Ştiri Unirea Urziceni
11-29-2009, 10:45 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Unirea Urziceni
Adio Varga şi Bălan!
"Dacă nici acum nu-i vând, atunci când?", este deviza pe care patronul Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, o foloseşte atunci când vine vorba de perlele sale, Dacian Varga şi Tibi Bălan.
Sezonul magnific făcut de Unirea Urziceni în grupele Ligii Campionilor a atras atenţia cluburilor din Europa asupra tuturor jucătorilor lui Dan Petrescu. Printre cei mai curtaţi fotbalişti ialomiţeni se regăsesc, previzibil, şi cei doi jucători împrumutaţi de la Sportul Studenţesc, care vor reveni în Regie după ultima etapă a turului. Astfel, după meciul cu Poli Iaşi, va reîncepe telenovela pentru vânzarea lui Bălan şi Varga până la finalul perioadei de mercato, din această iarnă. Surse din cadrul clubului ialomiţean spun că sunt şanse minime să mai aibă norocul de până acum şi "studenţii" să mai poată fi ţinuţi la Urziceni pentru retur, în condiţiile în care Vasile Şiman are deja oferte atât din ţară, cât şi din străinătate pentru cei doi. Şi alți jucători sunt pe picior de plecare la iarnă Tot la capitolul "despărţiri" intră şi alţi patru jucători ai Unirii, care au fost aduşi la începutul campionatului ca mari speranţe pentru acest sezon foarte solicitant. Paraschiv, Semedo, Munteanu şi Marinescu n-au confirmat însă aşteptările şi l-au determinat pe Dan Petrescu să ajungă la concluzia că nu sunt ce îşi doreşte. Astfel, având în vedere curăţenia de iarnă pe care a anunţat-o deja, este de aşteptat ca cei patru să-şi rezilieze contractele până la începutul returului. Singurul transfer din vară, care a confirmat şi care va continua la Urziceni, este Vasile Maftei. Preia Petrescu naţionala Scoţiei? Antrenorul minunii Unirea Urziceni este asaltat în această perioadă cu oferte din partea echipelor mari din Europa. Ultima formaţie care şi-a manifestat interesul faţă de "Bursuc" este chiar naţionala Scoţiei. "Eu sunt disponibil. Să mă sune şi putem negocia", a recunoscut Dan Petrescu interesul britanicilor. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-01-2009, 01:52 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-01-2009 01:53 PM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
Petrescu a contestat dur arbitrajul din meciul cu Gloria şi a ameninţat din nou că pleacă din ţară
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a contestat dur, luni, arbitrajul meciului cu Gloria Bistriţa, în ciuda victoriei obţinute şi a ameninţat că pleacă din ţară dacă nu se vor aduce arbitrii străini şi în retur.
"Scorul nu arată ceea ce s-a întâmplat pe teren. Trebuia să fie 7 sau 8-0 pentru noi, dar ei au fost mai mulţi pe teren", s-a plâns Dan Petrescu, făcând aluzie la arbitrajul centralului Alexandru Deaconu. "Am fost eliminat din nou de un arbitru din România. Cred că vor să devină celebri că l-au eliminat pe Dan Petrescu. În România viitorul meu e limitat. Dacă în retur nu vom avea brigăzi din străinătate, Unirea Urziceni n-are nicio şansă, nici măcar la cupele europene. Dacă nu se va respecta acel protocol, prin care am parafat brigăzi străine la unele meciuri tur-retur, Unirea Urziceni trebuie să ia atitudine. Nu vreau să fim arbitraţi cum am fost azi", a spus tehnicianul, care a mai continuat: "'Specialiştii' vor spune iar că sunt nebun. Poate e adevărat, dar vrem să fim arbitraţi corect. Sunt hotărât să plec din România. Poate o spun la nervi, dar 99% decizia e luată. Dacă ne promit arbitri străini, poate mă mai răzgândesc". Cât priveşte meciul, Dan Petrescu şi-a elogiat jucătorii pentru prestaţie: "Nu-i uşor să o baţi pe Gloria Bistriţa, după ce ai bătut Sevilla în Liga Campionilor". Unirea Urziceni s-a impus, luni, cu 2-0, pe propriul teren, în faţa Gloriei Bistriţa, care a evoluat în inferioritate numerică timp de 40 de minute. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-01-2009, 01:54 PM
|
|||
|
|||
Galamaz: "Poate mai luăm un titlu"
Căpitanul ialomiţenilor, George Galamaz, speră ca antrenorul său să revină asupra deciziei anunţate.
