentat victoria României din meciul cu Polonia, scor 1-0, spunînd că în echipa noastră s-au remarcat portarul Costel Pantilimon şi marcatorul golului, Daniel Niculae.
"Trebuie evidenţiat jocul lui Daniel NIculae, a fost disciplinat şi a mai şi înscris. Se vede că a revenit din pasa proastă pe care a traversat-o. Pantilimon a apărat excelent şi cred că merită să joace la naţională. E un portar de viitor. Cu excepţia lui Mutu, în momentul de faţă nu avem un jucător de valoare care să decidă de unul singur un meci. Răzvan Lucescu e un antrenor deştept şi sînt sigur că nu va renunţa la el. Nu are rost să comentăm acum meciul cu Serbia, dar atunci Mutu a fost cel mai bun. El a avut singurele acţiuni periculoase. Cînd vom avea un adversar pe măsura noastră sau chiar mai bun, vom avea nevoie de un jucător decisiv, avem nevoie de Mutu", a spus Ilie Dumitrescu la Fanatik Show, pe DigiSport. RE: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia - Sebi Raducu - 11-15-2009 09:40 AM Cornel Dinu: "Polonia e o echipă modestă"
Directorul sportiv al echipei Dinamo, Cornel Dinu, a comentat evoluţia Românei în meciul cu Polonia, scor 1-0, declarînd că echipa noastră reprezentativă a jucat disciplinat, dar nu a excelat.
"Orice joc cîştigat e un pas înainte în ceea ce înseamnă consolidarea echipei. Sînt la ora actală 6-7 jucători pe care se poate conta. A fost un joc mediu care a demonstrat că în faţa unui astfel de adversar, jocul de echipă compensează lipsei de experienţă şi de valoare. Atitudinea echipei a fost foarte bună astăzi. De data aceasta am avut o echipă care a demonstrat disciplină şi cred că am controlat jocul, în faţa unei formaţii modeste totuşi. Adrian Mutu nu are cum să lipsească naţionalei, mai ales în meciurile importante", a spus Cornel Dinu la Fanatik Show, la DigiSport. RE: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia - Sebi Raducu - 11-15-2009 09:40 AM Marian Iancu: "Răzvan Lucescu trebuie să înceapă toate meciurile cu Pantilimon în poartă"
Preşedintele CA al Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a aplaudat decizia lui Răzvan Lucescu de a-l titulariza pe Costel Pantilimon în amicalul cu Polonia, susţinînd că goalkeeperul ar trebui să înceapă în primul 11 toate partidele de acum încolo ale naţionalei:
"Pantilimon dă siguranţă apărării. S-a văzut că Goian nu prea joacă la Palermo, pentru că din cauza lui au apărut cele două ocazii ale polonezilor, dar Panti le-a rezolvat cu calm. A fost o partidă bună. Mă aştept ca selecţionerul să aibă o logică în continuare, iar logica aceasta spune că meciurile viitoare trebuie să înceapă cu Pantilimon în poartă. Avem nevoie de un portar înalt, s-a văzut şi astăzi că un om mai scund între buturi nu ar mai fi avut acelaşi succes la ieşirile aeriene. Pantilimon a şi greşit, dar asta o fac şi Cech sau Dida. Ne-a scos de prea multe ori ca să nu-l susţin acum", a spus Marian Iancu la televiziunea sportro. |