"Sperăm să se răzgândească. Avem meciuri în Liga Campionilor şi poate mai luăm un titlu", a spus Galamaz. Unirea Urziceni s-a impus, luni, cu 2-0, pe propriul teren, în faţa Gloriei Bistriţa, care a evoluat în inferioritate numerică timp de 40 de minute. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-01-2009, 03:52 PM
|
|||
|
|||
Dan Petrescu: "90% plec de la Urziceni"
Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, sustine ca este hotarat sa plece de la Unirea Urziceni la sfarsitul acestui sezon, din cauza arbitrajelor de care a avut parte echipa sa.
Cum a fost meciul cu Gloria Bistrita? A fost un meci pe care ni l-am facut noi greu. Scorul nu reflecta ce s-a intamplat in teren, trebuia sa batem cu 7 sau 8 la 0 pentru ca s-a jucat la o singura poarta. Baietii au fost senzationali, chiar daca au mai si ratat. E o victorie importanta pentru sfarsitul acesta de campionat. V-a fost greu sa ii motivati dupa victoria cu Sevilla? A fost foarte greu sa ii motivez, am incercat toate metodele mele si am reusit. Jucatorii au demonstrat ca sunt cu adevarat niste caractere. Mai greu sa gasesti caractere ca la Unirea Urziceni. Va propuneti sa fiti campioni de toamna? E posibil sa terminam pe primul loc in clasamentul de toamna daca vom bate in urmatoarele doua meciuri, dar nu acest lucru este important. Ati fost trimis din nou in tribune de arbitru. V-ati obisnuit? Am fost eliminat "iar-din nou". In Champions League nu am fost niciodata eliminat, dar aici arbitrii vor sa devina celebri ca ma dau pe mine afara. Imi pare rau, dar ei nu o sa ajunga niciodata in Champions League. Cum credeti ca va fi din retur, cand va vor arbitra doar romani? Aceasta echipa nu are nicio sansa in retur, asta daca nu cumva vor veni arbitri straini la toate meciurile. Daca nu vor veni, atunci nu prindem nici macar un loc de cupele europene. Ce veti face in aceste conditii? Sunt hotarat sa plec! In proportie de 90% decizia e luata. Pentru sanatatea mea, este mai bine sa plec. Singurul mod in care pot fi intors din drum este sa fim arbitrati corect, pentru ca asa simt ca nu avem nici o sansa. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-01-2009, 04:06 PM
|
|||
|
|||
Vasile Avram: "Nu e prima oară cînd Petrescu spune că pleacă. L-a supărat eliminarea"
Preşedintele CCA, Vasile Avram, a comentat atacul lansat de Dan Petrescu la adresa prestaţiei pe care a avut-o brigada condusă de Alexandru Deaconu în jocul dintre Unirea Urziceni şi Gloria Bistriţa, fiind de părere că tehnicianul campioanei nu va părăsi Liga I la finalul turului.
"Nu comentez arbitrajele în timpul etapei, evaluez prestaţiile şi abia apoi mă pronunţ. Am o părere foarte bună atît despre antrenorul Dan Petrescu, cît şi despre fostul jucător sau omul Dan Petrescu. Nu înţeleg de ce a făcut aceste declaraţii, dar nu e prima oară cînd spune astfel de lucruri. Cred că a fost deranjat de eliminare, poate de aceea să fi avut o reacţie atît de acidă. Nu cred că şi simte lucrurile pe care le-a spus, sînt convins că îl vom avea încă mult timp în prima divizie", a spus Vasile Avram pentru gsp.ro. Dan Petrescu a contestat vehement arbitrajul la finalul partidei pe care Unirea Urziceni a cîştigat-o aseară în faţa Gloriei Bistriţa, 2-0, ameninţînd chiar că va părăsi România la iarnă din cauza modului în care este tratată campioana din Liga I. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-01-2009, 04:11 PM
|
|||
|
|||
MM Stoica: "Este meciul în care am avut cele mai multe ocazii de cînd sîntem noi la Urziceni"
Preşedintele clubului Unirea, Mihai Stoica, a declarat după meciul cu Gloria Bistriţa că echipa sa a avut cele mai multe ocazii de activează la Urziceni.
"N-am fost pe bancă, am fost suspendat. Am urmărit partida din tribună. A fost tensiune pentru că n-am reuşit să concretizăm multele ocazii avute. Cred că este meciul în care am avut cele mai multe ocazii de cînd sîntem noi la Urziceni", a spus Stoica la GSP TV. Oficialul celor de la Unirea consideră că eliminarea lui Dan Petrescu a fost nedreaptă. "Dan a protestat la o decizie a lui Deaconu care a considerat o fază normală la un fault asupra lui Semedo. A fost eliminat foarte uşor. Din păcate, foarte mulţi arbitri aleg să iasă din anonimat trimiţîndu-l pe Dan Petrescu în tribună. Cred că o să mai stăm împreună pe bancă doar în Herăstrău, cînd mergem să ne plimbăm", a glumit Stoica. Acesta l-a lăudat pe autorul primului gol, Semedo. "E unul dintre cei mai buni atacanţi din România la ora actuală. El a avut nevoie de un lungă perioadă de recuperare. Ne punem speranţe foarte mari în el pentru returul campionatului, îmi doresc să fie doar sănătos, că de restul se ocupă el", a declarat preşedintele Unirii Urziceni. Acesta a avertizat că echipa sa nu va accepta să i se impună arbitri români la meciurile importante din retur. "În situaţia în care ni se vor impune doar arbitri români, noi ne gîndim foarte serios dacă vom mai participa. Nu e normal să pleci cu nişte reguli şi să le schimbi pe drum. Fotbalul românesc trebuie condus de cluburi. În nici un caz nu trebuie să facă regulile cei care nu sînt implicaţi", a spus Stoica. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-01-2009, 10:44 PM
|
|||
|
|||
Vezi ce crede Ionuţ Lupescu despre protestul lui Dan Petrescu la adresa arbitrajelor
Directorul executiv al FRF, Ionuţ Lupescu, crede că Dan Petrescu nu vorbeşte serios atunci cînd spune că doreşte să plece din Liga I din cauza arbitrajelor:
"Nu sînt eu în măsură să comentez acest aspect, dar personal nu cred că a vorbit serios. dacă este vorba despre o echipă mare care îl ofertează, atunci da, cred că ar fi bine ca el să plece. Dar din cauza arbitrajelor nu cred că va pleca. Aceasta este o tactică de-a lui, a văzut că îi merge bine dacă face gălăgie înainte şi după meciuri, iar acum uzează mereu de ea", a spus Ionuţ Lupescu la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-01-2009, 10:46 PM
|
|||
|
|||
Mihai Stoica: "S-au strîns prea multe, era normal ca Dan Petrescu să răbufnească"
Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a sărit în apărarea lui Dan Petrescu, după ce "Bursucul" ameninţase că va pleca din Liga I din cauza arbitrajelor:
"S-au strâns în ultima vreme câteva greşeli de arbitraj grave. Augustus Constantin nu a eliminat un jucător advers în minutul 5. Teodor Crăciunescu a făcut două greşeli grave la Braşov, când nu ne-a dat două penalty-uri. La meciul cu Gloria nu prea am ce să reproşez, dar s-au strâns cam multe şi era normal ca Dan Petrescu să răbufnească. El a protestat, însă dacă înmulţim cu 10 ceea ce face, vom vedea ce fac alţi antrenori. Nu e normal ca împotriva lui Dan să se ia măsuri şi împotriva altora care fac greşeli mai grave, nu? În străinătate, sunt antrenori care fac la fel ca Petrescu, cum ar fi Alex Ferguson, de la Manchester United. Dacă va pleca Dan Petrescu? El o antrenează în acest moment pe Unirea Urziceni", a spus Mihai Stoica la GSPTV. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-02-2009, 10:13 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 01-23-2010 12:41 AM de Sebi Raducu.)
|
|||
|
|||
Dan Petrescu a fost suspendat două etape de Comisia de Disciplină a LPF
Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a fost suspendat, miercuri, două etape de Comisia de Disciplină a LPF, după ce în partida cu Gloria Bistriţa a fost eliminat pentru proteste, au declarat, surse din cadrul LPF.
În afară de suspendare, Petrescu a primit şi o penalitate sportivă în valoare de 320 de lei. Tehnicianul a fost eliminat în minutul 78 al partidei de către centralul Alexandru Deaconu, după ce a protestat violent la o decizie a acestuia. Tot în aceeaşi partidă, jucătorul Gloriei Bistriţa, Lucian Sânmărtean, a văzut două cartonaşe galbene în doar un minut, iar Comisia de Disciplină a decis să îi acorde o etapă de suspendare şi o amendă de 740 de lei. Unirea Urziceni s-a impus, luni, cu 2-0, pe propriul teren, în faţa Gloriei Bistriţa, într-o partidă din etapa a 16-a a Ligii I. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
12-04-2009, 05:11 PM
|
|||
|
|||
"Nu ne va fi uşor aici!"
Şi-a încheiat cariera la Ceahlăul, iar astăzi revine cu mare plăcere la Piatra Neamţ, în oraşul unde şi-a făcut mulţi prieteni. Narcis Răducan, directorul campioanei en-titre recunoaşte că acum se întoarce prima dată pe Borzoghean, după sezonul nefericit ce a culminat cu retrogradarea fostei sale echipe, Ceahlăul.
"N-am mai fost din vara lui 2008 la Piatra Neamţ. Dar acum vin cu plăcere. Îmi este dor să revăd stadionul şi să mă întâlnesc acolo cu toţi cei care mi-au devenit prieteni în perioada cât am activat la Ceahlăul". Confruntarea de pe teren cu echipa pietreană este caracterizată de maximă importanţă, în curtea campioanei. Directorul Răducan susţine că Unirii Urziceni nu-i va fi deloc uşor în faţa Ceahlăului, în cazul în care campionii nu vor trata adversarul cu maximă seriozitate. "Cei de la Piatra au dovedit în acest sezon că rămân periculoşi. Sunt jos în clasament, vor scăpa cu greu de retrogradare, dacă o vor face, dar au pus probleme multora din campionatul nostru", a adăugat Narcis Răducan. Pentru ialomiţeni, dificultatea meciului cu Ceahlăul înseamnă mai degrabă şi pregătirea mult mai importantei confruntări din Champions League, programată miercuri în Germania cu VfB Stuttgart. "Este greu să nu te gândeşti la meciul de la mijlocul săptămânii viitoare", mai spune oficialul Unirii. "Trebuie să învingem" Ultima dată, cei din Urziceni au remizat, 0-0, la Piatra Neamţ în urmă cu două sezoane. Acum însă, campionii ştiu că nu mai trebuie să rateze şansa de a acumula puncte importante pentru clasament. Pe 6 în Liga 1, Unirea este ultima în grupul celor patru formaţii ce acumulează 25 de puncte la capătul a 14 etape jucate. "Orice pas greşit, te poate arunca pe şapte în clasament, dacă nu chiar mai jos. De aceea, sperăm şi trebuie să învingem la Piatra Neamţ", anunţă obiectivul clar al campioanei, directorul sportiv, Narcis Răducan. Totodată, acesta găseşte o presiune mai mare cu fiecare etapă trecută spre finalul turului, pentru oamenii lui. "E greu de câştigat teren", a completat Narcis Răducan. Cu întreg lotul valid, ialomiţenii nu şi-ar considera accidentările drept un handicap nici dacă ar fi avut de suferit de pe urma acestui aspect. La Unirea există un sistem de rotaţie al jucătorilor foarte bine pus la punct de antrenorul Dan Petrescu, absent astăzi de pe banca tehnică datorită eliminării sale din meciul cu Bistriţa. "Chiar dacă se mai schimbă echipa, pe teren şi în rezultate asta nu prea s-a cunoscut întrucât am avut rezultate pozitive. Avem un lot cu valori apropiate, aşa că pentru cei care ar lipsi accidentaţi sau suspendaţi, are cine să-i înlocuiască", mai spune Narcis Răducan. Le convin arbitrii străini Desemnarea unei brigăzi de arbitrii străine la meciul de astăzi între Ceahlăul şi Unirea Urziceni convine de minune ambelor tabere. Ai noştri au primit OK-ul în demersul lor, ajungând în premieră să fie arbitraţi de oficialii străini într-un joc oficial de "acasă", în campionat. Nu o dată reprezentanţii Ceahlăului s-au plâns de erorile arbitrilor români, în etapele disputate până acum. "Dacă am ajuns în postura de a solicita arbitrii din străinătate, înseamnă că avem destule motive să ne declarăm nemulţumiţi de prestaţiile reprezentanţilor din ţara noastră", a anunţat "principalul" Gigi Mulţescu. Şi în tabăra adversă, delegarea unei brigăzi de arbitrii din Grecia, la meciul contra Ceahlăului, este considerată binevenită. Prin vocea directorului sportiv, ialomiţenii spun că n-ar fi acceptat ideea arbitrajului de "afară" la Piatra Neamţ, dacă nu le-ar fi convenit şi lor. "Dacă era să fi fost o problemă să fim arbitraţi de străini, până la urmă nu acceptam. Însă acum, situaţia este cu atât mai convenabilă şi nouă. Chiar este mai bine. Dar în retur, situaţia va fi aceeaşi, în sensul că vom cere şi noi arbitrii străini", declară Narcis Răducan. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
133 Musafir(i)
133 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut